Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
galba wrote:Szkoda że mi się urlop nie dopasował do cyklu bo byłby nastrój odpowiedni dla poprawy przyrostu naturalnego..07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
galba wrote:(napisała galba popijając wielku kubek melisy)
Haha to mi się podoba najbardziej!
Ruby - to czekamy
Powiem Wam, że ja już teraz to tego cienia nie widzę Chyba mnie coś przyćmiło -
oczekujaca88 - meliska na dobry początek dnia. Jedni piją w pracy kawę a inni melisę W ogóle mamy w naszym dziale istny baby-boom i właśnie odziedziczyłam miejsce po koleżance, która poszła na macierzyński. Ja tam nie jestem przesądna ale może to dobra wróżba
-
galba wrote:Szkoda że mi się urlop nie dopasował do cyklu bo byłby nastrój odpowiedni dla poprawy przyrostu naturalnego..
Ja urlop mam (rodzicielski ). Ale mój M niestety też będzie zapracowany, ale obiecał, że się postara Zresztą trochę "wygłodzony" jest, bo od 5 mca ciąży, to pierwszy raz był dopiero pół roku po porodzie (przez przewlekłą infekcję), czyli całkiem niedawno. Więc chyba się cieszy, he heWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:24
galba, zizi lubią tę wiadomość
-
zizi wrote:ja mam urlop w sierpniu, z mężem, ale juz nie wiem czy wypadna wtedy dni płodne czy nie:)nie chce sie na tym skupiac;)
zizi - prawidłowo. plan dwu-dniowy i do dzieła
kamisia88 - pracujesz w przedszkolu? zazdroszczę i podziwiam. Nas boli głowa już po godzinie przebywania w grupie naszej małejzizi lubi tę wiadomość
-
a mi sie dziwne rzeczy podziały robiłam dwa dni temu test owu i był taki prawie prawie dodatni, był śluz odpowiedni, plamienie, bolały mnie jajniki - no owulacja zbliżała sie jak nic. wczoraj znowu plamienie, ból jajnika ale test owu bledszy, dziś jeszcze bledszy (prawie niewidoczny) i temopka nie wzrosła... wiec chyba owulacji nie było ??
-
nick nieaktualnyA-nisia wrote:a mi sie dziwne rzeczy podziały robiłam dwa dni temu test owu i był taki prawie prawie dodatni, był śluz odpowiedni, plamienie, bolały mnie jajniki - no owulacja zbliżała sie jak nic. wczoraj znowu plamienie, ból jajnika ale test owu bledszy, dziś jeszcze bledszy (prawie niewidoczny) i temopka nie wzrosła... wiec chyba owulacji nie było ??
A czemu nie było? może była wtedy co najwyraźniejsza kreska, z samej temp się nie sugeruj bo mi owuF też jakieś dzikie owulacje wyznaczało tylko na podstawie temp, które oczywiście ni emiały miejsca. Myslę,że śluź+ ból jajników+ test owu to już jest dość potwierdzone info żeby stwierdzić że wtedy była owulacja. Co do testu to czytałam, że może u niektórych bardzo szybko poziom lh spadać więc nie koniecznie wychwycisz to na teście... -
nick nieaktualnywłaśnie wróciłam ze sklepu, dowiedziałam się niestety za późno ale jeszcze coś wybrałam, w Ostravie gdzie pracuję zamykają takko sklep więc wszystko wyprzedają za grosze, kupiłam bluzę dla m, super sukienkę dla Ninki dla siebie bluzkę i koszulę , zapłaciłam za wszystko 35 zł zyć nie umierać...szkoda że wcześniej się nie dowiedziałam, ale zaraz jak wróciłam to żałowałam że nie wziełam jeszcze czegoś ach te baby...
renate lubi tę wiadomość
-
A-nisia wrote:a mi sie dziwne rzeczy podziały robiłam dwa dni temu test owu i był taki prawie prawie dodatni, był śluz odpowiedni, plamienie, bolały mnie jajniki - no owulacja zbliżała sie jak nic. wczoraj znowu plamienie, ból jajnika ale test owu bledszy, dziś jeszcze bledszy (prawie niewidoczny) i temopka nie wzrosła... wiec chyba owulacji nie było ??
Ja bym się zdała na organizm i Twoje odczucia. -
A-nisia wrote:a mi sie dziwne rzeczy podziały robiłam dwa dni temu test owu i był taki prawie prawie dodatni, był śluz odpowiedni, plamienie, bolały mnie jajniki - no owulacja zbliżała sie jak nic. wczoraj znowu plamienie, ból jajnika ale test owu bledszy, dziś jeszcze bledszy (prawie niewidoczny) i temopka nie wzrosła... wiec chyba owulacji nie było ??
Ja niestety nie wiem, sama znasz najlepiej swój organizm.. U mnie z obserwowanych zdarzył się tylko jeden cykl bez wzrostu temperatury, poprzedni i był dłuuuuugi, więc obstawiam, że był bezowulacyjny, OF zresztą też tak twierdzi. -
galba wrote:Powinni zrobić specjalne urlopy dla starających się Taka polityka pro-rodzinna
W tej sprawie to chyba nie ma co liczyć na cokolwiek.. PRO- to niestety nic nie jest.. A dla kobiet w ciąży to już w ogóle zero szacunku.. Jak mnie raz (!) kiedyś pani w kasie w markecie poprosiła (sama wyszła z inicjatywą) bez kolejki bo długa była, a ja już z wielkim brzuchem, to myślałam, że mnie tam wszyscy pożrą! Strach się rozmnażać w tym kraju... Ale cóż zrobić?kamisia88, galba, JoHanna lubią tę wiadomość