Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Mundek wrote:mi też sie wydaje ze dobry
a u mnie dzisiaj w koncu koniec @ i co zaskoczenie mega rozciagliwy śluz czyzby owu miała przyjsc wczesniej? dla mnie tez jeden telefon mógłby sie przydac bo dzisiaj rano mój mi sie zepsuł zapomniałam ze mam go w kurtce i jak przyszłam do pracy i wieszałam na wieszak to mi kurtka upadła na podłoge i chyba przez to panel dotykowy nie działa nic nie moge zrobic nawet rozmowy odebrac ehhh życie...
Ja też się zastanawiam czy mnie owu wcześniej nie próbuje odwiedzić bo ledwo @ skończona (za to dłuższa niż zawsze) a śluz jakby wodnisty
Zobaczymy, testów i tak nie mam zamiaru robić
A u Ciebie kiedy zazwyczaj jest owulacja?
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Edycik, Aga- jednoczę się w bólu jeśli chodzi o pracę ; )urlopu mam jeszcze 21 dni. A, że planuję zwolnienie od stycznia, to nawet nie wybiorę tego urlopu.
Katiuszka- przytulam
Acha, i przywracam honor testom pepino, zrobiłam ich dziesiątki i żaden nie pokazał fałszywie dodatniego wyniku, a jako pierwszy pokazał prawdziwy pozytywny wynik.
Raz miałam drugą kreskę na teście Amil, ale ta druga kreska była cienka i szara. Jak druga kreska ( czy tam cień kreski) nie jest zabarwiona tak jak testowa, tylko szarawa, to błąd testu. Zdarza się chyba taki błędny test w co którymś teście każdej firmy.
Imię Róży- relaksuj się relaksuj, a my czekamy na efekty tego relaksu ; )AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jaśminowa jak to było w słynnym skeczu mam parareksu:-)resku ksu ksu;-P....
no ja też mam nadzieję że ten relaks dobrze mi zrobi, ale tak może na początku roku:-)
Zadzieram kiecę i lecę dziewczynki:-) miłego popołudnia;-)
Jasminowa lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
zazwyczaj miedzy 12-14 dc przynajmniej tak by wynikało z wykresów i testów ale tez nie bede robic testów pierdziele i tak mam duzo stresu to to mi na dodatek nie potrzebne... wiec chyba i ja w tym miesiacu bardziej olewam i podchodze na luzie chociaz w planach był monitoring na który sie jeszcze nie umówiłam bo telefon mi nie działa...
Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
Nom Mundek monitoring też stresuje....pierwszy raz teraz mam. Na szczęście póki co super wieści...ale nie wiem czy na kolejny się zdecyduje. Bo teraz w środę zastrzyk....no i kochanie na zawołanie
W sumie jeśli owulkę mam, a teraz kolejny cykl wyjdzie chyba, że tak, to po prostu się starać. A grudzień chciałabym mieć wolną głowę....Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
EwelinaaKa na stronie o ovitrelle znalazłam:
"Zalecane jest, aby pacjentka odbyła stosunek płciowy w dniu wstrzyknięcia preparatu i w dniu następnym." Pękniecie następuje chyba 24-36 godzin(lub 36-48). Dowiem się w środę na monitoringu jak poda mi zastrzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:48
EwelinaaKa, Edycik lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Mundek wrote:a ja juz zgłupiałam i nie wiem czy isc na ten monitoring jakos na nic nie mam ochoty
Więc jak nie masz ochoty to nie idź. Ja też olałam lekarza i do konca roku się nie wybieram na żaden monitoring. Testy owu też mnie za bardzo zestresowały, więc z nich rezygnuję. Tylko temperaturę mierzę, żeby wiedzieć kiedy zacząć brać luteinę, ale to mnie nie stresuje
Edycik ma rację - to za bardzo w nas siedzi i musimy wyluzować, bo naszym partnerom nasz stres też się udziela i cały związek na tym cierpiEdycik, Mundek lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Z tym luzem to ciężko...
Bo ja mając ovu ok 15 dc już od 12 już zasadzam się na męża i jak tak dalej pójdzie to zacznie na mój widok uciekać. Z krzykiem. I całkiem zapominam o tym drobnym fakcie, że plemniki to jednak trochę żyją... i nawet codziennie nie trzeba, żeby się udało...
AgaL lubi tę wiadomość
-
Myślę, że powinno się zrobić to, co się czuje. Jeśli jest potrzeba odpoczynku od starań, warto sobie raz na jakiś czas jeden cykl " urlopu" zafundować.
Najlepiej, kiedy ma się ten " urlop", gdy się wie, że się jajeczkuje, bo wtedy podczas odpoczynku może nas zaskoczyć miła niespodzianka.
Także chyba urlop najlepszy po " wyprostowaniu" organizmu, jeśli takie konieczne.
Ale każdy musi podchodzić do tego według swoich potrzeb.
Ruby, Paryzetka83, AgaL, Reni555, katiuszaa, Mundek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png