Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padło to już tutaj chyba kilka razy - dobry plan to podstawa! :P Trzymamy się, bo w kupie siła :D Ja ze stresu nie mogę nic robić i o niczym innym myśleć :/

zizi lubi tę wiadomość

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Ruby sciskam mocno :-* Brawo nie odmawiaj sobie niczego a co ma byc to bedzie, Ja kolejny cykl tez postaram sie wyluzowac, przez to cale "robienie dziecka" przestalam chodzic na silownie i biegac ...i po co to wyszystko? Chyba tylko po to zeby przytyc 3 kg!! :-( Zaraz po @ biore sie za siebie.

dokładnie! ja tez sie boje mocniej pocwiczyc, czegoś napic itd i potem jeszcze większe rozczarowanie i rozgoryczenia..bo tyle zachodu po nic i znowu po nic i znowu...

ex2banlianb8bcf2.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renate, Oczekująca - trzymam kciuki. Ruby, wspieram mocno, kolejny cykl czas zacząc więc kolejna nadzieje sie otwiera. No i precz stresom, oczekiwaniom i presji!
    Ponoc luzakom jest łatwiej o dzidzie;) ale tym, ze sie stresujemy tez nie warto sie stresowac (ja juz własnie zaczynałam z kolejnym schizem: nie umiem sie do konca wyluzowac!!!). A przeciez jest jak jest. no i reguły nie ma. nie zawsze dzieci poczynane sa w super bezstresowych warunkach (mam na mysli przemoc itp), różne są historie. Dzidziuś jak ma byc to i z naszym nakrecaniem sie sobie poradzi;) Choc (jak wiadomo z autopsji) zbytnie nakrecanie przekłada sie potem na wielkie rozczarowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 16:10

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    dokładnie! ja tez sie boje mocniej pocwiczyc, czegoś napic itd i potem jeszcze większe rozczarowanie i rozgoryczenia..bo tyle zachodu po nic i znowu po nic i znowu...

w ubiegłym cyklu (miałam urojone objawy ciążowe) bałam się serduszkowac z m bo a nuz zaszkodzimy dzidziusiowi. oj, juz nie wiem czy smiac sie z tego czy plakac. choc w sumie teraz, gdy @ sie skonczyla a ja na powrót jestem optymistka to blizej mi do smiechu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 13:35

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    To ja jestem 100% czarownica bo niczego sobie nie odmawiam :P

Ja też się zastanawiam jak to zrobić żeby przestać palić :) Liczę na to, że mnie odrzuci jak już będę w ciąży. A tu przede mną urlop, działeczka, grill, zimne piwko i ... dni płodne :D Oby wtedy się udało

zizi, kamisia88 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    w ubiegłym cyklu (miałam urojone objawy ciążowe) bałam się serduszkowac z m bo a nuz zaszkodzimy dzidziusiowi. oj, juz nie wiem czy smiac sie z tego czy plakac. choc w sumie teraz, gdy @ sie skonczyla a ja na powrót jestem optymistka to blizej mi do smiechu;)

bo jak my tak bardzo chcemy to nie zawsze myślimy racjonalnie :)

zizi lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:

Ja za każdym razem jak podnosiłam jakiś karton w pracy to odczuwałam ciągnięcie w podbrzuszu i panikowałam! Teraz postanowiłam żyć normalnie do momentu aż zobaczę II kreseczki

zizi lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdą skończona @ czułam takie motyle w brzuchu i dziwna ekscytacje heh jakbym sie zakochiwała od nowa...a to tylko nowy cykl i nowe działania :D

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dzięki dziewczyny :*** ale wiecie mój entuzjazm znowu spadł na dno...najgorsze te pierwsze 10 dni, potem znowu jakoś poleci...ale ile razy tak jeszcze :/

tak jak postanowiłam w tym miesiącu wykresu i mierzenia nie będzie, może chociaż będzie cykl normalny 30 dni a nie taki długi.

Oczekująca trzymam kciuki, renate za ciebie też i za pozostałe które będą testować:)

AAAA no i od weekendu rozpoczynam cykl imprez, % nie będę sobie odmawiać bo niby czemu miałabym? :)

Słonko podobnie jak dziewczyny mocno Cię tulę i wiesz co? Czuję, że niebawem do Ciebie dołączę -brzuch boli jak na @ i to coraz bardziej. Tylko jakoś piersi nie są takie tkliwe jak w poprzednich cyklach. Jutro beta, chociaż ciągle się zastanawiam, czy jest sens ją robić? 10dpo chyba jeszcze nic nie mogłaby wykazać, jak już to może po 12dpo albo i lepiej. Gin niby kazał ją zrobić, żebym wiedziała czy mam odstawiać lutkę, ale co jeżeli ja czuję, że i tak jakbym ją odstawiła bez bety to @ by przyszła? Aj dzisiaj to i ja mam jakoś chyba gorszy dzień i czuję się zmęczona tymi wszystkimi staraniami.
    Tak, czy inaczej jak sama wspomniałaś najgorszych pierwszych 10 dni cyklu jak minie to później jakoś już leci ;)
    Baw się dobrze i niczego sobie nie odmawiaj, bo w końcu trzeba żyć :)
    Buziaki Słonko <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    bo jak my tak bardzo chcemy to nie zawsze myślimy racjonalnie :)

Masz rację czasami sama stwierdzam, że dla staraczek myślenie racjonalne to jakaś abstrakcja ;)

CzekającaMama
  • galba Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, właśnie wybywam na urlop. Do zobaczenia za 2 tygodnie :) Powodzenia wszystkim !!!

izizizi, Rybaaaa, zizi, renate, kamisia88 lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Dzis gorąco az nie da się pracy wytrzymac a ja myslę jak ewentualnie rzuce palenie, chociaz w pierwszej ciązy rzuciłam bez problemu, a wy palicie dziewczyny?

Ja nie palę, ale palił mój M, ale jak w podróży poślubnej na poważnie rozmawialiśmy o dziecku, to w następny dzień po powrocie rzucił. Stwierdził, że to dla naszego dziecka ;-)

Błękitna lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galba wrote:
    Moje drogie, właśnie wybywam na urlop. Do zobaczenia za 2 tygodnie :) Powodzenia wszystkim !!!

Słońce wypoczywaj, szalej i wracaj do nas pełna nowych sił i pozytywnej energii, a my grzecznie poczekamy na Twój powrót ;-)

CzekającaMama
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dzięki dziewczyny :*** ale wiecie mój entuzjazm znowu spadł na dno...najgorsze te pierwsze 10 dni, potem znowu jakoś poleci...ale ile razy tak jeszcze :/

tak jak postanowiłam w tym miesiącu wykresu i mierzenia nie będzie, może chociaż będzie cykl normalny 30 dni a nie taki długi.

Oczekująca trzymam kciuki, renate za ciebie też i za pozostałe które będą testować:)

AAAA no i od weekendu rozpoczynam cykl imprez, % nie będę sobie odmawiać bo niby czemu miałabym? :)

Ruby, mi też bardzo przykro.. Ale masz rację, szalej i wypij z @ pożegnalnego drinka :) coby już następnym razem nie przyszła.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galba wrote:

Miłego wypoczynku!
    Czekamy na informacje po powrocie, że małpka nie przyszła :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renate, oczekująca trzymam kciuki i już powoli gratuluję bo cień to już potwierdzenie. Wystarczy, że byś zapytała w laboratorium lub aptece to by Wam powiedzieli, że 100% ciąża.

Ruby Tule i trzymam kciuki za następny cykl.

Ja w pierwszej ciąży paliłam. Żuciłam dopiero po porodzie.

Mnie boli podbrzusze i nad pachwinami i nie wiem jak zaznaczać objawy w ovu ból brzucha i jajników. Nie wiem właśnie czy to jajniki nad pachwinami.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pól roku myślałam ze może teraz juz nie nspije sie piwa bo może ciaza a potem przychodził okres. Nie ms co bez sensu sobie zycia utrudniać. Właśnie pije pierwsze urlopowe piwo

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeszcze raz dziękuję za miłe słowa, na prawdę podniosłyście mnie na duchu, jakoś mi lżej teraz...:)

Dziękuję wszystkim po kolei :)

Browarek się chłodzi także co mam zrobić odkładam na jutro :)

Jutro wieczorem znajomi z dzieciakami przyjeżdżają i zostają do niedzieli, cieszę się bo dziewczynki się super z Ninką bawią także czeka mnie fajny weekend, po weekendzie szykuje się wyjazd do Zamościa na 3 dni, a jak wrócę to już będzie po @ :)

Powodzenia dziewczynki:)

Oczekująca czekamy na wyniki bety jutro ;)

renate lubi tę wiadomość

• marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam problem.. Mogłybyście spojrzeć na mój wykres? Czemu temperaturka tak skacze? Nigdy tak nie miałam. U mnie zazwyczaj utrzymuje się na równej temp. Potem ovu i schodkami idzie do góry.. Plus jeszcze te plamienia..Martwię się.. A gin oczywiście na urlopie...

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam problem.. Mogłybyście spojrzeć na mój wykres? Czemu temperaturka tak skacze? Nigdy tak nie miałam. U mnie zazwyczaj utrzymuje się na równej temp. Potem ovu i schodkami idzie do góry.. Plus jeszcze te plamienia..Martwię się.. A gin oczywiście na urlopie...
    każda zdrowa kobieta, może mieć jeden albo dwa cykle bezowulacyjne w ciągu roku i nie jest to nic niepokojącego. Organizm czesem może sobie przerwę zrobić. U ciebie na razie wygląda jak bez owulacyjny

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ