WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka, wpadam na chwilę, żeby Cię pocieszyć. Lepiej, że dziś przyszła, niż w same święta, bo się pozbierasz do nich, prawda?

Ja bym spytała w laboratorium, jak zalecają.

madka lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka ja bym zapytała ginekologa co za badania zleca wykonać :)

ja jutro rano umówiłam się z Mamą na cmentarz jedziemy razem na grób Taty...to będzie ciężki dzionek pewnie, potem zamierzam posprzątać i szykować wszystko pod barszczyk wigilijny

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wolałabym już z wynikami pójść do lekarza, niż tracić ewentualnie kolejny cykl. A zapisy na styczeń będą dopiero po świętach.
    Ciężki dzień jutro przed Tobą... Bardzo mi przykro z powodu Taty... Moja Mama nie jest już z nami 2,5 roku, ale znoszę to strasznie...

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! Jesteście nieocenione :-*

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Mamy nie ma od lipca 2013 :(

• madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby już po?

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madzikk Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja tez mam czasem takie noce ze musze sie przebierac bo jestem cala mokra. Ale tylko w drugiej polowie cyklu, czasem jeden do trzech dni, chyba progesteron tak na mnie dziala, mam wtedy wyzsza tempke.

Kjopa a moze ksiezyc ma na ciebie wplyw, dzisiaj byla pelnia, ja zawsze mam chore sny i czasem spac nie moge, czesciej siusiam.

Madka co do badan to ja wiem tylko kiedy progesteron badac, a tsh chyba nie jest wazne w ktorym dniu cyklu.

Dobranoc.

madka, Ruby lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co z tą prolaktyną...

MamaTuśka przykro mi z powodu Mamy :-( Moja odeszła w czerwcu 2013. Tydzień po tym jak dostałam stałą pracę (po 4 latach siedzenia z Młodym w domu). I to jeszcze dzięki Niej ją dostałam. Czekała chyba, aż życie mi się ułoży. Chorowała długo, przewlekle, ale odeszła nagle, nikt się nie spodziewał...

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem, strasznie mi przykro z powodu straty waszych rodziców, w ogóle coś mnie dzisiaj na płacz zbiera....ściskam was:*

Jestem już po i w sumie tego się można było spodziewać boooo owulacja była, bo był płyn - ale nie wiem kiedy a rzadko był seksik w tym miesiącu :/ no i na tej podstawie lekarz zabiegu nie może zrobić bo nie chce ryzykować, ja to rozumiem, widział mój smutek ale jego argumenty są racjonalne, nie chce wysępić tej kasy na zabieg bo mi tłumaczy, a jak jednak coś zaskoczyło , a ja pani tam pogrzebię - tak zrobić nie mogę, jak Bozia teraz nie da to zaraz po @ się Pani zgłasza i zrobię zabieg to jeszcze cyklu nie stracimy ;)
    Także w sumie wiem tylko tyle , że zaraz po @ idę na zabieg...czyli kiedyś po Nowym Roku - liczę na pierwszy tydzień....

Oczywiście jak na złość wszystkie baby dzisiaj były w ciąży, pełno ich dookoła :/ no i jedne sporo starsze ode mnie, sporo mam na myśli jedna blisko 50 - mówiła pesel więc z tego wnioskuję i też wyglądała, a druga też grubo po 40, także takie pocieszenie :)

No także to tyle z wizyty , przekonana jestem ciąży nie ma, ale cóż Pan zrobisz. Mądra głowa dobrze mówi....

I zaliczyłam wtopę z badaniem nasienia...bo mądra głowa zadał pytanie " a czemu Pani u mnie nie zrobiła bo brakuje kilka parametrów a ja robię takie badanie" a ja pokryłam się rumieńcem i powiedziałam zwyczajnie , że nie wiedziałam, że on bada osobiście nasienie - na to on że od lat, także tego, byłam z siebie dumna że mu dam, a zaliczyłam wtopę :/

Za wszystkie kciuki serdecznie dziękuję, zgłoszę się w odpowiednim czasie po kolejne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:29

• madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, dobra wiadomość taka, że w razie czego to następnego cyklu nie stracisz :-) A wtopa, jak to wtopa, zdarza się, mam nadzieję, że się tym nie przejmujesz. Ja w sytuacjach, gdy się czymś martwię, jest mi za coś głupio (taki mam charakter niestety :/ ) recytuję sobie w głowie fragment wiersza Szymborskiej "Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem. Jesteś, a więc musisz minąć, miniesz, a więc to jest piękne."

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, dobra wiadomość taka, że w razie czego to następnego cyklu nie stracisz :-) A wtopa, jak to wtopa, zdarza się, mam nadzieję, że się tym nie przejmujesz. Ja w sytuacjach, gdy się czymś martwię, jest mi za coś głupio (taki mam charakter niestety :/ ) recytuję sobie w głowie fragment wiersza Szymborskiej "Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem. Jesteś, a więc musisz minąć, miniesz, a więc to jest piękne."

madka dzięki, będę to sobie powtarzać od dzisiaj :) ja też jestem z tych osób co wszystko mega przeżywają, chociaż wydaję się twarda to w środku szybko pękam ;)
    no a jeśli o cykl chodzi to i tak ten spisałam na starty i nie ma czego żałować - co wypiłam to moje :D ale wiesz jakbym się więcej bzykała to miałabym adrenalinkę testowania właśnie już za chwilę , a tak muszę wytrwać jeszcze miesiąc :)

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mądrze powiedzieć, nie ma co żałować skoro nic już nie zmienisz :-) Ale ja osobiście i tak bym żałowała :P (nie znoszę mojego charakteru, nie wiem jak ja ze sobą już tyle wytrzymuję :-P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby mądrze powiedzieć, nie ma co żałować skoro nic już nie zmienisz :-) Ale ja osobiście i tak bym żałowała :P (nie znoszę mojego charakteru, nie wiem jak ja ze sobą już tyle wytrzymuję :-P )

ach my baby, ciężki naród...w styczniu jak nie zaciążę to obstawiam mega doła, ani koparki ani łopaty ani spychy nic tu wtedy nie pomoże :D :D

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby nic nie było potrzebne :* W razie co to walca użyjemy i zrównamy z ziemią :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby nic nie było potrzebne :* W razie co to walca użyjemy i zrównamy z ziemią :D

o to to to to :) dobry plan, najważniejsze jest mieć dobry plan:)
    A co do badań to ja robiłam wszystkie w 4 dniu cyklu, ale mówił że to rzutem na taśmę od 2 do 4 najlepiej więc idź jak masz okazję bo szkoda cyklu marnować :)

• madka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana :*

Dobrej nocki!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przynajmniej wiesz, że owulacja była - zawsze to jakiś plus :) A tak ogólnie to potwierdził, że badania męża dobre? U mnie @ się kończy, czas zacząć staranka po miesiącu odpoczynku - już się cieszę ;)

Jaśminowa jeszcze raz wielkie dzięki za dietę! Jest super (oprócz dżemów bo nie lubię ;) ) i po świętach ją wdrożę :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby przynajmniej wiesz, że owulacja była - zawsze to jakiś plus :) A tak ogólnie to potwierdził, że badania męża dobre? U mnie @ się kończy, czas zacząć staranka po miesiącu odpoczynku - już się cieszę ;)

Jaśminowa jeszcze raz wielkie dzięki za dietę! Jest super (oprócz dżemów bo nie lubię ;) ) i po świętach ją wdrożę :)

zawsze coś no ;)
    mówił, że dziwne, że takie mu się jeszcze nie trafiły, żeby tyle plemników żyło po tylu dniach i brakowało tam jakiegoś ruchu al nie pamiętam nazwy...

Ja też po świętach dietka ;) ale chyba znowu białkowa , bo ta mnie najlepiej działa ;) chociaż pierwsze 3 dni to masakra :/

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na białkowej schudłam 15kg, ale potem wprowadził się mój P. a ja zaniedbałam dietę i teraz znowu mam tyle do zgubienia :/ Dla mnie 5 regularnych posiłków to masakra pierwsze dni to będzie męka.

Edit: A kazał powtórzyć badanie? Jeśli nie, to chyba nie jest źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 00:21

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam z rana!

Ja stosowałam diete south beach. Schudłam 20 kg. Bazuje ona na niskim indeksie glikemicznym. Wg mnie super :-)

Miłego dnia!

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana ;)

Moje dzieci na roratach. Ja dziś w miarę wolne ;)

Chciałam Wam powiedzieć, że przyzwyczaiłam się do zaglądania tutaj. Nawet już się cieszę na wsparcie w staraniach w Nowym Roku. Zawsze to raźniej i jakoś rozczarowania krócej bolą.

Pozdrawiam.

U mnie @ w same święta. Czekam na ten nowy cykl ;)

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ