Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Ruby, ja w pierwszej ciąży miałam test ujemny w okolicy terminu spodziewanej @ i do tego plamienie, które w pierwszych dniach uznałam za @. Dopiero 5 dni spodziewanej wyszedł pozytywny
o teraz doczytałam, znowu jakies światełko w tuneli się oświeciłokurcze ja nie pamiętam jak miałam do końca, wydaje mi się że późno test pokazał, a szkoda że nie pamiętam na 100% pierwszych dni - testowania, objawów bo poewnie teraz by było tak samo ....
Jedynie co pamietam to było mi gorąco tzn tempka wysoka bo pamiętam jak siedziałam w pracy i było mi ciągle ciepło...a teraz ni emierzę ale czuję, że temp szału nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:56
-
Ruby wrote:Aguś na którą dzisiaj idziesz?
Ruby no właśnie na żadną konkretną....od 18:30 są monitoringi, chyba pojadę z godzinę wcześniej, może uda mi sie wbić na poczatek kolejki....żeby wrócić w miarę wcześnie do domu i mieć siły jeszcze na baraszkowanieEdycik lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Ruby no właśnie na żadną konkretną....od 18:30 są monitoringi, chyba pojadę z godzinę wcześniej, może uda mi sie wbić na poczatek kolejki....żeby wrócić w miarę wcześnie do domu i mieć siły jeszcze na baraszkowanie
A jest tam jakaś asystentka czy sam lekarz? że tak ni emogą każdego na godzinę umówić nie? w pierwszej ciąży pamętam jak godzinami siedziałam w poczekalni to była jakaś masakra... teraz max 15-20 min czekałam, ale zwykle na czas wchodzę co mnie cieszy bo czas to pieniądzEdycik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja wczoraj jak siedziałam u lekarza było troszkę ludzi w kolejce i siedziałam koło kobiety w zaawansowanej ciąży.Przyszła nastepna pacjentka z córeczką około 3 latek i też usiadły obok nas.
Córeczka patrzy na kobitkę w zaawansowanej ciąży i pyta mamę:
-Mamusiu czemu ta pani ma kulę w brzuchu?
- Ta pani ma w brzuszku dzidziusia - odpowiedziała mama.
dziewczynka po namysle " hihihih dzidziusia ale po co?" po kilku sekundach dziewczynka pyta głosno " a co to za choroba"?
No tak w wydaniu tej małej na żywo to było wesoło bo wszyscy się śmiali, a jakie miny mała przy tym robiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:08
Ruby, AgaL, EwelinaaKa, Mundek, Imię_Róży, Paryzetka83, madzikk, Ejrene, Jasminowa, cinnamon cookie, Kjopa3, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Edycik kombinezon super. To moja bajka
Aga to trzymam kciuki za wizytę i owocne serduszkowanie dzisiaj
Ruby jedziemy prawie tak samo... Ja dzisiaj 10 dpo, a objawów brakno nic, ale nadzieja jest, wiadomo
Ojj coraz więcej chorych i tym samym więcej cionsz... Bo to objaw ciążowy, no nieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:10
Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
Nom Ruby normalne wizyty są na godziny, ale monitoringi nie....masakra takie czekanie. Dlatego teraz raz idę, a w grudniu odpuszczam, szkoda mi tego fajnego czasu na siedzenie w poczekalni. Wolę obejrzeć "Kevina samego w domu"
Zadzwoniłam i dowiedziałam się że mogę przyjść wcześniej zająć sobie kolejkę. Więc pewnie po pracy, szybki obiad i jadę tam z książkąEdycik lubi tę wiadomość
-
Witajcie, cześć i czołem:-)
My po bilansie dwulatka:-)) dzieć zdrowy i prawidłowo się rozwija, no nie ma większego szczęścia dla mamy i taty:-) Oczywiście płakał trochę, bo nie lubi przychodni (a ja za nim, serce matki ciężko znosi płacz dziecka;-P dobrze że M. był z nami to ogarnął sytuację
Edycik polecam przerwę choćby miesięczną w starankach, świat się nie zawali, nic nie ucieknie, a przerwie się ten zaklęty krąg myślenia w kółko o tym samym, życie to też inne sprawy. A po odpoczynku ma się nową energię i więcej optymizmu i siłę do działania;-))Jesteście młode dziewczynki jeden czy dwa miesiące mogą uzdrowić związek i odbudować "szersze" spojrzenie na wszystko:-))... i powiem wam, że w tym miesiącu ograniczyła nawet suplementy do kwasu foliowego i wit. D a śluz (czego nie da się nie zauważyć) no po prostu prima sort:-))
Trzymam kciuki za was:-)
Jaśminowa czyli ciąża już prawomocna rzyganko zaliczone;-)
Paryzetka, agatia kurujcie sie:-)
Ja wczoraj poszłam wieczorkiem na depilację, bo wybieramy się z M. na saunębo zimnica u nas, w sobotę fryzjera zaliczę i też chciałam sobie ciuchy kupić, ale sie odchudzam to jeszcze chwilę poczekam:-)... oj z kombinezonami to ja też po przymiarce, bo już nie ta figura co trzy lata temu echhhhh;-)
Ruby, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:
Ruby jedziemy prawie tak samo... Ja dzisiaj 10 dpo, a objawów brakno nic, ale nadzieja jest, wiadomo
Ojj coraz więcej chorych i tym samym więcej cionsz... Bo to objaw ciążowy, no nie
Nie wiem czy nie powinnam żałować, że ja taka zdrowa wśród was -
Imię Róży gratuluje Cudnego Dwulatka po bilansie
hmmm....sauna....oj musimy sie z Mężem wybrać na Słowacje na nasze ulubione sauny i baseny w BesenovejImię_Róży lubi tę wiadomość
-
a ja lubie ta strone z ubraniami nie wiem czy słyszałyście www.mosquito.pl
mam z tamtad bluze, kombinezon i sukienke wszystko w ekstra jakości i mimo szerokich bioder kombinezon leży idealnietakże polecam może któraś coś sobie tam znajdzie
Edycik lubi tę wiadomość
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
nick nieaktualnyImię róży no ja mam zamiar w grudnbiu odpoczywać bo dużo imprez się szykuje więc akurat przerwa się należy
a propo bilasnu to przegapiłam w zeszłym roku, lejdi ma już 5 a ja nie zrobiłam bilansu 4 latkaale w przychodzni bywalismy dość często jednak to nam uciekło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:15
AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość