X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No ja już tez mam długą listę, a wypłata dopiero 15 u mnie :/

Listę też mam długą, a wypłata 10.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ruby, ja w pierwszej ciąży miałam test ujemny w okolicy terminu spodziewanej @ i do tego plamienie, które w pierwszych dniach uznałam za @. Dopiero 5 dni spodziewanej wyszedł pozytywny :)

o teraz doczytałam, znowu jakies światełko w tuneli się oświeciło ;) kurcze ja nie pamiętam jak miałam do końca, wydaje mi się że późno test pokazał, a szkoda że nie pamiętam na 100% pierwszych dni - testowania, objawów bo poewnie teraz by było tak samo ....
    Jedynie co pamietam to było mi gorąco tzn tempka wysoka bo pamiętam jak siedziałam w pracy i było mi ciągle ciepło...a teraz ni emierzę ale czuję, że temp szału nie robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:56

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No ja już tez mam długą listę, a wypłata dopiero 15 u mnie :/

Ja 15ego będę już po :P i czekać na kolejną...

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Aguś na którą dzisiaj idziesz?

Ruby no właśnie na żadną konkretną....od 18:30 są monitoringi, chyba pojadę z godzinę wcześniej, może uda mi sie wbić na poczatek kolejki....żeby wrócić w miarę wcześnie do domu i mieć siły jeszcze na baraszkowanie ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja 15ego będę już po :P i czekać na kolejną...
    w sumie to dobrze że tak późno bo do świąt jeszzce coś będzie może, a jakbym miała 1 albo 10 to raczej by nie wytrzymało :P

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię tam teraz zapytać się czy czasem gin nie będzie wcześniej przyjmował na monitoringi ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby no właśnie na żadną konkretną....od 18:30 są monitoringi, chyba pojadę z godzinę wcześniej, może uda mi sie wbić na poczatek kolejki....żeby wrócić w miarę wcześnie do domu i mieć siły jeszcze na baraszkowanie ;)

A jest tam jakaś asystentka czy sam lekarz? że tak ni emogą każdego na godzinę umówić nie? w pierwszej ciąży pamętam jak godzinami siedziałam w poczekalni to była jakaś masakra... teraz max 15-20 min czekałam, ale zwykle na czas wchodzę co mnie cieszy bo czas to pieniądz ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak powiedziałam lekarzowi, że same ciężarne dzisiaj u niego, a ile jeszcze czeka to nie był zadowolony :P mówił " tego mi Pani nie musiała mówić" :D chyba woli skomplikowane przypadki leczenia niż prowadzenia ciąży :D

AgaL lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj jak siedziałam u lekarza było troszkę ludzi w kolejce i siedziałam koło kobiety w zaawansowanej ciąży.Przyszła nastepna pacjentka z córeczką około 3 latek i też usiadły obok nas.
    Córeczka patrzy na kobitkę w zaawansowanej ciąży i pyta mamę:
    -Mamusiu czemu ta pani ma kulę w brzuchu?
    - Ta pani ma w brzuszku dzidziusia - odpowiedziała mama.
    dziewczynka po namysle " hihihih dzidziusia ale po co?" po kilku sekundach dziewczynka pyta głosno " a co to za choroba"?
    No tak w wydaniu tej małej na żywo to było wesoło bo wszyscy się śmiali, a jakie miny mała przy tym robiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:08

Ruby, AgaL, EwelinaaKa, Mundek, Imię_Róży, Paryzetka83, madzikk, Ejrene, Jasminowa, cinnamon cookie, Kjopa3, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Edycik kombinezon super. To moja bajka :-)

Aga to trzymam kciuki za wizytę i owocne serduszkowanie dzisiaj :-)

Ruby jedziemy prawie tak samo... Ja dzisiaj 10 dpo, a objawów brak :-( no nic, ale nadzieja jest, wiadomo :-)

Ojj coraz więcej chorych i tym samym więcej cionsz... Bo to objaw ciążowy, no nie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:10

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom Ruby normalne wizyty są na godziny, ale monitoringi nie....masakra takie czekanie. Dlatego teraz raz idę, a w grudniu odpuszczam, szkoda mi tego fajnego czasu na siedzenie w poczekalni. Wolę obejrzeć "Kevina samego w domu" :D

Zadzwoniłam i dowiedziałam się że mogę przyjść wcześniej zająć sobie kolejkę. Więc pewnie po pracy, szybki obiad i jadę tam z książką ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKaa dobre spojrzenie... toż to objaw cionszowy :D

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kevina z chęcia też obejrzę i wolę to niż oczekiwanie na monitoring :)
    powodzonka dziś kochana :*

AgaL lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, cześć i czołem:-)

My po bilansie dwulatka:-)) dzieć zdrowy i prawidłowo się rozwija, no nie ma większego szczęścia dla mamy i taty:-) Oczywiście płakał trochę, bo nie lubi przychodni (a ja za nim, serce matki ciężko znosi płacz dziecka;-P dobrze że M. był z nami to ogarnął sytuację;-)

Edycik polecam przerwę choćby miesięczną w starankach, świat się nie zawali, nic nie ucieknie, a przerwie się ten zaklęty krąg myślenia w kółko o tym samym, życie to też inne sprawy. A po odpoczynku ma się nową energię i więcej optymizmu i siłę do działania;-))Jesteście młode dziewczynki jeden czy dwa miesiące mogą uzdrowić związek i odbudować "szersze" spojrzenie na wszystko:-))... i powiem wam, że w tym miesiącu ograniczyła nawet suplementy do kwasu foliowego i wit. D a śluz (czego nie da się nie zauważyć) no po prostu prima sort:-))

Trzymam kciuki za was:-)

Jaśminowa czyli ciąża już prawomocna rzyganko zaliczone;-)

Paryzetka, agatia kurujcie sie:-)

Ja wczoraj poszłam wieczorkiem na depilację, bo wybieramy się z M. na saunę:-) bo zimnica u nas, w sobotę fryzjera zaliczę i też chciałam sobie ciuchy kupić, ale sie odchudzam to jeszcze chwilę poczekam:-)... oj z kombinezonami to ja też po przymiarce, bo już nie ta figura co trzy lata temu echhhhh;-)

Ruby, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:

Ruby jedziemy prawie tak samo... Ja dzisiaj 10 dpo, a objawów brak :-( no nic, ale nadzieja jest, wiadomo :-)

Ojj coraz więcej chorych i tym samym więcej cionsz... Bo to objaw ciążowy, no nie :-D

Nie wiem czy nie powinnam żałować, że ja taka zdrowa wśród was :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży gratuluje Cudnego Dwulatka po bilansie :):)
    hmmm....sauna....oj musimy sie z Mężem wybrać na Słowacje na nasze ulubione sauny i baseny w Besenovej ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lubie ta strone z ubraniami nie wiem czy słyszałyście www.mosquito.pl
    mam z tamtad bluze, kombinezon i sukienke wszystko w ekstra jakości i mimo szerokich bioder kombinezon leży idealnie :) także polecam może któraś coś sobie tam znajdzie :)

Edycik lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię róży no ja mam zamiar w grudnbiu odpoczywać bo dużo imprez się szykuje więc akurat przerwa się należy ;)

a propo bilasnu to przegapiłam w zeszłym roku, lejdi ma już 5 a ja nie zrobiłam bilansu 4 latka :P ale w przychodzni bywalismy dość często jednak to nam uciekło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:15

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby...eee tam zdrowa, "słyszę " po głosie, ze coś Cię bierze :P

Ruby lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Nie wiem czy nie powinnam żałować, że ja taka zdrowa wśród was :D
    Ruby ja jestem zdrowa jak ryba...niestety :-)

2da6343587.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ