X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie barszcz czerwony z uszkami, kapusta z grochem, ziemniaki z sosem grzybowym, pierogi z kapustą i grzybami, karp, u teściów: groch biały podsmażany na patelni z cebulką - no po prostu palce lizać, chyba jakaś zupa rybna. W tym roku jesteśmy u moich rodziców, moje rodzeństwo z dzieciaczkami też. Fajnie będzie, te miny dzieciaczków jak będą czekać całą kolacje by rozpakować prezenty spod choinki :)

no a przed kolacją dzielenie się opłatkiem.... jako dziecko nie lubiłam tego bardzo, teraz się wzruszam jak nie wiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:55

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moczka to taki deser z piernika w którym również znajdują się wszelkiego rodzaju bakalie: orzechy, rodzynki, migdały...
    Jako dzieciak nie znosiłam tego...ale teraz jest ok chociaż musi być bez rodzynków bo nie znoszę ich :P

Nie znam przepisu bo ja osobiście tego nie robię tylko mama albo ciotka dla mmy robi, ale coś w tym stylu:

http://durszlak.pl/przepis/moczka-192010b9-b265-4da3-a9b2-65a51d601bf4?c=tag&t=moczka

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene właśnie powiedzieć rodzinie w święta o ciąży :) chyba najpiekniejsza wesoła nowina :D

majju, Ejrene lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka nie jest w ciąży :) czyli te testy o czułości 10 faktycznie potrafią kłamać....

Imię_Róży lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z nielubianych w dzieciństwie dań to : kompot z suszu i kasza z jabłkami czy jakoś tak. Normalnie raz zjadłam jako dziecko tą kaszę bo babcia namawiała, że trzeba wszystkiego spróbować, i od stołu pobiegłam prosto do toalety :P

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Szwagierka nie jest w ciąży :) czyli te testy o czułości 10 faktycznie potrafią kłamać....

Poważnie?? testy o czułości 10... ??
    nie lubię testów, chyba nie użyje żadnego prędko. stres mi dodatkowy niepotrzebny.
    A jak Szwagierka się czuje?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene super plan na Święta, też tak sobie marzyłam :)

Edycik, Ejrene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

ocho a już chciałam je dzisiaj zakupić , serio!

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ejrene właśnie powiedzieć rodzinie w święta o ciąży :) chyba najpiekniejsza wesoła nowina :D
    Ojjjj tak.... Właśnie to sobie wyobraziłam :)

Ale tu smacznie się zrobiło!

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ostro, nie kupię już nigdy tych testów :) To te z Tesco, tak?

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Tak, te z Tesco. Jeszcze nie wiem jak się czuje bo tylko napisała smsa, że ciąży nie ma, ale domyślam się, że bardzo Jej ulżyło... :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

Faktycznie, miesiąc wcześniej pisałam wam też, że widzę jakiś tam cień i on tam serio był, ale wiadomo przyszła @, to był test z tesco za ok 4 -5 zeta, czy on się nazywał Pepino to nie wiem, ale możliwe? taki patyk sporo grubszy niż allegrowe tylko tyle pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:03

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a zmieniając temat ja od 7 rano otrzymałam 400 telefonów komórkowych i od rana wydaję pracownikom - wrrr.dziś muszę wydać 296 sztuk a dopiero 75 wydałam...padam już na twarz naprawdę.Zmieniliśmy operatora i sajogn straszny jest na poczcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    No a zmieniając temat ja od 7 rano otrzymałam 400 telefonów komórkowych i od rana wydaję pracownikom - wrrr.dziś muszę wydać 296 sztuk a dopiero 75 wydałam...padam już na twarz naprawdę.Zmieniliśmy operatora i sajogn straszny jest na poczcie.

ojojo a nie chciałabyś jednego na Śląsk wysłać? ;) powodzenia :*

• majju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Faktycznie, miesiąc wcześniej pisałam wam też, że widzę jakiś tam cień i on tam serio był, ale wiadomo przyszła @, to był test z tesco za ok 4 -5 zeta, czy on się nazywał Pepino to nie wiem, ale możliwe? taki patyk sporo grubszy niż allegrowe tylko tyle pamiętam...

A to oszuści, jednym wiadomość że wynik jest fałszywy przyniesie ulgę a innym wielkie rozczarowanie:)

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wydaje mi się, że w Tesco są tylko te Pepino :/ różowe opakowanie :>

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    A to oszuści, jednym wiadomość że wynik jest fałszywy przyniesie ulgę a innym wielkie rozczarowanie:)
    To prawda :) ale nie dziwię się Jej... Małego jeszcze karmi cyckiem, do tego to typowy maminsynek, cały czas chce do Niej na ręce, a tu kolejna ciąża by była... Poza tym źle przechodziła poprzednie, pierwsza leżąca, cały czas na lekach.. To by była trudna sytuacja dla nich. Ale w przyszłości chcą jeszcze mieć dzieci :) (lub dziecko :P)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w święta barszcz grzybowy, śledzie, karp, pstrąg (co roku inne, bo tata lubi eksperymenty), kulebiak z kapustą i grzybami, kapusta z grochem. U mojego P. dodatkowo grzyby w cieście i coś z makuem. I kompot z suszu :)
    Tylko jak zwykle zastanawiam się jak my te święta spędzimy - pewnie wigilię każdy ze swoimi rodzicami a później będziemy krążyć pomiędzy dwoma miastami. Powiem Wam, że ja bardzo chciałam w te święta być w ciąży między innymi po to, żeby nigdzie nie jeździć tylko siedzieć sobie we własnym domu z ukochanym :( A tu znowu jak zwykle - osobna wigilia i rozjazdy :( Aż mi się odechciało.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się smacznie zrobiło i świątecznie :)
    Ja siknełam na patyk i test nwgatywny, zatem spadek przed @.
    W grudniu monitoring i dalszy plan. Ale na kilka mc odpuszczę jeżeli w grudniu się nie uda bo od stycznia rutynowe (mam nadzieje) kontrole synka i stres z tym zwiazany nie pozwoli mi na cionsze.
    Teraz czekam na @ i zapiszę się na monitoring.
    Dziewczyny od którego dnia cyklu robć monitoring, jeżeli owulka jest koło 18 dc? Od 12 dc czy wczesniej, czy później?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia przy późnej owulce od 12 dnia cyklu robi się monitoring.

Ruby wszystkie wysyłam na śląsk :) naprawdę do zabrza idą

agatia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ