X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paryzetka tylko jak swój mózg przestawic na taki tok myslenia?

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :( Ja się chwytam różnych sposobów, żeby chociaż obsesyjnie nie myśleć o dziecku, ale żeby całkowicie zmienić myślenie - to chyba niemożliwe.

MamaTuśka lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Ruby ja też nie zaliczam testa u Ciebie @ jeszcze nie ma. U mnie temperatura w dół ale lekko jeszcze nie na @. Dopiero w środę powinna spaść konkretnie. Choć mam obawy czy nie przyjdzie szybciej bo już brzuch mnie pobolewa na @ i mokro bardzo aż w pracy latałam do kibelka sprawdzić ale śluzu sporo. Jak przyjdzie szybciej to się wtedy wkurzę bo fl mi się skróci a i tak jest krótka. Poodpisuje wam później uciekam robić.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja tak właśnie teraz przestawiam swoje myślenie naprawdę.
    W dodatku mam w pracy masę stresów więc teraz nie uda i wiem to.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, a ja sobie terza podejrzałam Twój spodziewany termin @ i nie wiem, chyba za wcześnie na test sikany...

• majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj żeby to się tak dało nie myśleć... Pomyślałam sobie, że zajmę się przygotowaniami do Świąt to uwolnię trochę głowę od rozmyślań o ciąży. No i 10 sekund później się pobeczałam (a wręcz wyłam) bo przypomniało mi się jak w zeszłym roku, już wtedy ze łzami w oczach, życzyliśmy sobie żebyśmy następne Święte spędzili już w trójkę... O i teraz też prawie beczę na samo wspomnienie. Ciężko jest.

Acha Ruby, oczywiście Twój test się nie liczy absolutnie. Kto to widział żeby zepsute testy używać?!

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem zmienić myślenie....u mnie chyba niewykonalne. Ale zajęcie myśli i czasu czymś innym jak najbardziej. Jutro basen. W piątek joga. Póki co wpływa to pozytywnie na mój nastrój:) a przez to na relacje moje i M.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Paryzetka ja tak właśnie teraz przestawiam swoje myślenie naprawdę.
    W dodatku mam w pracy masę stresów więc teraz nie uda i wiem to.
    Ehhh ja na razie odpuszczam lekarzy, monitoringi itp. I to w sumie jest już duża ulga :) Po pracy zajmuję się domem, ozdobami świątecznymi i spędzaniem fajnie czasu razem i to jest dla mnie najważniejsze w tym momencie, bo przez te starania to nasze życie i pożycie uległy pogorszeniu, więc ten cykl jest dla nas odskocznią :) Ale całkowicie odpuścić nie umiem :(

AgaL, Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dobrze piszesz...ja też te Święta w gronie rodziny, rodzeństwo z dzieciaczkami...a my z pragnieniem w sercu.... będzie smutku trochę, ale nie dajmy się.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy jesteście niesamowite :) nikt nie zaliczył mojego testu, ja tu widzę, że mimo przeciwności ja w tej cionszy nadal jestem :P to będzie pierwsza ciążą bez pozytywnego testu :D

Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjuś, Aguś ale w ten piękny świąteczny czas nie można się też ciągle dołować...nic nam to nie da, w niczym nie pomoże...musicie skupić się na drugiej połówce żeby ocieplić na maksa relacje i z nową siłą po świętach wkroczyć w to wszystko...ja np na czas świąt zawieszę starania czyli cały grudzień :) ale chwila chwila....ja przecież w cionszy jestem więc niczego nie muszę zawieszać :P

Ja się też czasem dołuję, ale u mnie to krótko trwa na szczęście...to nie jest tak że ze skały jestem... te uśmieszki , dobry nastrój to wszystko czasem jest tak dla zmyłki, ale to pomaga i z cyklu na cykl jestem chyba silniejsza...

AgaL, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ehhh ja na razie odpuszczam lekarzy, monitoringi itp. I to w sumie jest już duża ulga :) Po pracy zajmuję się domem, ozdobami świątecznymi i spędzaniem fajnie czasu razem i to jest dla mnie najważniejsze w tym momencie, bo przez te starania to nasze życie i pożycie uległy pogorszeniu, więc ten cykl jest dla nas odskocznią :) Ale całkowicie odpuścić nie umiem :(

Paryzetka ale takie nastawienie jest dobre, zająć się domem i przygotowaniami do świąt powoli :)
    u mnie mam wrażenie przez te starania relacje z mężem sie pogorszyły i pracuję nad tym by je polepszyć bez spinania się o dziecko ..przecież kiedyś się uda :)

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to może dla rozrywki powiecie co obowiązkowo musi być na wigilijnych stołach w Waszych domach?
    My w tym roku u Teścia. To będą Nasza pierwsze Święta bez Teściowej, więc całe przygotowanie potraw będzie należało do mnie i rodzeństwa M. Może jakiś pomysł od Was podpatrzę :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hmmm to może dla rozrywki powiecie co obowiązkowo musi być na wigilijnych stołach w Waszych domach?
    My w tym roku u Teścia. To będą Nasza pierwsze Święta bez Teściowej, więc całe przygotowanie potraw będzie należało do mnie i rodzeństwa M. Może jakiś pomysł od Was podpatrzę :)

U nas tak: karp, kapusta z grzybami,ziemniaki z masłem do ryby, barszcz z uszkami, zupa rybna, zupa grzybowa(nie zawsze ale w tym roku dużo ludzi będzie to tak) jakaś makówka - ale to nie dla mnie, moczka ( to taki deser z piernika w płynnej postaci) to z tych które raczej co roku są na stole:)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju a u mnie kolejne świeta bez Taty ...:( wigilię robię u nas w domku
    tradycyjnie barszczy czerwony,uszka,pierogi ruskie,karp smażony,kutia,makowiec,kompot z suszu....resztę menu muszę dopracować :)
    a u Ciebie w domku co dominuje na świątecznym stole?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby o tej moczce nigdy nie słyszałam :) lubię piernik, dobre to jest?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten deser z piernika mnie też zaintrygował, napisz coś więcej Ruby :)
    U mnie tradycyjnie: zupa śledziowa (tzw. rosopitka) z ziemniakami, pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami (do jednego pieroga wkłada się pieniążek, kto znajdzie ten będzie miał dużo kasy, taki zabobon :), kluski z makiem, karp pieczony, łazanki z kapustą, makowiec gotowany.
    Aż poczułam te zapachy.. mmmm :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Edytki a o tej moczce to nie słyszałam też :)
    My chyba niestety bodziemy na dwóch wigiliach i u mnie i u męża. W święta chcemy rodzinie powiedzieć o ciąży. A w ogóle to w drugi dzień świąt idziemy na wesele.

Ja się średnio czuje bo boli mnie brzuch- ale nie rozciągająca się macica tylko żołądek. Zrobiłam teraz herbatę miętową, może coś pomoże. Trzeci dzień mam coś pomiędzy wzdęciami /zgagą i sama już nie wiem czym :P Musze zapytać w aptece może wolno mi coś na te wzdęcia wziąć. I kurde właśnie jak kończę oddawać mocz to boli mnie brzuch, mam nadzieje że to nie początek jakiegoś zapalenia pęcherza.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie robi się zupy rybnej tylko barszcz czerwony z uszkami :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Mam ostatnio malo czasu, w domu w pracy i ciezko jest was nadrobic.
    Dzisiaj znowu poniedzialek, byle do piatku.
    Ja w tym roku na wigilie: uszka, barszcz, bigos, ryba po grecku, buraczki, sledzik, salatka, sernik, szarlotka i chyba tiramisiu.

Edydcik, Cynamonek mam nadzieje ze szy ko wrocicie do zdrowia.

Milego wszystkim!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ