Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene ten mój to w sumie nie wiem ile ma poza hasłem reklamowym, że wykrywa ciąże 6 dni po zapłodnieniu
Pink też mam ale to sobie raczej na termin @ lub dzień po zostawię8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Paryzetka83 wrote:Ejrene ten mój to w sumie nie wiem ile ma poza hasłem reklamowym, że wykrywa ciąże 6 dni po zapłodnieniu
Pink też mam ale to sobie raczej na termin @ lub dzień po zostawięParyzetka83 lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Też mam problemy z tarczyca,w piątek robiłam tsh 2,11, ft4 i ft3 mam na poziomie 71% więc wysoko a to one odpowiadają za przebieg ciąży bo tsh lubi skakać jak szalone. Zwiekszylam dawkę euthyroxu o pół tabletki N25 obecnie biorę dawkę 56 i czekam na wizytę u endo 27.11.
prze kilka dni nic się nie będzie działo. Ważne, że bierzesz leki to hamują nagle skoki. Niczym się nie martw.
kas50 lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Kjopa to mega Ci to TSH spadło, tylko pilnuj, żeby nie było za niskie bo poniżej 0,5 to też nie najlepiej. Moja kolezanka jak miała 0,5 to kazał jej brać na przemian E25 i połówkę 25. Ale ładnie testujesz na E
u mnie TSH cały czas 1,15
Tak ale spadało mi od połowy czerwca do połowy września. Najpierw miała 12,5 i w lipcu inny lekarz kazał brać 25 bo 12,5 to tyle co nic.
12 września moje wyniki:
TSH 0,446 ?IU/ml (0,270 - 4,200 ),
FT3 3,00 pg/ml ( 2,00- 4,40 ), 41,67%
FT4 1,29 ng/dl ( 0,93- 1,70 ), 46,75%
29 września:
TSH 0,952 ?IU/ml ( 0,270 - 4,200 )
FT4 1,24 ng/dl (0,93 - 1,70 ) 40,26%
Więc TSH skacze. Lekarka tylko pytała czy nie mam problemu z sercem bo niektórzy mają przy taki TSH 0,4. A mi właśnie ustało walenie serca w nocy i lęki, nerwy. To największy sukces chyba E25 , że nie męczę się w nocy bo to było tragiczne.
agatia lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Też mam problemy z tarczyca,w piątek robiłam tsh 2,11, ft4 i ft3 mam na poziomie 71% więc wysoko a to one odpowiadają za przebieg ciąży bo tsh lubi skakać jak szalone. Zwiekszylam dawkę euthyroxu o pół tabletki N25 obecnie biorę dawkę 56 i czekam na wizytę u endo 27.11.
W sumie to dobre wyniki jeśli FT3-4 masz tak wysoko to chyba bym nie zwiększała dawki. -
nick nieaktualnyWitam się
Paryzetka umówmy się, że to był trening bo wiadomo 8 dni po to średnio miarodajne jest:) ale dla treningu jak najbardziej:)
Cynamon kupiłam ten tusz co polecałaś z zawijasem i potwierdzam dzisiaj malowałam i spoko jest, nawet bardzo spoko:)
Aguś - trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na relację :*
My dzisiaj do dziadków na kawę się wybieramy więc w terenie pewnie do wieczora będęDzisiaj ostatni dzień estrofemu i jutro rano badania ...
Kjopa jest szansa, że w ciągu 2 tyg moje tsh spadło na dawce 1x 50 dziennie?
Miłego leniuchowania dzisiajcinnamon cookie, Jasminowa, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaśminowa dzięki za przetestowanie to cenna informacja dla nas
A ja mam chyba 10 albo 9 testów ciążowych z allegro więc będę testować od 7 dnia , jak szaleć to szaleć, tym bardziej , że jak dostanę antyki to przez dwa miech będę mieć posuchę z testowaniem to sobie odbiję w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:10
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Paryzetka83 wrote:Hej, ja się witam jeszcze z łóżka
Rano zaskoczył mnie skok tempki więc zgodnie z obietnicą zrobiłam ten test co to niby cienie cienia pokazuje i albo jednak 8dpo to za wcześnie
albo u mnie nie działa
Powtórka w piątek trzynastego
Paryzetka- jeszcze za szybko, w piątek 10 dni po owu może już coś pokazać. Pamiętam, jak Luna pisała, że jej chyba dopiero 13 dni po owu bladziutki wyszedł.
Polecam te o czułości 10- jednak na nasze wczesne sikanie są najlepsze ; )
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
agatia wrote:A u mnie dzisiaj tak niewielki wzrost o 0,1-0,2 stopnia (zmierzylam dwoma termometrami/chociaż wiem, że nie powinno się tak robić) więc raczej z owulki nici. W grudniu zatem na Mikołajki funduje sobie monitoring. Trochę mi smutno, ale trzeba działać dalej
Agatia- cykl jeszcze trwa, nie skreślaj tej owulkibyło kilka dni w dół, teraz idzie w góre : ) a monitoring to zawsze dobry pomysł.
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Kjopa3 wrote:W sumie to dobre wyniki jeśli FT3-4 masz tak wysoko to chyba bym nie zwiększała dawki.
Póki co dziś od rana pobolewaja mnie lekko jajniki, bardziej prawy, już zaczynam się denerwować czy to nie pozamaciczna....jutro chyba pójdę na bete...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:05
-
Ruby może i coś już spadło ale podobno najszybciej wyniki można sprawdzać po 6 tyg. Ja zaczęłam brać 25 w połowie lipca a po niecałych 2 mies. już wyniki były lepsze i lekarka powiedziała, ze jak po takim czasie TSH nie spadło bardziej to już nie spadnie bo bałam się nadczynności polekowej. No i u mnie guzek na tarczycy i mała jest 8ml a tylko.
-
Jasminowa wrote:Agatia- cykl jeszcze trwa, nie skreślaj tej owulki
było kilka dni w dół, teraz idzie w góre : ) a monitoring to zawsze dobry pomysł.
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Zobaczę co powie endo.
Póki co dziś od rana pobolewaja mnie lekko jajniki, bardziej prawy, już zaczynam się denerwować czy to nie pozamaciczna....jutro chyba pójdę na bete...
Nie martw się na zapas. Ja owulację miałam z lewego a prawy też mnie pobolewa, nawet nie wiem czy nie bardziej
-
Paryzetka83 wrote:Ja wiem, że to za wcześnie, pierwszy falstart zaliczony
Aga a Ty się w końcu nie zdecydowałaś?
Nie Paryzetka, bo mam ten 25 czułości....poczekam do 13ego teżParyzetka83 lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę