X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Łojezusicku nie zaglądałam parę godzin i nagle muszę nadrabiać kilka stron !:) ale fajnie, że się dzieje :)

Ja mam dziś jakiś spadek temp....Sama nie wiem czy mierzyć temp czy nie, chyba dotrwam do końca cyklu i zobaczę jak wyjdzie wykres ale mam wrażenie, że moja temp. żyje swoim własnym życiem :p
    Marjetta taki spadek tempki zwykle poprzedza owulacje :-)

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam nie testowac wogole tylko czekac na @, ale we wtorek rano mam wizyte u lekarza w zwiazku z moimi badaniami hormonow I ma mi CLO przepisac wiec jak do wtorku @sie nie pojawi to dla pewnosci test zrobie. A swoja droga czy ktoras z was brala CLO?

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Dziewczyny mam pytanko i prośbę o instrukcję. Od kilku dni postanowiłam mierzyć sobie temperaturę w pochwie.
    Zakupiłam porządny owulacyjny, elektroniczny termometr.
    i pytanko - gdzie dokładnie go "wtykać"? :-) Jak wkładam go płytko - jakieś 3-4 cm od wejścia do pochwy to wychodzi temp. niższa, a jak zamieszczam go głębiej - ok 5-6 cm, to wyższa. Praktycznie każdy pomiar podczas tego samemgo momentu jest inny w zalezności od ułożenia termometru. Czy jest jakaś recepta na to gdzie kokretnie wewnątrz pochwy go przykładać? Np. zmierzyłam sobie temp teraz i wyszła mi 37,8... wetknęłam go na długość tego dziubka cienkiego - ok. 6 cm, przyłożyłam do szyjki. Chyba cos za wysoka, chociaż o tej porze to nie cud...

Hej. Wydaje mi się, że "gdzieś tam", na którejs z poprzednich stron, Bratek pisała, że najlepiej włożyc głeboko, wtedy jest najbardziej wiarygodnie.

No i dzieńdobry wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 08:57

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • JoanaDarc Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Ja mialam nie testowac wogole tylko czekac na @, ale we wtorek rano mam wizyte u lekarza w zwiazku z moimi badaniami hormonow I ma mi CLO przepisac wiec jak do wtorku @sie nie pojawi to dla pewnosci test zrobie. A swoja droga czy ktoras z was brala CLO?

Izizizi ja zaczynam brać CLO od jutra , więc zdam relacje czy coś sie ze mna dzieje :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można sie do was dołączyć?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pewnie, że tak, zapraszamy do grona czarownic :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:

Tak ja brałam w tym cyklu i wychodowałam 3 piękne pęcherzyki ale endometrium było do dupy. I tak w kółko: jak jedno ok to inne nawala, ale co tam trzeba walczyć dalej ;-)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres to sie akurat wpisuje w stwierdzenie "bolączki" :). Miałam nadzieje ze okres przyjdzie normalnie czyli kolo 36 dnia. A ten cykl mi sie tak wrednie przeciągnął ze dostane idealnie w dniu wyjazdu na urlop. Wredota straszna

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Baronowa:)

f2w33e3ki0d6ir0o.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Pewnie, że można ;-)
    Witamy i zapraszamy do gadulenia :-D

CzekającaMama
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi wychodzi, że okres powinien być na urlopie ale mam cicha nadzieję, że nie będzie wcale ;P

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wieczorem miałam takie mini plamienie, więc myślałam że @ dostanę, zabezpieczyłam się na noc ale rano wstaję a tu sucho, czysto nic.. To zaraz za test chwyciłam ale jest tylko cień i teraz już nic nie wiem, latam co chwila pipkę podcierać ale dalej ani kropli, czytał że od sexu w przypadku ciąży mogą plamienia wystąpić więc mogłoby u mnie być to.. Testu zdj próbuje robić ale od tego załamka jeszcze większa bo na zdj nawet cienia nie widać... i po prostu jestem załamana, dlaczego to jest takie porąbane? Już wstałam z myślą popłakania i pogodzenia się z myślą że znowu się nie udało a tu takie zamotanie, cień nadzieii, wolałabym mieć czystą pewność niż takie coś ehhhh

mybvl0p.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate wrote:
    Dziewczyny wczoraj wieczorem miałam takie mini plamienie, więc myślałam że @ dostanę, zabezpieczyłam się na noc ale rano wstaję a tu sucho, czysto nic.. To zaraz za test chwyciłam ale jest tylko cień i teraz już nic nie wiem, latam co chwila pipkę podcierać ale dalej ani kropli, czytał że od sexu w przypadku ciąży mogą plamienia wystąpić więc mogłoby u mnie być to.. Testu zdj próbuje robić ale od tego załamka jeszcze większa bo na zdj nawet cienia nie widać... i po prostu jestem załamana, dlaczego to jest takie porąbane? Już wstałam z myślą popłakania i pogodzenia się z myślą że znowu się nie udało a tu takie zamotanie, cień nadzieii, wolałabym mieć czystą pewność niż takie coś ehhhh
    Dziewczyny pisały, że robiły negatyw zdjęcia, spróbuj może bezie wiadc:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to było plamienie implantacyjne, jest nadzieja :) trzymam kciuki

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę. Będziesz miała pewność

2r8rqps6ohlhosuf.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate wrote:

A myślałaś, czy by nie skoczyć lepiej na betę? Po co się tak szarpać z myślami i uczuciami. Wspieram i trzymam kciuki <3

CzekającaMama
  • galba Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate wrote:

Popieram dziewczyny, najpewniej jest zrobić betę. 3mam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie.

Paryzetka83, Baronowa - witajcie w naszym gronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:06

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie mam paranoji, pokazałam mężowi i od razu mówi że jest plusik, to właśnie przez zdjęcia się załamałam bo na zdjęciach nic nie widać, na żywo wyraźniej.
    Betę hmmm no mogłabym ale mam dziecko w domu sama nie pojadę bo się pewnie nie dogadam (po niemiecku) a nie chcę męża z synem ciągnąć jeszcze przed pracą... Planowałam że w przyszłym tygodniu sobie sama na spokojnie do gina skoczę bo mam Polaka w pobliżu. Jak przez weekend się @ nie rozkręci- u mnie dziś 28dzień a to wielka rzadkość, bo i tak mam krótsze to pojadę w poniedziałek.

Na implatacyjne chyba za późno owu miałam przed 14 dniami.

A może jeszcze wyciągnę męża na tą betę :D Na razie dam mu jeszcze spać, jak wstanie to z nim pogadam.

mybvl0p.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry dziewczyny! :)

Cześć Baronowa- jesteś tu mile widziana ;)

Ja oczywiście sobie wykrakałam wczoraj, mąż wrócił, piwo wypił, pocałował mnie i poszedł spać :/ o rób tu dzieciaka jak do tanga trzeba dwojga... Chyba nici w tym cyklu.
    Zwałszcza, że u mnie też wykres głupstwa pokazuje, sama nie wiem. Tydzień temu w piątek byłam u gina, mówi, że wszystko perfekcyjnie, endo 7mm, pęcherzyk 1,4mm, więc o co chodzi? Byle nie przerósł w torbiel, już wolałabym cykl bezowulacyjny :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ