X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uciekam, zamykam laptop, jadę z dziećmi na treningi, zajrzę później.

Ruby lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak w macicy to moze mięśniak, ja mialam 16 mm nie widocznego na USG, dopiero tomagrafia komputerowa go ujawniła, ale nienwiadomo byłomco to. Miałam laparoskopię i usunęli mi dziada.

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?

W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
    Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.

Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )

Ruby, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Jeszcze na odchodne szybkie pytanie, delikatnie hardkorowe. Czy zastanawiałyście się, czy użyty test ciążowy negatywny można wykorzystać następnego dnia jeszcze raz i czy będzie on wiarygodny?

W miejscu testowym są wysiane przeciwciała anty- HCG i jeśli HCG nie ma w moczu to te przeciwciała się nie mają z czym wiązać, reakcja barwna nie zajdzie. Czyli teoretycznie, jeśli kolejnego dnia w moczu już będzie wykrywalne stężenie HCG, to ta reakcja powinna zajść.
    Nie wiem tylko, czy te przeciwciała nie ulegną rozkładowi, chociaż w ciągu 1 dnia nie powinny chyba...nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat.

Włączyło mi się myślenie ekonomiczne przy czwartym cyklu starań ; )

Pfff już kilka razy robiłam test ponownie właśnie jak piszesz na drugi dzień, ale w ciąży nie byłam więc ciężko powiedzieć czy nasz patent się sprawdzi, musiałaby któraś zaciążona zrobić test który wcześniej miała negatywny jeśli takowe posiada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:23

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności ;)

Paryzetka83, Ruby, Ejrene, majju, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* Owulacja jeszcze nie jest wykluczona więc jest nadzieja :) Oby to coś było niegroźne i nie przeszkadzało w staraniach.

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    To może zacznę zbierać te negatywne i jak zaciążę to nasikam tak dla wiedzy potomności ;)

Ja wyrzuciłam wszystkie ale kolejne zostawię i zrobię test kiedyś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:31

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja wyrzuciłam wszystkie ale kolejne zostawię i zrobię test kiedyś :D
    i zostały owulacyjne ;) bo paczyłm jak ciemnieje

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ja też tak zrobię, zaintrygowało mnie to ;)

madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja też tak zrobię, zaintrygowało mnie to ;)
    I to będzie miarodajny test jakościowy ;) Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
    A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??

Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już kombinuję jakby tu sobie uzasadnić konieczność sikania w 6dpo ;) Gdybym miała owulacyjne to bym się nie powstrzymywała ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    I to będzie miarodajny test jakościowy ;) Sprawdzony przez wiele ochotniczek w różnych częściach Polski a może i świata jak Madzik się dołączy.
    A my nie robimy tego po to żeby móc częściej sikać na patyk??

Taki sport, no co zrobisz :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam negatywnego bo bym Wam wypromowała. Mogę ewentualnie na bladziocha sprawdzić czy zciemnieje albo na owulacyjny :)

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Lovely, chyba "pump up", żółte opakowanie z niebieskimi napisami.

Mój ulubiony :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- a jaki rozmiar ma " to coś" ?

5,3mm

dziękuję za dobre słowa Dziewczyny jesteście kochane:* mam nadzieję,że będzie dobrze
    moja szwagierka mi powiedziała ,że Ona miła histeroskopię dwa razy także mam iść zrobić jak zalecono
    w piątek zarejestrowałam się do innego ginekologa przy okazji monitoringu także poproszę by to obejrzał i ocenił-zawsze to inna opinia,inny lekarz.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby z tańszych jeszcze polecam z Eveline czarny z takimi kółeczkami fioletowymi chyba, ok 13zl kosztuje i dla mnie jest świetny :) jak trafię ten z loreala w promocji to kupuję a jak nie to ten z eveline :) naprawdę polecam, zero grudek i jeden i drugi :) a farbować też na pewno będę, nie wytrzymałabym 9 miesięcy z odrostem :P

Eveline extension volume? chętnie spróbuje czegoś nowego, choć pump up uwielbiam;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a co ci na TSH mówił lekarz?

TSH mam powtórzyć badanie, ale powiedziała,że na to nie ma reguły.
    Nawet jak się zajdzie w ciązę mają 2,58 to potem w czasie ciązy podawane jest coś na obniżenie poziomu.
    Prawdę mówiąc byłam już tak zdenerwowana,że mało co pamiętam..

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* nie szukaj już nic w necie i nie stresuj się na zapas. Już wkrótce masz wizytę u drugiego gina to może się dowiesz co to. Pewnie tak jak Dziewczyny mówią polip. A kiedy miałabyś mieć histeroskopię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:00

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tule mocno! Na pewno nie jest to nic groźnego skoro lekarz nie interweniował natychmiast. Dobra decyzja z konsultacja z innym lekarzem. Trzymaj się Kochana

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tydzień wizyt.... Edycik, Ruby, Ja, Katiusza, Edycik.
    Trzymajcie mocno kciuki :*

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ