Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
CzekającaMama wrote:Oj chyba każda z nas doskonale wie jak to jest - niestety to nieodłączny element starań o dziecko. Z drugiej strony są dziewczyny, którym udaje się już w pierwszym - drugim cyklu. Aj a jak to się ma np. do moich 11 i 12 za rogiem ? Na to pytanie niestety nie znam odpowiedzi, ale nie chcę się poddać więc dalej będę Wam tutaj marudzić
Kazik :* -
oczekujaca88 wrote:edit sprzed chwili.. właśnie w toalecie zauważyłam krew na papierze... co prawda, na bieliźnie nic, ale wygląda jak plamienie.. no to @ chyba nadchodzi... cudownie ;(
oczekujaca88 wrote:Cień na teście i plamienie - nadzieja? chyba muszę przestać się łudzić
Kochana nie trać wiary, kamisia88 ma rację: plamienie to nie @ jeszcze, a cień to nie puste miejsce w miejscu krechy.
Tulę Cię mocno i przepędzam złe myśli robiąc miejsce dla pozytywnych wibracjiCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
Oczekująca mam nadzieje, że to tylko plamienie jak niektóre kobiety mają w dzień miesiączki a są w ciąży. Trzymam mocno kciuki za to.
izizizi jeszcze nic straconego. Przeglądam te wykresy ciążowe i jest często spadek a na następny dzień wzrost temperatury i zielność . Patrzę na te wykresy i w ogóle nie umiem rozróżnić czemu niektóre miały wysokie temperatury i nic z tego nie wyszło i na odwrót spadki temperatury, wzrosty i było zielono.
Możecie mi napisać jak mój progesteron wyszedł waszym zdaniem 8dpo dziś i wit B12
Witamina B12 231,60 pg/ml (191,00-663,00) N
Progesteron 11,23 ng/ml f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8Badanie
-
Kjopa3 wrote:Oczekująca mam nadzieje, że to tylko plamienie jak niektóre kobiety mają w dzień miesiączki a są w ciąży. Trzymam mocno kciuki za to.
izizizi jeszcze nic straconego. Przeglądam te wykresy ciążowe i jest często spadek a na następny dzień wzrost temperatury i zielność . Patrzę na te wykresy i w ogóle nie umiem rozróżnić czemu niektóre miały wysokie temperatury i nic z tego nie wyszło i na odwrót spadki temperatury, wzrosty i było zielono.
Możecie mi napisać jak mój progesteron wyszedł waszym zdaniem 8dpo dziś i wit B12
Witamina B12 231,60 pg/ml (191,00-663,00) N
Progesteron 11,23 ng/ml f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8Badanie
Jeżeli chodzi o progesteron to chyba trochę mało - mi gin mówił, że powinno być minimum 20 ng/ml, a co do wit B12 to nie mam pojęcia, bo jej nie badałam.CzekającaMama
CzekającaMama wrote:Jeżeli chodzi o progesteron to chyba trochę mało - mi gin mówił, że powinno być minimum 20 ng/ml, a co do wit B12 to nie mam pojęcia, bo jej nie badałam.
Dziękuję. Właśnie na innym wątku Ania mi pisała, ze jeśli chodzi ciążę to powinien mieć powyżej 20. Więc jeśli już coś się uda to jeszcze raz na badania i do gina. Czy już teraz powinnam iść? W ogóle ma to jakieś znaczenie czy w 7 czy w 8 dpo się robi badanie? -
Z tego co czytałam to do konca nie wiadomo z progiem. Sa kobiety z niskim i bez problemu przechodzą ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 23:12
-
Kjopa3 wrote:Dziękuję. Właśnie na innym wątku Ania mi pisała, ze jeśli chodzi ciążę to powinien mieć powyżej 20. Więc jeśli już coś się uda to jeszcze raz na badania i do gina. Czy już teraz powinnam iść? W ogóle ma to jakieś znaczenie czy w 7 czy w 8 dpo się robi badanie?
Z tego co wiem, to progesteron robi się w.7-8dpo, więc nie jest to błędem jeżeli zrobiłaś go w 8dpo.
A Baronowa_83 ma rację, że reguły nie ma. To tak jak z prolaktyną: dziewczyny ze zbyt wysokim poziomem też zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci, mimo że powszechnie się mówi, iż wysoka prolaktyna uniemożliwia zajście w ciążę.
Jak we wszystkim są jakieś reguły ale są też wyjątki je potwierdzające
Co do wizyty u gina to, jeżeli masz.się czuć bezpieczniej to idź - nie ma sensu się dodatkowo stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 21:57
CzekającaMama
Melduję wczoraj późnym wieczorem @ - rozkręciła się na maksa Dzisiaj profilaktycznie zrobiłam test - nawet cienia cienia cienia cienia nie było.. No cóż.. zaczynamy kolejny cykl
Ja też miałam niski progesteron jak robiłam badania miesiąc wcześniej, więc może przez to nic się nie udało A można coś zrobić/brać na własną rękę, aby podnieść progesteron? Oczywiście nie mówię tylko o suplementacji, ale np. o jakimś jedzonku? -
oczekujaca88 wrote:Melduję wczoraj późnym wieczorem @ - rozkręciła się na maksa Dzisiaj profilaktycznie zrobiłam test - nawet cienia cienia cienia cienia nie było.. No cóż.. zaczynamy kolejny cykl
Ja też miałam niski progesteron jak robiłam badania miesiąc wcześniej, więc może przez to nic się nie udało A można coś zrobić/brać na własną rękę, aby podnieść progesteron? Oczywiście nie mówię tylko o suplementacji, ale np. o jakimś jedzonku?
Kochana bardzo mi przykro, ale wybacz nie zamierzam Cię tutaj dodatkowo dołować tylko dopingować i wspierać, więc dzisiaj postaraj się wyluzować strzel sobie jakiegoś drinka , winko albo piwko. Zjedz coś na co masz ochotę i nawet jak jest cholernie niezdrowe to o tym nie myśl. Zrób sobie totalny dzień rozpusty a od jutra znowu ładujemy akumulatorki i działamy dalejrenate lubi tę wiadomość
CzekającaMama
CzekającaMama wrote:Kochana bardzo mi przykro, ale wybacz nie zamierzam Cię tutaj dodatkowo dołować tylko dopingować i wspierać, więc dzisiaj postaraj się wyluzować strzel sobie jakiegoś drinka , winko albo piwko. Zjedz coś na co masz ochotę i nawet jak jest cholernie niezdrowe to o tym nie myśl. Zrób sobie totalny dzień rozpusty a od jutra znowu ładujemy akumulatorki i działamy dalej
zizi lubi tę wiadomość
Dziękuję! :* Już wczoraj piwko wypiłam, a dzisiaj lody - miętowe z czekoladą! Pyyyychota!! Nie jadłam ich ho ho czasu Co prawda, nie powinnam, ale tak, jak mówicie - dzień rozpusty Zdecydowanie lepiej psychicznie się czuję
-
Cześć dziewczyny.
Mam tu konto od niedawna i ciężko mi się jeszcze odnaleźć, mnustwo wątków w których dziewczyny się już doskonale znają...
Mam 28 lat, mój mąż 33 dzieci brak. To nasz pierwszy cykl starań tak na poważnie choć nie zabezpieczamy się już długo. Teoretycznie według kalendarza powinnam być przed ovu ale z obserwacji śluzu jestem prawie pewna że jestem po, albo w ogóle nie było w tym cylku
Cykle mam średnio 30 dniowe. Dwa razy w przeciągu pół roku zdarzyły mi się 27 dniowe.
To tak trochę o mnie