X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    CzekającaMama dziękuję za te słowa :) Tak mi się ciepło zrobiło :) A dla mnie dni po owu, a przed testowaniem są zawsze wyjątkowo ciężkie... Mąż mnie dzisiaj zabrał na małą wycieczkę, żebym w kółko nie myślała o jednym i udało nam się zrealizować plan, który mieliśmy już od dawna. Strzelaliśmy sobie z wiatrówki, pobyliśmy trochę na świeżym powietrzu, pośmialiśmy się i oderwaliśmy od codzienności. Poza tym strzelanie bardzo mi się spodobało. Mówię Wam, czad :D Zaraz uciekam na wieczór seriali z moim kochanym mężczyzną, ale na pewno wrócę tu jeszcze ;)

Słońce wiem doskonale, o czym mówisz. Ostatnio poruszałyśmy m.in. ten temat. Cykl to ciągła huśtawka nastrojów: jak wredna @ przychodzi ogarnia nas smutek, bezsilność i często zwątpienie, później z niecierpliwością czekamy na owulkę, a jak już się pojawi to z drżącym sercem odliczamy dni do testowania. Ciężkie jest życie staraczek, dlatego tutaj możemy sobie pomarudzić i od razu robi się lżej ;)

Udanego wieczoru :) <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • renate Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    Witam nowe koleżanki :)
    Melduję że u mnie dalej po @ ani śladu :) Niestety do lekarza się nie wybiorę w tym tygodniu bo ma urlop, dopiero w przyszłym.

Ryba no najprawdopodobniej to od odstawienia, ja karmiłam syna równe 12 msc- sam się odstawił dzień przed 1urodzinami, także wtedy już i tak jadł pierś tylko rano i wieczorem i nic mi nie dolegało, za to wcześniej podczas laktacji kilka razy miałam przeboje- przewiane, zatkane, blisko zapalenia no niestety w tym czasie piersi są bardzo wrażliwe chyba wszystkie moje koleżanki miały jakieś takie akcje podczas karmienia...

mybvl0p.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Właśnie też nie mogę się doczekać urlopu, jeszcze tydzień...chyba pojade na kaszuby, cisza, spokój, rekaksik :) Ja testuje za 17 dni i już mnie brzuch boli na samą myśl co to będzie co to będzie ;P

O to widzę, że i urlop i testowanie wypadnie nam podobnie :) A który u Ciebie dc?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się testuje dziewczynki ale testami owulacyjnymi :p

Na razie kicha a TEORETYCZNIE mam dni płodne, ciekawe czy w którymś teście wyjdzie :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie moje dni płodne to na razie loteria - ostatni cykl trwał jak nigdy 31 dni i teraz już sama nie wiem. Zakładam, że między 12 a 20dc serduszkując co 2 dni jakoś trafię na owu :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    O to widzę, że i urlop i testowanie wypadnie nam podobnie :) A który u Ciebie dc?
    Wypada, że 22 dc, to razem siedzimy i się zastanawiamy czy pic to piwo czy nie hie hie :P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Wypada, że 22 dc, to razem siedzimy i się zastanawiamy czy pic to piwo czy nie hie hie :P

O to późno będziesz testować, ja pewnie ok 26dc bo dłużej nie wytrzymam, no chyba, że plan dwudniowy nie wypali :) A tu dopiero dziś 9dc i starania rozpoczęte :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe forumowiczki w naszym wirtualnym klubie staraczek :)
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi i podpowiedzi, czyli jednak z tą tempką to mi się nie zdawało, że jest coś nie halo. No nic, głowa mnie ostatnio często bolała więc brałam p.bóle to i na to mam nadzieję coś pomogły, ale w takim razie będę brać dalej, coby się stan zapalny nie rozwinął. Żebym tylko przez te zawirowania nie przegapiła owu... Bo ja zawsze tylko tempka, a kłucie jajnika czasem jest, czasem nie.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 i Paryzetka83 - dziewczyny zbierać siły i działać, działać, bo w końcu jest lato i powinno być tutaj bardzo zielono.

Ja z uwagi, że już jestem po owulce i męża nie ma - mam jakby wolne i nie muszę się pocić hihihi, więc strzeliłam sobie maseczkę na ryjek, żeby jutro jakoś się ludziom w pracy pokazać i popijam winko ;)

A Wy co porabiacie?

renate - świetnie, że @ nie przyszła i niech już sobie nie przychodzi - baynajmniej przez kolejnych 9 miesięcy ;)

CzekającaMama
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja owulacja coś mnie oszukała... po wykresie nie wnioskuję totalnie nic... chyba, że coś się przesunęło. Tydzień temu w piątek endo 7mm, pęcherzyk 1,4 z tego co pamiętam... więc wychodziłoby na to, że max do czwartku owu powinna się pojawić. Testy nie potwierdziły, ale jakieś lewe są chyba ;) Plus super mega ból lewego jajnika, gdzie siedział wspomniany pęcherzyk niczym żołnierz. I nic. Zdezertował chyba... Co myślicie? Z wykresu nic nie wynika póki co, jest szansa że owu się opóźnia, mimo parametrów pęcherzyka sprzed tygodnia?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Za to moja owulacja coś mnie oszukała... po wykresie nie wnioskuję totalnie nic... chyba, że coś się przesunęło. Tydzień temu w piątek endo 7mm, pęcherzyk 1,4 z tego co pamiętam... więc wychodziłoby na to, że max do czwartku owu powinna się pojawić. Testy nie potwierdziły, ale jakieś lewe są chyba ;) Plus super mega ból lewego jajnika, gdzie siedział wspomniany pęcherzyk niczym żołnierz. I nic. Zdezertował chyba... Co myślicie? Z wykresu nic nie wynika póki co, jest szansa że owu się opóźnia, mimo parametrów pęcherzyka sprzed tygodnia?

Kochana - faktycznie z wykresu to trudno cokolwiek powiedzieć. Często jest tak, że faktycznie owulka się przesuwa. Niektóre dziewczyny z OF mówiły, że pomimo braku zaznaczenia owulki na wykresie miały ją i to potwierdzoną monitoringiem, a do tego któraś z dziewczyn pomimo negatywnych testów owulacyjnych zaszła w ciążę.
    Kobiecy organizm jest tak skomplikowanym mechanizmem, ze nigdy nie możemy być pewne co tym razem za numer wywinie ;)

CzekającaMama
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałyście mnie od jutra będę mierzyć temperature. Naszykowałam już termometr ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jutro sądny dzień, albo temperatura poleci w dół, albo baaaaardzo się zdziwię ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    u mnie jutro sądny dzień, albo temperatura poleci w dół, albo baaaaardzo się zdziwię ;)

To oczywiście życzę z całego serducha zdziwienia na maxa ;)

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieję, że się zdziwisz i temperatura poszybuje w górę :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    kamisia88 i Paryzetka83 - dziewczyny zbierać siły i działać, działać, bo w końcu jest lato i powinno być tutaj bardzo zielono.

Ja z uwagi, że już jestem po owulce i męża nie ma - mam jakby wolne i nie muszę się pocić hihihi, więc strzeliłam sobie maseczkę na ryjek, żeby jutro jakoś się ludziom w pracy pokazać i popijam winko ;)

A Wy co porabiacie?

renate - świetnie, że @ nie przyszła i niech już sobie nie przychodzi - baynajmniej przez kolejnych 9 miesięcy ;)
    Ja cały weekend popijam nalewkę (bimberek) taty, lepsze niż jakc daniels :p Jakoś dziś przyszła ochota na buraczki na ciepło i kokosanke ....na raz :D Tydzien i spadam na wczasy, a co się bedę czaić, dziewczyny do boju i głowy do góry

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    To oczywiście życzę z całego serducha zdziwienia na maxa ;)
    Gorąco zaciskam kciuki, oby wyszło pozytywnie :)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki za wzrost temperatury

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze - dziewczyny ja to jestem udana ;)

tak sobie siedzę i z uwagi na nieobecność męża szukam sobie zajęcia, bo jakoś nie chce mi się jeszcze zalec w łóżku (tym bardziej, że puste) i przeglądam kalendarz. No i co - eureka ;) Mój ślubny ma, w tym tygodniu urodziny, a ja przez te wszystkie cuda związane ze staraniami pierwszy raz w życiu najnormalniej w świecie zapomniałam :( Nie mam nawet pomysłu na prezent i wypadałoby zrobić jakąś imprezkę, bo przyszły weekend mamy oboje wolny.

Kochane ratujcie - co wymyślić na prezent?!

Ale wstyd - ja to chyba powinnam do codziennej dawki leków i witamin pomyśleć przede wszystkim o dodaniu lecytyny :-P

CzekającaMama
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Ja również trzymam kciuki :)

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ