Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?
W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.
Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )Ruby, madzikk lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyJasminowa wrote:Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?
W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.
Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )
Pfff już kilka razy robiłam test ponownie właśnie jak piszesz na drugi dzień, ale w ciąży nie byłam więc ciężko powiedzieć czy nasz patent się sprawdzi, musiałaby któraś zaciążona zrobić test który wcześniej miała negatywny jeśli takowe posiadaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:23
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edycik tulę mocno :* Owulacja jeszcze nie jest wykluczona więc jest nadzieja
Oby to coś było niegroźne i nie przeszkadzało w staraniach.
Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności
Ja wyrzuciłam wszystkie ale kolejne zostawię i zrobię test kiedyśWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:31
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katiuszaa wrote:To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności
madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyParyzetka83 wrote:Ja też tak zrobię, zaintrygowało mnie to
Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:I to będzie miarodajny test jakościowy
Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??
Taki sport, no co zrobiszParyzetka83 lubi tę wiadomość
-
Jasminowa wrote:Edycik- a jaki rozmiar ma " to coś" ?
5,3mm
dziękuję za dobre słowa Dziewczyny jesteście kochane:* mam nadzieję,że będzie dobrze
moja szwagierka mi powiedziała ,że Ona miła histeroskopię dwa razy także mam iść zrobić jak zalecono
w piątek zarejestrowałam się do innego ginekologa przy okazji monitoringu także poproszę by to obejrzał i ocenił-zawsze to inna opinia,inny lekarz. -
cinnamon cookie wrote:Ruby z tańszych jeszcze polecam z Eveline czarny z takimi kółeczkami fioletowymi chyba, ok 13zl kosztuje i dla mnie jest świetny
jak trafię ten z loreala w promocji to kupuję a jak nie to ten z eveline
naprawdę polecam, zero grudek i jeden i drugi
a farbować też na pewno będę, nie wytrzymałabym 9 miesięcy z odrostem
Eveline extension volume? chętnie spróbuje czegoś nowego, choć pump up uwielbiam;)Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ruby wrote:a co ci na TSH mówił lekarz?
TSH mam powtórzyć badanie, ale powiedziała,że na to nie ma reguły.
Nawet jak się zajdzie w ciązę mają 2,58 to potem w czasie ciązy podawane jest coś na obniżenie poziomu.
Prawdę mówiąc byłam już tak zdenerwowana,że mało co pamiętam..
-
Edycik tulę mocno :* nie szukaj już nic w necie i nie stresuj się na zapas. Już wkrótce masz wizytę u drugiego gina to może się dowiesz co to. Pewnie tak jak Dziewczyny mówią polip. A kiedy miałabyś mieć histeroskopię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:00
Edycik lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę