X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Przecież my to już niemal nad grobem stoimy :D
    Ale glupoty pieszecie :P

• karmelek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez tu jedna ze starszych widze jestem :-).

dzisiaj urwalam sie z pracy po 13 :-). a mam taki senny dzien ze szok! moj maz mial wolne, wiec zrobilismy mala rewolucje u synka w pokoju :-). teraz popijam drineczka :-)
    a co!;)
    wczoraj mojego w zasadzie bez problemu do lozeczka zaciaglam, dzis pasowalo by powtorzyc, ale na chwile obecna nie mam sily sie ruszac :D
    zobaczymy...

mungo lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana ja Ci moge polecic clotrimazolum w masci jest bezpieczne w ewentualnej ciazy
    No mam właśnie. Mama w sumie mi poleciła. Najlepsze jest to,że nie mam upławów, ani nic takiego tylko takie dziwne uczucie ni to pieczenia, ni to swędzenia i to też nie przez cały czas. Rano było ok, tak przez chwilę było dziwnie, posmarowałam tym clotrimazolem, cały dzień spoko, a po powrocie z pracy musiałam szybko spodnie ściągać, bo mnie wkurzały. Posmarowałam się znowu i w miarę ok... Kupiłam ten iladian i nie wiem czy sobie zaaplikować na noc :|

f2w39n73pzr0nefs.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Dobrze pamiętam, że miałaś infekcję w poprzednim cyklu? Bo kurde mnie dzisiaj martwi, takie mam szczypanio-pieczenie, a mojej gin nie ma przez najbliższe dwa tygodnie :| W sumie to mi się tak stało dzisiaj rano i obstawiam dwa wyjścia: basen albo wczorajszy gorący wieczór! Kurde też się nie miało kiedy przypałętać tylko w okolicach owulki! Nie wiem, co mam robić, nigdy takich akcji nie miałam. W poprzednim cyklu tak w połowie też jakaś mini infekcja, ale przeszło szybko, myślałam, że od sztucznych gaci, bo akurat po założeniu koronkowych mnie podrażniło. Po tym poronieniu jakieś takie dziwne zaburzenia mam :|

Słońce miałam,miałam i mi ginka przypisała dwa rodzaje tabletek, ale w sumie wzięłam tylko połowę jednego opakowania no i Clotrimazolum- ta maść jest bezpieczna też w czasie ciąży więc możesz jak najbardziej ją stosować w trakcie staranek, tylko przed samym bzykankiem zmywaj, bo raczej wątpię, żeby miała pozytywny wpływ na robaczki. ja dodatkowo przemywałam tantum rosa, a potem kupiłam Lactacyd (płyn do higieny intymnej), ale taki, który ma pH 3,5 i jest zalecany właśnie w stanach podrażnienia i infekcji.
    możesz też sobie i małżowi kupić Provag, bo to mi też kiedyś ginka sugerowała:
    Wspo­ma­ga­ją­co w le­cze­niu sta­nów za­pal­nych po­chwy. Po­moc­ni­czo w za­po­bie­ga­niu in­fek­cjom grzy­bi­czym i bak­te­ryj­nym ukła­du mo­czo­wo-płcio­we­go. Wspo­ma­ga­ją­co w celu przy­wró­ce­nia i/lub uzu­peł­nie­nia pra­wi­dło­wej flory bak­te­ryj­nej oraz utrzy­ma­nia wła­ści­we­go pH po­chwy. W trak­cie i po le­cze­niu le­ka­mi prze­ciw­bak­te­ryj­ny­mi, prze­ciw­rzę­sist­ko­wy­mi i prze­ciw­grzy­bi­czy­mi. Pro­fi­lak­tycz­nie ko­bie­tom uczęsz­cza­ją­cym na basen, czę­sto po­dró­żu­ją­cym, ko­rzy­sta­ją­cym z ja­cuz­zi i so­la­rium.

myszkaazi lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kochane milego wieczorku wam zycze :)

Dukan23, Plumb80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    lece kochane milego wieczorku wam zycze :)

Owocnej nocki kochana <3

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi sie ten czas w pracy dłuży... ehh

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Słońce miałam,miałam i mi ginka przypisała dwa rodzaje tabletek, ale w sumie wzięłam tylko połowę jednego opakowania no i Clotrimazolum- ta maść jest bezpieczna też w czasie ciąży więc możesz jak najbardziej ją stosować w trakcie staranek, tylko przed samym bzykankiem zmywaj, bo raczej wątpię, żeby miała pozytywny wpływ na robaczki. ja dodatkowo przemywałam tantum rosa, a potem kupiłam Lactacyd (płyn do higieny intymnej), ale taki, który ma pH 3,5 i jest zalecany właśnie w stanach podrażnienia i infekcji.
    możesz też sobie i małżowi kupić Provag, bo to mi też kiedyś ginka sugerowała:
    Wspo­ma­ga­ją­co w le­cze­niu sta­nów za­pal­nych po­chwy. Po­moc­ni­czo w za­po­bie­ga­niu in­fek­cjom grzy­bi­czym i bak­te­ryj­nym ukła­du mo­czo­wo-płcio­we­go. Wspo­ma­ga­ją­co w celu przy­wró­ce­nia i/lub uzu­peł­nie­nia pra­wi­dło­wej flory bak­te­ryj­nej oraz utrzy­ma­nia wła­ści­we­go pH po­chwy. W trak­cie i po le­cze­niu le­ka­mi prze­ciw­bak­te­ryj­ny­mi, prze­ciw­rzę­sist­ko­wy­mi i prze­ciw­grzy­bi­czy­mi. Pro­fi­lak­tycz­nie ko­bie­tom uczęsz­cza­ją­cym na basen, czę­sto po­dró­żu­ją­cym, ko­rzy­sta­ją­cym z ja­cuz­zi i so­la­rium.
    W domu mam: Lacibios Femina (bo brałam po poronieniu, jak zasugerowała mi ginka, że jakiś stan zapalny może się robić - nie miałam dolegliwości żadnych, tylko w trakcie badania mi tak powiedziała, zrobiła posiew, wyszedł jak najbardziej w porządku, ale ja brałam do tego ostatniego okresu - 5.11. jeszcze kilka tabletek mi zostało), Clotrimazolum w maści właśnie (smarowałam dzisiaj dwa razy), Lactacyd Femina (ale ten zwykły do codziennej pielęgnacji), Lacibios Femina w żelu i Iladian (dzisiaj zakupiony). Teraz się umyłam samą wodą, zdjęłam gatki i zobaczymy, co się będzie działo. Może niepotrzebnie tak przesadnie dbałam o higienę odkąd zaczęłam chodzić na basen, albo małż wczoraj zbyt intensywnie działał :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja 94 a mój mąz 86 ;p wiec najmlodsza jestem tutaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana ja Ci moge polecic clotrimazolum w masci jest bezpieczne w ewentualnej ciazy
    clotrimazolum a w czym ona pomaga w ciąży? bo to bardziej masc na takie typu plamy na ciele i nie tylko

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malinka pogrążyłaś nas :)

mungo lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    clotrimazolum a w czym ona pomaga w ciąży? bo to bardziej masc na takie typu plamy na ciele i nie tylko
    To jest przeciwgrzybiczne chyba :) Na infekcje intymne też działa :)

mungo lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    To jest przeciwgrzybiczne chyba :) Na infekcje intymne też działa :)
    no wlasnie ja mojej corce na odparzenia smarowałam bo u niej to musze pilnować często ma czerwone no i u siebie na plamy stosowałam bo od slonca mi na wakacjach powychodzily

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    No Malinka pogrążyłaś nas :)
    hehe ej bo poczuje się jak smarkulaa ;p

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na plamy od słonca stosowalam clotrimazolum

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój chlop najstarszy:D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    hehe ;p a ja najmlodsza

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka10222 wrote:
    ja tez na plamy od słonca stosowalam clotrimazolum
    no ona pomaga i nie jest droga 4zl jakos

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Dzisiaj czytałam, że im starszy, tym lepsze plemniki, więc się ciesz :) (Chociaż chwilo to Ci pewnie obojętne :D)

Margotka87 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zwykla masc cynkowa tez mi pomagała:P

zrp0xzdvj3izwz28.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ