X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś to wszystko strasznie po łepkach..
    Takiego opisu monitoringu to bym się spodziewałam po jakimś byle jakim lekarzu z przychodni na nfz a nie z kliniki..

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki staram się pytać i dowiadywać.
    Mam wrażenie, że coś tam sobie notuje i liczę, że będzie miał plan działania.
    A ciąży biochemicznej nie było mowy.

Klinika zajmująca się niepłodnością zajmuje się ogólnie ginekologią - i można tam chodzić na różne badania. Jeśli planuję ciąże i wiem, że mam nieregularne cykle to wolę chodzi od razu tam gdzie mogę przejść cały proces.
    Normalna ginekolożka kazała próbować i pojawić się 6 miesięcy później (tak minął rok) z może 4-5 @.
    Chociaż tutaj też moja negatywna cecha, iż do wszystkiego podchodzę zorganizowanie, zadaniowo ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej powinni zaczac od podstawowej diagnozy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że tym się właśnie lekarz podczas kolejnych spotkań zajmuje - ale planu nie widzę i pewności nie mam...
    Jeszcze dodam, że na pierwszą wizytę dostarczyłam wszystkie zebrane w ciągu roku badania...

• morelka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rowniez jestem na clo, to juz moj 5 cykl. Pecherzyki rosna, pekaja i nic, nie wiem gdzie tkwi problem bo maz ma wyniki bardzo dobre

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • morelka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mam pytanie do tych które stosują Clo, czy po nim odnotowałyście skok tempki?
    Bo ja wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę a dzisiaj tempka poszła do góry i zastanawiam się czy wszystko jest ok.

ja zawsze mam uderzenia goraca od 1 dnia po clo wiec jesli mozna to zaliczyc do skoku tempki to ja mam :)

Niedoczynnosc tarczycy , Hashimoto, Pcos
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że lekarz pomylił się co do wyników wskazujących na owulację a nie na to co jest teraz.
    Przerodziło się to w coś jak @ - ale trwa już tydzień (najpierw wprawdzie drobniejsze plamienie) i jest już uciążliwe :-(
    Ale może to i dobrze ...Jeśli to okres to może organizm popracuje w nadchodzących dniach bez stymulacji... a widzę się mężusiem trzy weekendy z rzędu.
    Kontrola dopiero w poniedziałek.

J.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bdania sa wazne tylko pol roku, naparwde dziwi mnie tez ten lekarz ja wchodzilam na strone tej kliniki pewien czas temu, bo robilismy badania meza i tam bylo wyraznie wszystko opisane i nie tylko w kontekscie leczenia nieplodnosci ale ogolnie. Widocznie trzeba go nastawic odpowiedno i zadac odpowiedzi.

• gosiek285 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! mam ogromną prośbę: za kilka dni mam urlop, mój lekarz już na urlopie a mi zbrakło clo!!! nie ma któraś z Was na odsprzedanie opakowania? ratujcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz inny ginekolog moze Ci wypisac, a takze lekarz rodzinny 1 op.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:02

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Witam:)
    Zaczynam powolny proces wprowadzania CLO "do diety".
    Pół tabl. raz dziennie od 3 do 5dc.
    Nie staram się w tym czasie o dzidziusia, potrzebuję rzetelnych informacji, że nie będą to próby na marne. W drugim cyklu monitoring.
    nie rozumiem po co masz brać CLO skoro nie starasz się jeszcze o dziecko..?? dziwne podejście ma Twój lekarz..bo mój jak mi je zapisuje to zawsze się pyta czy mąż gdzieś wyjeżdża albo ja..by w tym "dobrym" czasie mieć siebie :) i by w razie "rozłąki" niepotrzebnie się "faszerować" lekami a to nie jest wcale taki lek, który działa nieinwazyjnie..dziwne..

aszka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Witam:)
    Zaczynam powolny proces wprowadzania CLO "do diety".
    Pół tabl. raz dziennie od 3 do 5dc.
    Nie staram się w tym czasie o dzidziusia, potrzebuję rzetelnych informacji, że nie będą to próby na marne. W drugim cyklu monitoring.
    jak sie nie starasz to nie ma sensu brac, przeciez wyraznie w ulotce jest napisane ze pozniej trzeba zorbic przerwe itd, wiec po co meczyc organizm i siebie jak nie ma potrzeby? Z drugiej strony piszesz ze oby nie były to działania na marne, nikt Ci nie zagwarantuje dziecka po Clo, sa dziewczyny co na tym leku zaskakuja sa takie ze nie.

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk gotowy do zaplodnienia nie oznacza ze zaskoczy :) Natomiast to lek na owulacje wiec jak bierzez to jasne ze na 99% bedzie owulacja :D.... Biorac Clo tez mozesz miec pozniej torbiele i czasami to jest nie do unikniecia. Niemniej zycze powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 16:54

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale to juz kwestie indywidualne, jak pecherzyki nie pekaja to potrzebna nastepna diagnoza, mi lekarz z kolei mowil, ze za duzo lekarzy przepisuje pregnyl na pekanie a jednak lepiej poczekac i samo peknie, czego doswiadczylam ale jak pisze to kwestie indywidualne. Zreszta tez na ulotce CLO jest opisane ze w razie braku owu powtarza sie dawke i wtedy jest dosc duze prawdopodobienstwo ze zadziała, oby :)Natomiast dostajesz wtedy pregnyl i peka, a ten 1% to te kobiety co nie maja owu po leczeniu, ale z tego co czytam to raczej poki co nie spotkalam sie z takim przypadkiem ale byc moze istnieja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Bella ale to juz kwestie indywidualne, jak pecherzyki nie pekaja to potrzebna nastepna diagnoza, mi lekarz z kolei mowil, ze za duzo lekarzy przepisuje pregnyl na pekanie a jednak lepiej poczekac i samo peknie, czego doswiadczylam ale jak pisze to kwestie indywidualne. Zreszta tez na ulotce CLO jest opisane ze w razie braku owu powtarza sie dawke i wtedy jest dosc duze prawdopodobienstwo ze zadziała, oby :)Natomiast dostajesz wtedy pregnyl i peka, a ten 1% to te kobiety co nie maja owu po leczeniu, ale z tego co czytam to raczej poki co nie spotkalam sie z takim przypadkiem ale byc moze istnieja.

ja brałam clo i pozniej mialam podany pregnyl... pecherzyki nie pekly....

Bella93, Bella93 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morelka wrote:
    ja zawsze mam uderzenia goraca od 1 dnia po clo wiec jesli mozna to zaliczyc do skoku tempki to ja mam :)

Dzięki :)

Ja przy Clo zauważyłam u siebie dziwny objaw - przez 5 dni przyjmowania go non stop ryczałam. Płakałam z byle powodu! Wszystko mnie wzruszało. Łzy non stop przez 5 dni.

I dziewczyny udało mi się przy pierwszym cyklu z Clo. :)

Angelabd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki :)

Ja przy Clo zauważyłam u siebie dziwny objaw - przez 5 dni przyjmowania go non stop ryczałam. Płakałam z byle powodu! Wszystko mnie wzruszało. Łzy non stop przez 5 dni.

I dziewczyny udało mi się przy pierwszym cyklu z Clo. :)

gratulacje :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ