WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialamjuz isc ale od was oderwac sie noe mozna :-) :-)
    Pranie puszczone wiec znowu mam chwilke.

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

ania__l
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik popieram Jaśminową stosuj się do zaleceń lekarza a doprowadzi cię do ciąży. Postymuluje i będzie wszystko dobrze.

A ja mam zamiar jechać do kuzynki zrobić włosy. Pasemka i trochę podciąć końcówki.

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Edycik popieram Jaśminową stosuj się do zaleceń lekarza a doprowadzi cię do ciąży. Postymuluje i będzie wszystko dobrze.

A ja mam zamiar jechać do kuzynki zrobić włosy. Pasemka i trochę podciąć końcówki.
    Kjopa popieram :-)

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Jak wam mija sobota? Bratek cieszę się że potwierdziłaś swoją decyzję :) jak brzuch boli jeszcze.
    Jaśminowa masz rację że najważniejsze zdrowe a nie płeć ale pomażyć można :) Miłego weekendu z teściową.
    Ruby szacunku. Szefowa daje dobry przykład.
    Edycik tutam idź na zakupy może to cię odprężyć, jakiś Relax. A podanym to ja Ci przypominam że dopóki nie ma @ szansa ciągle jest.
    AgaL słoneczko co u ciebie?
    Cinnamon gdzie jesteś?
    Kjopa wiem że źle się dzieje ale nie Można z tej przyczyny popadać w paranoję. Niestety takim ludziom właśnie o to chodzi żeby ludzie się ich bali i pochowali. Wtedy wygrają

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka wiadomo, że nie można popadać w paranoję ale jak włączyłam telewizje wczoraj to od razu pomyślałam o tej rewii. Będzie tam kilka tysięcy ludzi. Miejsce dobre jak każde. Choć to na pewno nie paranoja to i tak będę miała jakiegoś stresika jak pójdziemy tam. Ja często obstawiam najczarniejszą myśl a potem mam miłe zaskoczenie a nie niemiłe i płacz. Głównie jeśli chodzi o zdrowie :-P. Po za tym nie lubię masowych imprez, źle się tam czuje no ale mam nadzieję, że będzie fajnie :-).

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, napiszę Wam tylko, że u mnie jedna kreska nie pozostawiajaca złudzeń. To dzisiaj impreza...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Katiuszka wiadomo, że nie można popadać w paranoję ale jak włączyłam telewizje wczoraj to od razu pomyślałam o tej rewii. Będzie tam kilka tysięcy ludzi. Miejsce dobre jak każde. Choć to na pewno nie paranoja to i tak będę miała jakiegoś stresika jak pójdziemy tam. Ja często obstawiam najczarniejszą myśl a potem mam miłe zaskoczenie a nie niemiłe i płacz. Głównie jeśli chodzi o zdrowie :-P. Po za tym nie lubię masowych imprez, źle się tam czuje no ale mam nadzieję, że będzie fajnie :-).
    Kjopa to ja życzę Ci miłej rewii. A z tym obstawianie najgorszego rozumiem. Mam czasami wrażenie że jeżeli nie martwię się że coś może się zdażyc to wtedy to się dziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hej, napiszę Wam tylko, że u mnie jedna kreska nie pozostawiajaca złudzeń. To dzisiaj impreza...
    Maju łopatę?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hello :)
    Ale wczoraj się rozpisałyście! Wesoło tu było ;) ja właśnie po śniadanku i zabieram się za sprzątanie, pranie itd nawet firanki piorę! Szacun poproszę :P
    Miłego dzionka Kobietki :)

Edycik, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku to mega powera życzę do sprzątania :)
    majju przykro mi,że tylko jedna kreska, ale za to życzę udanej imprezki dziś ;)
    katiuszkaa masz rację, dziękuję kochana :*
    ania__l super okazja trafiła Ci się z tym steperkiem, zazdroszczę :)

Aguś kochana gdzie jesteś? Proszę tu napisać nam kilka zdań :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też negatyw, łopaty niepotrzebne, ale wrócę dopiero w poniedziałek - weekend chcę poświęcić sobie i ukochanemu :)

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale chyba nie potrzebuję łopaty. Wkurzyłam się tylko mocno. Tez odezwę się w poniedziałek. Miłego weekendu.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wziełam się za sprzątanie, potem muszę po okulary pojechać w końcu i planujemy kino dziś albo jutro. Miłego dnia :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju i Edycik - miłej imprezki Wam życzę :) nie napijcie się za mocno ;)

Ja się biorę za odkurzanie i wszelkie inne sprzątanie, a wieczorem też kino - Listy do M 2 :)

sylwia1985, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja też wziełam się za sprzątanie, potem muszę po okulary pojechać w końcu i planujemy kino dziś albo jutro. Miłego dnia :)
    idziecie moze na listy do M my tez sie wybieramy bo ostatni raz w kinie bylam rok temu ale jak jest maly to nie ma czasu na nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka, Majju miłego weekendu. Wszystkim życzę miłego weekendu. Majju przywracam Cię do porządku to dopiero 11 dpo tak? I z tego co widzę @ dopiero za 5 dni?

Jasminowa, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Bratku 100mg 3 rano i 3 wieczorem ... też mnie to zastanawia wychodzi że krew robiłam tuż przed owu ...
    Aaaaa, to po ovu mogłaś mieć trochę wyżej.
    Kurczaczki, no.... Dlatego to wszystko nie daje mi spokoju. Z jednej strony - nie chcę skakać po lekarzach, zmieniać ich ciągle itd., bo to dla mnie męczące, irytujące i nie chcę czuć się, jak nawiedzona hipochondryczka ;) Ale tak naprawdę do tej pory wszystkie badania hormonalne robiłam z własnej inicjatywy.
    Przy swoim progesteronie (i swoich dolegliwościach) dostałam 10mg Duphastonu.... W końcu postanowiłam sama spróbować wyższą dawkę - i zgłosiłam, że lepiej czuję się na 20mg (z takim progiem, jak mój, jakoś mnie to nie dziwi). Jeszcze nie idealnie, ale o wiele lepiej - skróciło mi się krwawienie miesiączkowe, a co najważniejsze, nie musiałam się przez kilka dni z rzędu faszerować Tramalem czy Ketonalem Forte.
    Ostatnio postanowiłyśmy zmienić na luteinę, do dupek wychodzi drogo. Dostałam zalecenie... 1 tabletki 100mg. Gdzie z tego, co poprzeglądałam różne artykuły medyczne, wychodzi jakby mniej więcej był przelicznik: 10mg Duphastonu (tj.dydrogesteronu) na 100mg Luteiny (czyli progesteronu). A zatem... znowu dostałam za mało i... sama sobie zwiększyłam na 200mg. Ale i tak cóż to jest przy Twoich 600mg, gdzie prog obie mamy tak samo beznadziejny :(
    Noż choliba, no... Naprawdę nie bawi mnie leczenie samego siebie ;/

Edycik, dobrze, że czeka Cię imprezka urodzinowa :) Spędzisz czas z najbliższymi i głowa troszkę Ci odpocznie :-*

Majju, tulę :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:51

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hej hej hello :)
    Ale wczoraj się rozpisałyście! Wesoło tu było ;) ja właśnie po śniadanku i zabieram się za sprzątanie, pranie itd nawet firanki piorę! Szacun poproszę :P
    Miłego dzionka Kobietki :)

oficjalny szacun się należy, słusznie ; )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Bratku tak to jest z lekarzami. Pójdziesz do jakiegoś i myślisz, ze jest super bo np. kazał zrobić jakieś badanie którego poprzedni nie zlecał i wprowadza jakieś tam leczenie. Po czasie okazuje się że jakiś tam postęp jest ale tak naprawdę kiepsko to idzie. I czas zacząć szukać nowego lekarza :-(. Nie ma na forum nikogo kto by polecił dobrego lekarza z Twoich okolic? Mi lekarza poleciła Zwei i dał mi nadzieję po lekarzu z LM który twierdził, że owulacji nie było a polecony po samych wynikach badań stwierdził, że była na 100%. Mam nadzieję, że znajdziesz dobrego lekarza.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku rozumiem Cię i też bym się denerwowala...to oni mają leczyć ciebie a nie ty sama siebie...musisz znaleźć lekarza najlepiej z czyjegoś polecenia, kto już chodził i może potwierdzić że jest dobry...mimo że do mojego nie byłam przekonana bo jest też drogi to jednak opinie ma dobre i znajome się
    u niego leczyly...

My też na listy chcemy iść może za tydzień się uda ;-)

Zbieramy się do mojej mamy...miłej soboty i do wieczora :-)

Bratek lubi tę wiadomość

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ