X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, dzień dobry z nową nadzieją w kolejnym cyklu !

Mam pytanie...
    jako że wciąż jestem przed byciem pod kontrolą lekarza podczas starań to mam pytanie czy słyszałyście o jakimś zastrzyku, który powoduje pękniecie pęcherzyka?

Niby polega to na tym, że lekarz wstrzykuje w brzuch COŚ (nie wiem co to za "lek"), a potem w przeciągu 6-8h musi dojść do <3, a następnie to już wiadomo...

Ktoś co słyszał o tym????

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ksosia ja nic nie wiem na ten temat...

O której Katiuszka ma wizytę?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia pewnie masz na myśli Pregnyl. Ja w tym cyklu przyjmowałam po raz pierwszy. Zastrzyk był w posladek a nie w brzuchu ;) ten lek zawiera hormon, który pobudza pęcherzyk do pęknięcia. Mi gin mówiła, że dzieje się to nawet do 36 godzin po podaniu leku. U mnie się udało, pęcherzyk pękł :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ksosia pewnie masz na myśli Pregnyl. Ja w tym cyklu przyjmowałam po raz pierwszy. Zastrzyk był w posladek a nie w brzuchu ;) ten lek zawiera hormon, który pobudza pęcherzyk do pęknięcia. Mi gin mówiła, że dzieje się to nawet do 36 godzin po podaniu leku. U mnie się udało, pęcherzyk pękł :)

Ile kosztuje to cudo w ogóle żebym nie zbladła jak co jutro na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ksosia ja nic nie wiem na ten temat...

O której Katiuszka ma wizytę?

chyba po południu ale nie jestem pewna, mówiła, że cały dzień jest w terenie i potem wizyta i dopiero po się odezwie...także czekamy:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 35 zł albo nawet mniej. Ja przyjmowałam 5000 j. a wiem, że jest jeszcze 10000 j.

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju a jakie są wskazania do tego? Gdy cykle są bezowulacyjne?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dostałam po roku bezowocnych starań, po pierwszym monitoringu, który wykazał brak owulacji. Dostałam już receptę na kolejny miesiąc, mam nadzieję, że nie będę musiała kupować... :)

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego Ci życzę Majju :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju a jakie są wskazania do tego? Gdy cykle są bezowulacyjne?
    Pregnyl lub Cło podaje się gdy pęcherzyki nie pękają. Inną bajka gdy nie rosną w ogóle, wtedy podaje się jakieś inne leki.

cinnamon cookie, Ruby lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to dobrze, że wszystko u Ciebie ok. I baaaaaardzo się cieszę, że napisałaś, co u dziewczyn. Pozdrów je!!!! Niech się zdrowo rozwijają, że tak powiem :))))

Ruby, jak sobie chlapniesz po zastrzyku zbyt wczesnie test, to nawet zobaczysz, jak wygląda nie-cień ;))))

Paryzetko - moje cienie są wyłącznie na Facelle z Rossmana ;) I są od czasu stosowania Pregnylu - ja nie wiem, może jakoś meeeega długo pozbywam się jego resztek z organizmu czy jak.... Nie wiem ;/ Trzymam kciuki, by spadek był z okazji zagnieżdżonka :)

cinanmon_, Edycik, ależ Wam zazdroszczę!!!! Też bym chciała orbitrek, albo rowerek w domu :)))) Może by się człek prędzej ruszył :)

Ruby, szkoda, że tak niski P4 :( Chociaż i tak pocieszające, że aż tak nie rozmijasz się z dolną normą - widać, że co lab, to inne zakresy :-O
    Kciuki zatem, żebyś ruszyła z kopyta i owocnie z nowymi lekami :))))))))))

Ksosia, jest kilka leków na pęknięcie. Zwykle dawany jest Pregnyl - swoją drogą, chyba najtańszy. Może też być np.Ovitrelle, albo Choragon.
    Jeśli chodzi o Pregnyl - można go podawać podskórnie (w brzuch), albo domięśniowo - w pośladek. Jeśli podskórnie, czasem lekarz pozwala pacjentce samej sobie podać (albo podaje partner). Zwykle pęknięcie następuje 12-24 od podania, ale rozstrzał wynosi mniej więcej 12-40h.
    Jest to lek dawany na pęknięcie, pod warunkiem, że pęcherzyki rosną (cykl "bezowulacyjny", to szerokie pojęcie). Bo jak nie rosną, to cudu nie będzie - wtedy najpierw trzeba jest stymulować odpowiednio wcześniej, np.poprzez podawanie Clo. Po podaniu tego leku pęcherzyk jeszcze chwilę dojrzewa, po czym powinien pęc. Nie mniej może się zdarzyć, że podstawowa dawka nie wystarczy (5.000j) i trzeba podać podwójną. Jest też tak, że na niektóre dziewczyny lepiej działają pozostałe dwa wymienione leki (niestety droższe), chociaż niektóre właśnie jedynie po Pregnylu pękają. Pamiętaj, by po podaniu dawki 5.000j odczekać minimum 12 dni z testowaniem, a po podaniu 10.000j - minimum 14 dni, pamiętając nawet po upłynięciu tego czasu, że "bledzioch" o niczym jeszcze nie musi świadczyć...
    Dobrze też za wczasu sprawdzić w aptece, w której chcesz się zaopatrzeć w iniekcję, bo niektóre (nawet wiele z nich) sprowadza go dopiero, gdy jest zapotrzebowanie. I jeżeli miałabyś sama kupić lek, to pamiętaj, że przynajmniej Pregnyl - należy przechowywać w lodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:57

luna91, Ksosia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej nie robilam monitoringu wiec nie bylo wiadomo czy pękają czy nie więc chyba dostałam więc chyba dostałam zapobiegawczo :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kochay Bratek - skarbnica wiedzy:)

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartku jak dobrze mieć takiego eksperta jak Ty :) <ja uwielbiam ją> :D

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Nasz kochay Bratek - skarbnica wiedzy:)
    Tylko w tym zakresie, który już przerobiłam ;) Wolałabym nie przerabiać więcej i zajść w ciąże, hihihi ;)

Swoją drogą, Kochane.... NIECH JA JUŻ LEPIEJ ZAJDĘ W TĘ CIĄŻĘ!!!! 0dash2.gif Pogadałam sobie dziś z jedną z moich szefowych i..... mówię Wam, niech ja już zajdę w ciążę, bo nie zdzierżę normalnie zezloszczony.gif

agatia, madzikk, Jasminowa, Edycik, Ksosia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego Ci życzę Kochana, potem będziesz nas wspierała w tematach ciążowych :)

Bratek, Natalii00 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ależ fachowo to wszystko ujęłaś ;)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczny,

Mam betę 46,42, przyrost w ciągu 2 dni 253,8%. Mój ginekolog nie brał pod uwagę tego cyklu, bo endometrium cienkie, ale jak widać lekarz sobie, a maluch ostanowił się wgzyźć w to, co jest : )
    Biorę duphaston, więc mam nadzieję, że to endo poszło trochę w rozmiarze do przodu.

Poza tym gorączka i jutro biorę dzień urlopu, żeby się przeleczyć przez weekend. Także jutro tu będę zaglądać z rana ; )
    A teraz zobaczę co tu od rana popisałyście : ), jeszcze musze coś z roboty przy kompie porobić, ale to później ; )

majju, madzikk, Bratek, cinnamon cookie, Wiola90, Edycik, agatia, Ejrene, Natalii00, luna91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa pięknie! Gratuluję, teraz odpoczywaj.

Jasminowa lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa gratuluję :) :) :) cudowne wieści na naszym forum... :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ