X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa masz 100% rację z tym wyprostowaniem organizmu ;)
    Ja w przyszlym cyklu czyli prawie w aktualnym ;) idę na monitoring, ale rezygnuję z mierzenia tempki, testow owulacyjnych, wykresów i innych gadżetów. Będę kierować się monitoringiem. Ten cykl mnienzmęczył :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, kiedy testujesz?

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska u mnie spadek tempki, test zrobilam po poludniuni negatywny. Nie mam zludzeń, że czeka mnie monitoring.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju dziękuję że pytasz,średnio się czuję bo zimno mi ciągle i gardło boli i wiem jak to moje przeziębienie się skończy niedoleczone pewnie antybiotykiem za jakiś czas.Zawsze tak jest.Nie mogę sobie teraz pozwolić na kilka dni wolnego bo roboty w pracy mam za dużo :(

We Wrocławiu dziś pada śnieg majju :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik- polecz się , a nuż uda się bez antybiotyku dojść do siebie, zdrówka życzę : )

Agatia- odpoczynek od codziennych pomiarów to już będzie coś, fajnie, że będzie za to monitoring, to jest jednak konkret.

Mundek- może wynajdź w męża zachowaniu jakieś pozytywne rzeczy i go trochę pochwal ( nawet jak Ci to z trudem przyjdzie ; ), to zaraz będzie lgnął do Ciebie ; ) Jak mówimy tym mężom naszym, czego nam brakuje, to oni to traktują jako krytykę i często jeszcze bardziej się zamykają w sobie, czy odsuwają.
    Zobaczysz, że jak będzie zgoda, to i chęci na starania się pojawią. A po gorszych dniach, zawsze przychodzą cuuuudowne pojednania : )

Paryzetka- zerkam z sentymentem na Twój wykres, bo w zeszłym cyklu prawie łeb w łeb szłyśmy, owulkę miałyśmy niemal w tym samym czasie i wchodziłam na Twój wykres, tak jak na swój, każdego dnia. To prawda, że silny związek to podstawa przy staraniach, więc Ty sobie odpoczywaj, a ja i tak kciuki zaciskam.

Edycik, AgaL, Paryzetka83, Mundek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    EwelinaaKa na stronie o ovitrelle znalazłam:
    "Zalecane jest, aby pacjentka odbyła stosunek płciowy w dniu wstrzyknięcia preparatu i w dniu następnym." Pękniecie następuje chyba 24-36 godzin(lub 36-48). Dowiem się w środę na monitoringu jak poda mi zastrzyk.

oj, to pacjentka odbędzie przynajmniej dwa stosunki płciowe w tym tygodniu ; )

AgaL, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się chciałam usprawiedliwić na dziś - idę się położyć może zasnę, na kolacyjkę pasta jajeczka była i do wyrka się kładę.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dużo zdrówka Tobie życzę :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki biedne jesteście...dużo witaminek i pod kołderkę...Edycik chyba nie unikniona wizyta u lekarza i zwolnienie by się przydało...

Ja dzisiaj nockę w domu robię - tym razem nie zapomniałam się połączyć :P

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - brawo Ty!! ;)

Ruby, katiuszaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś tu w miarę spokojnie :) nie musiałam dużo nadrabiać.
    Mój M dziś zawalony pracą, więc z nudów gotuję rosołek, będzie obiad na jutro.
    Podeślę tym przeziębionym, może pomoże:)

Jaśminowa pacjentka zaliczy kilka numerków :D a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:24

MamaTuśka, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ból podbrzusza był pewnym objawem ciąży to mogłaby obstawić że jestem. Ciągnie jak nie wiem co.
    Mimo wszystko jakoś się nie nakręcam, wiecie. Tak sobie obserwuję, czekam i nawet nawet nie świruję. To mnie cieszy najbardziej.
    W końcu się uda :)
    Herbatki z cytryną komuś?

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Gdyby ból podbrzusza był pewnym objawem ciąży to mogłaby obstawić że jestem. Ciągnie jak nie wiem co.
    Mimo wszystko jakoś się nie nakręcam, wiecie. Tak sobie obserwuję, czekam i nawet nawet nie świruję. To mnie cieszy najbardziej.
    W końcu się uda :)
    Herbatki z cytryną komuś?

Ja poproszę :) a ty ledwo po owu mniemam z terminu @ więc nawet jakby podbrzusze było objawem to w twoim przypadku nie ma to prawa być objawem ciążowym :D

chyba że cionszy tooo tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:34

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tato mi az dzisiaj video wyslal jak we wrocku snieg pada:) nie zazdroszcze, u mnie tez zimnica. Ja na okres zimowy najchetniej bym sie wyptowadzila na kanary lub karaiby. Rece mam lodowate. Edycik mam nadzieje ze choroba szybko przejdzie. Powinnas wybrac sie do Agi na rosolek.

U mnie chyba znowu dwa janiki pracuja. Mysle i mam nadzieje ze owulka bedzie w sobote. A dziewczyny ktore mialy hsg, bralyscie tez tabletki przeciwbolowe dzien przed badaniem? Ja mam brac jedna po kolacji a druga dwie godziny przed badaniem.

Gorace mleczko i spac.

Dobrej nocki zycze!

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Edycik grzej się w wyrku i odganiaj choróbsko.

Ruby- spokojnej nocki, aby nikt Ci gitary nie zawracał na nocnym dyżurze ; )

Aga- i to mi się podoba : )

Mama Tuśka- no to zdrówko, ja właśnie wychyliłam ostatni łyk herbaty z cytryn

Dobrej nocy dziewczynki !

AgaL, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja poproszę :) a ty ledwo po owu mniemam z terminu @ więc nawet jakby podbrzusze było objawem to w twoim przypadku nie ma to prawa być objawem ciążowym :D

chyba że cionszy tooo tak ;)

A to wiem, to wiem, 3 dni po ovu to z fusów sobie mogę powróżyć:)

Ruby lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie w miarę tu dzisiaj...

Ja wróciłam do domu, załatwiłam wszystko co potrzeba i zmykam do wyrka, bo zatoki mi żyć nie dają :-/

U mnie wigilia niestety będzie taka sobie. Odkąd nie ma mamy, a ojciec poznał nową kobietę to już nic takie nie będzie. Brat też mieszka daleko. Oj, posypało się trochę... Wigilie spędzimy w trójkę, więc nie będzie zbyt bogato w potrawach.

Fajnie tu być, jest wesoło, czuć wsparcie między Wami, dzięki :-)

MamaTuśka, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Spokojnie w miarę tu dzisiaj...

Ja wróciłam do domu, załatwiłam wszystko co potrzeba i zmykam do wyrka, bo zatoki mi żyć nie dają :-/

U mnie wigilia niestety będzie taka sobie. Odkąd nie ma mamy, a ojciec poznał nową kobietę to już nic takie nie będzie. Brat też mieszka daleko. Oj, posypało się trochę... Wigilie spędzimy w trójkę, więc nie będzie zbyt bogato w potrawach.

Fajnie tu być, jest wesoło, czuć wsparcie między Wami, dzięki :-)

Madka, aż mnie zmroziło po przeczytaniu...
    Mojej Mamy nie ma od 2013 r.
    Ojciec ma nową, 20 lat młodszą...
    Dobrze, że Teściów mam cudownych.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Kochane:*
    Madka MamaTuśka... po to tu jesteśmy, razem zawsze raźniej.

madka, MamaTuśka lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka, bardzo mi przykro...

Moja teściowa niestety nie przywiązuje uwagi do świąt, odkąd teść ją zostawił ponad 15 lat temu. Więc jak mamy pójść do niej na herbatkę w wigilię to wolimy chociaż barszczyk zrobić, rybkę po grecku, pierogi i spędzić czas we trójkę. Teściowa zawsze jeździ do swojej siostry.

Czy możecie mi podpowiedzieć czy jest możliwe, aby po wiesiołku @ trwała dłużej i była bardziej obfita, bo ja nie wiem co się dzieje...

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ