Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej ja mam pcos, brałam trzy cykle clo, w pierwszym cyklu po 1 tabletce 5 dni, w drugim też po 1 tabletce ale okazało się, że w drugim cyklu stymulowanym nie miałam owulacji, dlatego w trzcim cyklu dał mi po 2 tabletki dziennie. obecnie mam przerwe, męża nie będzie do końca sierpnia, więc nie ma sensu stymulować. lekarz stwierdził żeby sprawdzić drożnośćaby nie marnować tych trzech miesięcy i w tym cyklu będę miała hsg... czegosie boje. potem mam być 4-5 cykli na stymulacji, jak jajowody beda drożne więc chyba te 6 cykli na clo to jest bez przerwy
-
w tym cyklu również brałam metformax pomimo tego, że nie jestem otyła.
gin stwierdził, że jednak 2-4 kg mniej może pobudzić moje jajniki do działania, także mam go brać 2x1 aż do momentu gdy na teście zobaczę dwie kreski ogólnie narzuciłam sobie też dietę i jestem mega osłabiona po metformaxWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:10
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Lucy a lekarz Ci nic nie wspominał ze po zaprzestaniu przyjmowania clo jest pare cykli z odbiciem? czyli tak naprawde clo jeszcze bedzie działac przez pare cykli i beda piekne owulki a pozniej znow sie pochrzani..
U mnie clo daje ładnego kopa jajkom, jednak powoduje LUF. Więc musi iść w parze z pregnylem.
Z kolei naturalnie już mi rosną jajka same i pękają, jednak słabe są i ich mało.
A z tym że mi się pochrzani to tez niekoniecznie, bo w międzyczasie uregulowałam prolaktynę, zażegnałam ten problem, więc i może dlatego wreszcie wróciła naturalna owulka
No teraz mam dwa pęcherzyki, aż dwa jak na fakt, że bez stymulki, ale nie nastawiam się na cuda wianki bo właśnie jestem w trakcie owulki (była wczoraj lub dziś) a od jutra mamy celibat, bo powtarzamy nasienieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:22
-
Ania1986 wrote:kochana a jaka dawke masz? mi lekarz powiedział ze dopiero przy 2x1/3x1 monitoring jest konieczny..
Ciekawa jestem jak też ten lekarz to przewidział jak na kogo jaka dawka zadziała
Zresztą starczy zerknąć na ulotkę, na której piszą o bezwzględnym monitorwaniu.
My niestety wiemy, że lekarzom sie tego robić nie chce.
Moja gin przepisując mi Clo orzekła, że nie ma potrzeby, mała dawka a lek jest tak wspaniały, tylu osobom pomógł! No nie neguje, wierzę. Tylko, że mi pomogół wyhodowac torbiele.
Teraz mam rękę na pulsie i działam z innym ginem wtedy kiedy trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:33
-
Ja walcze z nadwagą sporo czasu raz tyje raz chudne wiec lipa na całej lini a jeszcze jestem miłosniczka słodyczy to juz zupełnie mnie dobija u mnie było tak że te pechezyki rosły do pewnego momentu a potem nic sie nie działo ale zobacze dopiero zaczynam leczenie wiec mam nadzieje że bedzie okPaulina 28maluszek
-
Miśkaa wrote:Julita ja też mam metformax na pobudzenie jajników i powiem ci, że mi pomógł po clo i met miałam 3 piękne pęcherzyki w maju, szkoda że się nie udało
mi również po takim zestawie urósł pęcherzyk 25mm a po pregnylu pięknie pękł ale reszta się nie udała.
teraz czekam na @ i zaczynam cykl w takim samym układzie
-
Paulina28makuszek wrote:powiem tak z ginekologami to jest tak jak z butami trzeba kilka par przymierzyc żeby wiedziec która para jest dobra
-
Lucy wrote:Zgadza się Tak też i ja zrobiłam, przymierzyłam pare róznych modeli i znalazłam taki co mi pasuje..póki co
Paulina 28maluszek -
Paulina28makuszek wrote:Ja walcze z nadwagą sporo czasu raz tyje raz chudne wiec lipa na całej lini a jeszcze jestem miłosniczka słodyczy to juz zupełnie mnie dobija u mnie było tak że te pechezyki rosły do pewnego momentu a potem nic sie nie działo ale zobacze dopiero zaczynam leczenie wiec mam nadzieje że bedzie ok
a nie myślałaś aby udać się do dietetyka aby zbadał cię pod względem budowy ciała i aby ułożył dietę specjalnie dla ciebie?
u mnie po 2 tygodniach opieki dietetyka waga pokazuje -1,5 kg a to jeszcze nie koniec
uwierz, że jestem rôwnież wielkim miłośnikiem słodyczy i słonych przekąsek, jednak czego się nie robi dla fasolki
-
Paulina28makuszek wrote:hehe Ja tez tak zrobiłam ale co mi nerw zjedli to szkoda gadac prawie zrezygnowałam no ale udało sie trafiłam na swoja pania ginekolog i teraz mam nadzieje że sie wszystko uda
Pomogło mi zajście tam i wywalenie jej tego w twarz
I tka byłam zapisana na długo wczesniej to stwierdziłam że zajdę i jej się popukam w czoło, tak jak się popukał inny lekarz na jej działania.
Jej mina = bezcenne
-
julita wrote:a nie myślałaś aby udać się do dietetyka aby zbadał cię pod względem budowy ciała i aby ułożył dietę specjalnie dla ciebie?
u mnie po 2 tygodniach opieki dietetyka waga pokazuje -1,5 kg a to jeszcze nie koniec
uwierz, że jestem rôwnież wielkim miłośnikiem słodyczy i słonych przekąsek, jednak czego się nie robi dla fasolki
myslałam nad tym i chyba tak zrobie bo tak jak piszesz czego nie robi sie dla kochanej fasolki
julita lubi tę wiadomość
Paulina 28maluszek -
Lucy wrote:Znam to, uczucie rozgoryczenia i żalu do lekarki, która zmarnowała mi praktycznie połowę okresu jaki się staram..
Pomogło mi zajście tam i wywalenie jej tego w twarz
I tka byłam zapisana na długo wczesniej to stwierdziłam że zajdę i jej się popukam w czoło, tak jak się popukał inny lekarz na jej działania.
Jej mina = bezcenne
racja mi pierwszy ginekolog dopierdzielił że co ja sie spodziewałam w takim wieku no kuzwa myslałam że go tak w dupsko kopnePaulina 28maluszek -
Lucy wrote:Żartujesz? Co za nietaktowny imbecyl wrrrrr
niestety koles chyba miał z głowa cos nie tak bo ja miałam wtedy 26 lat wiec nie sadze zeby była aż tak stara na pierwsze dziecko i jeszcze stwierdził że moglismy sie wsniej starac tylko że nie wzioł pod uwage ze dopiero byłam po ślubie to co najpierw miałam sobie maluszka machnąć a potem ślub brac jakiś imbecyl.Paulina 28maluszek -
nick nieaktualnyjulita wrote:w tym cyklu również brałam metformax pomimo tego, że nie jestem otyła.
gin stwierdził, że jednak 2-4 kg mniej może pobudzić moje jajniki do działania, także mam go brać 2x1 aż do momentu gdy na teście zobaczę dwie kreski ogólnie narzuciłam sobie też dietę i jestem mega osłabiona po metformaxjulita lubi tę wiadomość
-
Paulina28makuszek wrote:niestety koles chyba miał z głowa cos nie tak bo ja miałam wtedy 26 lat wiec nie sadze zeby była aż tak stara na pierwsze dziecko i jeszcze stwierdził że moglismy sie wsniej starac tylko że nie wzioł pod uwage ze dopiero byłam po ślubie to co najpierw miałam sobie maluszka machnąć a potem ślub brac jakiś imbecyl.
Róznie nam się życia układają, nie mamy na to wpływu.A taki ci zamiast pomóc to ocenia ;/
-
nick nieaktualny