Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milu wrote:Ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. Chyba sie zdecyduje. Zrobie wszystko żeby tym razem sie udalo 🙏
Twinsowa, piekny dzidziol! Który to tydzień?😍
Kochana 5t5d czyli w trakcie 6. tygodnia ciąży..
Stawiam, że nie wytrzymam trzech tygodni i pojadę na wizytę za dwa 😁Milu, Renia, Asia9031 lubią tę wiadomość
-
No cudny! Niech rośnie zdrowo!
Mnie dzisiaj gin też pytal czy 17 przyjade czy 24. Bez wahania odpowiedzialam ze 17 bo nie wytrzymam do 24 :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:11
Renia, Twinsowa lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Milu wrote:No cudny! Niech rośnie zdrowo!
Mnie dzisiaj gin też pytal czy 17 przyjade czy 24. Bez wahania odpowiedzialam ze 17 bo nie wytrzymam do 24 :p
Czyli za dwa tygodnie powtórka i lecimy na wizytę "razem" 😍Milu lubi tę wiadomość
-
Twinsowa dokładnie ❤ mam nadzieje ze zobacze juz zarodek i serduszko a Ty pochwalisz sie wiekszym malcem ❤
Twinsowa lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Asia9031 wrote:Hejo a ja we wtorek wizyta. Też mam nadzieję że będzie już coś widać chyba musi. A pytałyście lekarzy o bole brzucha? Czy już zeszło to na drugi plan heh?
Ja pytałam, każdy ból jest normalny na początku, dopóki nie jest bardzo silny. Jeśli przypomina miesiączkowy i nie ma plamień to jest ok. -
Asia9031 wrote:Hejo a ja we wtorek wizyta. Też mam nadzieję że będzie już coś widać chyba musi. A pytałyście lekarzy o bole brzucha? Czy już zeszło to na drugi plan heh?
A co do ❤ no to cytujac lekarza 'na razie męża odsunąć na bok" :p więc u nas na razie wstrzemięźliwość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Vew wrote:Super, że u Was wszystko dobrze. Ja dzisiaj powtórzyłam bete, zrobiłam jeszcze progesteron. W nocy mnie strasznie bolał brzuch i boję się, że coś jest nie tak
Mnie bolał brzuch ze dwa lub trzy dni po terminie miesiączki tak mocno w nocy, już myślałam że dostanę @ ale rano przeszło. Myślę że takie bóle u Ciebie to coś zupełnie naturalnego.
Nie musisz się martwić. Czekamy na Twoje wyniki ❤️Vew lubi tę wiadomość
-
Twinsowa wrote:Mnie bolał brzuch ze dwa lub trzy dni po terminie miesiączki tak mocno w nocy, już myślałam że dostanę @ ale rano przeszło. Myślę że takie bóle u Ciebie to coś zupełnie naturalnego.
Nie musisz się martwić. Czekamy na Twoje wyniki ❤️
Dam na pewno znać. Robiłam w innym laboratorium i wyniki mają być o 13.30.
Wczoraj jeszcze odbieralam wyniki glukozy, niestety już podwyższona i od dzisiaj jestem już na diecie cukrzycowej. Ale przyda mi się bo niestety po pierwszej ciąży sporo kg zostało..- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Mnie jak wróciłam wczoraj to bardzo bolało w pachwinach i w krzyżu, jak się polozylam to naprawdę mocbo doskwierało ale chwilę poleżałam i czułam jak przechodzi.
-
Renia wrote:Jakoś tak raźniej wiedzieć że nie tylko ja tak mam dziś dla odmiany siedzę w biurze a nie zdalnie, dobrze wyjść z domu do pracy czasami
-
Dziewczyny! Jestem po wizycie. Nie dowiedziałam się absolutnie nic. Pani dr opierdolila mnie za to że biorę kwas foliowy i powiedziała że zbadamy poziom i dopiero wtedy ewentualnie będę brać. Poza tym wg mnie nie zbadala, powiedziała że do zakończonego 8 tyg nie bada bo nie. I zabronila mi robić usg przed 12 tyg ciąży.
-
Anciol wrote:Dziewczyny! Jestem po wizycie. Nie dowiedziałam się absolutnie nic. Pani dr opierdolila mnie za to że biorę kwas foliowy i powiedziała że zbadamy poziom i dopiero wtedy ewentualnie będę brać. Poza tym wg mnie nie zbadala, powiedziała że do zakończonego 8 tyg nie bada bo nie. I zabronila mi robić usg przed 12 tyg ciąży.
Chyba żartujesz... Może idź do kogoś innego? Przecież to niepoważne, a USG powinna zrobić mimo wszystko, skąd wie że np ciąża jest w macicy. I jak można opierdolić za kwas foliowy... Jak mówiłam mojej lekarce że planujemy ciążę to kazała zacząć mi brać już do przodu, powiedziała że to nawet dla mnie jest poprostu dobre... Strasznie dziwna lekarka. -
Anciol wrote:Dziewczyny! Jestem po wizycie. Nie dowiedziałam się absolutnie nic. Pani dr opierdolila mnie za to że biorę kwas foliowy i powiedziała że zbadamy poziom i dopiero wtedy ewentualnie będę brać. Poza tym wg mnie nie zbadala, powiedziała że do zakończonego 8 tyg nie bada bo nie. I zabronila mi robić usg przed 12 tyg ciąży.
Czy to lekarz czy jakis żart. Każdy zaleca brać kwas foliowy już jak tylko przechodzi myśl o zajściu w ciążę, a usg koniecznie powinna zrobić bo tak jak piszą dziewczyny powyżej trzeba sprawdzić czy jest w macicy.
W 8 tygodniu jakby była w jajowodzie to może dojść do jego pęknięcia, nie rozumiem myślenia tej lekarki.
Chyba powinnaś znaleźć kogoś innego. -
Anciol wrote:Dziewczyny! Jestem po wizycie. Nie dowiedziałam się absolutnie nic. Pani dr opierdolila mnie za to że biorę kwas foliowy i powiedziała że zbadamy poziom i dopiero wtedy ewentualnie będę brać. Poza tym wg mnie nie zbadala, powiedziała że do zakończonego 8 tyg nie bada bo nie. I zabronila robić usg przed 12 tyg ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 12:42
- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Wiecie co, mam jeszcze opcję jednego ginekologa dziś o 16 i chyba się przejdę. Nawet badania ręcznego nie zrobila. Jedyne co mi pasowało w wizycie to że powiedziała że ciężarna jest jak święta krowa i powinna dużo odpoczywać i mało robić. No i powiedziała z kamieniami że jak są w terminie miesiączki to mogą być bo zarodek zajmuje tylko maleńka cześć endometrium A całą resztą ma prawo pracować i delikatnie się zluszczac