start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:kochana jest ok, nie wiem kto tutaj mowil ze po owulacji szyjka powinna byc wysoko, tutaj rozpiska:
OBSERWACJA SZYJKI MACICY
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
Gdzie znalazlas ta rozpiske?
-
nick nieaktualny
-
Ania z tego co wiem to taka szyjka "twarda i nisko" po owulacji jest jezeli nie doszlo do zaplodnienia. Jezeli doszlo to jest dosyc wysoko(jest to pojecie wzgledne, mi wchodzi caly palec do srodka bez problemu i na koncu dopiero ja wyczuwam) miekka i zamknieta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Ania z tego co wiem to taka szyjka "twarda i nisko" po owulacji jest jezeli nie doszlo do zaplodnienia. Jezeli doszlo to jest dosyc wysoko(jest to pojecie wzgledne, mi wchodzi caly palec do srodka bez problemu i na koncu dopiero ja wyczuwam) miekka i zamknieta
Kurde mi też wchodzi cały palec Chyba sie denerwuję i odrazu z byle czego robie problem -
nick nieaktualny
-
Kada, malinka to zdecydowanie za wcześnie na test!!
Mówie wam to nie ma sensu! zobaczcie na mnie ja też się skusiłam i zrobiłam 4dni przed @ i nic nie wyszło, ale nadzieję mam ciągle
Dziś ciągle mam mdłości, ale czy to nie wirusisko to nie jestem pewna..
Brzuch mnie pobolewa dość mocno, ale inaczej niż na @, ale to też może być z przepracowania...
Na jutro mam termin @, wolałabym zatestować w sobotę (bo mysle że małpa się nie zjawi ) ale jutro pewnie będę chciała się napić jakiegoś drinka to lepiej wiedzieć i wrazie W sobie odpuścić...Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarmelek wrote:Kada, malinka to zdecydowanie za wcześnie na test!!
Mówie wam to nie ma sensu! zobaczcie na mnie ja też się skusiłam i zrobiłam 4dni przed @ i nic nie wyszło, ale nadzieję mam ciągle
Dziś ciągle mam mdłości, ale czy to nie wirusisko to nie jestem pewna..
Brzuch mnie pobolewa dość mocno, ale inaczej niż na @, ale to też może być z przepracowania...
Na jutro mam termin @, wolałabym zatestować w sobotę (bo mysle że małpa się nie zjawi ) ale jutro pewnie będę chciała się napić jakiegoś drinka to lepiej wiedzieć i wrazie W sobie odpuścić... -
Malinka myśl pozytywnie! jeszcze trochę i się wszystko wyjaśni, zobacz ja jak wariowalam, potem zobaczyłam jedna kreskę i kubeł zimnej wody na głowę.. ale trzymam się jeszcze nadzieji i póki @ nie przyjdzie to będę wierzyć że się tym razem udało
jutro się powinno okazać chyba że okres mi się spóźni dzień czy dwa to wtedy się wkurze!! -
dziewczynki znalazłam fajne "coś"
w tym artykule opisane są objawy ciąży z przypisanym orientacyjnym czasem, kiedy można je zauważyć:
http://dzieciowo.pl/2012/09/mozliwe-objawy-ciazy-pewne-objawy-ciazy.html
dla ciekawskichKarolcia26, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Klaudia no wlasnie test zrobie chyba jutro, ale wlasnie brzuch zaczal juz mnie pobolewac jak przed @..
A Ty wypocznij sobie, zrob jakis zimny oklad, albo wez kapiel mi ona zawsze pomaga powiedz mi ktory masz dokladnie tydzien??
Mungo ale nas zasypalas artykulami niby kazda z nas to wie, ale i tak sie nakrecaKarolcia26 lubi tę wiadomość