X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    robilam przedwczoraj w 10dpo o czulosci 25 i 1 krecha..
    Ciekawe,co przyniesie jutrzejszy dzień.Może jednak...cichutko wierzę <3

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj jakoś tak mało naskrobałyście dziewczęta :) Ja po dłuuugim dniu w pracy. Skoczyłam do mamy na obiadek, bo M. dzisiaj znowu na noc zostaje w pracy i teraz sobie siedzę, zjadłam całą paczkę migdałów, bo taką ochotę miałam, że hu hu :) Martwię się kurczę tym moim okresem, bo dzisiaj już go prawie nie ma :/ Poza tym ta krew taka bez skrzepów, chyba, że taka będzie moja uroda po poronieniu, bo to już druga @ i druga tak samo dziwna :\ Byłoby dobrze, gdyby teraz cykle się 28 dniowe zrobiły :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi ze mnie tez w zasadzie ledwo kapie, mogłoby już przestać...
    ja mam dzisiaj jakiś dzień zwątpienia.. Źle się czuje, nie mam siły walczyć, nie wiem czy mam ochotę starac się jeszcze o ciążę...
    to nie znaczy że jej nie chce, ale będzie co ma być..... Zdać się na los...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja mam dzisiaj jakiś dzień zwątpienia.. Źle się czuje, nie mam siły walczyć, nie wiem czy mam ochotę starac się jeszcze o ciążę...
    Walcz Kochana i nie poddawaj się !!! Spójrz na mnie - wyluzowałam i udało się.Wierzę,że każdej z Was się uda,to tylko kwestia czasu.Głowa do góry - będę zarażać Was wszystkie !!!

A ja po ciężkich dniach z migreną - dzisiaj mogę dopiero cieszyć się z ciąży :) Tysiące myśli i chyba czuję się tak:
    623353v49j2qtgk8.gif
    Ale jak najbardziej pozytywnie :)

karmelek, Dukan23, myszkaazi, iza30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

Kochana, nie poddawaj się, ja też nie mam sił walczyć, ale zbliżają się święta i mam zamiar zaskoczyć męża świątecznym prezentem w postaci dwóch kreseczek :D Nie będe myśleć o ciaży, bo ja wiem że z takim podejściem to ja będe się starać do osranej śmierci :) A tego nie chce, więc robie co w mojej mocy żeby myśleć tylko o przyjemności a nie o tym czy zajde, czy będe mieć jakieś objawy, czy temp mi spadnie, czy może się podniesie itp.

Plumb80, mycha28 lubią tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    No ja przez cały dzień prawie nic... Tylko taka ładna, jaśniutka krew przy podcieraniu, a zawsze to ze mnie leciało i leciało. Już nawet tylko wkładkę sobie założyłam, bo mnie wkurzają podpaski, a tamponów nie chcę używać ze względu na tę infekcję w poprzednim cyklu.
    Wiesz, masz rację, wyluzuj, to dużo da. Ciesz się synkiem, którego masz, myśl o nim, a nawet nie zauważysz, kiedy przyjdzie drugi maluszek :*
    Ja z kolei mam takie mieszane uczucia. Niby walczę, mam siłę, jestem aż nadaktywna, próbuję zamartwić się o siebie, zająć się swoim wyglądem chociażby, trochę wyjść z tego leżenia na kanapie. Teraz sobie z peelingiem siedzę, zaraz muszę paznokietki ogarnąć, bo mi się we wtorek na siatkówce połamały, a jutro z rana do fryzjera na malowanie i trochę muszę skrócić, bo mam włosy do połowy pleców, ale takie porozdwajane, że szkoda patrzeć...Później zabieram mojego męża do kina, na film, który jemu się podoba. Zdziwił się bardzo, ale o to chodzi. Sam powiedział, że powinniśmy się zaskakiwać, bo jesteśmy tacy przewidywalni. No to go zaskoczyłam. Pierwszy raz wczoraj, robiąc mu pyszny obiadek, którego się nie spodziewał, bo plany były inne, tzn. jedzenie na mieście, jutro mam nadzieję, że znowu. Postanowiliśmy cieszyć się życiem, co będzie to będzie :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Walcz Kochana i nie poddawaj się !!! Spójrz na mnie - wyluzowałam i udało się.Wierzę,że każdej z Was się uda,to tylko kwestia czasu.Głowa do góry - będę zarażać Was wszystkie !!!

A ja po ciężkich dniach z migreną - dzisiaj mogę dopiero cieszyć się z ciąży :) Tysiące myśli i chyba czuję się tak:
    623353v49j2qtgk8.gif
    Ale jak najbardziej pozytywnie :)
    Zarażaj, zarażaj. I ciesz się ciążą do bólu!:) Oby tylko te migreny Ci nie dokuczały i żebyś świetnie się czuła przez całą ciążę :)
    PS: Zapomniałam napisać, że kupiłam termometr owulacyjny, bo ten mój poprzedni chyba mnie trochę w balona robił, tylko w sumie nie wiem czy warto mi go używać, bo boję się, że będę się stresować. Już 3 dzień nie mierzę i dobrze mi z tym. Z drugiej strony tak, to zawsze wiedziałam kiedy owu, a jak nie będę mierzyć to takie życie w nieświadomości.

f2w39n73pzr0nefs.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny wlasnie wrocilam po calym dniu :)

20150409580413.png

200707184670.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) No wkoncu moge do Was zajrzec. Mialam jaka awarie internetu...nagle sie popsul modem i musialam jechac wymienic...;/ Nie zdazylam Was jeszcze nadrobic :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Zarażaj, zarażaj. I ciesz się ciążą do bólu!:) Oby tylko te migreny Ci nie dokuczały i żebyś świetnie się czuła przez całą ciążę :)
    PS: Zapomniałam napisać, że kupiłam termometr owulacyjny, bo ten mój poprzedni chyba mnie trochę w balona robił, tylko w sumie nie wiem czy warto mi go używać, bo boję się, że będę się stresować. Już 3 dzień nie mierzę i dobrze mi z tym. Z drugiej strony tak, to zawsze wiedziałam kiedy owu, a jak nie będę mierzyć to takie życie w nieświadomości.
    Dziękuję Kochana :)
    Naprawdę,wuluzujcie dziewczyny. To nie jest tak,że teraz jestem w ciąży to się może wymądrzam.
    Ale ja naprawdę w moim ostatnim cyklu też odpuściłam i nie nakręcałam się.Mierzyłam temp,badałam szyjkę i nic poza tym.Żadnych testów owulacyjnych,żadnego skupiania się nad objawami,nic. Wpisywałam szybko temp i szłam tutaj na forum,nie analizowałam wykresu.
    Bolały mnie 2 tyg jajniki i miałam parcie na pęcherz,innych objawów brak.A jak nawet coś się pojawiało,to odrzucałam je od razu i skupiałam się na innych czynnościach.
    Nastawiałam się naprawdę na @,nawet piersi mnie nie bolały i nie urosły.
    Dziś już wiem,że takim wyluzowaniem zmniejszyłam sobie stres i pozytywnie myślałam przez cały miesiąc,bez parcia na to że musi się udać i już.Z Mężem kochaliśmy się tak namiętnie,bez myślenia że zapładniamy.

Dziewczyny,ja wiem że uda się i Wam,ale dużo zależy od Was,Waszego nastawienia i podejścia do sprawy.Niebawem kolejne z Was oznajmią o ciąży.Jedna szybciej,inne trochę później,ale to nastąpi.

Wspieram Was z całego serca i będę to robić każdego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 19:09

myszkaazi, iza30, Karolcia26, mycha28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradoks: ciazy jeszcze nie ma a ja juz mam: zabawke:http://www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html, skarpetki, kołysanki i buciki:P

do tego z fisher-price dostałam mega rabat na :http://sklep.megadyskont.pl/pl/lezaczek-bujaczek-ze-zwierzatkami-odkrywam-i-rosne-fisher-price-w9451.html moge go miec za 100 zł, ale mam czas na zakup do konca stycznia 2014;) a wiec chyba sie skusze:P szkoda przepuscic okazje:)

ale nie to zebym kupowała to wszytsko co juz mam:) podostawałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam z mężem w garażu bo nei chciałam sama znowu siedzieć w domku:) ale już wrócilismy ja to uzależniona jestm od was musze tu zagladnąć:)

PLUMB80 no ja myśle że nas nie opuśćisz:*

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nudziii :|

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal siedze sama, mąż zaraz wraca. Trzeba się naszykować bo dziś znowu śpimy u teściów. Chyba nie mówiłam. Mamy odmianę naszego domku, niestety zrobiliśmy malowanie, kupiliśmy nowe meble no i na dzień dzisiejszy zrobiliśmy tylko kuchnie :D zaraz wam wyśle zdjęcie, chociaż ocenicie czy dobrze zrobiłam kupując ten zestaw mebli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:00

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    paradoks: ciazy jeszcze nie ma a ja juz mam: zabawke:http://www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html, skarpetki, kołysanki i buciki:P

do tego z fisher-price dostałam mega rabat na :http://sklep.megadyskont.pl/pl/lezaczek-bujaczek-ze-zwierzatkami-odkrywam-i-rosne-fisher-price-w9451.html moge go miec za 100 zł, ale mam czas na zakup do konca stycznia 2014;) a wiec chyba sie skusze:P szkoda przepuscic okazje:)

ale nie to zebym kupowała to wszytsko co juz mam:) podostawałam ;)

A gdzie to takie rabaty dawaja?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/a83b0dd988319.jpg.html

Plumb80, Karolcia26, mycha28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    ja byłam z mężem w garażu bo nei chciałam sama znowu siedzieć w domku:) ale już wrócilismy ja to uzależniona jestm od was musze tu zagladnąć:)

PLUMB80 no ja myśle że nas nie opuśćisz:*
    No pewnie,że nie opuszczę !!!!

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukan23 wrote:

Mi sie bardzo podobaja :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukan23 wrote:
    Świetne mebelki :) Mi się bardzo podobają :)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje czy ona sa na tzw. "wysoki polysk"?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ