Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 7 maja 2014, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lemurek wrote:
    a Dzastina jesteś jeszcze? ? bo miałaś bardzo długi cykl po clo?????
    Jestem jestem i tk sobie was czesem podczytuję:) Ja się strasznie źle czuję dziś 53dc i od jakiś 2 tygodni mam częste mdłości i bule brzucha. Jutro idę do gin na kontrolę i po coś na wywolanie okresu wkońcu bo ileż można czekać.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 7 maja 2014, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja z dzisiejszej wizyty: cykl bezowulacyjny, owulacji nie było i nie będzie, jakoś nie spodziewałam się rewelacji w tej kwestii :P no i po USG wizualnie wszystko tak OK :) więc na spokojnie lekarz zapisał mi CLO :O ale trochę inaczej niż zwykle bo wcześniej brałam od 5 do 9dc a teraz mam już od 3 do 7dc to mi pewnie skróci cykl :D jeśli owulacja będzie normalnie :) to mi nawet pasuje :) tylko zapomniałam się spytać jak to będzie bo mam dzwonić w trakcie bądź po @ żeby umówić się na USG pomiędzy 13/16dc (standardowo) tylko jak ja brałam CLO 2x1tab (teraz też tak mam) ale od 5 do 9dc to w 13dc już pęcherzyk miał 19mm to jak teraz będę brała CLO wcześniej to mogę pójść na USG jak już będzie po pęknięciu nawet,hmm.. chociaż lekarz zawsze mi mówił, że USG można robić np 13dc by zobaczyć jak tam to CLO działa albo np 16dc nawet jak już będzie po owulacji to on i tak to zauważy na USG więc chyba będzie dobrze :) no i jeśli dam radę to przed kolejną @ tak na 7 dni przed nią (będę strzelała) mam zrobić progesteron bo w tym cyklu nie ma sensu bo skoro jest cykl bezowulacyjny to progesteron będzie niski :) i ogólnie dziś trochę podpytałam dokładnie o tą całą stymulację jak te pęcherzyki nie rosną naturalnie to czy one są jakby "wadliwe" i czy taka wypuszczona komórka z pęcherzyka po stymulacji może być "wadliwa" ale możliwa do zapłodnienia i że wtedy może dojść do poronienia, no i lekarz mi ładnie wytłumaczył, rozrysował :D no i mówi, że zawsze zgadzając się na stymulację podejmujemy jakieś ryzyko i to wszystko zależy jak taka komórka będzie się dzieliła a na to nie mamy zbytnio wpływy, no i może być tak, że cykl będzie nieudany, udany, albo może być wczesne poronienie bądź ciąża mnoga i tutaj się uśmiechną i stwierdził, że jak będzie ciąża bliźniacza to będziemy się cieszyć :D On tak fajnie to wszystko mówi jakby ta ciąża miała być z NIM :D :D no i na końcu ja podsumowałam, że był cykl z CLO nieudany :P było poronienie :( no to teraz musi się udać i musi być wszystko dobrze :)
    No w końcu płacę stówkę za wizytę to wykorzystałam ten czas i tak sobie pogawędziłam z lekarzem pół godzinki :D

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2014, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli widzisz kochana, z clo czy nie z clo - nidgy nie ma sie pewnosci co do "wadliwosci" czy "prawidlowosci" pecherzykow :) mi zapisal gin monitoring od 12 dc (jak bralam wlasnie od 3-7dc) ale w kolejnym cyklu z clo poszlam dopiero w 14, bo u mnie jakos wolniej to wszystko roslo... chociaz, niby wolniej a w ciagu 2 dni pechrerzyk urosl z 12 mm na 22 mm :) clo jest po prostu nieprzewidywalne, mam nadzieje, ze endo rowniez mi ladnie przyroslo, bo z wrazenia zapomnialam o to zapytac... :) Takze Magda_lena88 zbieraj sily na kolejny cykl <3 :)

    Anutka lubi tę wiadomość

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 8 maja 2014, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czyli widzisz kochana, z clo czy nie z clo - nidgy nie ma sie pewnosci co do "wadliwosci" czy "prawidlowosci" pecherzykow :) mi zapisal gin monitoring od 12 dc (jak bralam wlasnie od 3-7dc) ale w kolejnym cyklu z clo poszlam dopiero w 14, bo u mnie jakos wolniej to wszystko roslo... chociaz, niby wolniej a w ciagu 2 dni pechrerzyk urosl z 12 mm na 22 mm :) clo jest po prostu nieprzewidywalne, mam nadzieje, ze endo rowniez mi ladnie przyroslo, bo z wrazenia zapomnialam o to zapytac... :) Takze Magda_lena88 zbieraj sily na kolejny cykl <3 :)
    zbieram zbieram :D byleby ta @ zbyt długo nie zwlekała :) a Tobie życzę owocności i cierpliwości w oczekiwaniu na testowanie <3
    pogodnego dnia <3 1237379fdqxrvb3f5.gif

    Anna255, dzastina2005 lubią tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 maja 2014, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Jestem już po wizycie i szlak trafił znów mój cykl wszystko się rozrególowało przez clo. Na wszelki wypadek mam jeszcze zrobić bete żeby się czasem na minę nie wpakować zgłosić w przyszłym tygodniu ma mi dać coś na wywołanie. I znów zacznę kolejny cykl z clo. Dawało mi tyle nadzieji a teraz coraz bardziej się boję i czuję że chyba nic mi nie pomoże :(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 8 maja 2014, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczynki. Jestem już po wizycie i szlak trafił znów mój cykl wszystko się rozrególowało przez clo. Na wszelki wypadek mam jeszcze zrobić bete żeby się czasem na minę nie wpakować zgłosić w przyszłym tygodniu ma mi dać coś na wywołanie. I znów zacznę kolejny cykl z clo. Dawało mi tyle nadzieji a teraz coraz bardziej się boję i czuję że chyba nic mi nie pomoże :(
    To przez clo taki dlygi cykl ??? Mam nadzieje, ze ni sie nie rozreguluje :-)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lemurek Ekspertka
    Postów: 244 113

    Wysłany: 8 maja 2014, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina no to faktycznie długo czekasz ale powodzenia ;)

  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 8 maja 2014, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wracam do Clo, którego się tak strasznie boję..
    Brałam je przez 4 cykle, nieskutecznie jak widać. I jedyne co na clo wyhodowałam to okazałej wielkości torbiele, z gigantem 5cm na czele :D
    Ale nie ma wyboru, trzeba do Clo wrócić, jestem po hsg, trzeba jak najlepiej wykorzystać nadchodzące cykle. A jaja po clo wysiadałam jak dobra kokoszka. :D

    Tylko tym razem nie czekamy z ginem na cuda wianki i torbiele, tylko podajemy pregnyl.
    wrrrr

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:10

    samira, Anutka, szpilka lubią tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Fasia Autorytet
    Postów: 7870 11063

    Wysłany: 9 maja 2014, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w trakcie 2 cyklu z CLO. W pierwszym i teraz brałam clo od 4-8 dnia cyklu. W pierwszym cyklu byłam na monitoringu w 14dc i okazało się, że jestem już po owulce, bo widać było płyn w zatoce i ciałko żółte. Ciąży jednak brak .. dziś biorę ostatnia tabletkę CLO, czuję już jajniki ale jak na złość się rozchorowałam :( mega wysoka temp i dupa .. cykl spisany na straty .. wizytę mam w 13dc i wtedy się potwierdzi, że cykl stracony :(

    7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

    Aniołek - 26.06.2013r
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 9 maja 2014, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęłam 3 dni temu swój 1 cykl z CLo za 3 dni 1 tabletka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:14

    Fasia, szpilka lubią tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 9 maja 2014, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    potforzasta wrote:
    No i zaczęłam 3 dni temu swój 1 cykl z CLo za 3 dni 1 tabletka.
    Dziwnie późno zaczynasz brać clo.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 10 maja 2014, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziwnie późno zaczynasz brać clo.
    CLO bardzo różnie się stosuje, ja przez 3 cykle miałam od 5dc do 9dc a teraz tak na "próbę" mam od 3 do 7dc, to zależy jak długie ma się cykle...

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 10 maja 2014, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie różnie bierze się Clo. JA mam długie cykle więc mam od 6 dc do 10.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 10 maja 2014, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jam mam teraz dla odmiany od 4dc. Czyli od dziś.
    A zawsze miałam 5-9.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 12 maja 2014, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wracam do gry :) Jupi małpka mnie nawiedziła wkońcu Jupila :)

    Magda_lena88, potforzasta lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 12 maja 2014, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina ale radość z @ :D JA zaczęłam Clo ale raczej nie potrzebnie bo zaczęliśmy remont i nie będzie czasu na <3

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 13 maja 2014, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie 2 miesiacach bez @ i z swiadomoscia straconego czasu radosc jest ogromna.
    potforzasta wrote:
    Dzastina ale radość z @ :D JA zaczęłam Clo ale raczej nie potrzebnie bo zaczęliśmy remont i nie będzie czasu na <3

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 13 maja 2014, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I radosc przerodzila sie w zlosc. Po tel do mojej gin uslyszalam ze mam sobie zrobic cykl przerwy od clo i tak bede 3 miesiace w du... Znow. Kontaktowalam sie z moim endo i on zalecil zwiekszyc dawke do 2 tabletek skoro w pierszym cyklu jedna nic nie dala. Jak mhslicie czy jak wezme 2 tab i bede mierzy temp i robic testy owu a dopiero 16dc zrobie.monit bo wtedy ide do nowego gin bo ta mi juz dziala na nerwy to nic sie nie stanie?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 13 maja 2014, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 ja bym nie ryzykowała! 2 tabletki CLO bez monitu mogą narobić Ci problemów. No chyba że pójdziedsz na monit od 11dc.

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 13 maja 2014, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wlasnie nue bardzo mam to jak zrobic. Ale sprobuje piszukac kogos kto prywatnie przyjmuje w piatki lub czwartki.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego