X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja teraz też myślę o kilku dniach urlopu ale wolałabym je wykorzystać przed świętami.
    Dziś padam na twarz po ciężkim dniu,a jutro jeszcze wizyta u lekarza.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ładnie! :) wchodzę po chwili wytężonej pracy umysłowej....a tu własna Siostra posądza mnie o symulacje jakieś :P
    Jaaaa???? A w życiu :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    mi też sie wydaje ze dobry :) a u mnie dzisiaj w koncu koniec @ i co zaskoczenie mega rozciagliwy śluz czyzby owu miała przyjsc wczesniej? dla mnie tez jeden telefon mógłby sie przydac bo dzisiaj rano mój mi sie zepsuł zapomniałam ze mam go w kurtce i jak przyszłam do pracy i wieszałam na wieszak to mi kurtka upadła na podłoge i chyba przez to panel dotykowy nie działa nic nie moge zrobic nawet rozmowy odebrac ehhh życie...

Ja też się zastanawiam czy mnie owu wcześniej nie próbuje odwiedzić bo ledwo @ skończona (za to dłuższa niż zawsze ;) ) a śluz jakby wodnisty :) Zobaczymy, testów i tak nie mam zamiaru robić ;) A u Ciebie kiedy zazwyczaj jest owulacja?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jaaaa???? A w życiu :P

Jaasne już widzę tą przebiegłą minę :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Aga- jednoczę się w bólu jeśli chodzi o pracę ; )urlopu mam jeszcze 21 dni. A, że planuję zwolnienie od stycznia, to nawet nie wybiorę tego urlopu.

Katiuszka- przytulam

Acha, i przywracam honor testom pepino, zrobiłam ich dziesiątki i żaden nie pokazał fałszywie dodatniego wyniku, a jako pierwszy pokazał prawdziwy pozytywny wynik.
    Raz miałam drugą kreskę na teście Amil, ale ta druga kreska była cienka i szara. Jak druga kreska ( czy tam cień kreski) nie jest zabarwiona tak jak testowa, tylko szarawa, to błąd testu. Zdarza się chyba taki błędny test w co którymś teście każdej firmy.

Imię Róży- relaksuj się relaksuj, a my czekamy na efekty tego relaksu ; )

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzina w pracy, a ja ziewam ...i zasypiam. Energia mi opadła zupełnie...

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa jak to było w słynnym skeczu mam parareksu:-)resku ksu ksu;-P....
    no ja też mam nadzieję że ten relaks dobrze mi zrobi, ale tak może na początku roku:-)

Zadzieram kiecę i lecę dziewczynki:-) miłego popołudnia;-)

Jasminowa lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj miedzy 12-14 dc przynajmniej tak by wynikało z wykresów i testów ale tez nie bede robic testów pierdziele i tak mam duzo stresu to to mi na dodatek nie potrzebne... wiec chyba i ja w tym miesiacu bardziej olewam i podchodze na luzie chociaz w planach był monitoring na który sie jeszcze nie umówiłam bo telefon mi nie działa...

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom Mundek monitoring też stresuje....pierwszy raz teraz mam. Na szczęście póki co super wieści...ale nie wiem czy na kolejny się zdecyduje. Bo teraz w środę zastrzyk....no i kochanie na zawołanie :/
    W sumie jeśli owulkę mam, a teraz kolejny cykl wyjdzie chyba, że tak, to po prostu się starać. A grudzień chciałabym mieć wolną głowę....

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowy przy psie...

https://www.youtube.com/watch?v=4arBeIKJWzQ

;););)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ten zastrzyk po jakim czasie pęknięcie pęcherzyka i w jakim czasie musicie zacząć działać?

2da6343587.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy isc na ten monitoring jakos na nic nie mam ochoty

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa na stronie o ovitrelle znalazłam:
    "Zalecane jest, aby pacjentka odbyła stosunek płciowy w dniu wstrzyknięcia preparatu i w dniu następnym." Pękniecie następuje chyba 24-36 godzin(lub 36-48). Dowiem się w środę na monitoringu jak poda mi zastrzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:48

EwelinaaKa, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju miała pregnylem robiony zastrzyk to chyba też jakoś tak mówiła z tym pękaniem i serduszkowaniem ;)

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ziab na dworze brrr.Dziewczyny nam to w głowie za bardzo siedzi trzeba podejść do tematu jak Imię_Róży.

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno, zimno. Niedługo spadnie śnieg :)
    Edycik a jak Ty się czujesz? Trochę odpuściło przeziębienie?
    AgaL, z Pregnylem dokładnie tak jak piszesz :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ten zastrzyk działa jak hormon LH?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy isc na ten monitoring jakos na nic nie mam ochoty
    Nic na siłę, nie ma sensu dodatkowo się stresować :) Więc jak nie masz ochoty to nie idź. Ja też olałam lekarza i do konca roku się nie wybieram na żaden monitoring. Testy owu też mnie za bardzo zestresowały, więc z nich rezygnuję. Tylko temperaturę mierzę, żeby wiedzieć kiedy zacząć brać luteinę, ale to mnie nie stresuje :)
    Edycik ma rację - to za bardzo w nas siedzi i musimy wyluzować, bo naszym partnerom nasz stres też się udziela i cały związek na tym cierpi :)

Edycik, Mundek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym luzem to ciężko...
    Bo ja mając ovu ok 15 dc już od 12 już zasadzam się na męża i jak tak dalej pójdzie to zacznie na mój widok uciekać :):):). Z krzykiem. I całkiem zapominam o tym drobnym fakcie, że plemniki to jednak trochę żyją... i nawet codziennie nie trzeba, żeby się udało... :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że powinno się zrobić to, co się czuje. Jeśli jest potrzeba odpoczynku od starań, warto sobie raz na jakiś czas jeden cykl " urlopu" zafundować.

Najlepiej, kiedy ma się ten " urlop", gdy się wie, że się jajeczkuje, bo wtedy podczas odpoczynku może nas zaskoczyć miła niespodzianka.
    Także chyba urlop najlepszy po " wyprostowaniu" organizmu, jeśli takie konieczne.
    Ale każdy musi podchodzić do tego według swoich potrzeb.

Ruby, Paryzetka83, AgaL, Reni555, katiuszaa, Mundek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ