X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja teraz też myślę o kilku dniach urlopu ale wolałabym je wykorzystać przed świętami.
    Dziś padam na twarz po ciężkim dniu,a jutro jeszcze wizyta u lekarza.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ładnie! :) wchodzę po chwili wytężonej pracy umysłowej....a tu własna Siostra posądza mnie o symulacje jakieś :P
    Jaaaa???? A w życiu :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    mi też sie wydaje ze dobry :) a u mnie dzisiaj w koncu koniec @ i co zaskoczenie mega rozciagliwy śluz czyzby owu miała przyjsc wczesniej? dla mnie tez jeden telefon mógłby sie przydac bo dzisiaj rano mój mi sie zepsuł zapomniałam ze mam go w kurtce i jak przyszłam do pracy i wieszałam na wieszak to mi kurtka upadła na podłoge i chyba przez to panel dotykowy nie działa nic nie moge zrobic nawet rozmowy odebrac ehhh życie...

Ja też się zastanawiam czy mnie owu wcześniej nie próbuje odwiedzić bo ledwo @ skończona (za to dłuższa niż zawsze ;) ) a śluz jakby wodnisty :) Zobaczymy, testów i tak nie mam zamiaru robić ;) A u Ciebie kiedy zazwyczaj jest owulacja?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jaaaa???? A w życiu :P

Jaasne już widzę tą przebiegłą minę :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Aga- jednoczę się w bólu jeśli chodzi o pracę ; )urlopu mam jeszcze 21 dni. A, że planuję zwolnienie od stycznia, to nawet nie wybiorę tego urlopu.

Katiuszka- przytulam

Acha, i przywracam honor testom pepino, zrobiłam ich dziesiątki i żaden nie pokazał fałszywie dodatniego wyniku, a jako pierwszy pokazał prawdziwy pozytywny wynik.
    Raz miałam drugą kreskę na teście Amil, ale ta druga kreska była cienka i szara. Jak druga kreska ( czy tam cień kreski) nie jest zabarwiona tak jak testowa, tylko szarawa, to błąd testu. Zdarza się chyba taki błędny test w co którymś teście każdej firmy.

Imię Róży- relaksuj się relaksuj, a my czekamy na efekty tego relaksu ; )

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzina w pracy, a ja ziewam ...i zasypiam. Energia mi opadła zupełnie...

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa jak to było w słynnym skeczu mam parareksu:-)resku ksu ksu;-P....
    no ja też mam nadzieję że ten relaks dobrze mi zrobi, ale tak może na początku roku:-)

Zadzieram kiecę i lecę dziewczynki:-) miłego popołudnia;-)

Jasminowa lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj miedzy 12-14 dc przynajmniej tak by wynikało z wykresów i testów ale tez nie bede robic testów pierdziele i tak mam duzo stresu to to mi na dodatek nie potrzebne... wiec chyba i ja w tym miesiacu bardziej olewam i podchodze na luzie chociaz w planach był monitoring na który sie jeszcze nie umówiłam bo telefon mi nie działa...

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom Mundek monitoring też stresuje....pierwszy raz teraz mam. Na szczęście póki co super wieści...ale nie wiem czy na kolejny się zdecyduje. Bo teraz w środę zastrzyk....no i kochanie na zawołanie :/
    W sumie jeśli owulkę mam, a teraz kolejny cykl wyjdzie chyba, że tak, to po prostu się starać. A grudzień chciałabym mieć wolną głowę....

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowy przy psie...

https://www.youtube.com/watch?v=4arBeIKJWzQ

;););)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ten zastrzyk po jakim czasie pęknięcie pęcherzyka i w jakim czasie musicie zacząć działać?

2da6343587.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy isc na ten monitoring jakos na nic nie mam ochoty

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa na stronie o ovitrelle znalazłam:
    "Zalecane jest, aby pacjentka odbyła stosunek płciowy w dniu wstrzyknięcia preparatu i w dniu następnym." Pękniecie następuje chyba 24-36 godzin(lub 36-48). Dowiem się w środę na monitoringu jak poda mi zastrzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:48

EwelinaaKa, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju miała pregnylem robiony zastrzyk to chyba też jakoś tak mówiła z tym pękaniem i serduszkowaniem ;)

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ziab na dworze brrr.Dziewczyny nam to w głowie za bardzo siedzi trzeba podejść do tematu jak Imię_Róży.

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno, zimno. Niedługo spadnie śnieg :)
    Edycik a jak Ty się czujesz? Trochę odpuściło przeziębienie?
    AgaL, z Pregnylem dokładnie tak jak piszesz :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ten zastrzyk działa jak hormon LH?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy isc na ten monitoring jakos na nic nie mam ochoty
    Nic na siłę, nie ma sensu dodatkowo się stresować :) Więc jak nie masz ochoty to nie idź. Ja też olałam lekarza i do konca roku się nie wybieram na żaden monitoring. Testy owu też mnie za bardzo zestresowały, więc z nich rezygnuję. Tylko temperaturę mierzę, żeby wiedzieć kiedy zacząć brać luteinę, ale to mnie nie stresuje :)
    Edycik ma rację - to za bardzo w nas siedzi i musimy wyluzować, bo naszym partnerom nasz stres też się udziela i cały związek na tym cierpi :)

Edycik, Mundek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym luzem to ciężko...
    Bo ja mając ovu ok 15 dc już od 12 już zasadzam się na męża i jak tak dalej pójdzie to zacznie na mój widok uciekać :):):). Z krzykiem. I całkiem zapominam o tym drobnym fakcie, że plemniki to jednak trochę żyją... i nawet codziennie nie trzeba, żeby się udało... :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinno się zrobić to, co się czuje. Jeśli jest potrzeba odpoczynku od starań, warto sobie raz na jakiś czas jeden cykl " urlopu" zafundować.

Najlepiej, kiedy ma się ten " urlop", gdy się wie, że się jajeczkuje, bo wtedy podczas odpoczynku może nas zaskoczyć miła niespodzianka.
    Także chyba urlop najlepszy po " wyprostowaniu" organizmu, jeśli takie konieczne.
    Ale każdy musi podchodzić do tego według swoich potrzeb.

Ruby, Paryzetka83, AgaL, Reni555, katiuszaa, Mundek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ