X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu myśl pozytywnie, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Wiola90 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu, głowa do góry :) Staraj się nie przejmować- dla Maluszka.
    Zaczęłam czytać książkę "Nadzieja na nowe życie" i już wiem, że ciężko mi się będzie oderwać. Pochłonęła mnie od pierwszej strony.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka nie denerwuj się kochana,wszystko będzie dobrze.

Katiuszkaa kciuki mocne za wizytę,daj potem znać :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik szkoły są dwie albo codziennie albo co 2 dni. Jak słabsze nasienie to lepiej co 2 dni. Mi się udało przy synku, co 2 dni. A Jasminowej codziennie :)

spróbuję dziś pogwałcić męża :) dzięki agatia

idę robić likier jajeczny

Jasminowa lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    spróbuję dziś pogwałcić męża :) dzięki agatia

idę robić likier jajeczny QUOTE]
    Likier mniam mniam prześlij trochę wirtualnie :)
    Co do "gwałtu" to moja ginka zalecała co 2 dni, żeby było więcej plemników w nasieniu, bo codzienne wspolzycie powoduje, że jest ich mniej. Ale nawet w mniejszej ilości może być ten jeden maratończyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:39

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jaśminowa - gratulacje :)

A możliwa jest owulacja z dwóch jajników? np najpierw z prawego a za kilka dni z lewego? :P

Ruby- właśnie z takiej owulacji są bliźnięta dwujajowe, ale podobno zachodzi to prawie w równym czasie, ewentualnie kilka/kilkanaście godzin różnicy między jednym, a drugim jajnikiem.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spacerku, jedyne 15km ;) Przy okazji w auchanie nabyłam testy pepino, które polecałyście - będę sikać w weekend ;)
    Jaśminowa gratulacje!
    Katiuszka życzę powodzenia na wizycie, a Ruby i Edycikowi - stosunkowo udanej nocy ;)
    A u mnie panie gin nie są zgodne jedna mówi, że trzeba codziennie a druga, że wystarczy co drugi dzień :)

majju, Jasminowa, agatia lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, niezły dystansik :) Gratki. U mnie zimno i gwiździ wiatr.
    Zastanawiam się czy nie wziąć testów do rodziny i tam nie siknać... Tylko, że jak zobaczę biel vizira to jak zwykle zaleję się łzami przeklinając na czym świat stoi. Może być trudne nie wzbudzenie sensacji wśród rodzinki :) Będę bardzo mocno trzymała kciuki za wszystkie testujące w weekend.
    Moja gin też mówi żeby codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:07

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że co drugi dzień też dobrze, ale jak już się zrobi test owu+ monitoring i wyjdzie, że owulka np jutro to wtedy zadziałałabym dzisiaj, jutro i pojutrze.
    Nie mówię, że cały cykl codziennie, bo zajedziemy siebie i chłopa ; )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- ile??? szok!! 15 km to już niezły dystans,u Ciebie chyba jest lepsza pogoda, niż u mnie. U mnie pada deszcz i wieje wiatr, więc ledwo się zmusiłam na spacer z psem.

Wiola- myśl pozytywnie : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, świata nie zawojuje, dziecka tym nie spłodzę :P

LH 20,51 mIU/ml f.owulacyjna 14-95,6
    Estradiol 134,40 pg/ml f.owulacyjna 85,8-498
    Progesteron 0,45 ng/ml faza owulacyjna: 0,48 - 1,72

Tak serio to srasznie słabo w porównaniu do ostatnich, tyle się nałykałam, a dupa z tego jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , obiecałam że się odezwę i o to jestem :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfcd6f464e88.jpg

Mam 65 mm , moje serdusio bije 161, i jestem zdrową DZIEWCZYNKĄ

potwierdzone na 90 % a Pani doktor powiedziała że 10 % to będzie wiadome po porodzie :P hehe więc to tak , przeczucia się nie sprawdziły . Mąż troszkę załamany że nie synek bo się nastawiał też :P ale juz mu przeszło i już mówi że bedzie musiał pilnować bo sami chłopcy na osiedlu itd. :P także chyba się oswaja z tą myślą :) Ja jak usłyszałam hymm... poczułam dziwny napływ ciepła do serca i od razu zaczełam ją Kochać chodź też się nastawiałam na synusia :) tak czy siak :) jest córeczka jest cała zdrowa i tp. zmienił mi się na 20 :) No to kupujemy różowe :P

Edycik, Kjopa3, Wiola90, madzikk, Bratek, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq cudownie :) piękne zdjęcie <3 chyba dość szybko płeć poznałaś :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Carolqu cieszę się waszym szczęściem, rosnijcie zdrowo ;)

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- ile??? szok!! 15 km to już niezły dystans,u Ciebie chyba jest lepsza pogoda, niż u mnie. U mnie pada deszcz i wieje wiatr, więc ledwo się zmusiłam na spacer z psem.

Wiola- myśl pozytywnie : )
    Dla nas to normalny dystans :) Jeszcze chcę chłopa na wyjście na poezję śpiewaną namówić ale nie wiem czy się skusi ;)
    Carolqu - to już kawał kobity z tej twojej córci ;)

Carolq, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carol właśnie o tobie myślałam. Gratuluję. A ja jeszcze w poczekalni w takim tempie w domu na 24 będę.

Carolq lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq super wiesci kochana,gratuluję.

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioluś tylko pozytywne myślenie i będzie dobrze. Nawet nie wiesz jak wiele jest kobiet po poronienia a potem dziecko za dzieckiem rodzą. Tak było u mojej siostry ale jest gdzie bliżej patrzeć. Nasza kochana Luna co teraz 2 trymestr zaczyna. Będzie. Dobrze i już

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq super. Ja też jakoś w takim tyg. poznałam płeć i się sprawdziło :-). Twoja i Luny dzidzia idą "łeb w łeb" we wzroście.

Dziewczyny na Listopadowym testowaniu dziewczyna ma testy pozytywne a beta dziś jej wyszła negatywna. Ponoć takie rzeczy się też zdarzają w ciąży no i ponoć jakiś problem w labie był i babka przez telefon podawała wyniki. Sama jestem ciekawa co wyszło.

Ostatnio chciałam Wam jeszcze napisać, że u mojego synka w szkole była dziewczynka chora na raka. Niestety jej nie poznałam bo chorowała już od roku lub 2 lat ale widziałam na FB filmik jak śpiewa na oddziale i karmi innego chłopca. Wspaniała dziewczynka. I niestety we wtorek informacja, że zmarła w wieku 9 lat. Nigdy nie przeboleję, że dzieci muszą się tyle nacierpieć :-(

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:

Ostatnio chciałam Wam jeszcze napisać, że u mojego synka w szkole była dziewczynka chora na raka. Niestety jej nie poznałam bo chorowała już od roku lub 2 lat ale widziałam na FB filmik jak śpiewa na oddziale i karmi innego chłopca. Wspaniała dziewczynka. I niestety we wtorek informacja, że zmarła w wieku 9 lat. Nigdy nie przeboleję, że dzieci muszą się tyle nacierpieć :-(

Kjopaa to jest straszne :(

Wiolka - ściskam, głowa do góry, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:10

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ