X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A bete powtorzylas?

Tak dzisiaj. Pierwszą robiłam w poniedziałek w dniu @ w 16dpo i drugą dziś w 18 dpo. wynik koło 14. Ciągle się zastanawiam czemu mam takie dziwne normy na wyniku, ale chyba przestane się nimi sugerować. Najważniejsze żeby przyrost był prawidłowy.

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena no raczej, że przyrost jest tu najważniejszy :) daj koniecznie znać po wynikach :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik ją w tym cyklu też miałam długą @. Niby trwała 5 dni, ale jeszcze dwa dni był różowy śluz, nigdy tak nie miałam. Czyżby zima szła ;)

hahha tak cos w tym jest :) chyba zima idzie jak mówisz :)

Ejrene kochana wszystko będzie ok nie martw się :) jesteś w ciązy i już :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon- lecz się, kuruj, zdrówka życzę, może idź na zwolnienie?

Współczuję sytuacji z siostrzenicą. Moja córeczka też tak miewała i nie wiadomo jaka była przyczyna, a dziecko ze szczekającego kaszlu zaczynało się dusić, bo puchła krtań, zamykała gardełko i utrudniała oddychanie. Leżała w szpitalu, wykluczono alergię, po prostu tak reagowała podczas infekcji. Dostałam wziewy, które kupiłam z zapasem, kupiłam maskę do inhalacji i woziłam to przy sobie. Jak zaczynała ten świszczący kaszel, od razu szła maseczka z inhalacją w ruch, co hamowało obrzęk krtani i ułatwiało oddychanie.
    Na pocieszenie powiem, że wyrosła z tego, gdy miała 5-6 lat : )
    W jakim wieku jest Twoja siostrzenica?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszecie, strachu sporo było... Ale pierwszy raz słyszałam taki odgłos jakby charczenia, biedna później musiała siedzieć przy otwartym oknie by móc oddychać... Została na noc w szpitalu ale chyba dadzą antybiotyk i wypuszczą :) ja to się tyle przy nich nauczę, dwójka malutkich dzieciaczków to co raz się dowiaduję czegoś o czym pojęcia nie miałam ;)

Kurczę to ten październik nie taki stracony, zaczął się zielenić na sam koniec ;) jeszcze Wiola mnie zastanawia :> ;)

Bratek, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa właśnie dziś rano Szwagierka mi mówiła coś o tych wziewach, więc może będzie podobnie. Siostrzenica ma niecałe 2,5 roku :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa właśnie dziś rano Szwagierka mi mówiła coś o tych wziewach, więc może będzie podobnie. Siostrzenica ma niecałe 2,5 roku :)

Moja Nina też miała takie wziewy, właśnie w okresie jesiennym ona tak kaszle krataniowo, nie dusi się ale czasem nawet wymiotuje z kaszlu, wziewy jej podaję doraźnie, a teraz syrop islandzki od jakiegoś czasu, żeby jej łagodzić trochę ten kaszel...alergia wykluczona testami, a jak idę do lekarza to osłuchowo zawsze czysta, więc nie wiem skąd ten kaszel się bierze u niej :/

• Edycik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Ja mam dziś 15dpo, objawów brak jedynie ostatnie dwa dni odrzucilo mnie od czekolady która wręcz kocham:-) moja cora za tydzień kończy 6latek.

no to kciukam kas :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziecka mam taki szczekajacy, krtaniowy kaszel, często schodzi na oskrzela. Biorę wziewy. Alergia wykluczona, podejrzewają astmę oskrzelową, ale nie mam zdiagnozowany bo badania spirometryczne wychodzą ok.

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Moja Nina też miała takie wziewy, właśnie w okresie jesiennym ona tak kaszle krataniowo, nie dusi się ale czasem nawet wymiotuje z kaszlu, wziewy jej podaję doraźnie, a teraz syrop islandzki od jakiegoś czasu, żeby jej łagodzić trochę ten kaszel...alergia wykluczona testami, a jak idę do lekarza to osłuchowo zawsze czysta, więc nie wiem skąd ten kaszel się bierze u niej :/
    Hmmm no to widzę, że nie są to takie rzadkie objawy u dzieci.. A co to ten syrop islandzki?

Ejrene właśnie mam przy sobie w pracy zioła do picia, furaginę, a o żurawinie zapomniałam :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku tak jak Ejrene napisala, zurawina, moze byc tez rumianek, piwo, i duzo witaminy C. A na pecherz z lekow najlepszy furagin. Jak bylam mlodsza to bardzo czesto mialam problemy z pecherzem. Kiedys dostalam takiego zapalenia pecherza ze wyladowalam na pogotowiu, dali mi zastrzyk w tylek tak mocny ze jak zaczal dzialac to prawie zaslablam, a na tylku ani siedziec ani lezec nie moglam przez tydzien. Na zapalenia bardzo dobra jest tez lampa czerwona i jak przyjemnie cieplutko.

Mam nadzieje ze siostrzenica szybko wyzdrowieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:12

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- to są takie zapalenia krtani, dobrze, że masz wziewy doraźnie. Jak wykluczona alergia, astma, to najczęściej się z tego wyrasta.

Cinamon- to słodka musi być, taki 2,5 latek : ), wierzę, że wyrośnie z tego : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hmmm no to widzę, że nie są to takie rzadkie objawy u dzieci.. A co to ten syrop islandzki?

Ejrene właśnie mam przy sobie w pracy zioła do picia, furaginę, a o żurawinie zapomniałam :/

Bardzo delikatny fajny,dla najmłodszych, Często go mojej podaję na takie zaczynające się chrypki, kaszle, przekleję ci info:

Syrop na kaszel z porostu islandzkiego

Syrop islandzki:
    długotrwale powleka i chroni błonę śluzową gardła
    skutecznie łagodzi suchy kaszel
    bezpieczny – dla dzieci od 1 roku życia
    bez alkoholu
    bez cukru
    Porost islandzki od dawna używany jest w celu łagodzenia podrażnień błon
    śluzowych. Dzięki jego zawartości Syrop islandzki w delikatny sposób łagodzi
    dolegliwości związane z przeziębieniem, takie jak kaszel, podrażnione gardło i
    chrypka. Syrop islandzki tworząc ochronną warstwę na błonie śluzowej jamy ustnej
    i gardła skutecznie łagodzi jej podrażnienia oraz kaszel. Dłuższe stosowanie
    syropu może wzmocnić jego przeciwkaszlowe działanie. Zawarty w preparacie
    siarczan cynku wzmacnia działanie Syropu islandzkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ruby- to są takie zapalenia krtani, dobrze, że masz wziewy doraźnie. Jak wykluczona alergia, astma, to najczęściej się z tego wyrasta.

Cinamon- to słodka musi być, taki 2,5 latek : ), wierzę, że wyrośnie z tego : )

Na astmę ie robiliśmy badań, ale przez chwilę podejrzewałam, że to może być to, jednak od wiosny do jesieni mamy zupełny spokój...zapalenia no nie wiem, ale bez gorączki bez szmerów nic a nic na oskrzelach, wszystko czyste tylko ten kaszel:/

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak jest częsty kaszel sezonowo, czasami właśnie prawie do wymiotów, ale nie typowo krtaniowy świszczący, to może to być refluks żołądkowy. Ja tak mam. Wszystkie choroby ukł. oddechowego wykluczyli, z alergią włącznie i okazało się, że to refluks. Choć nie mam żadnych objawów refluksu poza tym nieszczęsnym kaszlem, najczęściej właśnie jesienią.Nikt na to nie wpadł, dopiero trafiłam do sensownej dr, która przepisała leki na refluks i kaszel odszedł jak ręką odjął...

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie dziewczynki , że najpierw przywitam się z najświeższymi mamusiami:-)
    Ejrene, kas trzymam kciuki z bety:-)

A teraz witam się z mamusiami "co to lada chwila" ;-)

Ja dzisiaj podziębiona, stan podgorączkowy i kaszel;-((( nie wiem co z tego testowania będzie, bo to już za trzy dni:-))z jednej strony ciekawa jest z drugiej się boję (po tych bladziochach w ostatnim cyklu) czy do poniedziałku nie odłożyć;-)
    Oj dziewczyny coś czuję że będzie wysyp w listopadzie, już sobie po piętach deptamy z testowaniem:-)))

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- ten syrop islandzki wydaje się idealny na krtań, bo nawilża !

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Pozwólcie dziewczynki , że najpierw przywitam się z najświeższymi mamusiami:-)
    Ejrene, kas trzymam kciuki z bety:-)

A teraz witam się z mamusiami "co to lada chwila" ;-)

Ja dzisiaj podziębiona, stan podgorączkowy i kaszel;-((( nie wiem co z tego testowania będzie, bo to już za trzy dni:-))z jednej strony ciekawa jest z drugiej się boję (po tych bladziochach w ostatnim cyklu) czy do poniedziałku nie odłożyć;-)
    Oj dziewczyny coś czuję że będzie wysyp w listopadzie, już sobie po piętach deptamy z testowaniem:-)))

U mnie też tak było że cały tydzień czułam się niewyraźnie / przeziębiona i stan podgorączkowy był tak że może to dobry objaw :)

Jasminowa, Imię_Róży lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Majju- ja też się zastanawiałam, czemu od razu, gdy po spadku temp pojawił się skok, nie wyznaczył mi owu. I wyczytałam tu, że skok musi być podtrzmany.
    Jeśli masz po spadku 3 temperatury wyższe od tych, które były przed spadkiem, to powinien zaznaczyć ciągłą linią owulację w dniu spadku temp.
    U mnie po spadku pierwsza wyższa temperatura była na poziomie najwyższej przed spadkiem, dopiero po niej 3 temperatury były wyższe od wszystkich poprzednich i wtedy ciągłą liną OF wyznaczył mi owulację w dniu tej pierwszej wyższej temperatury po spadku, która jednak nie przewyższała temperatur sprzed spadku.
    A najpierw 3 dni po spadku przerywaną linią zaznaczył dzień spadku jako owulację, kolejnego dnia przesunął ją 1 dzień później już linią ciągłą.

Namieszałam chyba trochę, ale wiesz o co chodzi?

Ja pierdziu dobrze, że nie prowadzę wykresu:-PPPP

agatia lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ja pierdziu dobrze, że nie prowadzę wykresu:-PPPP

Imię Róży- cześć : ) ja prowadzę dopiero pierwszy miesiąc, więc na razie mi się podoba ; ) dowiedziałam się przynajmniej ,że mam owulację 11 dnia cyklu, a nie tak jak myślałam 14 dc

Trzymam kciuki za Twoje testowanie, boom na zielone kropki już rozpocząty : )

Imię_Róży lubi tę wiadomość

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ