Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:a lekarz nie proponuje Ci czegoś na pękanie z tego co czytałam dziewczyny mają pregnyl albo coś na o..nie pamiętam..a miałaś badaną prolaktynę bo często to, że jest podwyższona blokuje owulację...3mam kciuki
...albo ovitrelle, miałam robiony zastrzyk za pierwszym razem z pregnyl za drugim z ovitrelle i teraz będę mieć również ovitrelle. dodatkowo biorę bromocorn i ethyrox. Tym razem miałam zmienioną dawkę CLO na 2x2 (wcześniej 1x1) no i tym razem zaczęłam brać od 3 do 7 d.c. (wcześniej było od 5 do 9 d.c.)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:02
-
nick nieaktualny
-
Hej jestem na clo już 3 cykl. W pierwszym cyklu 2 pęcherzyki po jednym z każdej strony, niestety na lewym przestał rosnąć i owulacja była z prawego, kolejny cykl 1 pęcherzyk- na prawym- dowiaduję się, że mam prawy niedrożny a owulacja na tym praktycznie od zawsze tylko z jednej strony
Od wczoraj biorę 2 tabletki zastanawiam się w ogóle czy ma to sens, czy mój lewy jajnik znowu nie będzie "spał" a przede wszystkim to właśnie on musi pracować
Ile było u Was pęcherzyków po 2 tabletkach clo ??? Pęcherzyki był na jednym, czy na obu jajnikach ? -
nick nieaktualnyJestem drugi cykl na Clo, w pierwszym poprzednia lekarka kazała brać 5-9 dc (mam cykle 30-35 dni) i owulacja wystąpiła dopiero w okolicy 25 dc. Nowy lekarz mówi, że to normalne przy braniu Clo 5-9 dc i zmienił mi na 2-6 dc, żeby przyspieszyć owu i skrócić cykl
P.s. W 1 cyklu pojawił się 1 pęcherzyk dominujący na prawym jajniku i z tego pęcherzyka była owuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:32
Anutka lubi tę wiadomość
-
AniaEtoile wrote:Hej, mam 24 dniowe cykle, owu występuje w 10, 11 dniu, a lekarz kazal mi brac clo od 5 do 9. To chyba za pozno?Zastanawiam sie czy nie wziasc od 3. Co radzicie?
ja też miałam cykle 24 dniowe i gin kazał brac od 2 dnia przez 5 kolejnych
od jutra zaczynam -
nick nieaktualnykarola_aa wrote:Hej jestem na clo już 3 cykl. W pierwszym cyklu 2 pęcherzyki po jednym z każdej strony, niestety na lewym przestał rosnąć i owulacja była z prawego, kolejny cykl 1 pęcherzyk- na prawym- dowiaduję się, że mam prawy niedrożny a owulacja na tym praktycznie od zawsze tylko z jednej strony
Od wczoraj biorę 2 tabletki zastanawiam się w ogóle czy ma to sens, czy mój lewy jajnik znowu nie będzie "spał" a przede wszystkim to właśnie on musi pracować
Ile było u Was pęcherzyków po 2 tabletkach clo ??? Pęcherzyki był na jednym, czy na obu jajnikach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:00
-
nick nieaktualnykarola_aa wrote:Hej jestem na clo już 3 cykl. W pierwszym cyklu 2 pęcherzyki po jednym z każdej strony, niestety na lewym przestał rosnąć i owulacja była z prawego, kolejny cykl 1 pęcherzyk- na prawym- dowiaduję się, że mam prawy niedrożny a owulacja na tym praktycznie od zawsze tylko z jednej strony
Ile było u Was pęcherzyków po 2 tabletkach clo ??? Pęcherzyki był na jednym, czy na obu jajnikach ?
Właśnie trwa mój II cykl z Clo, od początku miałam zalecenie brać 2 tableki od 2-5dc. W pierwszym cyklu wyhodowałam 2 pęcherzyki na lewym i 1 na prawym jajniku w sumie 3. W tym cyklu też 3, z tym że odwrotnie - 2 na prawym, 1 na lewym
Nie przejmuj się więc, jajniczek na pewno sie obudzi Powodzenia
-
Sigma wrote:Jestem drugi cykl na Clo, w pierwszym poprzednia lekarka kazała brać 5-9 dc (mam cykle 30-35 dni) i owulacja wystąpiła dopiero w okolicy 25 dc. Nowy lekarz mówi, że to normalne przy braniu Clo 5-9 dc i zmienił mi na 2-6 dc, żeby przyspieszyć owu i skrócić cykl
P.s. W 1 cyklu pojawił się 1 pęcherzyk dominujący na prawym jajniku i z tego pęcherzyka była owu -
renieczka wrote:Właśnie trwa mój II cykl z Clo, od początku miałam zalecenie brać 2 tableki od 2-5dc. W pierwszym cyklu wyhodowałam 2 pęcherzyki na lewym i 1 na prawym jajniku w sumie 3. W tym cyklu też 3, z tym że odwrotnie - 2 na prawym, 1 na lewym
Nie przejmuj się więc, jajniczek na pewno sie obudzi Powodzenia -
Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was Mam PCO, z mężem staramy się już 9 cykli, 6 naturalnie i 3 z samą luteiną. Teraz jestem w 24dc i od nowego zaczynam brać Clo 2-6dc raz dziennie i do tego luteina 16-25dc. Mam brać przez 2 cykle bez monitoringu - trochę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony myślę, że przynajmniej zaoszczędzę sobie stresu czy pęcherzyk był, czy pęknął no i trochę kasy.. A tak poza tym to na poprawienie humorów zrobiłam małą statystykę z innego forum ovu odnośnie dziewczyn którym udało się z Clo I oto wyniki
w Ics zaciążyło 17 dziewczyn
II cs - 7 dziewczyn
III cs - 2 dz.
IV cs - 1 dz.
V cs - 1 dz.
VI cs - 1 dz.
A to na pewno tylko namiastka dziewczyn, którym pomógł nasz Clo4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was Mam PCO, z mężem staramy się już 9 cykli, 6 naturalnie i 3 z samą luteiną. Teraz jestem w 24dc i od nowego zaczynam brać Clo 2-6dc raz dziennie i do tego luteina 16-25dc. Mam brać przez 2 cykle bez monitoringu - trochę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony myślę, że przynajmniej zaoszczędzę sobie stresu czy pęcherzyk był, czy pęknął no i trochę kasy.. A tak poza tym to na poprawienie humorów zrobiłam małą statystykę z innego forum ovu odnośnie dziewczyn którym udało się z Clo I oto wyniki
w Ics zaciążyło 17 dziewczyn
II cs - 7 dziewczyn
III cs - 2 dz.
IV cs - 1 dz.
V cs - 1 dz.
VI cs - 1 dz.
A to na pewno tylko namiastka dziewczyn, którym pomógł nasz Clo -
hej Dziewczyny! mam pytanie, biorę Clostilbegyt 5-9 dc, dziś dopiero drugi dzień z tym lekiem. Gin zapisała mi duphaston i mam go brać od 11 do 21 dc, czy tez tak macie? Kiedy powinnam zacząć współżycie? dopiero 9-10 dzień? czy kiedy? mój gin powiedział, że mamy się kochać co 2 dzień, bo tak to sperma będzie pozbawiona plemników kiedy dokładnie powinno być jajeczkowanie przy pobieraniu tego leku? po 10 dniu, czy w czasie brania? proszę o info od doświadczonych koleżanek ))
-
Vanity, ja nie pomogę, bo też blada jestem z wiedzy o CLO. Biorę dopiero pierwszy cykl 1/2tabl. raz dziennie od 5-9dc. A jak długie masz cykle?
Byłam dziś na usg i mam chyba torbiel w prawym jajniku...Gin nie potrafiła określić czy to pęcherzyk dominujący czy torbiel. Ten "twór" ma wymiary prawie 3cm x 3cm To możliwe, żeby pęcherzyk był tak duży? W lewym jajniku natomiast pęcherzyk dominujący 0,6 cm. Trochę mały jak na 14dc? Jak myślicie? Zwykle owulację mam ok 18 dc.
-
Cześć dziewczyny , lekarz zapisał mi CLO i pierwszy cykl z nim wrzesień/październik był dla mnie trafiony zaszłam w ciąże lecz poroniłam w 5 tyg ciąży ;( było to wszystko 2 tyg temu ... brałam CLO 4-8 dc a owulacje miałam w 16 dc nie brałam żadnych leków na wszelki wypadek typu duphaston , luteina nic
Po poronieniu lekarz kazał odsapnąć 2 miesiące i w grudniu możemy zaczynać kolejne staranka oczywiście z CLO i tym razem z Duphastonem lecz CLO od 5-9 dc i duphaston od 16-25 dc i potem beta w 24 /25 dc ale nie wiem czy nie za wcześnie kazała mi ginka robić tą bete , teraz miałam zagnieżdzenie dopiero 13 dpo więc różnie to może być ale jestem spokojniejsza , że duphaston mam brać może on zadziała i pomoże rozwijać się sprawnie dzidziolce następnej w moim brzuszku -
zaczynamswoja przygode z tym lekiem