Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś to wszystko strasznie po łepkach..
    Takiego opisu monitoringu to bym się spodziewałam po jakimś byle jakim lekarzu z przychodni na nfz a nie z kliniki..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki staram się pytać i dowiadywać.
    Mam wrażenie, że coś tam sobie notuje i liczę, że będzie miał plan działania.
    A ciąży biochemicznej nie było mowy.

Klinika zajmująca się niepłodnością zajmuje się ogólnie ginekologią - i można tam chodzić na różne badania. Jeśli planuję ciąże i wiem, że mam nieregularne cykle to wolę chodzi od razu tam gdzie mogę przejść cały proces.
    Normalna ginekolożka kazała próbować i pojawić się 6 miesięcy później (tak minął rok) z może 4-5 @.
    Chociaż tutaj też moja negatywna cecha, iż do wszystkiego podchodzę zorganizowanie, zadaniowo ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej powinni zaczac od podstawowej diagnozy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że tym się właśnie lekarz podczas kolejnych spotkań zajmuje - ale planu nie widzę i pewności nie mam...
    Jeszcze dodam, że na pierwszą wizytę dostarczyłam wszystkie zebrane w ciągu roku badania...

• morelka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rowniez jestem na clo, to juz moj 5 cykl. Pecherzyki rosna, pekaja i nic, nie wiem gdzie tkwi problem bo maz ma wyniki bardzo dobre

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mam pytanie do tych które stosują Clo, czy po nim odnotowałyście skok tempki?
    Bo ja wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę a dzisiaj tempka poszła do góry i zastanawiam się czy wszystko jest ok.

ja zawsze mam uderzenia goraca od 1 dnia po clo wiec jesli mozna to zaliczyc do skoku tempki to ja mam :)

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że lekarz pomylił się co do wyników wskazujących na owulację a nie na to co jest teraz.
    Przerodziło się to w coś jak @ - ale trwa już tydzień (najpierw wprawdzie drobniejsze plamienie) i jest już uciążliwe :-(
    Ale może to i dobrze ...Jeśli to okres to może organizm popracuje w nadchodzących dniach bez stymulacji... a widzę się mężusiem trzy weekendy z rzędu.
    Kontrola dopiero w poniedziałek.

J.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bdania sa wazne tylko pol roku, naparwde dziwi mnie tez ten lekarz ja wchodzilam na strone tej kliniki pewien czas temu, bo robilismy badania meza i tam bylo wyraznie wszystko opisane i nie tylko w kontekscie leczenia nieplodnosci ale ogolnie. Widocznie trzeba go nastawic odpowiedno i zadac odpowiedzi.

• gosiek285 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! mam ogromną prośbę: za kilka dni mam urlop, mój lekarz już na urlopie a mi zbrakło clo!!! nie ma któraś z Was na odsprzedanie opakowania? ratujcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz inny ginekolog moze Ci wypisac, a takze lekarz rodzinny 1 op.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:02

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Witam:)
    Zaczynam powolny proces wprowadzania CLO "do diety".
    Pół tabl. raz dziennie od 3 do 5dc.
    Nie staram się w tym czasie o dzidziusia, potrzebuję rzetelnych informacji, że nie będą to próby na marne. W drugim cyklu monitoring.
    nie rozumiem po co masz brać CLO skoro nie starasz się jeszcze o dziecko..?? dziwne podejście ma Twój lekarz..bo mój jak mi je zapisuje to zawsze się pyta czy mąż gdzieś wyjeżdża albo ja..by w tym "dobrym" czasie mieć siebie :) i by w razie "rozłąki" niepotrzebnie się "faszerować" lekami a to nie jest wcale taki lek, który działa nieinwazyjnie..dziwne..

aszka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Witam:)
    Zaczynam powolny proces wprowadzania CLO "do diety".
    Pół tabl. raz dziennie od 3 do 5dc.
    Nie staram się w tym czasie o dzidziusia, potrzebuję rzetelnych informacji, że nie będą to próby na marne. W drugim cyklu monitoring.
    jak sie nie starasz to nie ma sensu brac, przeciez wyraznie w ulotce jest napisane ze pozniej trzeba zorbic przerwe itd, wiec po co meczyc organizm i siebie jak nie ma potrzeby? Z drugiej strony piszesz ze oby nie były to działania na marne, nikt Ci nie zagwarantuje dziecka po Clo, sa dziewczyny co na tym leku zaskakuja sa takie ze nie.

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk gotowy do zaplodnienia nie oznacza ze zaskoczy :) Natomiast to lek na owulacje wiec jak bierzez to jasne ze na 99% bedzie owulacja :D.... Biorac Clo tez mozesz miec pozniej torbiele i czasami to jest nie do unikniecia. Niemniej zycze powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 16:54

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale to juz kwestie indywidualne, jak pecherzyki nie pekaja to potrzebna nastepna diagnoza, mi lekarz z kolei mowil, ze za duzo lekarzy przepisuje pregnyl na pekanie a jednak lepiej poczekac i samo peknie, czego doswiadczylam ale jak pisze to kwestie indywidualne. Zreszta tez na ulotce CLO jest opisane ze w razie braku owu powtarza sie dawke i wtedy jest dosc duze prawdopodobienstwo ze zadziała, oby :)Natomiast dostajesz wtedy pregnyl i peka, a ten 1% to te kobiety co nie maja owu po leczeniu, ale z tego co czytam to raczej poki co nie spotkalam sie z takim przypadkiem ale byc moze istnieja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Bella ale to juz kwestie indywidualne, jak pecherzyki nie pekaja to potrzebna nastepna diagnoza, mi lekarz z kolei mowil, ze za duzo lekarzy przepisuje pregnyl na pekanie a jednak lepiej poczekac i samo peknie, czego doswiadczylam ale jak pisze to kwestie indywidualne. Zreszta tez na ulotce CLO jest opisane ze w razie braku owu powtarza sie dawke i wtedy jest dosc duze prawdopodobienstwo ze zadziała, oby :)Natomiast dostajesz wtedy pregnyl i peka, a ten 1% to te kobiety co nie maja owu po leczeniu, ale z tego co czytam to raczej poki co nie spotkalam sie z takim przypadkiem ale byc moze istnieja.

ja brałam clo i pozniej mialam podany pregnyl... pecherzyki nie pekly....

Bella93, Bella93 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morelka wrote:
    ja zawsze mam uderzenia goraca od 1 dnia po clo wiec jesli mozna to zaliczyc do skoku tempki to ja mam :)

Dzięki :)

Ja przy Clo zauważyłam u siebie dziwny objaw - przez 5 dni przyjmowania go non stop ryczałam. Płakałam z byle powodu! Wszystko mnie wzruszało. Łzy non stop przez 5 dni.

I dziewczyny udało mi się przy pierwszym cyklu z Clo. :)

Angelabd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki :)

Ja przy Clo zauważyłam u siebie dziwny objaw - przez 5 dni przyjmowania go non stop ryczałam. Płakałam z byle powodu! Wszystko mnie wzruszało. Łzy non stop przez 5 dni.

I dziewczyny udało mi się przy pierwszym cyklu z Clo. :)

gratulacje :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ