Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 13 maja 2014, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    I radosc przerodzila sie w zlosc. Po tel do mojej gin uslyszalam ze mam sobie zrobic cykl przerwy od clo i tak bede 3 miesiace w du... Znow. Kontaktowalam sie z moim endo i on zalecil zwiekszyc dawke do 2 tabletek skoro w pierszym cyklu jedna nic nie dala. Jak mhslicie czy jak wezme 2 tab i bede mierzy temp i robic testy owu a dopiero 16dc zrobie.monit bo wtedy ide do nowego gin bo ta mi juz dziala na nerwy to nic sie nie stanie?
    zależy od kiedy do kiedy bierzesz CLO...ja brałam od 5 do 9dc 2x1tabl i dominujący pęcherzyk 19mm miałam już w 13dc a 16dc miał już 26mm ale cykl był bezowulacyjny...a bez CLO w 16dc pęcherzyki po 10mm czyli też bezowulacyjny..monitoring najlepiej zaczynać koło 12dc a wtedy lekarz widzi jak duże sa pęcherzyki sam powie kiedy przyjść na kolejne usg by zobaczyć czy np już jest po owulacji :) powodzenia :)
    Ja w tym cyklu jeśli z łaski swojej pojawi się w końcu @ biorę CLO ale od 3 do 7dc w sumie po to by też skrócić cykl :) no i w trakcie @ mam dzwonić umówić się na monitoring tylko jeśli wtedy odstawiłam CLO 9 dc a 13dc pęcherzyk miał już 19mm to teraz może być tak, że mogę trafić na usg już po owulacji :P bo w takim terminie nigdy jeszcze CLO nie brałam a moje cykle trwały powyżej 35dni przed CLO więc zawsze usg mam między 14/16dc zobaczymy :) póki co czekam na @. Miłego dnia :) w.gifs.gifp.gifi.gife.gifr.gifa.gifm.gif2247632iq2m4akv72.gif

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 13 maja 2014, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 ja bralam clo od 3 do 7 dc i nawet pecherzyka dominujacego nie bylo cykl bezowulacyjny 57 dni trwal.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 13 maja 2014, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja biorę Clo od 6 dc do 10 to kiedy mogę się owu spodziewać?? 13 dc idę do ginka będzie już coś widział??

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 13 maja 2014, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    potforzasta wrote:
    To jak ja biorę Clo od 6 dc do 10 to kiedy mogę się owu spodziewać?? 13 dc idę do ginka będzie już coś widział??
    myślę że 13dc jest u Ciebie oki :) i będzie już coś widać :) więc nie ma co się martwić na zapas <3 z tego co wyczytałam to po ostatnim dniu z CLO owulacja przychodzi w około 8 dni po odstawieniu... ale ile w tym prawdy..ja w cyklu w którym zaszłam brałam od 5dc do 9dc a owulacja była 15dc więc w sumie mi CLO pomogło nie tylko w sensie "psychicznym", że wiem że możemy zajść w ciążę ale też dość skróciło mi cykle więc jak dla mnie to nie jest aż taki zły lek :P powodzenia <3

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 13 maja 2014, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakby skróciło to super by było :)

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 13 maja 2014, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym cyklu z clo - sukces :-)

    ash, Krokodylica lubią tę wiadomość

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka gratuluje kochana:*

    Anutka lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    I radosc przerodzila sie w zlosc. Po tel do mojej gin uslyszalam ze mam sobie zrobic cykl przerwy od clo i tak bede 3 miesiace w du... Znow. Kontaktowalam sie z moim endo i on zalecil zwiekszyc dawke do 2 tabletek skoro w pierszym cyklu jedna nic nie dala. Jak mhslicie czy jak wezme 2 tab i bede mierzy temp i robic testy owu a dopiero 16dc zrobie.monit bo wtedy ide do nowego gin bo ta mi juz dziala na nerwy to nic sie nie stanie?
    Za późno. Nabawisz się torbieli i po co ci to.
    Ja jak brałam kiedyś clo od 5-9, to w 13 dc miałam gotowy pęcherzyk 22.5 mm, a w 16dc juz miał 26.5 mm i był przerośnięty. Urósł potem w torbiel do 5cm.
    Przegapilismy moment podania pregnylu, z nadzieja że sam peknie.
    Nadzieja matką głupich, więc w tym cyklu ide po pregnyl.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak bym wziela 1 tan clo? Muslicie ze moze teraz zadzialac jak ostatnio nic nie dala.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda mi zmarnowac kolejny cykl :(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz. I masa dziewczyn je Clo bez monitoringu. Tacy sa lekarze.
    Jest to jednak ryzyko. Wszystko zależy od organizmu.

    Anutka lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 14 maja 2014, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka GRATULACJE!!!! Zarażaj nas zarażaj! :):):)

    Anutka lubi tę wiadomość

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 maja 2014, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.U mnie dziś 12dc i pęcherzyk 20,5mm,endometrium super.Jestem pierwszy cykl na clo.Jak myślicie kiedy będzie owulka???Dziś też miałam skok tempki.

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 14 maja 2014, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już działaj bo on jest pod pękniecie :D

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 maja 2014, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    potforzasta wrote:
    No to już działaj bo on jest pod pękniecie :D
    Dzięki.Mam nadzieję,że w końcu się uda.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2014, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi trzymam kciuki ;*

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2141 1409

    Wysłany: 15 maja 2014, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a wynki beta chcg 0.271 oznacza ze do zaplodnienia doszlo? Tylko ze zarodrk sie nie zagniezdzil byl za slaby czy cos. W sumie bede robilam w 56 dc a dzien wczsniej juz mialam plamienie a w dniu bety popoludniem normalny okres.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 15 maja 2014, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane a wynki beta chcg 0.271 oznacza ze do zaplodnienia doszlo? Tylko ze zarodrk sie nie zagniezdzil byl za slaby czy cos. W sumie bede robilam w 56 dc a dzien wczsniej juz mialam plamienie a w dniu bety popoludniem normalny okres.
    nie wiem jakie są normy w Twoim laboratorium ale u mnie jest tak że ciąża jest od 5 ..poniżej ciąży brak..

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 16 maja 2014, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedylam wiruskiiiiiiii &&&&&&&&& :-)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2014, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, gratuluję :) łapię wiruski ;D

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego