X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zadowolona jesteś Edycik?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak pierwsze wrażenie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jestem,zmiana dokonana widoczna same wiecie o czym mówię :P tylko muszę się przywyczaić kochane teraz

Zadowolona? :-)

2da6343587.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś hmmm no chyba tak ciekawe co mąż powie :P
    Paryzetka pierwsze wrażenie było wow :)

Paryzetka83, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak pierwsze wrażenie było "wow" a nie: "o Boże!" tzn, że jest super:)

Edycik, Ejrene, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Paryzetka ten problem chyba dotknął każdej z par starających się o dziecko więc trzeba chyba to po prostu przeżyć i rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać... Albo kusić jak Edycik i Katiusza :) U nas najgorzej było jak musieliśmy zrobić PCT test i trzeba było <3 przed wyjściem do pracy. Budzik na 5:10 i do roboty... no ciężko było :) Także głowa do góry, biust do przodu :)
    Edycik - fiu, fiu jaka ładna fryzurka :D zadowolona jesteś?
    Cinnamonku, Ruby jak zdrówko?
    Też mam zestaw do hybryd z allegro, dostałam od Mikołaja w ubiegłym roku, jestem baaardzo zadowolona. Zdolności manualnych nie mam ale w miarę mi to wychodzi.
    Ewelinaaa jak to piesio nie ma imienia jeszcze? To jak do niego wołacie? ;)

AgaL, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik koniecznie napisz jaka była reakcja Męża :D

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju pogadałam sobie z ukochanym przez telefon, gotuje dla mnie zupę i tak mi się ciepło zrobiło - kurde kocham tego faceta to nie będę się boczyć :) Optymizm wrócił :)

majju, Edycik, AgaL, EwelinaaKa, madzikk, Ejrene, katiuszaa, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju piesek reaguje na gwizdanie i cmokanie wiec nie jest tak źle :-) ale muszę pomyśleć nad imieniem :-) myślę nad Agi propozycją

AgaL lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Majju pogadałam sobie z ukochanym przez telefon, gotuje dla mnie zupę i tak mi się ciepło zrobiło - kurde kocham tego faceta to nie będę się boczyć :) Optymizm wrócił :)
    Oooo super :) Chyba będzie godzenie się w domu :D

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik koniecznie napisz jaka była reakcja Męża :D

kochana jak nie ucieknie z domu to będzie dobrze :)

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka super:):)

Ewelinkaa Tobi będzie i już :D

Paryzetka83, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

Paryzetka takie miłe gesty to ja lubię :) cieszę się,że humorek masz lepszy

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju chyba jestem zadowolona :P nigdy nie miałam takiego koloru

majju lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik chciałabym zobaczyć to cudo :-)

Ja w pracy ozdoby już zrobiłam i powiesiłam, cały tydzień a to dekoracje, a to sprawozdania. Choć na chwilę się zapomina. Ale spróbuję jeszcze dać szansę w tym cyklu. Może Paryzetka ma rację, zrobię jeszcze 7 testów owu i zobaczymy czy była czy będzie.

Dziewczyny, a może któraś z Warszawy i robi pazurki, chętnie się umówię na wizytę :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam już chęci do pracy dziś :P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka.... Echhh, paskudna sytuacja. Ale tak, jak dziewczyny piszą, chyba większość z nas ma z tym większy, bądź mniejszy problem. Swoją drogą niedawno oglądaliśmy z Mężem fajny film, w którym m.in. stworzono kreację małżeństwa starającego się bezowocnie od 2 lat, będącego już na krawędzi.... Och, jakże wiele rzeczy było tam znajomych....

katiuszaa, dzięki za troskę :-* Też łapię się chwilami na myśli, że może coś, skoro tym razem jest ewidentnie inaczej... Ale to nie jest dobra opcja, człek od razu kieruje myśli w wiadomym kierunku, a jednak taki cykl odpoczynku dobrze robi.... :)

Rany, dziewczyny, że Wy potraficie nastawić budzik na rano i... <3 na zawołanie? WOW!!!!! U nas nie ma takiej opcji. Mnie baaaardzo dużo zajmuje dobudzenie się, a dopóki się nie dobudzę, nie ma żadnej opcji, by mój organizm choć ciuteczkę wbił się w klimat łóżkowego urzędowania....

A tak w ogóle, to Wam coś napiszę, tak dla wlania odrobiny ciepełka w serca. Opowiedział mi to wczoraj mój instruktor jazdy. Oczywiście jeden się w tym dopatrzy znaku, drugi przypadku, ale to już wybór czytającego :)

Mówi, że dość długo starali się o dziecko, bezskutecznie. Teściowa poradziła, by pojechali na Jasną Górę w tej intencji. Ten, kto był, kojarzy, że można potem na klęczkach obejść obraz. I tam właśnie pojawił się jakiś chłopiec, w wieku gdzieś ok. 3 latek, który z bardzo bliska im się przypatrywał, patrzył w oczy itd. Miał w sobie coś niesamowitego. Potem nagle się "ulotnił" i choć intensywnie się rozglądali, nie udało im się go powtórnie namierzyć. No cóż, dziecko, to dziecko... ale miał w sobie coś poruszającego, stąd taka reakcja.
    Potem wrócili do domku i niedługo potem mieli wizytę u lekarza. Facet czekał w poczekalni. Nagle wychodzi lekarka i mówi: Panie X., zapraszam do gabinetu.
    Gość wchodzi, a tu żona siedzi rozkraczona na fotelu i ryczy. Jemu już nogi zmiękły, że coś okropnego musiało się stać...
    Lekarka mówi (pokazując na monitor od USG): widzi Pan ten punkcik? Ma 15mm. A na tle tego punkciku widzi Pan tę migająca kropkę? To... serce :)
    Mówi, że po prostu go zgniotło na miejscu.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:50

madka, majju, AgaL, madzikk, EwelinaaKa, Ejrene, Wiola90, Edycik, Kjopa3, Reni555, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ciepło się w sercu od razu zrobiło... Coś magicznego...

Bratek lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Bratku, piękna historia. Aż mnie dreszcz przeszedł, taki dobry dreszcz :)

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że mam wyniki wymazu - wsio ok, nie ma przeciwwskazań do HSG. Teraz tylko czekamy.

Bratek, madka, AgaL, EwelinaaKa, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to super z wymazem, mam nadzieje, że uda się zrobić hsg w tym cyklu :-)

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ