X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju- zwolnię tempo na pewno, jeszcze tylko 5 tygodni zamierzam popracować :)

Ejrene- jak wcinasz kapustę kiszoną, to nie dziwią wzdęcia ; ), pewnie możesz espumisan wziąć na wzdęcia i nospę jakby Ci napinało brzuch.
    Też myślałam, żeby powiedzieć na Święta, ale chcę wszystkim indywidualnie przekazac przed Świętami. Wiem, że mój braciszek z żoną się starają, nikomu o tym nie mówią, tylko mi brat powiedział w tajemnicy. Nie chcę, żeby im się zrobiło przykro. Mam cichą nadzieję, że może jeszcze się im uda lada chwila z tą ciążą.

Ruby- wiadomo test nie zaliczony, bo przed terminem @,

Paryzetka- chyba każdy potrzebuje krótkiego urlopu od starań, aby w nowy cykl wejść z nową siłą : )

Aga- słusznie mówisz. Trzeba fundować sobie jak najwięcej przyjemności: basen, gimnastyka, wypady z koleżankami, z mężem, żeby naładować akumulatory. A wtedy te starania wcale nie będą takie złe : )

Agatia- za syneczka trzymam kciuki, wierzę, że będzie dobrze : )

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a to ty nie tylko ciasteczka?
    Zdecydowanie nie! Bez mięsa bym umarła :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskoczę z tematem pomiędzy te śledzie w śmietanie, dobra :)? Bo tak mnie zastanawia jedna rzecz, zapytam, jak jest u Was.

Śluz wodnisty jak woda w okresie owulacji (przeźroczysty, sporo), to śluz dobrej jakości? Bo już sama nie wiem. Po wiesiołku w sumie mam głównie taki w dniach ovu.
    Może ten wiesiołek za bardzo rozrzedza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Wskoczę z tematem pomiędzy te śledzie w śmietanie, dobra :)? Bo tak mnie zastanawia jedna rzecz, zapytam, jak jest u Was.

Śluz wodnisty jak woda w okresie owulacji (przeźroczysty, sporo), to śluz dobrej jakości? Bo już sama nie wiem. Po wiesiołku w sumie mam głównie taki w dniach ovu.
    Może ten wiesiołek za bardzo rozrzedza...

Moim zdaniem to dobry śluz...ja rozciągliwego nie mam w ogóle prawie chyba, że wewnątrz ale nie wypływa...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka pewnie, że dobry ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też sie wydaje ze dobry :) a u mnie dzisiaj w koncu koniec @ i co zaskoczenie mega rozciagliwy śluz czyzby owu miała przyjsc wczesniej? dla mnie tez jeden telefon mógłby sie przydac bo dzisiaj rano mój mi sie zepsuł zapomniałam ze mam go w kurtce i jak przyszłam do pracy i wieszałam na wieszak to mi kurtka upadła na podłoge i chyba przez to panel dotykowy nie działa nic nie moge zrobic nawet rozmowy odebrac ehhh życie...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska mi sie też wydaje, że to dobry śluz. Ja rozciągliwy na maksa mam 1 dzień a przed i po mam wodnisty, tylko że po jest już mętny.

Condo telefonu to mi tez by sie przydał bo mam rozwalony przez synka ;) a dzisiaj załatwił mi też nowy tablet, ale reklamacja nie uwzględnia rolanego i popękanego ekranu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzięło mnie na sentyment i sprawdziłam moje pierwsze USG które miałam w ciąży i to było 9 grudnia i wtedy to był ok 6 tydzień :) to znaczy, że cykl w ciągu tych 6 lat mam prawie taki sam , owulacja wychodzi bardzo podobnie jak wtedy max 4 dni różnicy :) Ale by było moje wymarzone bliźniaki ale z 6 letnią wiekową różnicą:D

katiuszaa, AgaL, EwelinaaKa, MamaTuśka, Edycik, majju, Jasminowa, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co zjadlam a dalej glodna. Narobilyscie mi smaka na sledzika :)

Ruby najgorzej jest przerwac cwiczenia chociaz na chwile. Musisz sie tym razem zmusic a zobaczysz ze wszystko wroci do normy. Pomysl sobie jak bardzo pozytywna energie masz zaraz po treningu.

Ruby lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ruby wydaje mi się że nic straconego, bo testowanie na 5 dni przed @ no to wybacz kochana ale ja nie będę smucić ani tulić;-P, jak w piątek nie przyjdzie to będziemy nosy na kwintę zwieszać;-)

Taaaa testy z tesco i rossmanna no ja to mogłabybym jakąś pracę naukową popełnić z tych cieni cieniów i cieniów widocznych gołym okiem, cieniów pod światło itp.. jak dobrze, że mam lajta w tym miesiącu:-)

AgaL jednak pozytywne myślenie dużo daje, okazuje się, że jutro będzie inna pani doktor, jakaś starsza i może małe nie będzie tak bardzo histeryzować:-) Dwulatek w domu to sama słodycz jest, przytulasek i misiaczek ...ale daje czasami popalić;-PP

Jaśminowa zwolnij kobieto:-))

AgaL lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie da się tak w ogóle nie myśleć, nie oszukujmy się:-) tylko ja teraz np nie mam przymusu sikania na testy owu, a potem przymusowo seks, bo dwie krechy na teście... tylko sobie spokojnie cykl obserwuję (akurat mam dni płodne nie da się nie zauważyć;-P ale bez ciśnienia, że musimy, dzisiaj i cośtam... będziemy mieli ochotę to fajnie nie, to jutro albo za dwa dni:-)) ja tak pojmuję ten swój luz i M. jak to widzi to i chętniejszy się zrobił;-PPP
    ... te testy to jakaś presję niedobrą na mnie wywierały;-)))

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży to prawda masz rację z tą presją ,a jak babeczka na luzie podchodzi to i chłopina inaczej się zachowuje.
    Ty to masz podejście kobieto :)

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój humor na dziś : https://www.youtube.com/watch?v=XyhPt8mPwv0

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mój humor na dziś : https://www.youtube.com/watch?v=XyhPt8mPwv0
    37uscisk.gif

hehe mówisz i masz:)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    37uscisk.gif

hehe mówisz i masz:)
    dziękuję ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzisiaj chyba pracownicę roku udaje.... :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja się zaraz zwijam na szczęście ,jadę na zakupy.
    Padnięta jestem po dzisiejszym dniu w pracy a jutro powtórka z rozrywki niestety.
    Miłego :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ruby pierwsza strona super:-) ale mam zapłon:-) teraz zobaczyłam:-)

AgaL, Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie! :) wchodzę po chwili wytężonej pracy umysłowej....a tu własna Siostra posądza mnie o symulacje jakieś :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zrelaksuj sie dziś:*
    U mnie też ostatnio w pracy nie mogę zakrętu złapać....niestety tak już bedzie do końca roku. Ale mam jeszcze 6 dni urlopu w zanadrzu i nie zawaham sie ich użyć !:D

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ