X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uciekam, zamykam laptop, jadę z dziećmi na treningi, zajrzę później.

Ruby lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak w macicy to moze mięśniak, ja mialam 16 mm nie widocznego na USG, dopiero tomagrafia komputerowa go ujawniła, ale nienwiadomo byłomco to. Miałam laparoskopię i usunęli mi dziada.

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?

W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
    Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.

Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )

Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?

W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
    Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.

Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )

Pfff już kilka razy robiłam test ponownie właśnie jak piszesz na drugi dzień, ale w ciąży nie byłam więc ciężko powiedzieć czy nasz patent się sprawdzi, musiałaby któraś zaciążona zrobić test który wcześniej miała negatywny jeśli takowe posiada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:23

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności ;)

Paryzetka83, Ruby, Ejrene, majju, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* Owulacja jeszcze nie jest wykluczona więc jest nadzieja :) Oby to coś było niegroźne i nie przeszkadzało w staraniach.

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności ;)

Ja wyrzuciłam wszystkie ale kolejne zostawię i zrobię test kiedyś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:31

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja wyrzuciłam wszystkie ale kolejne zostawię i zrobię test kiedyś :D
    i zostały owulacyjne ;) bo paczyłm jak ciemnieje

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ja też tak zrobię, zaintrygowało mnie to ;)

madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja też tak zrobię, zaintrygowało mnie to ;)
    I to będzie miarodajny test jakościowy ;) Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
    A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??

Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już kombinuję jakby tu sobie uzasadnić konieczność sikania w 6dpo ;) Gdybym miała owulacyjne to bym się nie powstrzymywała ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    I to będzie miarodajny test jakościowy ;) Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
    A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??

Taki sport, no co zrobisz :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam negatywnego bo bym Wam wypromowała. Mogę ewentualnie na bladziocha sprawdzić czy zciemnieje albo na owulacyjny :)

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Lovely, chyba "pump up", żółte opakowanie z niebieskimi napisami.

Mój ulubiony :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- a jaki rozmiar ma " to coś" ?

5,3mm

dziękuję za dobre słowa Dziewczyny jesteście kochane:* mam nadzieję,że będzie dobrze
    moja szwagierka mi powiedziała ,że Ona miła histeroskopię dwa razy także mam iść zrobić jak zalecono
    w piątek zarejestrowałam się do innego ginekologa przy okazji monitoringu także poproszę by to obejrzał i ocenił-zawsze to inna opinia,inny lekarz.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby z tańszych jeszcze polecam z Eveline czarny z takimi kółeczkami fioletowymi chyba, ok 13zl kosztuje i dla mnie jest świetny :) jak trafię ten z loreala w promocji to kupuję a jak nie to ten z eveline :) naprawdę polecam, zero grudek i jeden i drugi :) a farbować też na pewno będę, nie wytrzymałabym 9 miesięcy z odrostem :P

Eveline extension volume? chętnie spróbuje czegoś nowego, choć pump up uwielbiam;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a co ci na TSH mówił lekarz?

TSH mam powtórzyć badanie, ale powiedziała,że na to nie ma reguły.
    Nawet jak się zajdzie w ciązę mają 2,58 to potem w czasie ciązy podawane jest coś na obniżenie poziomu.
    Prawdę mówiąc byłam już tak zdenerwowana,że mało co pamiętam..

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* nie szukaj już nic w necie i nie stresuj się na zapas. Już wkrótce masz wizytę u drugiego gina to może się dowiesz co to. Pewnie tak jak Dziewczyny mówią polip. A kiedy miałabyś mieć histeroskopię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:00

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tule mocno! Na pewno nie jest to nic groźnego skoro lekarz nie interweniował natychmiast. Dobra decyzja z konsultacja z innym lekarzem. Trzymaj się Kochana

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tydzień wizyt.... Edycik, Ruby, Ja, Katiusza, Edycik.
    Trzymajcie mocno kciuki :*

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ