Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 23 maja 2014, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek87 wrote:
    witam,nie wiem czy umieszczam pytanie w dobrym wątku,jak cos to sie nie gniewajcie.Otoz do poniedzialku bralam luteine ale rozbolal mnie brzuch wiec pomyslalam ze znowu sie nie udalo i dalam sobie spokoj,lecz jestem 3 dni po terminie @ i 16 dzien po zastrzyku z pregnylu,2 testy wyszly pozytywnie-czy mozliwe jest ze jestem w ciazy ?
    No kochana leć na betę koniecznie. Po 16 dniach to już dawno te dwie kreski nie są spowodowane pregnylem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:55

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 23 maja 2014, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    to może dlatego mi dała razem a bez monitoringu :)
    Clostibegyt zawsze łączy się z progesteronem (duphaston / luteina). Clo uposledza ciałko żółte, więc w razie jakby mogło dojść do zapłodnienia to progesteron ma za zadanie to podtrzymać.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 23 maja 2014, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    to może dlatego mi dała razem a bez monitoringu :)
    JA miałąm monitoring tzn USG w 15 dc a też mam CLo i dupka.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 maja 2014, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,powinnam się martwić że bez monitoringu jestem?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 23 maja 2014, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie.
    Popatrz np. Anutka bez monitoringu i w 1 cyklu z Clo zaszła :d

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 23 maja 2014, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no to jest pocieszające :D

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 24 maja 2014, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaszłam w cyklu bez monitoringu i bez dupka :P wszystko jest możliwe <3 miłego weekendu :)

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 24 maja 2014, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring jest po to, żeby sprawdzić czy jaja rosną i co ważne czy nie pękają.
    Bez monitoringu co niektóre osoby kończą z torbielami, tak jak ja :D
    Powiem Wam że to mój 5 cykl z clostibegytem, z czego 3 były zupełnie zmarnowane bo wychodziły same torbiele.
    Jak się okazuje, u mnie musowo jest robić monit, okreslać kiedy jajo dojrzałe i potem zastrzyk z pregnylu.

    Jedna zaszła, druga nie zaszła,a wręcz pogorszyło to jej sytuacje. Nie można tak pisać czy to dobrze czy źle, że się ma czy nie ma monitoringu. Każda reaguje indywidualnie. ;)

    Btw, na ulotce Clo jest napisane o bezwzględnym monitoringu. Każdy szanujący się lekarz powinien zlecić.
    A że nie zlecają, cóż.. takie to u nas są realia.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 25 maja 2014, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki widzę tu znów rdosne nowinki :) U mnie już też chyba po owu choć powiedziała bym że była wczoraj bo strasznie bolało mie podbrzusze i jajniki niestety nie zmieżyłam temp bo wstałam o zbyt wczesnej poże.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 maja 2014, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe słowa <3 jesteście niezastąpione ale ja już nie mam złudzeń...przy podcieraniu śluz z krwią (sorry za dosłowność) lup.gif więc czekam do wieczora by zobaczyć jak się potoczy akcja czy zaznaczyć plamienie czy krwawienie bo w nowym cyklu od 3dc mam CLO...Raz jeszcze dziękuję Wam Wszystkim i Każdej z osobna <3 uscisk2.gif

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 26 maja 2014, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a zerklybyscie na moj wykres? Jak myslicie owu byl? I nie mam sie co martwic torbiela czy przeciwnie?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 maja 2014, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane a zerklybyscie na moj wykres? Jak myslicie owu byl? I nie mam sie co martwic torbiela czy przeciwnie?
    wg. tego co jest na wykresie na moje oko choć expertem nie jestm ovu mogła być 11/12dc zależy jak teraz będzie z temp. bo temp. ponoć może podnieść się na 3 dni przed owulacją lub na 3 dni po owulacji, co do tego czy nie ma torbieli to raczej tego po obserwacji się nie stwierdzi, ja poprzedni cykl 1cs pp miałam na CLO i z monitoringiem i okazało się, że pęcherzyk rósł ale nie pękł dlatego ten cykl miałam naturalny...ale zmierzam do tego, że tamten cykl wykres przy nim miałam książkowy i nawet mi na podstawie temp. wyznaczyło owulację...i gdyby nie to, że miałam monitoring nie wiedziałabym, że pęcherzyk nie pękł ale na całe szczęście w trakcie @ się wchłonął...powodzenia :)

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 26 maja 2014, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ci wlasnie na takiej inf mi zalezalo bo nie wiedzialam jak wyglada wykres gdy jest torbiel. Trzymam za Ciebie kochana kciuki:* jutro ide do nowego gin mam nadzieje ze zrobi mi usg.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 maja 2014, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik hCg z sb. < 0,5
    przed nami nowy cykl, nowa nadzieja tylko nie wiem czemu czuję, że złudna :| no i do gry wraca CLO ale tym razem od 3dc do 7dc zobaczymy co nam przyniesie los..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:20

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 27 maja 2014, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa do góry bedzie dobrze zobaczysz :)
    Magda_lena88 wrote:
    wynik hCg z sb. < 0,5
    przed nami nowy cykl, nowa nadzieja tylko nie wiem czemu czuję, że złudna :| no i do gry wraca CLO ale tym razem od 3dc do 7dc zobaczymy co nam przyniesie los..

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Anette Autorytet
    Postów: 1629 797

    Wysłany: 27 maja 2014, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena....trzymaj sie !
    Bedzie dobrze:***

    Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 27 maja 2014, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak cykl rozpoczął w takim dniu, że monitoring mogę mieć jedynie w 11 dc, a następny dopiero 17... Nic mi to pewnie nie da. Na dodatek zwiększył mi dawkę do 2 tab, bo za pierwszym razem nie zareagowałam na clo, co mnie dziwi. Mogabym wziąć jeszcze jeden cykl po 1. Aż się boję.

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • pleasure Autorytet
    Postów: 1414 354

    Wysłany: 27 maja 2014, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:20

    Marzec x 2 <3 <3
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 27 maja 2014, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale dziwi mnie, że zwiększył dawkę od razu. Często jest tak, że ta pierwsza próba nie zaskakuje, a druga z tą samą dawką i już coś się dzieje. Na dodatek właśnie się dowiedziałam, że mój lekarz ma urlop i będzie jakiś zastępca. Ciekawa jestem co z tego będzie.

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • pleasure Autorytet
    Postów: 1414 354

    Wysłany: 27 maja 2014, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:20

    Another lubi tę wiadomość

    Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego