X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • mungo Autorytet
    Postów: 645 642

    Wysłany: 5 listopada 2013, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Mungo ja tez lubie gotowac :)

    Właśnie Izuś :D
    ja potrzebuję od Ciebie przepisu na ciasto do pierogów i na sos chrzanowy :):):) proszę, proszę, proszę :D

    iza30 lubi tę wiadomość

    1usadf9hyf2qs1an.png
  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto na pierogi :
    kilo mąki
    ok pół litra wrzątku lub więcej zobaczysz ile Ci wejdzie w mąkę
    jajko
    szczypta soli
    trochę masła

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:03

    mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Właśnie Izuś :D
    ja potrzebuję od Ciebie przepisu na ciasto do pierogów i na sos chrzanowy :):):) proszę, proszę, proszę :D
    chwilke i ci wysle

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrgotka a ja zmiast wody daje mleko i nie daje soli
    na kilo maki jedno jako a mleko na oko ale tak mniej wiecej pol litra

    mungo lubi tę wiadomość

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • Klaudiaa Autorytet
    Postów: 1685 842

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotowac to tak srednio za to jesc to uwielbiam;p

    mungo, iza30 lubią tę wiadomość

    c55fgywlzep4egh7.png

    bi7ym6k55zajyuk9.png

  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sos chrzanowy:
    Łyżkę czubatą masła lub margaryny rozpuść w rondelku, następnie dodaj łyżkę mąki, rozmieszaj, dolej pół litra wody (tylko nie gorącej, bo mogą zrobić się kluchy), mieszając cały czas, doprowadź do zagotowania. Gdy sos się zagotuje i zgęstnieje dodaj 1 kostkę bulionową (niekoniecznie), najlepsza będzie drobiowa. Rozprowadź kostkę dobrze w sosie, tak żeby się rozpuściła, następnie dodaj 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka, rozprowadź, spróbuj (jeśli wyda Ci się, że za mało chrzanu-dodaj jeszcze trochę), wlej śmietanę, wymieszaj i gotowe!
    Jeśli dodaję kostkę bulionową to już nie solę. Wystarczy tylko popieprzyć a najlepszym do tego będzie biały pieprz.

    Margotka87, mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam przepis po prababci :) a wrzątek dlatego że wtedy jest ciasto mieciutkie :) aaaa i jeszcze troszke masla dodaje :)

    iza30, mungo lubią tę wiadomość

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam rosol to zamiast wody daje rosol i wtedy nie daje kostki rosolowej

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wyrobieniu ciasta odkladam je pod miske na jakies 15 minut zeby odpoczelo wtedy jest mieciutkie

    Margotka87 lubi tę wiadomość

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jutro zrobie chyba jajeczko ziemniaczki i sosik chrzanowy wg przepisu Izy :D

    iza30 lubi tę wiadomość

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • mungo Autorytet
    Postów: 645 642

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki :D
    może na weekend się zmobilizuję i polepię trochę pierogasów :) mój małż uwielbia- będzie jadł aż pęknie, ale zje ile na talerzu będzie :D

    Margotka87, iza30 lubią tę wiadomość

    1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet
    Postów: 645 642

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    no to jutro zrobie chyba jajeczko ziemniaczki i sosik chrzanowy wg przepisu Izy :D

    no mi się właśnie takie jedzonko kojarzy ze stołowką w podstawówce- jakie tam były kucharki :) one tak pysznie gotowały, że do tej pory czuję te smaki :) teskni mi się czasami do tych czasów- człowiek żył sobie bezproblemowo i na wszystko był czas... fajnie było :D

    iza30 lubi tę wiadomość

    1usadf9hyf2qs1an.png
  • iza30 Autorytet
    Postów: 1592 1133

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ostatnio sie na kleilam sie andrzejem za wszystkie czasy 300 pierogow nam wyszlo :P, mam spokoj na dlugo pomrozilam teraz bede wyciagala i gotowala

    mungo lubi tę wiadomość

    20150409580413.png

    200707184670.png
  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie czeka pracowity grudzien jakies 200uszek z grzybami i ze 150 pierogow kapusta-grzyby :) bo sie szarancza zleci i wolac bedzie :D (czyt. Moja Mamuska <3 )

    iza30, mungo lubią tę wiadomość

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet
    Postów: 1685 842

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jak mi ktoras powie jak sie te uszka robi to tez sie zmobilizuje i na swieta zrobie. Bo az wstyd sie przyznac ale zawsze mamy kupne...

    c55fgywlzep4egh7.png

    bi7ym6k55zajyuk9.png

  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Moze jak mi ktoras powie jak sie te uszka robi to tez sie zmobilizuje i na swieta zrobie. Bo az wstyd sie przyznac ale zawsze mamy kupne...

    ciasto tak jak na pierogi :) a do farszu grzyby suszone gotujesz potem musisz zmielic, na patelni cebulke podsmazasz i dodajesz te zmielone grzybki pieprz sol :) i gotowe :)
    a potem najgorsza czesc czyli lepienie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:23

    iza30 lubi tę wiadomość

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet
    Postów: 1685 842

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu to raczej mama nie miala takich talentow. Wszystko kupowala mrozone w sklepie. Cias niestety tez nie umie piec wiec nie mialam sie od kogo uczyc...Czasem patrzalam ja babcia robi. Teraz jak juz mieszkam na swoim to staram sie cos wiecej zrobic sama. Pieke ciasta ale zeby takie pierogi itp zrobic to jeszcze nie probowalam :P

    Margotka87 lubi tę wiadomość

    c55fgywlzep4egh7.png

    bi7ym6k55zajyuk9.png

  • mungo Autorytet
    Postów: 645 642

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojego małża jeszcze nie ma :/
    pracoholik zakichany :(

    1usadf9hyf2qs1an.png
  • Margotka87 Autorytet
    Postów: 1042 688

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż wybył z Młodą do sasiada :D i jeszcze ich nie ma :D

    zpbndf9hsafopz9u.png
  • mungo Autorytet
    Postów: 645 642

    Wysłany: 5 listopada 2013, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    U mnie w domu to raczej mama nie miala takich talentow. Wszystko kupowala mrozone w sklepie. Cias niestety tez nie umie piec wiec nie mialam sie od kogo uczyc...Czasem patrzalam ja babcia robi. Teraz jak juz mieszkam na swoim to staram sie cos wiecej zrobic sama. Pieke ciasta ale zeby takie pierogi itp zrobic to jeszcze nie probowalam :P

    no w sumie najważniejsze to się od kogoś podstaw nauczyć, a potem reszta to metodą prób i błędów- przynajmniej ja tak mam. oooo np wczoraj postanowiłam sobie wymyślić sos musztardowy- bo mi się nie chciało szukać przepisu i de facto kaczka była bez sosu, bo spieprzyłam w nim wszystko co się tylko dało :P

    iza30 lubi tę wiadomość

    1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie możesz zajść w ciążę? Rozpocznij diagnostykę już teraz – przygotuj się na czerwiec!

Świetne wieści dla wszystkich par, które pragną skorzystać z procedury in vitro, ale ze względów ekonomicznych nie mogli sobie na nią pozwolić... Już wkrótce rusza państwowy program wsparcia, który będzie finansował metodę zapłodnienia pozaustrojowego! Już teraz warto o tym pomyśleć, rozpocząć diagnostykę, aby jak najlepiej przygotować się do procedury. Podpowiadamy na co zwrócić uwagę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ