Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene dziękujętylko śluzu płodnego brak,ale dziś na pewno powtórzę
a w piątek mam wizytę to dowiem się co tam w środku się działo
ovu wyznaczyło mi owulkę na 17 listopada (20 dzień cyklu) ,więc może akurat będzie troszkę wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:27
-
A u mnie dzisiaj tak niewielki wzrost o 0,1-0,2 stopnia (zmierzylam dwoma termometrami/chociaż wiem, że nie powinno się tak robić) więc raczej z owulki nici. W grudniu zatem na Mikołajki funduje sobie monitoring. Trochę mi smutno, ale trzeba działać dalej
Jaśminowa czyli recykling tylko na świeżych tesciorachha ha ha ale patenty
Edycik może masz śluz płodny przy samej szyjce czasem tak bywa. Ja za to śluzu mam co niemiara bleeeeeee. A owulki brak. Coś się popitoliło w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:19
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Jaśminowa trzymam kciuki za przyrost. Nie przejmuj się wczorajszym spadkiem bo wg. bazy wiedzy OF między 7-10 dniem powinien być spadek i wzrost w tych dniach. Ważne żeby w dzień @ nie spadła mocno.
AgaL trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści.
Agatia dziś skok więc jak jutro będzie temperatura wyższa i będzie się utrzymywać to OF wyznaczy owulkę. Masz rację z tym TSH. Jeśli jest koło 2 a FT4 przy dolnej granicy lub TSH dobre a FT3 i FT4 za mocno rozjechane to też źle. Najlepiej doradza Zwei_Kresken na wątku o TSH wie wszystko bo choruje już bardzo długo na tarczycę. Ja też miałam TSH 2 a FT4 przy dolnej granicy i ciąża przestała się rozwijać. Prawdopodobnie przez tą tarczycę a zbadałam jakieś 3 tyg. po poronieniu. A beta przyrastała dobrze do 5 tyg. ciąży a dopiero w 7 tyg. wyszedł zły przyrost a w widełkach się mieściłam co do tego tygodnia.
Imię_Róży mianuję na lepszą od Ibisza w ogłaszaniu wynikówagatia, Paryzetka83, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość
-
Kjopa u mnie też najprawdopodobniej przez tarczycę i miesniaka ciaza przestała się rozwijać. W drugiej ciąży cały czas brałam euthyrox25 i nie było potrzeby zwiększania dawki.
Co do przyrostu tempki to chyba za mały przyrost, żeby wnioskowac, że owulka była. Chociaż moje pierwsze tempki w cyklu są mało miarodajne bo miałam zapalenie oskrzeli i antybiotyk, więc moglo się coś pochrzanic. -
Hej, ja się witam jeszcze z łóżka
Rano zaskoczył mnie skok tempki więc zgodnie z obietnicą zrobiłam ten test co to niby cienie cienia pokazuje i albo jednak 8dpo to za wcześnie
albo u mnie nie działa
Powtórka w piątek trzynastego
Aguś trzymam kciuki z wizytę
Wiola i Ejrene - ale macie fajne te suwaczkikatiuszaa, Edycik, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Natalii00 wrote:Jasminowa super
trzymam kciuki zeby przyrost byl dobry
a to czyi test o czulosci 10 moze szybciej wykazac niz 25?
Bo kurde mam tylko 25 i pink -
Partzetka na pewno za szybko
Ten skok może oznaczać zagnieżdżenie a tak jak pisałam wyżej taki skok i spadek powinien być między 7-10 dpo. No ale i tak przecież jesteś w ciąży
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Kjopa u mnie też najprawdopodobniej przez tarczycę i miesniaka ciaza przestała się rozwijać. W drugiej ciąży cały czas brałam euthyrox25 i nie było potrzeby zwiększania dawki.
Co do przyrostu tempki to chyba za mały przyrost, żeby wnioskowac, że owulka była. Chociaż moje pierwsze tempki w cyklu są mało miarodajne bo miałam zapalenie oskrzeli i antybiotyk, więc moglo się coś pochrzanic.
No ja teraz też biorę E25 i wyniki mi się poprawiły. FT3 i FT4 mam na poziomie 42% około bo nie pamiętam i TSH 0,4-0.9 w zależności od dnia cyklu. Przed @ zazwyczaj jest TSH wyższe u mnie. A ze złym samopoczuciem męczyłam się ponad rok i po E25 się poprawiło i to mocno a teraz wyszła alergia na Olchę a też mnie diagnozowali prawię 2 lata (w marcu minie).
-
agatia wrote:A u mnie dzisiaj tak niewielki wzrost o 0,1-0,2 stopnia (zmierzylam dwoma termometrami/chociaż wiem, że nie powinno się tak robić) więc raczej z owulki nici. W grudniu zatem na Mikołajki funduje sobie monitoring. Trochę mi smutno, ale trzeba działać dalej
Jaśminowa czyli recykling tylko na świeżych tesciorachha ha ha ale patenty
Edycik może masz śluz płodny przy samej szyjce czasem tak bywa. Ja za to śluzu mam co niemiara bleeeeeee. A owulki brak. Coś się popitoliło w organizmie.
agatia może to dobry pomysł zafunduj sobie monitoring będziesz wiedzieć co i kiedy się dzieje w organiźmie
u mnie dziś temperaturka jak wczoraj 36,51 ,potem zrobię teściorka owulacyjnego a w piątek 13 wizyta to będę wiedzieć co i jak
-
U mnie właśnie dopiero 10dpo był spadek.
A ten pink test to czysty marketing i wielką ściemabo on właśnie jest o czułości 25. Mi dzień po @ wyszedł jeszcze dość blady.
A Paryzetka drugi też masz taki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:55
-
Kjopa3 wrote:No ja teraz też biorę E25 i wyniki mi się poprawiły. FT3 i FT4 mam na poziomie 42% około bo nie pamiętam i TSH 0,4-0.9 w zależności od dnia cyklu. Przed @ zazwyczaj jest TSH wyższe u mnie. A ze złym samopoczuciem męczyłam się ponad rok i po E25 się poprawiło i to mocno a teraz wyszła alergia na Olchę a też mnie diagnozowali prawię 2 lata (w marcu minie).
u mnie TSH cały czas 1,15
-
Kjopa3 wrote:No ja teraz też biorę E25 i wyniki mi się poprawiły. FT3 i FT4 mam na poziomie 42% około bo nie pamiętam i TSH 0,4-0.9 w zależności od dnia cyklu. Przed @ zazwyczaj jest TSH wyższe u mnie. A ze złym samopoczuciem męczyłam się ponad rok i po E25 się poprawiło i to mocno a teraz wyszła alergia na Olchę a też mnie diagnozowali prawię 2 lata (w marcu minie).