Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • j1709 Nowa
    Postów: 4 6

    Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :) niestety mądry Polak... pierwszy raz miałam taką sytuację, więc po prostu zgłupiałam. Faktycznie zrobienie testu jest najbardziej racjonalnym rozwiązaniem, ale pewnie znacie to rozczarowanie, kiedy po raz kolejny widać jedną kreskę...

    Co do owulacji... To właśnie nie jestem pewna, czy była. Jakąś dziurę Pani doktor zauważyła, ale 12 dc to chyba trochę za wcześnie na owulację...

  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że znamy to uczucie, ale są sytuacje, że lepiej wiedzieć na czym się stoi.

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Margo84 Debiutantka
    Postów: 13 12

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl starań za nami, zaczynam cykl z clo :)
    Powiedzcie mi kochane, czy dostałyście od lekarza zalecenie kiedy łykać tabletki?? Rano, wieczorem?? Jak lepiej?? Czy skutki uboczne są mocno odczuwalne?? W czwartek mam wziąć pierwszą pastylkę i nie wiem czy pora ma duże znaczenie... Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdecydowałam się na ich zażywanie, ale pewnie brałabym rano...

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak brałam 1 tabl. to brałam na noc właśnie by uniknąć tzw. skutków ubocznych :) no ale w sumie nic nie czułam przy 1 tabl. w kolejnym cyklu brałam 2x1 tabl lekarz mówił by brać rano i wieczorem i w tym drugim cyklu czułam skutki uboczne tj. zawroty głowy ale nic więcej..no i w 2cyklu z CLO się udało choć na chwilę, plus taki, że przez te 2 cykle na CLO schudłam ok 5/7kg :P czyli nie dosięgnął mnie skutek uboczny w postaci tycia :P później po przerwie znowu brałam 2x1 tabl jak wcześniej rano-wieczór i trochę czułam że jajniki pracują .. przez te 3cykle brałam CLO od 5 do 9 dc teraz w tym cyklu brałam od 3 do 7 dc i w sumie dość mocno czułam jajniki i wyhodowałam w lewym pęcherzyk 22mm w 16dc w czw. idę zobaczyć czy owulacja się odbyła :) tak więc w sumie większych skutków ubocznych nie miałam...ale wiem, że często dziewczyny na CLO mają mdłości...a co do pory to chyba nie ma znaczenia bo z tego co czytałam do dziewczyny np. też biorą 2 tabl. od razu. No ja brałam tak jak zalecił mi lekarz :)

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam rano, podobno mają najlepsze działanie.

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brałam jedną dziennie to tez brałam rano.
    A jak brałam 2x1 to jedną rano a drugą wieczorem. Tak mi kazał lekarz.

    Skutków ubocznych zupełnie brak.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiałam skąd u mnie zawroty głowy <głupek> A to po Clo przecież akurat się pojawiły przy 2 ostatnich tabletach .

    Margo84 lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • czekolada Autorytet
    Postów: 1442 469

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 2 cykle 1x1 3-7 dc, w pierwszym rano i czułam się jak po imprezie ból głowy, zawroty, mdłości, w następnym cyklu brałam na noc i było o wiele lepiej i później zaszłam w ciąże więc raczej nie ma wpływu czy dzień czy noc bardziej chodzi o skutki uboczne.

    Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam kochane taką ciekawostkę ja clo jak brałam rano wogóle nie działało zero owulki a jak zaczęłam brać wieczorem bo zapomniałam wziąśc 1 rano to nagle owulka sie pojawiła i to w 11 dniu cyklu teraz znów biore wieczorem i jestem dobrej mysli ze owu znów sie pojawi biore 1 tab od 3 do 7dc

    Margo84, czekolada lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Margo84 Debiutantka
    Postów: 13 12

    Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam zagwozdkę :) i nie wiem czy brać rano czy wieczorem.

  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na odwrót. Wieczorna w ogóle na mnie nie zadziałała, za to przy porannym braniu urosły dwa wielkie pęcherzyki :p Także nie ma reguły chyba :P

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    badanie progesteronu wynik = 15,91ng/ml przy normie dla fazy lutealnej 5,16-18,56 i dziś też odbyło się usg zaplanowane na jutro :P i TAK TAK TAK :) owulacja BYŁA <3 <3 potwierdza to widoczne ciałko żółte na usg :) i też progesteron :) endometrium ok 10mm więc jak na tę fazę i dzień cyklu jest oki :) a jak wyjdzie test pozytywny to i tak dostanę wsparcie w formie dup-ka :P ale ważne, że owulacja byłą to już jest sukces :)

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje wszystkie nadzieje szlak trafił po usg pęcherzyki zamiast rosnąć zmalały i prawdopodobnie zrobiły się torbielowate do tego mój gin stwierdził że clo na mnie wogóle jednak nie działa;( jestem załamana nie wiem co roić dalej?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulować się czym innym.
    Jeżeli w ogóle potrzebujesz stymulacji.

    Ja pół roku temu potrzebowałam stymulacji, miałam ją przez 4 cykle z rzędu, bo naturalnie nic mi nie rosło. I tak mi ładnie Clo pobudziło jajniki, że w tym cyklu bez stymulacji miałam w środę 2 piękne jaja. Jak dla mnie to już postęp :)

    Magda8989 lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • M4DZI4 Autorytet
    Postów: 556 828

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A moje wszystkie nadzieje szlak trafił po usg pęcherzyki zamiast rosnąć zmalały i prawdopodobnie zrobiły się torbielowate do tego mój gin stwierdził że clo na mnie wogóle jednak nie działa;( jestem załamana nie wiem co roić dalej?
    Na mnie CLO też nie działało jak trzeba,na trzy cykle tylko raz ,miałam owulkę.A że musiałam dalej miec stymulację lekarz przepisał mi Letrozole,podobny do CLO, ma to samo na celu :) Po Letrozolu co miesiąc miałam owulację potwierdzoną minitoringiem.Brałam go tak jak CLO- 2tabletki od 2-6 dc. Udało się zajśc w ciążę w 7 cyklu z Letrozolem( plus ja brałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków).Także polecam ten lek :)

    relgh371ssmqv4f3.png
  • Paulina28makuszek Ekspertka
    Postów: 218 61

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny przyłącze sie do was ja dopiero zaczynam leczenie ale mam tez przepisany duphaston ale w sumie interesuje mnie wasze samopoczucie po tym clostilpegut bo troche sie boje go przyjmować Pozdrawiam :)

    Paulina 28maluszek
  • Iskiereczka Przyjaciółka
    Postów: 120 31

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie mam po nim żadnych dolegliwości pozatym że co jakiś czas czuje jajniki;)

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo czułam się dobrze ale każdy organizm przyswaja go inaczej.
    Paulina28makuszek wrote:
    Witam dziewczyny przyłącze sie do was ja dopiero zaczynam leczenie ale mam tez przepisany duphaston ale w sumie interesuje mnie wasze samopoczucie po tym clostilpegut bo troche sie boje go przyjmować Pozdrawiam :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje po nim jajniki jednak nic w nich nierosnie. Stymulacja w moim przypadku jest niezbędna bo wogole nie mam owulacji. Moja gin stwierdziła że jeszcze jeden cykl z samym clo sprubujemy a jak nic nie da to gonadotropiny mi przepisze. A konsultowałam się z mim endokrynologiem i on zalecił dołożyć do clo metforminę i pabi-dexametazon i jeżeli to nie zadziała to już tylko laparoskopowa elektrokauteryzacja jajników. Miała któraś z was taki zabieg albo orientujecie się czy mozna to zrobić na kasę chorych a jeśli nie to jaka jest cena takiego zbiegu?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego