X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku lekarz rozwiał wszystkie moje wątpliwości ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pytanie. Nastawienie dobre. Szkoda tej owulacji. Tak badania mam mieć już gotowe na następną wizytę. Żeby kolejnego cyklu nie tracić. A ten mój gin to dziś dobry humorek miał :) niebo a ziemia w porównaniu z poprzednim ginem mrukiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:55

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to dobrze, że nastawienie pozytywne :) A może coś się jednak ruszy i owulacja się nie zmarnuje? Trzymam kciuki, żeby plan doktora okazał się skuteczny :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - jak to dobrze wiedzieć, te rady się nam wszystkim przydają :D

Katiusza to dobrze że lekarz ma pomysł, mnie już by ciekawość zżerała jaki ;)

katiuszaa, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza cóż, no w naszej sytuacji gdy się staramy to szkoda każdego cyklu, tym bardziej bezowulacyjnego... :/ ale tak jak Paryzetka pisze, wszystko jest możliwe :) a ten Twój gin to tajemniczy ;) ja przez taką informację to nie wiem jak bym doczekała do kolejnej wizyty, straszny nerwus ze mnie ;) więc życzę Ci jak najmniej stresu :* no i cieszę się z tych pozytywnych wiadomości :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa a jakie badanka masz zrobić? Bo u mnie też problem z pęcherzykami i owulką. Dobrze, że fajny lekarz, to wazne.
    Paryzetka "uwielbiam" takie fachowe porady lekarskie.

Ja dzisiaj już mniej kaszlę, więc może coś wieczorem zdziałamy. O ile nie zasnę zanim chłopina wróci do domu o 23 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:10

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mi obiecał telefon na urodziny, ale że urodziny za miesiąc dopiero, a ja chcę już to skubaniec mi powiedział, że jak mu napiszę na kartce, że nie będę chciała drugiego prezentu w urodziny to mi da wcześniej :D ostatnio mu taki numer wywinęłam, że prezent wcześniej, a potem upomniałam się drugi raz to się chłopina zabezpieczyć chce :D

Paryzetka83, agatia, Jasminowa, cinnamon cookie, Edycik, madzikk, Mundek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Małż mi obiecał telefon na urodziny, ale że urodziny za miesiąc dopiero, a ja chcę już to skubaniec mi powiedział, że jak mu napiszę na kartce, że nie będę chciała drugiego prezentu w urodziny to mi da wcześniej :D ostatnio mu taki numer wywinęłam, że prezent wcześniej, a potem upomniałam się drugi raz to się chłopina zabezpieczyć chce :D
    To mu napisz ze nie będziesz chciała drugiego ale trzecim nie pogardzisz :) ja swój Tel w piątek popsułam więc nie miał wyjścia i już jedzie do mnie nowiutki :)

Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby cwany ten Twój małżonek :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa cieszę się,że pozytywne nastawienie po wizycie jest :) super :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katiuszaa a jakie badanka masz zrobić? Bo u mnie też problem z pęcherzykami i owulką. Dobrze, że fajny lekarz, to wazne.

Ja dzisiaj już mniej kaszlę, więc może coś wieczorem zdziałamy. O ile nie zasnę zanim chłopina wróci do domu o 23 ;)
    Jeszcze raz prolaktyna bo w laboratorium nie oznaczyli insuliny. Progesteron osh czy cos takiego i hormon stresu rano i wieczorem. Kortyzon chyba to się tak nazywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

no to do dzieła, rozmnażamy się , raz dwa :)

agatia lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- Twój pomysł, aby luteinę zacząć brać od jutra po owulce, jest bardziej fachowy, niż porada lekarza ; )

Katiusza- nowy lekarz najpierw pewnie chciał Cię dogłębnie poznać, poznać Twoje wyniki, aby wdrażać odpowiedni plan, a jeszcze jak do tego jest miły to super, zobaczymy co za tydzień w czwartek zaproponuje : )

Ruby- ładnie to tak męża na prezenty naciągać ? ; ) ,że aż chce zaświadczeń na piśmie ; )

Agatia- jakie długie masz cykle? i w jakim czasie owulka mniej więcej , bo dzisiaj taki ładny spadek temp...czyzby spadek przed skokiem ; ) ?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa ale może się okazać że jak pójdziesz na wizytę kolejną jakiś pęcherzyk rośnie :) także nie ma co jeszcze cyklu spisywać na straty :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa cykle mam 29-32 dni, owu zazwyczaj 15-16 DC. W zeszłym cyklu pęcherzy nie pęknięty w 19 dc. Więc w tym nie wiem, jak to będzie wyglądało. Dzisiaj 10 dc to za wcześnie na owulkę,ale nie zaszkodzi próbować :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- pewnie, trening zawsze się przyda ; )

agatia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jaśminowa cykle mam 29-32 dni, owu zazwyczaj 15-16 DC. W zeszłym cyklu pęcherzy nie pęknięty w 19 dc. Więc w tym nie wiem, jak to będzie wyglądało. Dzisiaj 10 dc to za wcześnie na owulkę,ale nie zaszkodzi próbować :)
    O to ty cykl zaczęłaś razem ze mną u mnie też 10dc :)
    Edycik no niby szanse są ale na razie na żadnym jajniki nic nie zaczęło nawet rosnąć

agatia, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- Twój pomysł, aby luteinę zacząć brać od jutra po owulce, jest bardziej fachowy, niż porada lekarza ; )

Katiusza- nowy lekarz najpierw pewnie chciał Cię dogłębnie poznać, poznać Twoje wyniki, aby wdrażać odpowiedni plan, a jeszcze jak do tego jest miły to super, zobaczymy co za tydzień w czwartek zaproponuje : )

Ruby- ładnie to tak męża na prezenty naciągać ? ; ) ,że aż chce zaświadczeń na piśmie ; )

Agatia- jakie długie masz cykle? i w jakim czasie owulka mniej więcej , bo dzisiaj taki ładny spadek temp...czyzby spadek przed skokiem ; ) ?
    on mnie dogłębnie od środka poznaje hi hi nawet P mnie tak dobrze nie zna. A tak na serio jestem dobrej myśli co do tego lekarza w porównaniu do wszystkich innych to ten wymiata.
    jaśminowa a ty nie powinnaś już mieć objawy cionszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:49

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Się rozpisałam, gdzie jest Bratek, kjopaa, imię róży ?
    Jestem, jestem... Nikt nie przytulił, przepadłam w nawale postów, to się zkaopałam... Trochę ciężki czas...

cinnamon_, na razie do nowego lekarza się nie umówiłam, a dotychczasowa nie odpisuje ;/ Poczekam jeszcze chwikę, ponieważ nie wiem, kiedy dokładnie miała wrócić z urlopu :(

Ruby, gratuluję dobrej tolerancji Bromku! :)
    Ja muszę na niego strasznie uważać :(

Ejrene, trzymam kciuki!!!! Dobrze sprawdziłaś normy?????
    Może to dla inaczej liczonej ciąży? ;) Przecież skoro robiłaś w dniu spodziewanej miesiączki... toż to samo początek, dziewczynom o niebo mniejsze wychodzą. Nie wiem, może lab inaczej to liczy? Naprawdę, na moje laickie oko ta beta wygląda... super!!! Tylko pozazdrościć :)
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/objawy-ciazy/beta-hcg-w-ciazy-co-oznacza-poziom-hcg-i-jakie-sa-normy-hcg,387_8135.html

katiusza, dobrze brzmi opis Twej wizyty. Cieszę się :)

Martek32, yyy.... w jakim sensie chcesz diagnozować płyn? Płyn w zatoce Douglasa jest w pewnym momencie fizjologiczny, pojawia się po owulacji... Nigdy się nie doczekałam takiego opisu na USG... Tyłozgięcie też specjalnym problemem nie jest. Torbiele Nabotha są częste, biorą się z gruczołków i o niczym nie świadczą. A "lewy jajnik powiększony" też nie jest dolegliwością, pytanie, jak wtedy w ogóle wyglądały jajniki, który to był dzień cyklu etc. To, co napisałaś, wygląda, jak opis USG. A opis nie jest czymś, co z definicji ma zawierać samą patologię...

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku chyba dobrze:) wrzucę Ci na fejsa zdjęcie to rzuć proszę fachowym okiem. Może te normy u mnie to od owulacji liczą- nie wie nie jest napisane. A co tam u Ciebie?

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ