X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • galba Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    W tej sprawie to chyba nie ma co liczyć na cokolwiek.. PRO- to niestety nic nie jest.. A dla kobiet w ciąży to już w ogóle zero szacunku.. Jak mnie raz (!) kiedyś pani w kasie w markecie poprosiła (sama wyszła z inicjatywą) bez kolejki bo długa była, a ja już z wielkim brzuchem, to myślałam, że mnie tam wszyscy pożrą! Strach się rozmnażać w tym kraju... Ale cóż zrobić? :/

Oj tak, skąd ja to znam..Kiedyś w IKEI chciałam skorzystać z kasy pierwszeństwa, ale się hałas zrobił na cały sklep, masakra. W kolejce do laboratorium tak samo :/

Miałam też ogromne problemy w pracy, kiedy wracałam z urlopu macierzyńskiego. W zasadzie aż się prosili o sprawę w sądzie (ale galbie było szkoda energi i znalazła sobie nową, lepszą pracę). Za to tupot stópek o poranku wynagradza wszystko :D

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A- nusia ja też już się zmartwiłam, że miałam bez owulacji cykl ale dopiero wczoraj mi wyznaczyło że owulacją była w 15dc. Może za późno testy robiłaś w sensie, że 3 dni temu by coś pokazał. Mnie też bolały jajniki i śluz był a tempka dopiero teraz wzrosła po owu.

A jak byłam w ciąży to w Tesco w nocy była straszna kolejka i z samego końca koleś mówi idzie pani do przodu a ją na to że nie bo będą marudzić. Wręcz mnie wypchnął do przodu i nikt nie marudził przypuścili mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:37

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak :) czekam na ten tupot stópek i "mamo, wstawaj" :) kiedyś w końcu się doczekam :D jak i II kreseczek ;) wszystkie się doczekamy! :)

Mundek lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem początkująca zarówno na OvuF jak i w staraniach. To dopiero drugi cykl naszych starań (o pierwszego potomka), więc powinnam podejść do wszystkiego na luzie, ale moja kleżanka z pracy zaszła w ciążę za pierwszym razem i mi się wkręciły wszystkie jej objawy :) Jak pojawił się @ to poczułam straszny zawód i postanowiłam uważniej poobserwować swoje cykle :) Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    cien cienia zawsze lepszy od braku cienia :-) sluchaj ja gdzies na innym forum widzialam jak laski robily fotke testowi w odwroconych kolorach tzn jak na starej kliszy I wtedy ten cien cienia byl bardziej widoczny.

Kochana masz rację lepszy cień cienia i niż brak cienia cienia ;)

Pewni brzmi to jak masło maślane, ale najważniejsze, że wszystkiego doskonale wiemy o co chodzi :-P

A tak ogólnie to witam Was moje Kochane we cieplutkie popołudnie. Nasze forum to dla mnie mega odskocznia od mega stresu w pracy i czuję się tutaj jak ryba w wodzie :)

A teraz dalej nadrabiam zaległości z info na forum i pewnie nie raz i nie dwa wtrącę swoje pięć groszy :)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ja tam pokrzywe pijam rano, Galba to jest dobra wróżba tak jak to, że nad moim domem wczoraj mój tata widział bociana hehehe :)

O rajuśku to ja już się boję, bo ostatnio mój mąż widział stado bocianów. Mówił, że aż się zatrzymał autem i naliczył ich 8 ...

Co to się będzie działo łohohoho ;)

Rybaaaa, Mundek lubią tę wiadomość

CzekającaMama

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galba wrote:
    Powinni zrobić specjalne urlopy dla starających się :P Taka polityka pro-rodzinna

Kochana masz rację, oni chyba nie wiedzą ile to człowiek musi się napracować, żeby zmajstrować bobaska :)

CzekającaMama
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając mama kiedy testujesz ?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cześć, jestem początkująca zarówno na OvuF jak i w staraniach. To dopiero drugi cykl naszych starań (o pierwszego potomka), więc powinnam podejść do wszystkiego na luzie, ale moja kleżanka z pracy zaszła w ciążę za pierwszym razem i mi się wkręciły wszystkie jej objawy :) Jak pojawił się @ to poczułam straszny zawód i postanowiłam uważniej poobserwować swoje cykle :) Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?

Kochana witamy serdecznie - tylko ostrzegam straszne z nas gaduły ;)

Powodzenia i dużo pozytywnej energii :)

CzekającaMama

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Czekając mama kiedy testujesz ?

No ja muszę skoczyć na betę w sobotę, chociaż strasznie mi się nie chce, ale skoro gin kazał to zwlekę się z wyrka i pojadę.

Buchol mnie dzisiaj tak napierdziela, że i tak @ przyjdzie, ale nawet mój mężulek mi dzisiaj przypomniał, że w sobotę trzeba zrobić betę, bo gin kazał, więc nawet nie śmie się przeciwstawić ;)

CzekającaMama
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Zapraszamy, coraz nas więcej i ja tez lubie sięoderwać od wszystkiego i popaplać na forum :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Kochana witamy serdecznie - tylko ostrzegam straszne z nas gaduły ;)

Powodzenia i dużo pozytywnej energii :)

Przeczytałam wątek od początku i już wiem, że jesteście gaduły i czarownice, ale tego właśnie mi trzeba :)

Kjopa3, renate, CzekającaMama, kamisia88, Mundek, galba lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,paryzetka:-) dałaś rade to wszystko przeczytać?mega szacunek. Fajnie ze nasze grono się powiększa :-D im nas więcej tym weselej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 18:49

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Jak mnie raz (!) kiedyś pani w kasie w markecie poprosiła (sama wyszła z inicjatywą) bez kolejki bo długa była, a ja już z wielkim brzuchem, to myślałam, że mnie tam wszyscy pożrą! Strach się rozmnażać w tym kraju... Ale cóż zrobić? :/

Kiedyś byłam świadkiem podobnej sytuacji w tramwaju. Stała kobitka w dość zaawansowanej ciąży, a obok niej siedział młody chłopak... Okropieństwo :/

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co która z nas w najbliższym dniu testuje? Ja jestem po dzień lub 2 po ovu( wynika z obserwacji siebie) i będę was za 2 tygodnie zasypywać informacjami :P Get ready

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Przeczytałam wątek od początku i już wiem, że jesteście gaduły i czarownice, ale tego właśnie mi trzeba :)

Hej:) Szacuneczek 70 stron to jest coś:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hej:) Szacuneczek 70 stron to jest coś:)

Jak zaczęłam to było ich tylko 63 ;)

zizi, renate lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    i co która z nas w najbliższym dniu testuje? Ja jestem po dzień lub 2 po ovu( wynika z obserwacji siebie) i będę was za 2 tygodnie zasypywać informacjami :P Get ready

Melduję, że ja w sobotę robię betę, o ile szanowna @ mnie nie nawiedzi ;)

kamisia88, Mundek, Rybaaaa lubią tę wiadomość

CzekającaMama
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko i prośbę o instrukcję. Od kilku dni postanowiłam mierzyć sobie temperaturę w pochwie.
    Zakupiłam porządny owulacyjny, elektroniczny termometr.
    i pytanko - gdzie dokładnie go "wtykać"? :-) Jak wkładam go płytko - jakieś 3-4 cm od wejścia do pochwy to wychodzi temp. niższa, a jak zamieszczam go głębiej - ok 5-6 cm, to wyższa. Praktycznie każdy pomiar podczas tego samemgo momentu jest inny w zalezności od ułożenia termometru. Czy jest jakaś recepta na to gdzie kokretnie wewnątrz pochwy go przykładać? Np. zmierzyłam sobie temp teraz i wyszła mi 37,8... wetknęłam go na długość tego dziubka cienkiego - ok. 6 cm, przyłożyłam do szyjki. Chyba cos za wysoka, chociaż o tej porze to nie cud...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:07

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:

Ja za ok. 9-10 dni testuję :-P

kamisia88, Rybaaaa lubią tę wiadomość

6sutdqk3wg6v2a8v.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ