X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale tu się smacznie zrobiło i świątecznie :)
    Ja siknełam na patyk i test nwgatywny, zatem spadek przed @.
    W grudniu monitoring i dalszy plan. Ale na kilka mc odpuszczę jeżeli w grudniu się nie uda bo od stycznia rutynowe (mam nadzieje) kontrole synka i stres z tym zwiazany nie pozwoli mi na cionsze.
    Teraz czekam na @ i zapiszę się na monitoring.
    Dziewczyny od którego dnia cyklu robć monitoring, jeżeli owulka jest koło 18 dc? Od 12 dc czy wczesniej, czy później?

4 dni przed spodziewaną owulacją wystarczy chyba, że będziesz czuła , że się coś wcześniej święci :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Edycik :) no to mam sporo czasu do monitoringu :) zatem niech @ przychodzi i mam 12 dni luzu :)

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby :)
    Zapiszę sie na 12 dc i zobaczymy czy tam coś wogóle rośnie i czy pęka ;)

Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu się smakowicie zrobiło mmmm. Ja wigilii nie zaliczam jak nie ma śledzi w śmietanie z ziemniaczkami, barszczu czerwonego z uszkami i szarlotki. reszta dań mogłaby dla mnie nie istnieć. Od dziecka pamiętam że nikt nie był wstanie mnie zmusić do innych potraw, choć jak zrobiłam roladę z łososia i szpinaku w cieście francuskim to sama nie mogłam się od niej oderwać ;)
    Powiem szczerze że co do świąt to mam nadzieję że szybko miną bo właśnie szykuję się jak co roku na życzenia tylko o jednym, cała moja i cała P rodzina składa mi rok roczne te same życzenia na każdą możliwą uroczystość.
    Majuu jak napisałaś że zaczęłaś ryczeń na wspomnienie to mi łzy w tym momencie też poleciały, bardzo dobrze Cię rozumiem. W poprzednie święta obiecaliśmy sobie że to ostatni rok starań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świeciłam takim przykładem przez 3 tyg co do ćwiczeń, a teraz ani ochoty na ćwiczenia, ani na dietę, tylko bym wszytko jadła....a dupa rośnie...muszę do urodzin odzyskać dawną wagę, nie wiem jak to zrobię ale muszę :P najgorzej zacząć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny świeciłam takim przykładem przez 3 tyg co do ćwiczeń, a teraz ani ochoty na ćwiczenia, ani na dietę, tylko bym wszytko jadła....a dupa rośnie...muszę do urodzin odzyskać dawną wagę, nie wiem jak to zrobię ale muszę :P najgorzej zacząć :/
    zacząć to ty już zaczęłaś teraz pora przebrnąć pierwszy spadek formy.
    Będę Ci kibicować 041.gif

"Do Booojuuuu Do Boojuu Ruubyyyy Dasz Radę"

Ruby, majju, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    zacząć to ty już zaczęłaś teraz pora przebrnąć pierwszy spadek formy.
    Będę Ci kibicować 041.gif

"Do Booojuuuu Do Boojuu Ruubyyyy Dasz Radę"

teraz tu już nie mam wyjścia ;) taki doping :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:33

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

motywacjne są sexy posladki i brzuszek :)
    Ruby do boju

Ruby lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przyznać, że nigdy w życiu nie jadłam śledzi w śmietanie :P Katiuszka dobre są? To się robi z śledzi solonych i dodaje się śmietanę?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby do boju :) ćwicz jesteś tu dla nas wzorem :)
    Muszę dzisiaj chyba iść na długi spacer i odsapnąć. Strasznie męczą mnie te mierzenia tempki, stres jest mało sprzyjający. Postanowiłam, że w grudniu spinam poślady, porobię badania i zobaczę co jest grane w organiźmie. Wiem, ze to dopiero 2 cykl starań, ale już się zmęczyłam tym wszystkim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Muszę przyznać, że nigdy w życiu nie jadłam śledzi w śmietanie :P Katiuszka dobre są? To się robi z śledzi solonych i dodaje się śmietanę?

zależy jak zrobione, ale ja lubię jak mama zrobi...takie solone ale ona je myje żeby nie były za słone i śmietana i jeszcze tam chyba jakieś przyprawy :P

Ja w biedrze ostatnio kupiłam śledzie w śmietanie i dobre były, taki delikatnie słodki posmak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Pyycha. mintaja namaczasz żeby tą sól zmyć. Śmietana z odrobiną kwasku cytrynowego, łyżeczką cukru chyba jeszcze z pieprzem, cebula pokrojona w talarki i odstawić żeby się smaki połączyły, a potem tylko zalać śledzie śmietaną z cebulą i na zimno z ciepłymi ziemniaczkami. Ubóstwiam to

majju, Ruby, Edycik, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Pyycha. mintaja namaczasz żeby tą sól zmyć. Śmietana z odrobiną kwasku cytrynowego, łyżeczką cukru chyba jeszcze z pieprzem, cebula pokrojona w talarki i odstawić żeby się smaki połączyły, a potem tylko zalać śledzie śmietaną z cebulą i na zimno z ciepłymi ziemniaczkami. Ubóstwiam to
    Omnomnom.... Muszę spróbować!

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłodniałam, w moim rodzinnym domu zupę śledziową (albo jak kto woli śledzia w śmietania, rosopitkę) je się tylko w Wigilię i w Wielki Piątek, chyba dlatego tak bardzo smakuje :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Omnomnom.... Muszę spróbować!

ja też muszę spróbować :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Zgłodniałam, w moim rodzinnym domu zupę śledziową (albo jak kto woli śledzia w śmietania, rosopitkę) je się tylko w Wigilię i w Wielki Piątek, chyba dlatego tak bardzo smakuje :)
    Nie widziała że to się tak nazywa ;) U mnie tylko w wigilię choć czasami łapię lissnera ;)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu życie tętni od rana i zrobiło się pysznie.
    U mnie na Wigilię barszcz z uszkami ( od dziecka to moja ulubiona potrawa, zjadam zazwyczaj z 3 talerze), karp, pierogi z kap.i grzybami, pierogi z kapustą białą, śledzik w śmietanie z cebulką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym, ziemniaki w mundurkach do śledzia i karpia, kapusta z grzybami i inne typu ryba po grecku, kompot z suszu.

W zeszłym roku też robiłam łososia ze szpinakiem w cieście francuskim w formie zawijanej, pokroiłam na plastry i do tego sos czosnkowy. Tylko podałam to dopiero później na ciepło, nie od razu.

W tym roku Wigilia u moich rodziców, teściowie też przychodzą, więc będziemy wszyscy razem. Zresztą co roku jesteśmy wszyscy raze, tylko przez ostatnich kilka Wigilii, Wigilia i Boże Narodzenie spędzaliśmy u nas. W tym roku ogłosiłam rodzicom i teściom, że liczymy na nich, więc Wigilia u moich rodziców, a Boze Narodzenie u teściów : )

majju lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem, że karpie dla wielu ludzi są fe ale ja w wigilię uwielbiam i potem w Nowy Rok:) jak tata smażył to jeszcze przed wigilią kilka godzin robiliśmy próbę karpia....uwielbiam w święta i żadna ryba mi go nie zastąpi :)

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A ja wiem, że karpie dla wielu ludzi są fe ale ja w wigilię uwielbiam i potem w Nowy Rok:) jak tata smażył to jeszcze przed wigilią kilka godzin robiliśmy próbę karpia....uwielbiam w święta i żadna ryba mi go nie zastąpi :)
    Ja też lubię, tylko w Wigilię i tylko duszony z cebulką :) mniam! Jeszcze miesiąc i będziemy się objadać :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja też lubię, tylko w Wigilię i tylko duszony z cebulką :) mniam! Jeszcze miesiąc i będziemy się objadać :P
    a to ty nie tylko ciasteczka?

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ