X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu myśl pozytywnie, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Wiola90 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu, głowa do góry :) Staraj się nie przejmować- dla Maluszka.
    Zaczęłam czytać książkę "Nadzieja na nowe życie" i już wiem, że ciężko mi się będzie oderwać. Pochłonęła mnie od pierwszej strony.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka nie denerwuj się kochana,wszystko będzie dobrze.

Katiuszkaa kciuki mocne za wizytę,daj potem znać :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik szkoły są dwie albo codziennie albo co 2 dni. Jak słabsze nasienie to lepiej co 2 dni. Mi się udało przy synku, co 2 dni. A Jasminowej codziennie :)

spróbuję dziś pogwałcić męża :) dzięki agatia

idę robić likier jajeczny

Jasminowa lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    spróbuję dziś pogwałcić męża :) dzięki agatia

idę robić likier jajeczny QUOTE]
    Likier mniam mniam prześlij trochę wirtualnie :)
    Co do "gwałtu" to moja ginka zalecała co 2 dni, żeby było więcej plemników w nasieniu, bo codzienne wspolzycie powoduje, że jest ich mniej. Ale nawet w mniejszej ilości może być ten jeden maratończyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:39

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jaśminowa - gratulacje :)

A możliwa jest owulacja z dwóch jajników? np najpierw z prawego a za kilka dni z lewego? :P

Ruby- właśnie z takiej owulacji są bliźnięta dwujajowe, ale podobno zachodzi to prawie w równym czasie, ewentualnie kilka/kilkanaście godzin różnicy między jednym, a drugim jajnikiem.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku, jedyne 15km ;) Przy okazji w auchanie nabyłam testy pepino, które polecałyście - będę sikać w weekend ;)
    Jaśminowa gratulacje!
    Katiuszka życzę powodzenia na wizycie, a Ruby i Edycikowi - stosunkowo udanej nocy ;)
    A u mnie panie gin nie są zgodne jedna mówi, że trzeba codziennie a druga, że wystarczy co drugi dzień :)

majju, Jasminowa, agatia lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, niezły dystansik :) Gratki. U mnie zimno i gwiździ wiatr.
    Zastanawiam się czy nie wziąć testów do rodziny i tam nie siknać... Tylko, że jak zobaczę biel vizira to jak zwykle zaleję się łzami przeklinając na czym świat stoi. Może być trudne nie wzbudzenie sensacji wśród rodzinki :) Będę bardzo mocno trzymała kciuki za wszystkie testujące w weekend.
    Moja gin też mówi żeby codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:07

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że co drugi dzień też dobrze, ale jak już się zrobi test owu+ monitoring i wyjdzie, że owulka np jutro to wtedy zadziałałabym dzisiaj, jutro i pojutrze.
    Nie mówię, że cały cykl codziennie, bo zajedziemy siebie i chłopa ; )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- ile??? szok!! 15 km to już niezły dystans,u Ciebie chyba jest lepsza pogoda, niż u mnie. U mnie pada deszcz i wieje wiatr, więc ledwo się zmusiłam na spacer z psem.

Wiola- myśl pozytywnie : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, świata nie zawojuje, dziecka tym nie spłodzę :P

LH 20,51 mIU/ml f.owulacyjna 14-95,6
    Estradiol 134,40 pg/ml f.owulacyjna 85,8-498
    Progesteron 0,45 ng/ml faza owulacyjna: 0,48 - 1,72

Tak serio to srasznie słabo w porównaniu do ostatnich, tyle się nałykałam, a dupa z tego jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , obiecałam że się odezwę i o to jestem :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfcd6f464e88.jpg

Mam 65 mm , moje serdusio bije 161, i jestem zdrową DZIEWCZYNKĄ

potwierdzone na 90 % a Pani doktor powiedziała że 10 % to będzie wiadome po porodzie :P hehe więc to tak , przeczucia się nie sprawdziły . Mąż troszkę załamany że nie synek bo się nastawiał też :P ale juz mu przeszło i już mówi że bedzie musiał pilnować bo sami chłopcy na osiedlu itd. :P także chyba się oswaja z tą myślą :) Ja jak usłyszałam hymm... poczułam dziwny napływ ciepła do serca i od razu zaczełam ją Kochać chodź też się nastawiałam na synusia :) tak czy siak :) jest córeczka jest cała zdrowa i tp. zmienił mi się na 20 :) No to kupujemy różowe :P

Edycik, Kjopa3, Wiola90, madzikk, Bratek, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq cudownie :) piękne zdjęcie <3 chyba dość szybko płeć poznałaś :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Carolqu cieszę się waszym szczęściem, rosnijcie zdrowo ;)

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- ile??? szok!! 15 km to już niezły dystans,u Ciebie chyba jest lepsza pogoda, niż u mnie. U mnie pada deszcz i wieje wiatr, więc ledwo się zmusiłam na spacer z psem.

Wiola- myśl pozytywnie : )
    Dla nas to normalny dystans :) Jeszcze chcę chłopa na wyjście na poezję śpiewaną namówić ale nie wiem czy się skusi ;)
    Carolqu - to już kawał kobity z tej twojej córci ;)

Carolq, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carol właśnie o tobie myślałam. Gratuluję. A ja jeszcze w poczekalni w takim tempie w domu na 24 będę.

Carolq lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq super wiesci kochana,gratuluję.

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioluś tylko pozytywne myślenie i będzie dobrze. Nawet nie wiesz jak wiele jest kobiet po poronienia a potem dziecko za dzieckiem rodzą. Tak było u mojej siostry ale jest gdzie bliżej patrzeć. Nasza kochana Luna co teraz 2 trymestr zaczyna. Będzie. Dobrze i już

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq super. Ja też jakoś w takim tyg. poznałam płeć i się sprawdziło :-). Twoja i Luny dzidzia idą "łeb w łeb" we wzroście.

Dziewczyny na Listopadowym testowaniu dziewczyna ma testy pozytywne a beta dziś jej wyszła negatywna. Ponoć takie rzeczy się też zdarzają w ciąży no i ponoć jakiś problem w labie był i babka przez telefon podawała wyniki. Sama jestem ciekawa co wyszło.

Ostatnio chciałam Wam jeszcze napisać, że u mojego synka w szkole była dziewczynka chora na raka. Niestety jej nie poznałam bo chorowała już od roku lub 2 lat ale widziałam na FB filmik jak śpiewa na oddziale i karmi innego chłopca. Wspaniała dziewczynka. I niestety we wtorek informacja, że zmarła w wieku 9 lat. Nigdy nie przeboleję, że dzieci muszą się tyle nacierpieć :-(

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:

Ostatnio chciałam Wam jeszcze napisać, że u mojego synka w szkole była dziewczynka chora na raka. Niestety jej nie poznałam bo chorowała już od roku lub 2 lat ale widziałam na FB filmik jak śpiewa na oddziale i karmi innego chłopca. Wspaniała dziewczynka. I niestety we wtorek informacja, że zmarła w wieku 9 lat. Nigdy nie przeboleję, że dzieci muszą się tyle nacierpieć :-(

Kjopaa to jest straszne :(

Wiolka - ściskam, głowa do góry, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:10

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ