X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • novemberbaby Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Jestem nowa i nie do końca ogarniam z interpretacja wykresu... Pomożecie? Jest szansa w tym miesiącu? Podobno miało ovu nie być (monitoring w 10 dc) ale wydaje mi się, że była :)

• majju Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Ruby, dobrze że mniej leków, a jakie są Twoje odczucia po wizycie? Tak bardziej na + czy -?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hmm Ruby, dobrze że mniej leków, a jakie są Twoje odczucia po wizycie? Tak bardziej na + czy -?

w zasadzie nie uległy zmianie...bo badania nie było, wyniki ok, ale tyle to i ja wiedziałam kika dni temu jak wam się chwaliłam, mówił że Prog bardzo dobry, a ja na to no ale przecież po luteinie...to powiedział, że nie ma to znaczenia...i luteinę mam odstawić (już wczoraj się skończyła) i w pt badanie BHCG... pytał też jak się czuję, a ja zgodnie z prawdą, ze nic nie czuję ,ani na ciążę ani na @...więc w zasadzie wiem, ze nic nie wiem:D
    Aczkolwiek moim skromnym zdaniem testy powinny już coś pokazać...

A co do placków to i tak bym zjadła czy przesolone czy nie, mam wściekłą ochotę na ne, ale cynamon też robiła dzisiaj...ale jesteście! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby to chyba dobrze, nie ;-) Ja wiem, że lepiej się nie nakręcać gdyby jednak miało się nie udać. Więc spokojnie czekamy te kilka dni :-*

zawsze to kilka dni nadziei więcej, chociaż liczyłam na zimny prysznic dzisiaj żeby zaoszczędzić sobie stresów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Cyto jakieś pół roku. Usg w zeszłym miesiącu. Wszystko było ok.

hmm więc może to bardziej z owulacją - bólem poowulacyjnym związane? ciężko powiedzieć, ale nie sądzę żeby w miesiąc coś się tam złego miało zadziać...:)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Edycik przytulam :-) Nie poddawaj się!

Paryzetka nie daj się!

Reni trzymam kciuki! A z tym zaświadczeniem, wrrrr, chyba bym jej zęby powybijała :-)

Cinnamon, Majju podeślijcie chociaż po jednym placku ;-)

Agatia jak u Was?

wierz mi
    miałam ochotę to zrobić
    ale argumenty, iż jest takie a nie inne prawo w Polsce, ustawa i wolność wyboru, że wybór należy do mnie i lekarza prowadzącego przekonała ją w końcu...

trzymało mnie do południa

madka lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- doktorkowi trudno powiedzieć tak wcześnie, że jest, czy nie ma ciąży, tu tylko beta da odpowiedź, albo @. Na szczęście wiesz, że była owulka i wyniki ostatnio były dobre, także organizm jest gotowy : )
    Na pewno dopadło Cię zmęczenie testowaniem, znam to uczucie dołujące, gdy codziennie się te testy obsikuje, ja nawet robiłam to po 3 razy dziennie. I w końcu jak przychodziła @ to w sumie już nawet nie byłam załamana, tylko czułam nowe siły, że zaczął się nowy cykl i nie muszę się maltretować tymi negatywnymi testami i nadzieją.

Póki nie ma @, wszystko się może zdarzyć ; )

madka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ruby- doktorkowi trudno powiedzieć tak wcześnie, że jest, czy nie ma ciąży, tu tylko beta da odpowiedź, albo @. Na szczęście wiesz, że była owulka i wyniki ostatnio były dobre, także organizm jest gotowy : )
    Na pewno dopadło Cię zmęczenie testowaniem, znam to uczucie dołujące, gdy codziennie się te testy obsikuje, ja nawet robiłam to po 3 razy dziennie. I w końcu jak przychodziła @ to w sumie już nawet nie byłam załamana, tylko czułam nowe siły, że zaczął się nowy cykl i nie muszę się maltretować tymi negatywnymi testami i nadzieją.

Póki nie ma @, wszystko się może zdarzyć ; )

w zupełności się z tobą zgadzam, wiesz ja liczyłam na badanko i że np powie, że macica jednak nie przygotowuje się do ciąży, że będzie się złuszczać czy coś w tym stylu...ale jak mówisz jeszcze te parę dni muszę poczekać...
    Jaśminowa to co dzieciom powiecie przed świętami a potem reszcie?ciekawe jakie bedą miały miny? czy wiedzieli, ze planujecie rodzeństwo?

Jasminowa lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No i niczego się nie dowiedziałam poza tym, że dawki na tarczycę i prl zostały obniżone...w piątek mam iść na betę chyba, że dostanę @ wcześniej...powiedziałam o moim testowaniu negatywnym i uznał, że za wcześnie, ale jakichś wielkich nadziei sobie nie robię mimo, że doktorek kazał myśleć pozytywnie...badana nie byłam...

A myśmy to wiedziały pierwsze! ;)

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    masz rację

beta może jutro coś wyjaśni..

Reni, nie testuj i nie rób jeszcze bety. Bralas ovitrelle (czytalam na wątku iui), wynik moze nie byc miarodajny. Ja bym poczekala z tym testem do 30.Pozdrawiam Cię i wszystkie dziewczyny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A myśmy to wiedziały pierwsze! ;)

Jesteście miszcze ;)

A ja piję piwo...ale jestem nieodpowiedzialna :P zbuntowana o!

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też :-) Zdrówko :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki:) dopiero się do domu przywlokłam po basenie,ale aż tyle nie pływałam :P
    Były pogaduchy z psiapsiółką ;)

Edycik Kochana póki co tak jak mówią Dziewczyny poczekaj do 30ego, choć wierzę Ci, ze jesteś zmęczona. Może zapytaj na kolejnej wizycie o stymulacje, ja brałam teraz lek Lametta od 3dc do 7dc i wyhodowałam te pęcherzyki. Jutro Ovitrelle i zobaczymy co będzie. Może u Ciebie tez by się ruszyło z owulką, bo z tego co czytałam to właśnie w tym pomaga. Tulę mocnoooo:*:*

Ruby szkoda, że gin Cię nie zbadał....mógłby zobaczyć czy jest ciałko żółte czy jak. Ale jeszcze kilka dni jak sama mówisz, więc kto wie :)

Reni trzymam by IUI się powiodło:)

Jaśminowa miałam pytać właśnie jakie masz uciążliwe objawy, poza pozytywną mega energią która Cię rozsadza wprost :) Moja mama tak miała w pierwszej ciąży :) mówiła, że mogłaby góry przenosić! A i dzięki za historię koleżanki po 30tce, daje nadzieje:)

Majju, Cinnamonek..... narobiłyście smaka na placki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:27

Jasminowa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytałam Ruby, że wiesz, ze owu była...więc może dlatego nie badał.
    U mnie dzień przed @ badał bo chciał widzieć czy owu była..dlatego wcześniej pisałam o tym ciałku żółtym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Teraz doczytałam Ruby, że wiesz, ze owu była...więc może dlatego nie badał.
    U mnie dzień przed @ badał bo chciał widzieć czy owu była..dlatego wcześniej pisałam o tym ciałku żółtym.

tak tak, ja akurat byłam tuż po owu na monitoringu, miałam też dostać zastrzyk, a okazało się że popękało samo :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to ładnie:) wyniki ładne, Ruby jesteś na prostej!
    może jutro tak będzie u mnie. A powiedz po tej wizycie wtedy jak wiedziałaś, ze popękało to kiedy gin zalecił staranka? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    O widzisz to ładnie:) wyniki ładne, Ruby jesteś na prostej!
    może jutro tak będzie u mnie. A powiedz po tej wizycie wtedy jak wiedziałaś, ze popękało to kiedy gin zalecił staranka? :)

zapytał tylko, czy kochaliście się wczoraj z m? ja odpowiadam, że tak, lekarz odetchnął z ulgą i powiedział, ze dobrze...zapytałam czy warto jeszcze poprawić dzisiaj to powiedział, że dla przyjemności tak ale dla prokreacji to nic nie da już...ale poprawiłam w razie w:D
    U ciebie też się pięknie wyprostuje wszystko :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mam nadzieję, ze u mnie jeszcze nie popękało nic, bo mój M już śpi, jutro o 4 ma wyjazd z pracy:/ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    To teraz mam nadzieję, ze u mnie jeszcze nie popękało nic, bo mój M już śpi, jutro o 4 ma wyjazd z pracy:/ ;)

spoko, one czekają na jutro ;) a nawet gdyby to z tych 6ciu na pewno jakiś poczeka ;) niezłą armię wyhodowałaś tam :)

Dobranoc dziewuszki :*

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kobietki :)

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ