Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybaaaa wrote:W tej sprawie to chyba nie ma co liczyć na cokolwiek.. PRO- to niestety nic nie jest.. A dla kobiet w ciąży to już w ogóle zero szacunku.. Jak mnie raz (!) kiedyś pani w kasie w markecie poprosiła (sama wyszła z inicjatywą) bez kolejki bo długa była, a ja już z wielkim brzuchem, to myślałam, że mnie tam wszyscy pożrą! Strach się rozmnażać w tym kraju... Ale cóż zrobić?
Oj tak, skąd ja to znam..Kiedyś w IKEI chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa, ale się hałas zrobił na cały sklep, masakra. W kolejce do laboratorium tak samo
Miałam też ogromne problemy w pracy, kiedy wracałam z urlopu macierzyńskiego. W zasadzie aż się prosili o sprawę w sądzie (ale galbie było szkoda energi i znalazła sobie nową, lepszą pracę). Za to tupot stópek o poranku wynagradza wszystkoRybaaaa lubi tę wiadomość
-
A- nusia ja też już się zmartwiłam, że miałam bez owulacji cykl ale dopiero wczoraj mi wyznaczyło że owulacją była w 15dc. Może za późno testy robiłaś w sensie, że 3 dni temu by coś pokazał. Mnie też bolały jajniki i śluz był a tempka dopiero teraz wzrosła po owu.
A jak byłam w ciąży to w Tesco w nocy była straszna kolejka i z samego końca koleś mówi idzie pani do przodu a ją na to że nie bo będą marudzić. Wręcz mnie wypchnął do przodu i nikt nie marudził przypuścili mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:37
-
Cześć, jestem początkująca zarówno na OvuF jak i w staraniach. To dopiero drugi cykl naszych starań (o pierwszego potomka), więc powinnam podejść do wszystkiego na luzie, ale moja kleżanka z pracy zaszła w ciążę za pierwszym razem i mi się wkręciły wszystkie jej objawy Jak pojawił się @ to poczułam straszny zawód i postanowiłam uważniej poobserwować swoje cykle Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
izizizi wrote:cien cienia zawsze lepszy od braku cienia sluchaj ja gdzies na innym forum widzialam jak laski robily fotke testowi w odwroconych kolorach tzn jak na starej kliszy I wtedy ten cien cienia byl bardziej widoczny.
Kochana masz rację lepszy cień cienia i niż brak cienia cienia
Pewni brzmi to jak masło maślane, ale najważniejsze, że wszystkiego doskonale wiemy o co chodzi
A tak ogólnie to witam Was moje Kochane we cieplutkie popołudnie. Nasze forum to dla mnie mega odskocznia od mega stresu w pracy i czuję się tutaj jak ryba w wodzie
A teraz dalej nadrabiam zaległości z info na forum i pewnie nie raz i nie dwa wtrącę swoje pięć groszyCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
kamisia88 wrote:Ja tam pokrzywe pijam rano, Galba to jest dobra wróżba tak jak to, że nad moim domem wczoraj mój tata widział bociana hehehe
O rajuśku to ja już się boję, bo ostatnio mój mąż widział stado bocianów. Mówił, że aż się zatrzymał autem i naliczył ich 8 ...
Co to się będzie działo łohohohoRybaaaa, Mundek lubią tę wiadomość
CzekającaMama
Paryzetka83 wrote:Cześć, jestem początkująca zarówno na OvuF jak i w staraniach. To dopiero drugi cykl naszych starań (o pierwszego potomka), więc powinnam podejść do wszystkiego na luzie, ale moja kleżanka z pracy zaszła w ciążę za pierwszym razem i mi się wkręciły wszystkie jej objawy Jak pojawił się @ to poczułam straszny zawód i postanowiłam uważniej poobserwować swoje cykle Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?
Kochana witamy serdecznie - tylko ostrzegam straszne z nas gaduły
Powodzenia i dużo pozytywnej energiiCzekającaMama
Kjopa3 wrote:Czekając mama kiedy testujesz ?
No ja muszę skoczyć na betę w sobotę, chociaż strasznie mi się nie chce, ale skoro gin kazał to zwlekę się z wyrka i pojadę.
Buchol mnie dzisiaj tak napierdziela, że i tak @ przyjdzie, ale nawet mój mężulek mi dzisiaj przypomniał, że w sobotę trzeba zrobić betę, bo gin kazał, więc nawet nie śmie się przeciwstawićCzekającaMama
Paryzetka83 wrote:Cześć, jestem początkująca zarówno na OvuF jak i w staraniach. To dopiero drugi cykl naszych starań (o pierwszego potomka), więc powinnam podejść do wszystkiego na luzie, ale moja kleżanka z pracy zaszła w ciążę za pierwszym razem i mi się wkręciły wszystkie jej objawy Jak pojawił się @ to poczułam straszny zawód i postanowiłam uważniej poobserwować swoje cykle Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?
Kazik :* -
CzekającaMama wrote:Kochana witamy serdecznie - tylko ostrzegam straszne z nas gaduły
Powodzenia i dużo pozytywnej energii
Przeczytałam wątek od początku i już wiem, że jesteście gaduły i czarownice, ale tego właśnie mi trzebaKjopa3, renate, CzekającaMama, kamisia88, Mundek, galba lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Rybaaaa wrote:Jak mnie raz (!) kiedyś pani w kasie w markecie poprosiła (sama wyszła z inicjatywą) bez kolejki bo długa była, a ja już z wielkim brzuchem, to myślałam, że mnie tam wszyscy pożrą! Strach się rozmnażać w tym kraju... Ale cóż zrobić?
Kiedyś byłam świadkiem podobnej sytuacji w tramwaju. Stała kobitka w dość zaawansowanej ciąży, a obok niej siedział młody chłopak... Okropieństwo"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
nick nieaktualny
-
kamisia88 wrote:i co która z nas w najbliższym dniu testuje? Ja jestem po dzień lub 2 po ovu( wynika z obserwacji siebie) i będę was za 2 tygodnie zasypywać informacjami Get ready
Melduję, że ja w sobotę robię betę, o ile szanowna @ mnie nie nawiedzikamisia88, Mundek, Rybaaaa lubią tę wiadomość
CzekającaMama
Dziewczyny mam pytanko i prośbę o instrukcję. Od kilku dni postanowiłam mierzyć sobie temperaturę w pochwie.
Zakupiłam porządny owulacyjny, elektroniczny termometr.
i pytanko - gdzie dokładnie go "wtykać"? Jak wkładam go płytko - jakieś 3-4 cm od wejścia do pochwy to wychodzi temp. niższa, a jak zamieszczam go głębiej - ok 5-6 cm, to wyższa. Praktycznie każdy pomiar podczas tego samemgo momentu jest inny w zalezności od ułożenia termometru. Czy jest jakaś recepta na to gdzie kokretnie wewnątrz pochwy go przykładać? Np. zmierzyłam sobie temp teraz i wyszła mi 37,8... wetknęłam go na długość tego dziubka cienkiego - ok. 6 cm, przyłożyłam do szyjki. Chyba cos za wysoka, chociaż o tej porze to nie cud...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:07