Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a lekarz nie proponuje Ci czegoś na pękanie z tego co czytałam dziewczyny mają pregnyl albo coś na o..nie pamiętam..a miałaś badaną prolaktynę bo często to, że jest podwyższona blokuje owulację...3mam kciuki :)

...albo ovitrelle, miałam robiony zastrzyk za pierwszym razem z pregnyl za drugim z ovitrelle i teraz będę mieć również ovitrelle. dodatkowo biorę bromocorn i ethyrox. Tym razem miałam zmienioną dawkę CLO na 2x2 (wcześniej 1x1) no i tym razem zaczęłam brać od 3 do 7 d.c. (wcześniej było od 5 do 9 d.c.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:02

• AniaEtoile Koleżanka

Wysłany: 26 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam 24 dniowe cykle, owu występuje w 10, 11 dniu, a lekarz kazal mi brac clo od 5 do 9. To chyba za pozno?Zastanawiam sie czy nie wziasc od 3. Co radzicie?

AniaEtoile
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziwne... ja mam teraz ok 32 dniowe i biore clo od 2-6 dnia cyklu. Wg mnie stanowczo za późno to ci kazał brać ale ja nie jestem lekarzem to tylko moja opinia.

stara_czka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:10

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) jestem na clo już 3 cykl. W pierwszym cyklu 2 pęcherzyki po jednym z każdej strony, niestety na lewym przestał rosnąć i owulacja była z prawego, kolejny cykl 1 pęcherzyk- na prawym- dowiaduję się, że mam prawy niedrożny :( a owulacja na tym praktycznie od zawsze tylko z jednej strony :(
    Od wczoraj biorę 2 tabletki zastanawiam się w ogóle czy ma to sens, czy mój lewy jajnik znowu nie będzie "spał" a przede wszystkim to właśnie on musi pracować :(

Ile było u Was pęcherzyków po 2 tabletkach clo ??? Pęcherzyki był na jednym, czy na obu jajnikach ?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem drugi cykl na Clo, w pierwszym poprzednia lekarka kazała brać 5-9 dc (mam cykle 30-35 dni) i owulacja wystąpiła dopiero w okolicy 25 dc. Nowy lekarz mówi, że to normalne przy braniu Clo 5-9 dc i zmienił mi na 2-6 dc, żeby przyspieszyć owu i skrócić cykl :)

P.s. W 1 cyklu pojawił się 1 pęcherzyk dominujący na prawym jajniku i z tego pęcherzyka była owu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:32

Anutka lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaEtoile wrote:
    Hej, mam 24 dniowe cykle, owu występuje w 10, 11 dniu, a lekarz kazal mi brac clo od 5 do 9. To chyba za pozno?Zastanawiam sie czy nie wziasc od 3. Co radzicie?

ja też miałam cykle 24 dniowe i gin kazał brac od 2 dnia przez 5 kolejnych
    od jutra zaczynam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Hej ;) jestem na clo już 3 cykl. W pierwszym cyklu 2 pęcherzyki po jednym z każdej strony, niestety na lewym przestał rosnąć i owulacja była z prawego, kolejny cykl 1 pęcherzyk- na prawym- dowiaduję się, że mam prawy niedrożny :( a owulacja na tym praktycznie od zawsze tylko z jednej strony :(
    Od wczoraj biorę 2 tabletki zastanawiam się w ogóle czy ma to sens, czy mój lewy jajnik znowu nie będzie "spał" a przede wszystkim to właśnie on musi pracować :(

Ile było u Was pęcherzyków po 2 tabletkach clo ??? Pęcherzyki był na jednym, czy na obu jajnikach ?
    hej u mnie było po 2(tych konkretnych) na jednym i drugim jajniku przy dawce 2x1 ale i tak nic z tego tzn, była biochemiczna prawdopodobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:00

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja też dołączam, jutro najpewniej @, a od 2dc mam brać 1x1 Clo (5 dni). Trzymam kciuki za nas wszystkie!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:

Właśnie trwa mój II cykl z Clo, od początku miałam zalecenie brać 2 tableki od 2-5dc. W pierwszym cyklu wyhodowałam 2 pęcherzyki na lewym i 1 na prawym jajniku w sumie 3. W tym cyklu też 3, z tym że odwrotnie - 2 na prawym, 1 na lewym :)
    Nie przejmuj się więc, jajniczek na pewno sie obudzi :) Powodzenia <3

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Jestem drugi cykl na Clo, w pierwszym poprzednia lekarka kazała brać 5-9 dc (mam cykle 30-35 dni) i owulacja wystąpiła dopiero w okolicy 25 dc. Nowy lekarz mówi, że to normalne przy braniu Clo 5-9 dc i zmienił mi na 2-6 dc, żeby przyspieszyć owu i skrócić cykl :)

P.s. W 1 cyklu pojawił się 1 pęcherzyk dominujący na prawym jajniku i z tego pęcherzyka była owu :)
    Ja nralam 3-7 dc i owu bylo w okolichach 15 dc :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Właśnie trwa mój II cykl z Clo, od początku miałam zalecenie brać 2 tableki od 2-5dc. W pierwszym cyklu wyhodowałam 2 pęcherzyki na lewym i 1 na prawym jajniku w sumie 3. W tym cyklu też 3, z tym że odwrotnie - 2 na prawym, 1 na lewym :)
    Nie przejmuj się więc, jajniczek na pewno sie obudzi :) Powodzenia <3
    Pojawiajace sie pecherzyki to juz polowa sukcesu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was :) Mam PCO, z mężem staramy się już 9 cykli, 6 naturalnie i 3 z samą luteiną. Teraz jestem w 24dc i od nowego zaczynam brać Clo 2-6dc raz dziennie i do tego luteina 16-25dc. Mam brać przez 2 cykle bez monitoringu - trochę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony myślę, że przynajmniej zaoszczędzę sobie stresu czy pęcherzyk był, czy pęknął no i trochę kasy.. A tak poza tym to na poprawienie humorów zrobiłam małą statystykę z innego forum ovu odnośnie dziewczyn którym udało się z Clo :) I oto wyniki :D
    w Ics zaciążyło 17 dziewczyn :D
    II cs - 7 dziewczyn :)
    III cs - 2 dz.
    IV cs - 1 dz.
    V cs - 1 dz.
    VI cs - 1 dz.
    A to na pewno tylko namiastka dziewczyn, którym pomógł nasz Clo :)

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was :) Mam PCO, z mężem staramy się już 9 cykli, 6 naturalnie i 3 z samą luteiną. Teraz jestem w 24dc i od nowego zaczynam brać Clo 2-6dc raz dziennie i do tego luteina 16-25dc. Mam brać przez 2 cykle bez monitoringu - trochę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony myślę, że przynajmniej zaoszczędzę sobie stresu czy pęcherzyk był, czy pęknął no i trochę kasy.. A tak poza tym to na poprawienie humorów zrobiłam małą statystykę z innego forum ovu odnośnie dziewczyn którym udało się z Clo :) I oto wyniki :D
    w Ics zaciążyło 17 dziewczyn :D
    II cs - 7 dziewczyn :)
    III cs - 2 dz.
    IV cs - 1 dz.
    V cs - 1 dz.
    VI cs - 1 dz.
    A to na pewno tylko namiastka dziewczyn, którym pomógł nasz Clo :)
    Dopisuje sie do 1 cs :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • VanityPlates Znajoma

Wysłany: 17 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! mam pytanie, biorę Clostilbegyt 5-9 dc, dziś dopiero drugi dzień z tym lekiem. Gin zapisała mi duphaston i mam go brać od 11 do 21 dc, czy tez tak macie? Kiedy powinnam zacząć współżycie? dopiero 9-10 dzień? czy kiedy? mój gin powiedział, że mamy się kochać co 2 dzień, bo tak to sperma będzie pozbawiona plemników :/ kiedy dokładnie powinno być jajeczkowanie przy pobieraniu tego leku? po 10 dniu, czy w czasie brania? proszę o info od doświadczonych koleżanek :)))

• VanityPlates Znajoma

Wysłany: 18 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! ponawiam pytanie bo sprawa pilna! :) ktoś, coś? :)

• Albuera Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanity, ja nie pomogę, bo też blada jestem z wiedzy o CLO. Biorę dopiero pierwszy cykl 1/2tabl. raz dziennie od 5-9dc. A jak długie masz cykle?
    Byłam dziś na usg i mam chyba torbiel w prawym jajniku...Gin nie potrafiła określić czy to pęcherzyk dominujący czy torbiel. Ten "twór" ma wymiary prawie 3cm x 3cm :/ To możliwe, żeby pęcherzyk był tak duży? W lewym jajniku natomiast pęcherzyk dominujący 0,6 cm. Trochę mały jak na 14dc? Jak myślicie? Zwykle owulację mam ok 18 dc.

f2w3rjjgbec27voi.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , lekarz zapisał mi CLO i pierwszy cykl z nim wrzesień/październik był dla mnie trafiony ;) zaszłam w ciąże lecz poroniłam w 5 tyg ciąży ;( było to wszystko 2 tyg temu ... brałam CLO 4-8 dc a owulacje miałam w 16 dc nie brałam żadnych leków na wszelki wypadek typu duphaston , luteina nic
    Po poronieniu lekarz kazał odsapnąć 2 miesiące i w grudniu możemy zaczynać kolejne staranka oczywiście z CLO i tym razem z Duphastonem lecz CLO od 5-9 dc i duphaston od 16-25 dc i potem beta w 24 /25 dc ale nie wiem czy nie za wcześnie kazała mi ginka robić tą bete , teraz miałam zagnieżdzenie dopiero 13 dpo więc różnie to może być ale jestem spokojniejsza , że duphaston mam brać może on zadziała i pomoże rozwijać się sprawnie dzidziolce następnej w moim brzuszku ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamswoja przygode z tym lekiem

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:22

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ