X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Dziewczynki to ja niegrzeczna jestem , czytam że wy tu suplementy zdrowe koktajle itp. a ja dzisiaj wpierniczyłam paczkę chipsów;-((( i to jeszcze solonych o ja matka niedobra....przecież jak jestem w ciąży to znowu będzie chłopak jak nic:-PPP

I jeszcze jedną mam refleksję i pytanie, bo dzisiaj przy kompie siedzę to mam czas pisać, jak wy dochodzicie drugie????? jak małż dojdzie to tego przecież już miętszy się robi, że tak powiem??? może jest jakaś technika to mi zdradźcie???;-)

też mnie to zastanowiło właśnie:)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No to u mnie będzie córcia:D całe życie kwaśne i słone ;) hahhaa
    Kochana ale to tylko przy cionszy :P daj znać czy Ci się smak zmieni czy jeszcze bardziej zaostrzy ;) będzie objaw jak nic :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL no właśnie ci dziewczyny napisały, ktoś też wcześniej pisał, że dobrze po stosunku troche popracować tymi mięśniami to wspomoże armię przy dojśćiu do celu :)

madzikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kochana ale to tylko przy cionszy :P daj znać czy Ci się smak zmieni czy jeszcze bardziej zaostrzy ;) będzie objaw jak nic :P

Toż to ona juz jest w cionszy i to chyba cały tydzień już :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Kochana a od czego ma inne części ciała :D

dobre !

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruby pracowałam ostro w sobotę po stosunku :D

Ejrene, madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Toż to ona juz jest w cionszy i to chyba cały tydzień już :D

Kilka dni, ale tak jak najbardziej :)
    jeszcze Ejrene mnie nakręca pozytywnie tymi swoimi zielonymi kropkami, w końcu brała ślub w ten sam dzień i też jej Mąż to jej sąsiad..więc :):)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i też w sobotę wypadła Ci OVU tak że to cionrza jak nic :D

Katiusza teraz brokatem się stroi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:19

AgaL, madzikk, Jasminowa, Paryzetka83, katiuszaa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Aga i też w sobotę wypadła Ci OVU tak że to cionrza jak nic :D

Zapomniałam! :)
    no i po obietnicy nie nakręcania się :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, Katiuszaaaa powodzonka!

katiuszaa lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    AgaL no właśnie ci dziewczyny napisały, ktoś też wcześniej pisał, że dobrze po stosunku troche popracować tymi mięśniami to wspomoże armię przy dojśćiu do celu :)
    Ja mam taka sile ze balabym sie ze armie zmiazdze:)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Torbielki nabotha mam od zawsze wykryła kolposkopia. Nie mają wpływu na ciążę, często same pękają i ma je 90% kobiet :) Powodzenia :) myślę, że każda kobieta ma szansę na ciązę. Poczekaj na tarczycę. Czy Prolaktynę masz w normie przy PCO?

agatia, jeśli chodzi o prolaktynę to mam w normie. Badania robiłam w czerwcu, potem nie powtarzałam. W zasadzie wszystkie hormony wyszły mi w normie. Przez 3 mies brałam luteinę, od tego cyklu duphaston. Od następnego cyklu mam zacząć clo + duphaston. Ginka powiedziała, że daje mi 4 mies i powinno być ok. A jak nie, to dalsza diagnostyka. Jutro robię krew na tarczycę (ale to akurat badanie poleciła mi dermatolog a nie gin.)

O pierwszą ciążę starałam się w sumie 8 mies, 2 cykl z luteiną był tym trafionym. Ale wtedy nie miałam torbieli ani płynu. Poza tym nie mam żadnych bóli, nawet w miesiączki mam bezbolesne.

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie, minęła magiczna godzina :) Katiuszka powodzenia :)

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie, minęła magiczna godzina :) Katiuszka powodzenia :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto przykład jak to można liczyć na profesjonalną i wyczerpującą opinię lekarza:
    "Ja: Dzień dobry, Pani doktor od dziś czyli 18 dnia cyklu miałam brać luteinę, czy jesli owulacji jeszcze nie było to progesteron ją zablokuje, czy też nie będzie miał na nią wpływu?
    Odpowiedź lekarza: Może być i tak i tak.Ale prosze lepiej wziąć luteine"
    No to wszystko już wiem :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Paryzetka dobre :) i bierzesz dziś ? Ja się na tym kompletnie nie znam więc nie pomogę.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano zacznę - zakładam, że będę po owulacji, a z tego co mi mówiła na wizycie, to jeśli pęcherzyk nie pękł przed wzięciem luteiny to ta może sprawić, że już nie pęknie tylko się wchłonie (zlutenizuje?).

Ejrene lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze szybciutko wracając z wizyty. Dostałam jeszcze 3 badania. Pomysł jakiś gin ma i zdradzi ale na następnej wizycie juz za tydzień w czwartek. Zbankrutuje przez niego. Cyto suuper, mąż pochwalony i generalnie wyniki moje ok. Potwierdzily one ze PCO nie mam. Po cholerę przez 7 lat mnie na to leczono??? I owulki nie będzie bo pęcherzyk żaden nie rośnie. Gin chce jeszcze zobaczyć za tydzień czy coś może się ruszy.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Pisze szybciutko wracając z wizyty. Dostałam jeszcze 3 badania. Pomysł jakiś gin ma i zdradzi ale na następnej wizycie juz za tydzień w czwartek. Zbankrutuje przez niego. Cyto suuper, mąż pochwalony i generalnie wyniki moje ok. Potwierdzily one ze PCO nie mam. Po cholerę przez 7 lat mnie na to leczono??? I owulki nie będzie bo pęcherzyk żaden nie rośnie. Gin chce jeszcze zobaczyć za tydzień czy coś może się ruszy.

To chyba dobre wieści? :) Zadowolona jesteś z wizyty? Tajemniczy ten lekarz że plan działania na nast. Wizycie zrobi :) te trzy badania masz zrobić na następną wizytę?

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka normalnie fachowa opinia lekarska jak nic.... :P
    Katiuszka jak Twoje nastawienie po tych informacjach?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ