start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina23 wrote:a Ruda nie miala wogole spadku ani nie poszla w gore I caly czas ma stabilne I jej wyznaczyl I na jakiej podstawie on sie sugerowal ?
-
nick nieaktualnykada24 wrote:a moze zrob beta hcg z ciekawosci... bo napraede dziwny wykres..
-
nick nieaktualny
-
tak Was czytam i naprawdę Wam współczuję tej niepewności okołoowulacyjnej
ja ewidentnie czułam moją owulację, owf i jeszcze inny jakiś kalkulator też mi wyznaczyły na 19.10, więc o to jestem spokojna. ale co z tego skoro i tak nic nie wyjdzie w tym cyklu
nie mam żadnych objawów, poza tym, zę mnie troch cycki bolą, ale to standard w II części cyklu u mnie, no i jeszcze ta pieprzona infekcja się mnie trzyma niby przemywam Tantum Rosa, ale nic mi to nie pomaga, a jak włożyłam do środka palec to tyle takiego białego świństwa wygrzebałam, że masakra- jakbym całą pochwę miała tym zapchaną jutro będę do mojej gieni dzownić, może mi przynajmniej coś przez telefon podpowie co robić, bo swędzi, piecze strasznie -
nick nieaktualnykada24 wrote:a moze ci wczesniej peklo i gin nie widzila
jak dlugie masz cykle?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Objawy ciazy Czas
spadek temperatury dzien implantacji zarodka
plamienie impantacyjne (niewielkie plamki brazowe lub rozowe) od 8 do 10 dni po owulacji
skurcze w dole brzucha / uderzenia goraca od 8 do 10 dni po owulacji
pozytywny wynik na tescie hCG 10 dni po zaplodnieniu
pozytywny wynik na domowym tescie ciazowym od 10 do 14 dni po zaplodnieniu
podwyzszona temperatura ciala 15 dni od pierwszego dnia oczekiwanej menstruacji
brak menstruacji twoja miesiaczka powinna sie pojawic 14 do 16 dni od owulacji
moga pojawic sie nudnosci 2-4 tygodni po owulacji
bolace brodawki i piersi 3-4 tygodnie od poczecia
zmeczenie i ospalosc 3-10 tygodni od poczecia
wymioty 3-10 tygodni od poczecia
zachcianki na jedzenie 1-2 miesiace od poczecia
czeste oddawanie moczu zazwyczaj 1-2 miesiace od poczecia
zmiekczenie szyjki macicy 6 tygodni od poczecia
zatwardzenia pozniej
bóle w dole pleców pozniej
otoczka wokól brodawek ciemnieje po 14 tygodniach
na usg mozna juz uslyszec bicie serce dziecka 8-9 tygodni od poczecia
czujesz juz ruchy dziecka 18-20 tygodni od poczecia -
nick nieaktualnykada24 wrote:moglas beta hcg zrobic.....i sprawdzic..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:kochana spokojnie nie nakrecaj sie niepotrzebnie, bierzesz te tabletki primolut???
-
nick nieaktualnyEwelinko nie musi byc spadek zeby byla owu. Mi wyznaczyl bo mialam 3 dni wyzszej temp.. Wiec przed tym owu byla..
Kochane testowac nie bede bo ne mam po co.. Termin @ mam na jutro i juz dostrzegam zabarwiony sluz. Wiec jutro @ jestem taka zla i Zalamana mam juz dosc mi chyba w nastepnym cyklu temp sprawdzac nie bede... -
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:biore ale zastanawiam sie czy nie odstawic na jakis czas . Kochana nie nakrecam sie ale niewiem juz co mam myslec nie wyznaczyl by owulki jak by tempka tego nie wskazala . bo widzialam wykresy bez owulki
PROGESTAGENY (Progesteronum, Provera, Primolut Nor, Orgametril, Kaprogest) mogą powodować hamowanie jajeczkowania, zatrzymanie krwawień miesiączkowych, pojawienie się krwawień śródcyklicznych, mogą zmieniać charakter śluzu i szyjki macicy na takie o cechach niepłodnych, podwyższać PTC utrudniając rozpoznanie skoku temperatury.
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1779
A wiec nie odstawiaj, bo lekarz chyba wie co mowi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 16:37
-
nick nieaktualny