X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobity..w sumie nie wiem czy dobry ale nieważne

Ruby czyli Ty po wizycie neutralnie ..no nic trzymam kciuki za betę piątkową i oby @ nie przyszła.

Aguś dziękuję.Przemyślałam że do wizyty 30 musze poczekać i popytam co dalej.Najgorsze że 30 mam monitoring u innego lekarza a do mojej lekarki miejsce było dopiero na 7 grudnia.
    Jak się bawiłaś na basenie z przyjaciółką?

Ja miałam wczoraj ciężki wieczór i pogadankę z mężem, w sumie bardziej kłótnie.
    I na razie naprawdę odpuszczamy temat ...tzn pójde jeszcze na te dwie wizyty,popytam i zobaczę co dalej.
    Mąż mówi że na tym strasznie cierpi nasze małżeństwo w sumie ma rację też to czuję.
    Źle spałam tej nocy obudziłam się o 2.10 potem godzinę później, a potem dwie godziny później i jestem padnięta.
    Dziś o 13 wychodzę z pracy i idę na solarium i do kosmetyczki może troszkę poprawi mi sie humor.
    A w grudniu kieruję się tezami Imię_Róży czyli imprezuję,jem i piję co chcę, z suplementów tylko inofolic i może witamina D i tyle.Będzie co ma być bo za dużo o tym myślę,liczę...a to mnie dobija i stresuje niepotrzebnie.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie, jakoś ostatnio szybko zasypiam i głęboko śpię, o 22 to już dawno w objęciach Morfeusza jestem :)
    Edycik, ech z tymi chłopami. Masz rację, popraw sobie nastrój, chłop zobaczy zmianę i od razu zmieni nastawienie :)Tak piszecie o tym solarium, że też mam ochotę pójść, ostatnio chyba byłam z 3 lata temu. A trochę endorfin, chociaż ze sztucznego słońca by się przydało. A i może ciut witaminy D by się wytworzyło :)
    Mój M. ostatnio wręcz za bardzo chce o tym rozmawiać i dociekać. A wczoraj razem ze mną się popłakał na wspomnienie ubiegłorocznych Świąt i życzeń, które sobie składaliśmy... Był nawet u lekarza rodzinnego po skierowanie na podstawowe badania. Dostał też skierowanie do urologa żeby ten z kolei zlecił mu badanie hormonów, bo lekarz rodzinny może tylko TSH. Chociaż zazwyczaj stawia mnie do pionu to wiem, że też mu to leży mocno na sercu, a czasem i na wątrobie :)

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - poległam w walce z chorobą, nie wiem co mi jest, ale obstawiam zapalenie oskrzeli :( Poza bólem gardła nic mi nie jest. Ogólne rozbicie co najwyżej.

Edycik, może jednak odpoczynek jest wskazany. Wyluzuj sobie przez grudzień i w nowym roku zacznij stymulować owulację z nową siłą :) Mąż też odpocznie i zmieni nastawienie :)

Majju świetna postawa męża - brawa dla niego :) Ja swojego jakoś na badania namówić nie mogę, ale powiedziałam mu, że do marca gin dał nam czas potem zaczniemy się badać i na razie się nie spina.
    Za to powiem Wam, że na poprawia nam się jakość związku odkąd nie spędzam wieczorów czytając OF :)

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka bidulko kuruj się, albo marsz do lekarza zapalenie oskrzeli to nie przelewki wiem bo sama często przechodzę,nie mam migdałków i wszystko idzie dalej zawsze.

Co do jakości związku super że Ci sie poprawia, chyba muszę podobnie postąpić.Tak jak mówisz od grudnia nie ma spiny luz totalny,bawię się,piję,imprezuję i luzuję ;)

Ruby, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)

Edycik- przytulam :* bédzie dobrze...

Majju - ten Ziéba mówił w wykładzie, że jeśli chodzi o D i solarium to jak nbajbardziej, ale żeby dla samej witaminy a nie zaszkodzić skórze to wystarczy 3 minutki :)

Paryzetka - i tak na ogól wieczorami jest ciszej na forum, ja z kolei mam więcej czasu wtedy na OF bo kładę młodą i wtedy mam już totalny luz...mój się z kolei relaksuje przy serialu, tak już ma, że cały dzień gadając w pracy w domu musi się wyciszyć...więc ja wtedy hops na forum:) ale wiadomo każdy robi po swojemu i tak jak mu pasuje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) żyję, żyję, ale kiepsko... to jakiś niezly wirus bo wieczorem miałam 39 st gorączki, kaszel, katar a dzisiaj jakby ciut lepiej. Chłopina też nieźle się ma, chociaż wczoraj rano był umierający ;) a synuś naklepiej zniósł chorobę bo 2 razy zwymiotował i tyle :)
    No i przyszła dzisiaj @, ale po tak lekowym mc to się cieszę, bo tylko bym się martwiła. Dzisiaj zamierzam się napić grzańca :)

Jaśminowa takie są uroki ciąży, że biust osiąga stan kosmiczny ;)
    Edycik przykro mi, że pecherzyki nie urosły :(
    Reni może ten cykl jeszcze nie jest stracony, poczekaj spokojnie :) a z tymm zaświadczeniem to niezby ciekawie :/
    Paryzetka zdrówka, zdrówka, zdrówka :)
    Ruby no to czekam na dwie krechy :) i innej opcji nie ma

Paryzetka83, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, pewnie, że każdy robi jak uważa i mi chodziło ogólnie o czytanie pierdół na OF, pamiętników i myślenie w kółko o tym, żeby badać to, tamto, sramto, a teraz wolę się wtulić w ukochanego i chociażby popatrzeć w tv :) Spokojniejsza jestem dzięki temu, a na forum siedzę w pracy ;)
    Agatia powiem Ci, że niefajny miałaś tamten cykl, na początku choroba, w środku choroba, na koniec jeszcze wirus. Dobrze, że się skończył i teraz dbaj o siebie i działaj :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Kobitki:)

Edycik na basenie super, popływałyśmy, potem ploteczki przy soczku do 22 :) miło było. Opowiadałam Przyjaciółce jakie ogromne wsparcie mam od Was tutaj :*

Ruby, Paryzetka, Agatia, Majju dzień dobry:)

I dzień dobry wszystkim jeszcze śpiącym....oj zazdroszczę, ledwo wstałam ;)

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurujcie się biedulki. Mnie lekko pobolewało gardło przy przełykaniu i migdałki chyba i idzie to do uszu. Jak wszystkie to wszystkie.

Edycik ułoży się zobaczysz. Ja mojemu nic nie mówię raczej. Czasem wypalę, że np. dziś musi się postarać a jego to motywuje i mu się podoba. A jak dostanę @ to tylko mówi "to nie jesteś w ciąży?".

Paryzetka do lekarza! Fajnie, że poprawia się w związku. Mój akurat na nocki pracuję więc mi akurat lepiej wieczorem ;-)

Znowu "w cyklu mi nie wyszło" :-P. Przyszła @ i czas zacząć nowy cykl. Już mnie to znudziło ciągle ta @ i @ :O. A akurat w tym tygodniu w sobote mam urodziny okrągłe a dzień wcześniej miałam zostać mamą. I tak miałam trochę nadzieje, że jak nie ma tej dzidzi to może pojawi się początek nowego życia ale niestety to jeszcze nie ten czas.

Ruby trzymam kciuki za bete :-*.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no to powodzenia w nowym cyklu,oby się udało!! :) czyli na sobotnie urodzinki możesz sobie drinka strzelić :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa szkoda że się nie udało, ale podoba mi się Twoje nastawienie :*:)\

wszystkie tu sobie pewnie planujemy w pewien sposób, ze super by było wtedy i wtedy....a tu nie wychodzi i ta wredna @ przychodzi :/ echh....

Ale nowy cykl nowe szanse, no i ten magiczny czas Świąt, więc myślę, ze wszystkim się nam udzieli i wyluzujemy na ten miesiąc choć, naładujemy akumulatory :)

Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymykam się z pracy o 11 do lekarza i poproszę o l4 chociaż na 2 dni to akurat się wyleżę :)
    Kjopa przykro mi, że się nie udało :( Trzymam kciuki za nowy cykl.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka dobrze robisz! najważniejsze to wyleżeć, żeby dziadostwo się nie rozwinęło. To w piątek jak dobrze pójdzie będziemy obydwie leniuchować w domku, bo ja mam wolne :)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka leć do lekarza kochana.Przyda Ci się L4 na kilka dni.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie :) Ruby jeszcze nic nie jest przesadzone dopóki @ nie przyjdzie...
    Zdrówka życze wszystkim chorowitkom
    Aga a masz link do tej sukienki dzinsowej co wczoraj o nia pytałas? skoro jest taka ekstra to moze sie nad jej kupnem zastanowie
    Kjopa powodzenia w nowym cyklu pozytywne nastawienie to podstawa tak trzymaj :)

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

Ruby - czyli po wizycie wiesz, że nic nie wiesz :P ot to się dowiedziałaś ;) trzeba czekać, nie ma wyjścia...

Aga - czyli fajnie spędziłaś wieczór, super :) pochwaliłaś się nami???? Ooooo how sweet ;) :*

Paryzetka, Kjopa, Agatia.. Ehhh prawie wszystkie, życzę dużo zdrówka! Co za pogoda i wirusy mutanty :( mnie też po obudzeniu jeszcze bolało gardło, zaraz coś wypiję to powinno przejść :)

Aha...i dołączam się do tych z @. Właśnie zaczęłam plamić więc kończę mój długi cykl... Co zrobić :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, ściskam, wredna @ nie miała kiedy przyjść tylko na urodziny :/ Ale przynajmniej poświętujesz sobie nie przejmując się % :) Tylko wyzdrowiej szybko!
    Dziewczyny mam wrażenie, że całe forum rozłożyło bo zamiast wiruski ciążowe to ktoś puścił w obieg chorobowe. Kurujcie się Kochane i wracajcie szybko do zdrowia. Odpoczynek dobrze Wam zrobi.
    Cynamonka jeszcze dzisiaj chyba nie widziałam? Pewnie leniuchuje :)

O już widzę, dzień dobry :) I brawo za nastawienie pomimo wredoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:18

Edycik, cinnamon cookie, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, wakacje od staran sie przydadza, Wrocisz naladowana pozytywna energia, ale bez stymulacji sie nie obedzie. Wiec odpocznij i zacznij cykl z odpowiednimi lekami. Z drugiej strony w zwiazkach sa kryzysy i co was nie zabije to was wzmocni ;)
    Partyzerka bierz l4 i zmykaj do domku.
    Tym co @ nawiedzila, powodzenia w nowym cyklu.
    Agtia cale szczescie ze synus lekko przeszedl przez chorobe, przynajmmiej moze sie wami opiekowac teraz;)
    U mnie juz czwarty tydzien kataru, pewnie jeszcze dwa i przejdzie, cholerne zatoki. Ale wczoraj zamowilam tran, dostarcza w niedziele;)
    Ciekawe jak Kas sie trzyma...
    Milego dnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja grudniowa lista postanowień:
    Z dniem 1 grudnia mam zamiar..
    -zadbać o siebie ,swoją kondycję fizyczną i psychiczną
    -zadbać o moje małżeństwo i polepszyć relacje z mężem
    - imprezować,popijac winko i cieszyć się nadchodzącymi świętami
    - nie skupiać się na tym kiedy będą te dni
    - jeść to na co mam ochotę ( zdrowo czy niezdrowo tzn będę miała ochotę na kawałek ciasta to zjem)
    - z suplementów będę brała tylko inofolic
    ...tyle mi na razie do głowy przychodzi

majju, AgaL, cinnamon cookie, Mundek, Ruby, Jasminowa, madzikk, Imię_Róży, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku no raczej, ze się pochwaliłam Wami :):)
    Tulę za piękne podejście do nowego cyklu :*

Edycik chyba skopiuje Twoje postanowienia grudniowe :) Mój M na pewno by się ucieszył:) Dziś mi Go szkoda będzie, bo o 4 rano jechał do Warszawy, wróci padnięty a będzie musiał znaleźć siły na mnie :D jak wrócę wieczorem po zastrzyku. I jutro i moze pojutrze. Ech... i mnie to męczy, tak na zawołanie, ale jak się zdecydowaliśmy na te stymulacje to spróbujemy do końca.
    Ale grudzień wolny :)

cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ