X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju- zwolnię tempo na pewno, jeszcze tylko 5 tygodni zamierzam popracować :)

Ejrene- jak wcinasz kapustę kiszoną, to nie dziwią wzdęcia ; ), pewnie możesz espumisan wziąć na wzdęcia i nospę jakby Ci napinało brzuch.
    Też myślałam, żeby powiedzieć na Święta, ale chcę wszystkim indywidualnie przekazac przed Świętami. Wiem, że mój braciszek z żoną się starają, nikomu o tym nie mówią, tylko mi brat powiedział w tajemnicy. Nie chcę, żeby im się zrobiło przykro. Mam cichą nadzieję, że może jeszcze się im uda lada chwila z tą ciążą.

Ruby- wiadomo test nie zaliczony, bo przed terminem @,

Paryzetka- chyba każdy potrzebuje krótkiego urlopu od starań, aby w nowy cykl wejść z nową siłą : )

Aga- słusznie mówisz. Trzeba fundować sobie jak najwięcej przyjemności: basen, gimnastyka, wypady z koleżankami, z mężem, żeby naładować akumulatory. A wtedy te starania wcale nie będą takie złe : )

Agatia- za syneczka trzymam kciuki, wierzę, że będzie dobrze : )

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a to ty nie tylko ciasteczka?
    Zdecydowanie nie! Bez mięsa bym umarła :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskoczę z tematem pomiędzy te śledzie w śmietanie, dobra :)? Bo tak mnie zastanawia jedna rzecz, zapytam, jak jest u Was.

Śluz wodnisty jak woda w okresie owulacji (przeźroczysty, sporo), to śluz dobrej jakości? Bo już sama nie wiem. Po wiesiołku w sumie mam głównie taki w dniach ovu.
    Może ten wiesiołek za bardzo rozrzedza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Wskoczę z tematem pomiędzy te śledzie w śmietanie, dobra :)? Bo tak mnie zastanawia jedna rzecz, zapytam, jak jest u Was.

Śluz wodnisty jak woda w okresie owulacji (przeźroczysty, sporo), to śluz dobrej jakości? Bo już sama nie wiem. Po wiesiołku w sumie mam głównie taki w dniach ovu.
    Może ten wiesiołek za bardzo rozrzedza...

Moim zdaniem to dobry śluz...ja rozciągliwego nie mam w ogóle prawie chyba, że wewnątrz ale nie wypływa...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka pewnie, że dobry ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też sie wydaje ze dobry :) a u mnie dzisiaj w koncu koniec @ i co zaskoczenie mega rozciagliwy śluz czyzby owu miała przyjsc wczesniej? dla mnie tez jeden telefon mógłby sie przydac bo dzisiaj rano mój mi sie zepsuł zapomniałam ze mam go w kurtce i jak przyszłam do pracy i wieszałam na wieszak to mi kurtka upadła na podłoge i chyba przez to panel dotykowy nie działa nic nie moge zrobic nawet rozmowy odebrac ehhh życie...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska mi sie też wydaje, że to dobry śluz. Ja rozciągliwy na maksa mam 1 dzień a przed i po mam wodnisty, tylko że po jest już mętny.

Condo telefonu to mi tez by sie przydał bo mam rozwalony przez synka ;) a dzisiaj załatwił mi też nowy tablet, ale reklamacja nie uwzględnia rolanego i popękanego ekranu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzięło mnie na sentyment i sprawdziłam moje pierwsze USG które miałam w ciąży i to było 9 grudnia i wtedy to był ok 6 tydzień :) to znaczy, że cykl w ciągu tych 6 lat mam prawie taki sam , owulacja wychodzi bardzo podobnie jak wtedy max 4 dni różnicy :) Ale by było moje wymarzone bliźniaki ale z 6 letnią wiekową różnicą:D

katiuszaa, AgaL, EwelinaaKa, MamaTuśka, Edycik, majju, Jasminowa, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co zjadlam a dalej glodna. Narobilyscie mi smaka na sledzika :)

Ruby najgorzej jest przerwac cwiczenia chociaz na chwile. Musisz sie tym razem zmusic a zobaczysz ze wszystko wroci do normy. Pomysl sobie jak bardzo pozytywna energie masz zaraz po treningu.

Ruby lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ruby wydaje mi się że nic straconego, bo testowanie na 5 dni przed @ no to wybacz kochana ale ja nie będę smucić ani tulić;-P, jak w piątek nie przyjdzie to będziemy nosy na kwintę zwieszać;-)

Taaaa testy z tesco i rossmanna no ja to mogłabybym jakąś pracę naukową popełnić z tych cieni cieniów i cieniów widocznych gołym okiem, cieniów pod światło itp.. jak dobrze, że mam lajta w tym miesiącu:-)

AgaL jednak pozytywne myślenie dużo daje, okazuje się, że jutro będzie inna pani doktor, jakaś starsza i może małe nie będzie tak bardzo histeryzować:-) Dwulatek w domu to sama słodycz jest, przytulasek i misiaczek ...ale daje czasami popalić;-PP

Jaśminowa zwolnij kobieto:-))

AgaL lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie da się tak w ogóle nie myśleć, nie oszukujmy się:-) tylko ja teraz np nie mam przymusu sikania na testy owu, a potem przymusowo seks, bo dwie krechy na teście... tylko sobie spokojnie cykl obserwuję (akurat mam dni płodne nie da się nie zauważyć;-P ale bez ciśnienia, że musimy, dzisiaj i cośtam... będziemy mieli ochotę to fajnie nie, to jutro albo za dwa dni:-)) ja tak pojmuję ten swój luz i M. jak to widzi to i chętniejszy się zrobił;-PPP
    ... te testy to jakaś presję niedobrą na mnie wywierały;-)))

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży to prawda masz rację z tą presją ,a jak babeczka na luzie podchodzi to i chłopina inaczej się zachowuje.
    Ty to masz podejście kobieto :)

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój humor na dziś : https://www.youtube.com/watch?v=XyhPt8mPwv0

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mój humor na dziś : https://www.youtube.com/watch?v=XyhPt8mPwv0
    37uscisk.gif

hehe mówisz i masz:)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    37uscisk.gif

hehe mówisz i masz:)
    dziękuję ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzisiaj chyba pracownicę roku udaje.... :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja się zaraz zwijam na szczęście ,jadę na zakupy.
    Padnięta jestem po dzisiejszym dniu w pracy a jutro powtórka z rozrywki niestety.
    Miłego :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ruby pierwsza strona super:-) ale mam zapłon:-) teraz zobaczyłam:-)

AgaL, Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie! :) wchodzę po chwili wytężonej pracy umysłowej....a tu własna Siostra posądza mnie o symulacje jakieś :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zrelaksuj sie dziś:*
    U mnie też ostatnio w pracy nie mogę zakrętu złapać....niestety tak już bedzie do końca roku. Ale mam jeszcze 6 dni urlopu w zanadrzu i nie zawaham sie ich użyć !:D

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ