SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku lekarz rozwiał wszystkie moje wątpliwości ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pytanie. Nastawienie dobre. Szkoda tej owulacji. Tak badania mam mieć już gotowe na następną wizytę. Żeby kolejnego cyklu nie tracić. A ten mój gin to dziś dobry humorek miał :) niebo a ziemia w porównaniu z poprzednim ginem mrukiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:55

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to dobrze, że nastawienie pozytywne :) A może coś się jednak ruszy i owulacja się nie zmarnuje? Trzymam kciuki, żeby plan doktora okazał się skuteczny :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - jak to dobrze wiedzieć, te rady się nam wszystkim przydają :D

Katiusza to dobrze że lekarz ma pomysł, mnie już by ciekawość zżerała jaki ;)

katiuszaa, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza cóż, no w naszej sytuacji gdy się staramy to szkoda każdego cyklu, tym bardziej bezowulacyjnego... :/ ale tak jak Paryzetka pisze, wszystko jest możliwe :) a ten Twój gin to tajemniczy ;) ja przez taką informację to nie wiem jak bym doczekała do kolejnej wizyty, straszny nerwus ze mnie ;) więc życzę Ci jak najmniej stresu :* no i cieszę się z tych pozytywnych wiadomości :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa a jakie badanka masz zrobić? Bo u mnie też problem z pęcherzykami i owulką. Dobrze, że fajny lekarz, to wazne.
    Paryzetka "uwielbiam" takie fachowe porady lekarskie.

Ja dzisiaj już mniej kaszlę, więc może coś wieczorem zdziałamy. O ile nie zasnę zanim chłopina wróci do domu o 23 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:10

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mi obiecał telefon na urodziny, ale że urodziny za miesiąc dopiero, a ja chcę już to skubaniec mi powiedział, że jak mu napiszę na kartce, że nie będę chciała drugiego prezentu w urodziny to mi da wcześniej :D ostatnio mu taki numer wywinęłam, że prezent wcześniej, a potem upomniałam się drugi raz to się chłopina zabezpieczyć chce :D

Paryzetka83, agatia, Jasminowa, cinnamon cookie, Edycik, madzikk, Mundek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Małż mi obiecał telefon na urodziny, ale że urodziny za miesiąc dopiero, a ja chcę już to skubaniec mi powiedział, że jak mu napiszę na kartce, że nie będę chciała drugiego prezentu w urodziny to mi da wcześniej :D ostatnio mu taki numer wywinęłam, że prezent wcześniej, a potem upomniałam się drugi raz to się chłopina zabezpieczyć chce :D
    To mu napisz ze nie będziesz chciała drugiego ale trzecim nie pogardzisz :) ja swój Tel w piątek popsułam więc nie miał wyjścia i już jedzie do mnie nowiutki :)

Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby cwany ten Twój małżonek :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa cieszę się,że pozytywne nastawienie po wizycie jest :) super :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katiuszaa a jakie badanka masz zrobić? Bo u mnie też problem z pęcherzykami i owulką. Dobrze, że fajny lekarz, to wazne.

Ja dzisiaj już mniej kaszlę, więc może coś wieczorem zdziałamy. O ile nie zasnę zanim chłopina wróci do domu o 23 ;)
    Jeszcze raz prolaktyna bo w laboratorium nie oznaczyli insuliny. Progesteron osh czy cos takiego i hormon stresu rano i wieczorem. Kortyzon chyba to się tak nazywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

no to do dzieła, rozmnażamy się , raz dwa :)

agatia lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- Twój pomysł, aby luteinę zacząć brać od jutra po owulce, jest bardziej fachowy, niż porada lekarza ; )

Katiusza- nowy lekarz najpierw pewnie chciał Cię dogłębnie poznać, poznać Twoje wyniki, aby wdrażać odpowiedni plan, a jeszcze jak do tego jest miły to super, zobaczymy co za tydzień w czwartek zaproponuje : )

Ruby- ładnie to tak męża na prezenty naciągać ? ; ) ,że aż chce zaświadczeń na piśmie ; )

Agatia- jakie długie masz cykle? i w jakim czasie owulka mniej więcej , bo dzisiaj taki ładny spadek temp...czyzby spadek przed skokiem ; ) ?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa ale może się okazać że jak pójdziesz na wizytę kolejną jakiś pęcherzyk rośnie :) także nie ma co jeszcze cyklu spisywać na straty :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa cykle mam 29-32 dni, owu zazwyczaj 15-16 DC. W zeszłym cyklu pęcherzy nie pęknięty w 19 dc. Więc w tym nie wiem, jak to będzie wyglądało. Dzisiaj 10 dc to za wcześnie na owulkę,ale nie zaszkodzi próbować :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- pewnie, trening zawsze się przyda ; )

agatia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jaśminowa cykle mam 29-32 dni, owu zazwyczaj 15-16 DC. W zeszłym cyklu pęcherzy nie pęknięty w 19 dc. Więc w tym nie wiem, jak to będzie wyglądało. Dzisiaj 10 dc to za wcześnie na owulkę,ale nie zaszkodzi próbować :)
    O to ty cykl zaczęłaś razem ze mną u mnie też 10dc :)
    Edycik no niby szanse są ale na razie na żadnym jajniki nic nie zaczęło nawet rosnąć

agatia, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- Twój pomysł, aby luteinę zacząć brać od jutra po owulce, jest bardziej fachowy, niż porada lekarza ; )

Katiusza- nowy lekarz najpierw pewnie chciał Cię dogłębnie poznać, poznać Twoje wyniki, aby wdrażać odpowiedni plan, a jeszcze jak do tego jest miły to super, zobaczymy co za tydzień w czwartek zaproponuje : )

Ruby- ładnie to tak męża na prezenty naciągać ? ; ) ,że aż chce zaświadczeń na piśmie ; )

Agatia- jakie długie masz cykle? i w jakim czasie owulka mniej więcej , bo dzisiaj taki ładny spadek temp...czyzby spadek przed skokiem ; ) ?
    on mnie dogłębnie od środka poznaje hi hi nawet P mnie tak dobrze nie zna. A tak na serio jestem dobrej myśli co do tego lekarza w porównaniu do wszystkich innych to ten wymiata.
    jaśminowa a ty nie powinnaś już mieć objawy cionszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:49

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Się rozpisałam, gdzie jest Bratek, kjopaa, imię róży ?
    Jestem, jestem... Nikt nie przytulił, przepadłam w nawale postów, to się zkaopałam... Trochę ciężki czas...

cinnamon_, na razie do nowego lekarza się nie umówiłam, a dotychczasowa nie odpisuje ;/ Poczekam jeszcze chwikę, ponieważ nie wiem, kiedy dokładnie miała wrócić z urlopu :(

Ruby, gratuluję dobrej tolerancji Bromku! :)
    Ja muszę na niego strasznie uważać :(

Ejrene, trzymam kciuki!!!! Dobrze sprawdziłaś normy?????
    Może to dla inaczej liczonej ciąży? ;) Przecież skoro robiłaś w dniu spodziewanej miesiączki... toż to samo początek, dziewczynom o niebo mniejsze wychodzą. Nie wiem, może lab inaczej to liczy? Naprawdę, na moje laickie oko ta beta wygląda... super!!! Tylko pozazdrościć :)
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/objawy-ciazy/beta-hcg-w-ciazy-co-oznacza-poziom-hcg-i-jakie-sa-normy-hcg,387_8135.html

katiusza, dobrze brzmi opis Twej wizyty. Cieszę się :)

Martek32, yyy.... w jakim sensie chcesz diagnozować płyn? Płyn w zatoce Douglasa jest w pewnym momencie fizjologiczny, pojawia się po owulacji... Nigdy się nie doczekałam takiego opisu na USG... Tyłozgięcie też specjalnym problemem nie jest. Torbiele Nabotha są częste, biorą się z gruczołków i o niczym nie świadczą. A "lewy jajnik powiększony" też nie jest dolegliwością, pytanie, jak wtedy w ogóle wyglądały jajniki, który to był dzień cyklu etc. To, co napisałaś, wygląda, jak opis USG. A opis nie jest czymś, co z definicji ma zawierać samą patologię...

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku chyba dobrze:) wrzucę Ci na fejsa zdjęcie to rzuć proszę fachowym okiem. Może te normy u mnie to od owulacji liczą- nie wie nie jest napisane. A co tam u Ciebie?

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ