Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
izizizi wrote:Ruby sciskam mocno :-* Brawo nie odmawiaj sobie niczego a co ma byc to bedzie, Ja kolejny cykl tez postaram sie wyluzowac, przez to cale "robienie dziecka" przestalam chodzic na silownie i biegac ...i po co to wyszystko? Chyba tylko po to zeby przytyc 3 kg!! Zaraz po @ biore sie za siebie.
dokładnie! ja tez sie boje mocniej pocwiczyc, czegoś napic itd i potem jeszcze większe rozczarowanie i rozgoryczenia..bo tyle zachodu po nic i znowu po nic i znowu... -
Renate, Oczekująca - trzymam kciuki. Ruby, wspieram mocno, kolejny cykl czas zacząc więc kolejna nadzieje sie otwiera. No i precz stresom, oczekiwaniom i presji!
Ponoc luzakom jest łatwiej o dzidzie;) ale tym, ze sie stresujemy tez nie warto sie stresowac (ja juz własnie zaczynałam z kolejnym schizem: nie umiem sie do konca wyluzowac!!!). A przeciez jest jak jest. no i reguły nie ma. nie zawsze dzieci poczynane sa w super bezstresowych warunkach (mam na mysli przemoc itp), różne są historie. Dzidziuś jak ma byc to i z naszym nakrecaniem sie sobie poradzi;) Choc (jak wiadomo z autopsji) zbytnie nakrecanie przekłada sie potem na wielkie rozczarowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 16:10
-
A-nisia wrote:dokładnie! ja tez sie boje mocniej pocwiczyc, czegoś napic itd i potem jeszcze większe rozczarowanie i rozgoryczenia..bo tyle zachodu po nic i znowu po nic i znowu...
w ubiegłym cyklu (miałam urojone objawy ciążowe) bałam się serduszkowac z m bo a nuz zaszkodzimy dzidziusiowi. oj, juz nie wiem czy smiac sie z tego czy plakac. choc w sumie teraz, gdy @ sie skonczyla a ja na powrót jestem optymistka to blizej mi do smiechu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 13:35
-
kamisia88 wrote:To ja jestem 100% czarownica bo niczego sobie nie odmawiam
Ja też się zastanawiam jak to zrobić żeby przestać palić Liczę na to, że mnie odrzuci jak już będę w ciąży. A tu przede mną urlop, działeczka, grill, zimne piwko i ... dni płodne Oby wtedy się udało
zizi, kamisia88 lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
zizi wrote:w ubiegłym cyklu (miałam urojone objawy ciążowe) bałam się serduszkowac z m bo a nuz zaszkodzimy dzidziusiowi. oj, juz nie wiem czy smiac sie z tego czy plakac. choc w sumie teraz, gdy @ sie skonczyla a ja na powrót jestem optymistka to blizej mi do smiechu;)
bo jak my tak bardzo chcemy to nie zawsze myślimy racjonalnie
zizi lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
zizi wrote:w ubiegłym cyklu (miałam urojone objawy ciążowe) bałam się serduszkowac z m bo a nuz zaszkodzimy dzidziusiowi. oj, juz nie wiem czy smiac sie z tego czy plakac. choc w sumie teraz, gdy @ sie skonczyla a ja na powrót jestem optymistka to blizej mi do smiechu;)
Ja za każdym razem jak podnosiłam jakiś karton w pracy to odczuwałam ciągnięcie w podbrzuszu i panikowałam! Teraz postanowiłam żyć normalnie do momentu aż zobaczę II kreseczkizizi lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Ruby wrote:dzięki dziewczyny :*** ale wiecie mój entuzjazm znowu spadł na dno...najgorsze te pierwsze 10 dni, potem znowu jakoś poleci...ale ile razy tak jeszcze
tak jak postanowiłam w tym miesiącu wykresu i mierzenia nie będzie, może chociaż będzie cykl normalny 30 dni a nie taki długi.
Oczekująca trzymam kciuki, renate za ciebie też i za pozostałe które będą testować
AAAA no i od weekendu rozpoczynam cykl imprez, % nie będę sobie odmawiać bo niby czemu miałabym?
Słonko podobnie jak dziewczyny mocno Cię tulę i wiesz co? Czuję, że niebawem do Ciebie dołączę -brzuch boli jak na @ i to coraz bardziej. Tylko jakoś piersi nie są takie tkliwe jak w poprzednich cyklach. Jutro beta, chociaż ciągle się zastanawiam, czy jest sens ją robić? 10dpo chyba jeszcze nic nie mogłaby wykazać, jak już to może po 12dpo albo i lepiej. Gin niby kazał ją zrobić, żebym wiedziała czy mam odstawiać lutkę, ale co jeżeli ja czuję, że i tak jakbym ją odstawiła bez bety to @ by przyszła? Aj dzisiaj to i ja mam jakoś chyba gorszy dzień i czuję się zmęczona tymi wszystkimi staraniami.
Tak, czy inaczej jak sama wspomniałaś najgorszych pierwszych 10 dni cyklu jak minie to później jakoś już leci
Baw się dobrze i niczego sobie nie odmawiaj, bo w końcu trzeba żyć
Buziaki SłonkoCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
kamisia88 wrote:Dzis gorąco az nie da się pracy wytrzymac a ja myslę jak ewentualnie rzuce palenie, chociaz w pierwszej ciązy rzuciłam bez problemu, a wy palicie dziewczyny?
Ja nie palę, ale palił mój M, ale jak w podróży poślubnej na poważnie rozmawialiśmy o dziecku, to w następny dzień po powrocie rzucił. Stwierdził, że to dla naszego dzieckaBłękitna lubi tę wiadomość
-
galba wrote:Moje drogie, właśnie wybywam na urlop. Do zobaczenia za 2 tygodnie Powodzenia wszystkim !!!
Słońce wypoczywaj, szalej i wracaj do nas pełna nowych sił i pozytywnej energii, a my grzecznie poczekamy na Twój powrótCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
Ruby wrote:dzięki dziewczyny :*** ale wiecie mój entuzjazm znowu spadł na dno...najgorsze te pierwsze 10 dni, potem znowu jakoś poleci...ale ile razy tak jeszcze
tak jak postanowiłam w tym miesiącu wykresu i mierzenia nie będzie, może chociaż będzie cykl normalny 30 dni a nie taki długi.
Oczekująca trzymam kciuki, renate za ciebie też i za pozostałe które będą testować
AAAA no i od weekendu rozpoczynam cykl imprez, % nie będę sobie odmawiać bo niby czemu miałabym?
Ruby, mi też bardzo przykro.. Ale masz rację, szalej i wypij z @ pożegnalnego drinka coby już następnym razem nie przyszła. -
Renate, oczekująca trzymam kciuki i już powoli gratuluję bo cień to już potwierdzenie. Wystarczy, że byś zapytała w laboratorium lub aptece to by Wam powiedzieli, że 100% ciąża.
Ruby Tule i trzymam kciuki za następny cykl.
Ja w pierwszej ciąży paliłam. Żuciłam dopiero po porodzie.
Mnie boli podbrzusze i nad pachwinami i nie wiem jak zaznaczać objawy w ovu ból brzucha i jajników. Nie wiem właśnie czy to jajniki nad pachwinami.
-
Ja pól roku myślałam ze może teraz juz nie nspije sie piwa bo może ciaza a potem przychodził okres. Nie ms co bez sensu sobie zycia utrudniać. Właśnie pije pierwsze urlopowe piwo
-
nick nieaktualnydziewczyny jeszcze raz dziękuję za miłe słowa, na prawdę podniosłyście mnie na duchu, jakoś mi lżej teraz...
Dziękuję wszystkim po kolei
Browarek się chłodzi także co mam zrobić odkładam na jutro
Jutro wieczorem znajomi z dzieciakami przyjeżdżają i zostają do niedzieli, cieszę się bo dziewczynki się super z Ninką bawią także czeka mnie fajny weekend, po weekendzie szykuje się wyjazd do Zamościa na 3 dni, a jak wrócę to już będzie po @
Powodzenia dziewczynki:)
Oczekująca czekamy na wyniki bety jutrorenate lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Mam problem.. Mogłybyście spojrzeć na mój wykres? Czemu temperaturka tak skacze? Nigdy tak nie miałam. U mnie zazwyczaj utrzymuje się na równej temp. Potem ovu i schodkami idzie do góry.. Plus jeszcze te plamienia..Martwię się.. A gin oczywiście na urlopie...
-
marysiaanna2609 wrote:Hej dziewczyny. Mam problem.. Mogłybyście spojrzeć na mój wykres? Czemu temperaturka tak skacze? Nigdy tak nie miałam. U mnie zazwyczaj utrzymuje się na równej temp. Potem ovu i schodkami idzie do góry.. Plus jeszcze te plamienia..Martwię się.. A gin oczywiście na urlopie...