Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
IZOSTAR wrote:Dziewczyny mam pytanko i prośbę o instrukcję. Od kilku dni postanowiłam mierzyć sobie temperaturę w pochwie.
Zakupiłam porządny owulacyjny, elektroniczny termometr.
i pytanko - gdzie dokładnie go "wtykać"? Jak wkładam go płytko - jakieś 3-4 cm od wejścia do pochwy to wychodzi temp. niższa, a jak zamieszczam go głębiej - ok 5-6 cm, to wyższa. Praktycznie każdy pomiar podczas tego samemgo momentu jest inny w zalezności od ułożenia termometru. Czy jest jakaś recepta na to gdzie kokretnie wewnątrz pochwy go przykładać? Np. zmierzyłam sobie temp teraz i wyszła mi 37,8... wetknęłam go na długość tego dziubka cienkiego - ok. 6 cm, przyłożyłam do szyjki. Chyba cos za wysoka, chociaż o tej porze to nie cud...
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Ja kiedys mierzyłam zwykłym, słuchaj, wydaje mi się, że najlepiej będzie jak będziesz go wsadzać codziennie na jednej "głębokości" i powinno wychodzic miarodajnie:)
Ja doradzam podobnie. Ustal sobie jedną dogodną dla Ciebie głębokość i codziennie się jej trzymaj, a pomiary będą miarodajne.izizizi lubi tę wiadomość
CzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
oczekujaca88 wrote:Ja testuję w poniedziałek, jeśli @ nie przyjdzie
No, a ja się naczekam jeszcze... Dopiero 5dc... Przed ciążą już był koniec @, a teraz nadal się ze mnie leje.. No cóż. U mnie dopiero za jakieś 2,5 tyg. owu, więc kupa czasu... A do testowania to ło ho ho. Tymczasem M zapowiedział przedbiegi hi hi -
kamisia88 wrote:i co która z nas w najbliższym dniu testuje? Ja jestem po dzień lub 2 po ovu( wynika z obserwacji siebie) i będę was za 2 tygodnie zasypywać informacjami Get ready
W najbliższym dniu to może niekoniecznie, ale za jakiś tydzień jak najbardziej"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
CzekającaMama wrote:O rajuśku to ja już się boję, bo ostatnio mój mąż widział stado bocianów. Mówił, że aż się zatrzymał autem i naliczył ich 8 ...
Co to się będzie działo łohohoho
To mi się niedawno śniło, że karmię moje maluszki - dwa. No ok, tylko za chwilę mąż mnie zawował, odwracam się, a on z kolejną dwójką na rękach!
Na szczęście moje sny jeszcze nigdy się nie sprawdziły. Choć nigdy nie mówię nigdyCzekającaMama, zizi, Mundek lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:No, a ja się naczekam jeszcze... Dopiero 5dc... Przed ciążą już był koniec @, a teraz nadal się ze mnie leje.. No cóż. U mnie dopiero za jakieś 2,5 tyg. owu, więc kupa czasu... A do testowania to ło ho ho. Tymczasem M zapowiedział przedbiegi hi hi
Kochana ja do niedawna cieszyłam się, że moja @ trwa 2-3 dni i z 2 dni plamienia. U mnie po badaniach i monitoringu okazało się, że nie mam powodów do zadowolenia, bo krótka i nadmienię, że skąpa @ jest efektem problemów z cienkim endometrium. Jak to mój gin powiedział, mało leci bo nie ma z czego i jak tutaj ma się zadomowić maluszek?
Myślę, że tak jak ze wszystkim powinno się zachować umiar tak i z @ nie powinna być zbyt krótka i skąpa ani za długa i obfita. Oj tylko, żeby to wszystko było takie prosteCzekającaMama
JoHanna wrote:W najbliższym dniu to może niekoniecznie, ale za jakiś tydzień jak najbardziej
Ja za tydzień również Chociaż mam przeczucie, że nic z tego, za mało miłości w tym cyklu Wogóle to owu miała być dzisiaj, skoku temperatury nie ma, ide sobie test owu zrobić chyba za chwilę... Mąż wraca z pracy o północy, może co narobimy jeszcze dzisiaj -
Marietta wrote:Ja za tydzień również Chociaż mam przeczucie, że nic z tego, za mało miłości w tym cyklu Wogóle to owu miała być dzisiaj, skoku temperatury nie ma, ide sobie test owu zrobić chyba za chwilę... Mąż wraca z pracy o północy, może co narobimy jeszcze dzisiaj
Do dzieła Kochana - wykorzystaj powrót męża, a jutro niech pojawi się piękny skok tempkiCzekającaMama
JoHanna- kurczę, nie pomyślałam, już zrobiłam, notabene negaytwny ja czytałam, że po 10 rano należy robić, ale że do 20 nie wiedziałam, może za późno, a może poprostu ten cykl będzie smutnym bezowulacyjnym
CzekającaMama- dziękuję za wiarę w mój wykres, oby ruszyło do góry, mam godzinę żeby obmyśleć plan zachęty dla Męża, pewnie wróci zmęczony... schłodzę mu piwo i może jakąś lepszą piżamę ubioręMundek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Marietta - to Ty działaj i zachęcaj Męża, a ja wskakuję znowu do pustego wyrka i idę w kimę, bo jutro ciężki dzionek w pracy
Buziakuję Was kobietki i do usłyszenia jutro - w piątek weekendu początek
Spokojnej nocki - tylko proszę mi nie porzucać nocnych starań o maluszkiMundek lubi tę wiadomość
CzekającaMama
ale się tu dużo podziało Witam wszystkie dziewczyny
Ruby wiesz co taka mam rozkmine od wczoraj, że jak już się doczekam końca tego cyklu (ja to niestety nigdy nie wiem ile to będzie) to następny cykl bez obserwacji sobie zamierzam zrobić podobnie jak Ty i bodajże Ruda. Może jak nie będę myśleć co wieczór czy jutro skoczy do góry to będzie jakoś lepiej
W ogóle w tym cyklu ovu wyznaczyło mi owulację, której nie było na 99%, robiłam badanie progesteronu i cieniutko wyszło, ale codziennie sobie patrzę na teoretyczną owulke
Marietta zdarzają się i "płaskie" wykresy ciążowe więc może Twój organizm Cie dobrze poinformował i owulka jednak była
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące w najbliższym czasie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 00:23
-
szynszyl wrote:
Marietta zdarzają się i "płaskie" wykresy ciążowe więc może Twój organizm Cie dobrze poinformował i owulka jednak była
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące w najbliższym czasie!
Dziękuję, na wypadek gdyby jednak jej nie było dołożę wszelkich starań u mnie olan 3 dniowy nie wchodzi w grę, pracujemy w dziwnych godzinach, mąż ma dniówkę, nocke i 2 dni wolnego, więc albo zmęczony, albo na nocce, a ja przemocą nie wezmę -
Marietta ja mam podobnie jak Ty w tym cyklu - jestem prawie pewna ze owulka była a temperatura w miejscu i dziś znowu co prawda w dzien teoretycznej owulacji byłam na dyzurze i wtedy mogła nie wzrosnąć ale później już czemu nie i tez sie martwie tym bardzo bardzo
-
Łojezusicku nie zaglądałam parę godzin i nagle muszę nadrabiać kilka stron ! ale fajnie, że się dzieje
Ja mam dziś jakiś spadek temp....Sama nie wiem czy mierzyć temp czy nie, chyba dotrwam do końca cyklu i zobaczę jak wyjdzie wykres ale mam wrażenie, że moja temp. żyje swoim własnym życiem :p07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈