X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na tej jedna chwile, serce jak szalone bije ;)
    dziewczyny normalnie wszystko bym oddala żeby nie przyszla do mnie @ ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mam pytanko korzysta z was ktoras z npr tam tez mona wykres swoj prowadzic ale gdzie mam go znalesc ?? zlogowalam sie ale nie moge wykresu znalesc

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia2020 wrote:
    Witam was moje drogie :)

Anitko tak się ciesze że moge zobaczyć u ciebie zieloną kropkę ;)

Niestety u mnie jest fatalnie, wczoraj ciężki miałam dzień zwłaszcza wieczór już po prostu nie daje rady, płacze jak głupia, mąż mnie wspiera i w sumie też ma dość. Patrząc na ten wykres nie mogę uwierzyć że nam się nie udało. Przecież dość często się kochaliśmy. Doprawda z myśleniem o dziecku. Ja wiem że stres blokuje zajście w ciaże. Więc będe wpadać tylko na zapisanie tempki, nie będe patrzeć na moje objawy ani na to czy mam śluz taki czy taki. Poprostu niech się dzieje co chce :)
    Gosiu nie płacz, to nic nie da. Tylko bardziej się pogrążysz. Do mnie wczoraj, nie wiem w sumie pod wpływem czego (chyba nieogolone nogi i nieumyte włosy mi to uświadomiły), dotarło, że od kiedy zaczęliśmy się starać o maleństwo przestaliśmy tak na serio być sobą, przynajmniej ja... O ile w styczniu, lutym i marcu w ogóle nie wiedziałam o co chodzi w tych temperaturach i innych gadach, wszystko było ok, o tyle od kwietnia do lipca myślałam, że zgłupieję. Przestałam chodzić na fitness, co sprawiało mi ogromną radość, bo gdzieś przeczytałam, że to może blokować owulację (dopiero gin mi uświadomiła, że owszem, ale to u zawodowych sportsmenek lub takich, które wyczynowo trenują), żyłam z termometrem w ręku, ciągle myślałam czy to juz, czy może jeszcze chwilę, kupowałam testy i robiłam je na długo przed spodziewanym okresem, bo ja chciałam mieć dziecko już, teraz! Potem ta cudowna radość, dwie kreseczki i chodzenie po sklepach oglądanie wózków, bo przecież jestem w ciąży...Radość trwała krótko, ból trawi mnie do dzisiaj :( Wczoraj sobie coś uświadomiłam, że przecież to może trwać długo i co mamy tak cały czas myśleć tylko o dziecku? Zatracić siebie i swoje pasje? A później kiedy dziecko się pojawi żyć tylko dla niego? Ma patrzeć na rodziców, którzy osiągnęli swój cel i spoczęli na laurach, którzy gdzieś po drodze zgubili radość życia? Fakt radością będzie dzidziuś, ale każdy z nas powinien żyć też choć trochę dla siebie, być takim malutkim egoistą. Postanowiłam, że będę mamą, ale zadbaną, aktywną, która będzie mogła dawać malutkiemu synkowi czy córeczce przykład,że mimo przeciwności losu, trzeba iść przez życie, cieszyć się nim i realizować siebie.
    Dziecko to naprawdę nasze największe marzenie, ale takie zadręczanie może utrudnić jego pojawienie się na świecie!
    Że też dopiero to do mnie dotarło! Przecież jestem doskonałym przykładem - zaszłam w ciążę w wakacje, kiedy byłam aktywna, podróżowaliśmy, opalaliśmy się całe dnie, ciągle byliśmy gdzieś i po coś. Wcale nie leżałam czekając na ciążę i maluszek uznał, że takich rodziców chce!

mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    kochane mam pytanko korzysta z was ktoras z npr tam tez mona wykres swoj prowadzic ale gdzie mam go znalesc ?? zlogowalam sie ale nie moge wykresu znalesc
    Ewelinko, o ile się nie mylę na npr to możesz sobie kartę wydrukować i prowadzić wykres papierowo :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Ewelinko, o ile się nie mylę na npr to możesz sobie kartę wydrukować i prowadzić wykres papierowo :)
    bo jak patrze to inne maja wykresy normalnie prowadza bo maja tempke zaznaczona a ja nie moge znalesc sojego :/ a huk z tym NPR ale sobie znalazlam chyba juz mi sie zaczelo nudzic

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    bo jak patrze to inne maja wykresy normalnie prowadza bo maja tempke zaznaczona a ja nie moge znalesc sojego :/ a huk z tym NPR ale sobie znalazlam chyba juz mi sie zaczelo nudzic
    Właśnie :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tutaj cisza! Czekam na swojego M., pakuję ciuszki i jadę pograć w moją ukochaną siatkóweczkę, chociaż coraz bardziej mnie brzuchol boli i nie wiem czy dam radę :|

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam na Piotrka biedak z goraczka i spuchniętym zebem pojechal .

• mungo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę do kuchni, bo już małż smsami bombardował, czy dzis też taki pyszny obiadek będzie jak wczoraj :D
    ale chyba zrobię placki ziemniaczane i sałatkę jarzynową, bo zapomniałam wczoraj kurczaka przyprawić :/

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaraz będę kolację robić :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie robie pite z tunczykiem.... bardzo pyszna polecam :D

Plumb80 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotowałam, nie mam komu ;) Zjadłam sobie pyzy z miąskiem, M. jadł w pracy, a zresztą zaraz po jego powrocie z pracy jedziemy na tą siatkówkę, więc nie będzie miał kiedy ;) Jutro za to chyba jakiś rosołek ugotuję, bo mam taaaaką ochotę!

Ewelina23 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie brzuch boli . oby ta malpa juz przyszla juz

• mungo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróć zmiana planów !!!
    odnotowano braki :(
    nie ma zielonego groszku i nie ma kartofli !!!! masakra :/
    będzie żurek i kurczak z ryżem- ja wiem, ni cholery jedno do drugiego nie pasuje ;).
    wskazane zakupy :D

iza30, Plumb80 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Ja też zaraz będę kolację robić :)

widzisz kochana- Ty kolację, a ja obiad :P mój małż z reguły koło 20 wraca, czasami nawet później, więc po pracy wrzucam coś na szybko na kichy, a z normalnym jedzeniem czekam na niego :/ nawpinam się noc i dupa rośnie :P

Martuśka, Margotka87 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już z mężem po zakupach i obiadku:) sa teraz takie z lubelli dobre dania np.makaron piers z kurczaka pieczarki cebulka i do tego juz jest sos do dania pyszne:)

Martuśka, iza30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    wróć zmiana planów !!!
    odnotowano braki :(
    nie ma zielonego groszku i nie ma kartofli !!!! masakra :/
    będzie żurek i kurczak z ryżem- ja wiem, ni cholery jedno do drugiego nie pasuje ;).
    wskazane zakupy :D
    hehe ja wczoraj robilam zakupy na cale szczecie sama bo z Piotrkiem chodzic na zakupy to masakra tylko po mnie przyjechal . Ale ja jak pojde zawsze cos kupie do domu . Wczoraj kupilam nowe pojemniki na kawe, herbate , cukier . Piotrek do mnie ciebie wyslac na zakupy to jak zwykle cos nie potrzebnego kupisz jak by nie bylo . Ale ja lubie co jakis czas zmieniac cos.

iza30, mungo lubią tę wiadomość

• Martuśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo, ważne żeby było co zjeść a nie czy pasuje :P
    przynajmniej wyczyścisz lodówkę ;)

mungo lubi tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    hehe ja wczoraj robilam zakupy na cale szczecie sama bo z Piotrkiem chodzic na zakupy to masakra tylko po mnie przyjechal . Ale ja jak pojde zawsze cos kupie do domu . Wczoraj kupilam nowe pojemniki na kawe, herbate , cukier . Piotrek do mnie ciebie wyslac na zakupy to jak zwykle cos nie potrzebnego kupisz jak by nie bylo . Ale ja lubie co jakis czas zmieniac cos.
    Skad ja to znam :P

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Skad ja to znam :P
    nom hehe ja nie wyobrażam sobie teraz naszej przeprowadzki jak bysmy musieli sie przeprowadzić .

iza30 lubi tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ