X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) Ruby ta imprezka to dzisiaj? Mam nadzieję, że bawisz się dobrze :)
    Ja byłam dzisiaj u lekarza z moimi wynikami glukozy i cholesterolu i o ile tymi drugimi mam się, aż tak bardzo nie przejmować o tyle z glukozą nie jest najlepiej. Niby wyniki w normie ale cukier nie powinien był tak spaść (z 89 na czczo do 70 po obciążeniu) i lekarka stwierdziła hipoglikemię reaktywną :( Także 5 posiłków dziennie i niski indeks glikemiczny to coś z czym się oswajam od paru godzin. Na wyniki insuliny wciąż czekam :(

Katiuszka, Ty polecałaś stronę montignac.com?

Też słyszałam, że dziwne sny przytrafiają się w ciąży, ale ja mam takowe od zawsze, totalnie odrealnione więc to chyba moja bujna wyobraźnia poprostu :)

Ejrene to już 11 tydzień? Wow jak to zleciało!

Edycik dobrze, że mama szybko zdiagnozowana - półpasiec dobrze się leczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 20:33

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dobry wieczór :) Ruby ta imprezka to dzisiaj? Mam nadzieję, że bawisz się dobrze :)
    Ja byłam dzisiaj u lekarza z moimi wynikami glukozy i cholesterolu i o ile tymi drugimi mam się, aż tak bardzo nie przejmować o tyle z glukozą nie jest najlepiej. Niby wyniki w normie ale cukier nie powinien był tak spaść (z 89 na czczo do 70 po obciążeniu) i lekarka stwierdziła hipoglikemię reaktywną :( Także 5 posiłków dziennie i niski indeks glikemiczny to coś z czym się oswajam od paru godzin. Na wyniki insuliny wciąż czekam :(

Katiuszka, Ty polecałaś stronę montignac.com?

Też słyszałam, że dziwne sny przytrafiają się w ciąży, ale ja mam takowe od zawsze, totalnie odrealnione więc to chyba moja bujna wyobraźnia poprostu :)

Ejrene to już 11 tydzień? Wow jak to zleciało!

Edycik dobrze, że mama szybko zdiagnozowana - półpasiec dobrze się leczy :)
    Paryzetka tak jak najbardziej http://www.montignac.com/pl/ i co kolwiek usłyszysz pamiętaj dynia i wszytskiego rodzaju mąki i płatki są fuj fuj a ziemniaki ok pod warunkiem że po ugotowaniu je schłodzisz i znowu podgrzejesz.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płatki owsiane? Takie prawdziwe a nie te błyskawiczne? Ziemniaków będzie mi brakować, i to bardzo. Do świąt nic nie zmieniam, ale wykorzystam ten czas, żeby się dokształcić :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wstajesz i weekend ;) zbieram się do pracy, zajrzę później :) miłego dnia! :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej można się przyłączyć?;)

ckaiikgnj5ukd8ok.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUBY!!!!
    Stoooo lat, stooo lat!! Wszystkiego najlepszego, zdrówka, miłości do końca życia, spełnienia w pracy, pieniążków na szaleństwa zakupowe ;) no i gromadki uroczych dzieciaczków :) buziak! :)

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się ja od 5.20 nie śpię bo kaszel mnie męczył ....

Ruby 100 lat,spełnienia najskrytszych marzeń :*

ja wzięłam dziś pół tabletki Clo i do 9 dc będę brała.Moja temperaturka 36.87 ale to z przeziębienia raczej ...
    byłam w biedronce po świeże rogaliki na śniadanko a potem będę pakować prezenty
    miłego dzionka

Ruby lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 witaj :) napisz coś o sobie :)

Edycik a Ty zdrowiej już!! Święta zaraz! :*

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo :-)

Ruby dużo uśmiechu, radości i spełnienia WSZYSTKICH marzeń!

Edycik zdrówka dla Ciebie!

Ruby lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wszystkiego najlepszego :* Spełnienia marzeń i udanej imprezki i tej dzisiaj i tej w Sylwestra :"

Edytka kuruj się tam :* ją chyba dziś też będę pakować prezenty.

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane staram się kurować :)
    buszuję w domku i dekoruję sobie domek :)

Aguś zamelduj się nam kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Ruby sto Lat i spełnienia najskrytszych marzeń ;) Jak udała się firmowa imprezka?
    Edycik zdrówka
    Paryzetka jakbyś jadła same samiutkie płatki owsiane to ok ale nie ugotowane i bez mleka oczywiście (suchych raczej nie zjesz więc odpada) ponieważ proces gotowanie zwiększa ich indeks glikiemiczny do 60 i niestety ze wszystkim rzeczami tak jest im bardziej obrobione tym większy indeks glikiemiczny. Dlatego warzywa też ugotowane aldente lub surowe

Ruby lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!

Ryby
    Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin.tort.gif
    Dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności i spełnienia marzeń :-)

07roza.gif
    Jak imprezka się udała?

Edycik zdrówka dla Ciebie i dla mamy żeby szybko choróbska uciekły.

Madka ja w tamtym roku w czerwcu ubezpieczyłam mieszkanie pierwszy raz w życiu a w lipcu sąsiad nas zalał :-P. Pokój był świeżo po remoncie i wpadł prawi tysiak w kieszeń.

Ruby lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby najlepszego! Spełnienia najskrytszych marzeń :*

Ruby lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale spokój dziś na forum,aż dziwnie :P
    dziewczyny gdzie się podziewacie?

Ja szykuję grzańca i obejrzymy film z mężem :)

oczywiście mam pytanie laika jak jest z tą stymulacją cyklu z Clo zaczęłam dziś brać i do 23 mam brać oczywiście 23 mam też monitoring ...wtedy wyjdzie mniej więcej kiedy uwodzić męża? :P

zielona jestem w tym jak natka pietruszki :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, cisza straszna. Ja od rana dopieszczam mieszkanie - niby co sobote robimy duże sprzątanie a i tak zawsze coś się znajdzie do roboty :) Jeszcze choinka do ubrania dzisiaj a jutro ciasteczka :) Duuuużo ciasteczek :)

Edycik, kochana ja o stymulacji clo nic nie wiem, ale dziewczyny na pewno wszystko Ci napiszą, co i jak, jak się już pojawią :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja też wpadłam się tylko przywitać i zameldować, że choinka ustrojona, pięknie pachnie. Biorę się za wypisywanie kartek świątecznych bo trochę spóźnieni jesteśmy w tym roku.

Oczywiście Ruby stóweczka i spełnienia marzeń :*

Edycik, Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje jesteście wspaniałe :***
    Jutro rani wysmaruje posta i wszystko nadrobie ;) buzkiiiii

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby czekamy na relację :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie rano a teraz ;)

Kochane ja nie zrobiłam sobie foty wczoraj:( jakoś tak wszystko leciało szybko że nie zdążyłam:/ ale robili dla naszego magazynu i jestem tam więc jak tylko dostanę linka na fotki to wam moją wyślę!!! ;)

Impreza spoko , wpiłam chyba rekordową ilość piw do tego 3 fajki i chyba bania była, ale na szczęście mój kierowca zdecydował jechać i byłam w domu po 24 i nie zdążyłam sobie wstydu narobić :D przyszłam do domu i zapadłam w głęboki sen zaraz po tym jak zjadłam pół lodówki :D oczywiście na miejscu było jedzenia pod dostatkiem ale wtedy mi się nie chciało bo piwa zapychały :P

Dzisiaj miałam teściów i rodziców , było spoko, szybko zleciało nawet, miałam catering także się nie narobiłam, jedynie sałatkę zrobiłam ;)

aaaa i rano wpadła siostra z prezentem i kwiatkami także jednak ktoś chciał dzielić ze mną ten smutny czas wkraczania w wiek starczy :D :D

no i mam nadzieję, że wypiłyście ze mną dzisiaj lampeczkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 22:27

madka, Bratek, cinnamon cookie, Kjopa3, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ