Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny A jak się czujecie? Ja od kilku dni nie jestem w stanie funkcjonować, mam okropne mdłości, ciężko mi cokolwiek przełknąć, jestem też mocno osłabiona, mam zawroty głowy, raz uczucie zimną A raz gorąca. Nie mam siły nawet chodzić A muszę się zająć dwulatkiem. Męża często nie ma, ma 24 godzinne dyżury więc bardzo dużo spoczywa na mnie. Mój synek też choruje, ma m.in. refluks i noce są tragiczne, bardzo często jest tak że śpi pół nocy na moich rękach w pionowej pozycji bo inaczej go zalewa i się dusi.
Ehh..trochę się Wam wyżaliłam 🥰Twinsowa lubi tę wiadomość
- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Vew wrote:Dziewczyny A jak się czujecie? Ja od kilku dni nie jestem w stanie funkcjonować, mam okropne mdłości, ciężko mi cokolwiek przełknąć, jestem też mocno osłabiona, mam zawroty głowy, raz uczucie zimną A raz gorąca. Nie mam siły nawet chodzić A muszę się zająć dwulatkiem. Męża często nie ma, ma 24 godzinne dyżury więc bardzo dużo spoczywa na mnie. Mój synek też choruje, ma m.in. refluks i noce są tragiczne, bardzo często jest tak że śpi pół nocy na moich rękach w pionowej pozycji bo inaczej go zalewa i się dusi.
Ehh..trochę się Wam wyżaliłam 🥰
Współczuję Ci.. Ja szczerze mówiąc to odpukać czuje się dobrze
Fakt, apetyt mam konkret i to mnie przeraża. Najbardziej na słodycze.. Muszę się od nich odciąć całkowicie 🥺
Ale mdłości zero. Chłopców mam już dużych więc przy nich spokojnie mogę odpoczywac, po pracy zrobiłam sobie drzemkę. -
Twinsowa wrote:Współczuję Ci.. Ja szczerze mówiąc to odpukać czuje się dobrze
Fakt, apetyt mam konkret i to mnie przeraża. Najbardziej na słodycze.. Muszę się od nich odciąć całkowicie 🥺
Ale mdłości zero. Chłopców mam już dużych więc przy nich spokojnie mogę odpoczywac, po pracy zrobiłam sobie drzemkę.
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam objawów, czułam się świetnie do samego końca i Tobie też życzę takiego samopoczucia. A co do słodyczy to ja nawet nie jestem w stanie o nich myśleć bo od razu mnie mdli. Mam też taki trochę mniej typowy objaw jak nadwrażliwość na zapachy. Wszystko mi śmierdzi 😋😁- 27.12.2020 CB
Hej dziewczyny! Widzę, że wielu z was się udało 😊 nie wiem czy pamiętacie, ale byłam zapisana na 31.01, a później owulka mi się spóźniała, więc stwierdziłam, że na styczeń się już nie załapię... Otóż 31 właśnie zobaczyłam cień i prawie spadłam z toalety 🙈 na początku myślałam że to wadliwy test, następnego dnia zrobiłam 2 testy, też pozytywne, pierwsza beta 44 (13dpo), jutro będę sprawdzać przyrost. Tym, którym się nie udało: walczcie i nie przestawajcie wierzyć ❤ Marzenia się spełniają ❤
MichaLina, Anciol, Milu, Twinsowa, Renia lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Twinsowa wrote:Współczuję Ci.. Ja szczerze mówiąc to odpukać czuje się dobrze
Ale mdłości zero. Chłopców mam już dużych więc przy nich spokojnie mogę odpoczywac, po pracy zrobiłam sobie drzemkę.
Twinsowa...cieszę się że nie jestem sama :p -
Mnie nie mdliło do czasu. Od kilku dni jak tylko wstanę nie mogę patrzeć na kuchnie mdli mnie w zoladku. Na słodkie nie popatrze nawet. Zapach lodowki jedzenia. Owszem jestem głodna ale nie zjem masakra. Dopiero od 10 puszcW to zjem. Ale nie z jakimś zajebistyn smakiem tylko muszę to zjem. Cały czas mam gule w zoladku wiecie głodni ale nie zjeciem masakra. Ale uroki. Siedzę w pracy pije herbatke z imbirem i nie wiem liczę że przejdzie ale dłużej tak nie pociągnę.
-
Asia9031 wrote:Mnie nie mdliło do czasu. Od kilku dni jak tylko wstanę nie mogę patrzeć na kuchnie mdli mnie w zoladku. Na słodkie nie popatrze nawet. Zapach lodowki jedzenia. Owszem jestem głodna ale nie zjem masakra. Dopiero od 10 puszcW to zjem. Ale nie z jakimś zajebistyn smakiem tylko muszę to zjem. Cały czas mam gule w zoladku wiecie głodni ale nie zjeciem masakra. Ale uroki. Siedzę w pracy pije herbatke z imbirem i nie wiem liczę że przejdzie ale dłużej tak nie pociągnę.
Nie wiem czy Wam zazdrościć czy się cieszyć 😁 ja nie mam żadnych objawów. A nie ukrywam, że czekam na nie bardzo bo w pierwszej ciąży wymiotowałam jak kot, wtedy wiedziałam że wszystko jest w porządku. -
Twinsowa wrote:Nie wiem czy Wam zazdrościć czy się cieszyć 😁 ja nie mam żadnych objawów. A nie ukrywam, że czekam na nie bardzo bo w pierwszej ciąży wymiotowałam jak kot, wtedy wiedziałam że wszystko jest w porządku.
Spokojnie, objawy nie muszą występować. Jestem tego idealnym przykładem. W pierwszej ciąży zero objawów, czułam się świetnie a synek rozwijał się książkowo 😉- 27.12.2020 CB
Dokładnie. Nie ma reguły. Serio. Ciesz się ją w 1 ciąży też nie miałam w cale. O widzicie 10 się zbliza i ssa mnie w zoladku czas na bulke z masłem. Czasami mam wyrzuty ze nie jem. Tak jak przed ciaza sałatki koktajle itd. Ale mój orgaznim mówi nie na to. Zmuszam się teraz do warzyw
-
Ale mam dziś zakręcony dzień w pracy, nawet nie miałam czasu tu do Was zajrzeć. Już za chwilę weekend:)
Ja poza zmęczeniem też póki co nie mam żadnych objawów, czasami mnie rano mdli ale minimalnie, napije się herbaty i mi przechodzi.
I naprawdę fajnie że możemy tu napisać i dzielić się objawami i informacjami ❤️ -
Hej. Ja się czuje ok, poza zmęczeniem .. mam wrażenie że zasnelabym w każdej pozycji. Mdłości się chyba jakieś pojawiają cały czas ale nie rano a wieczorem! Jak już leżę w łóżku.
Ogólnie to muszę w pracy do 10.02 podac czy się szczepie... I jest u nas jakiś głupi wymóg podania powodu. Nie chciałabym w pracy jeszcze mówić że się nie zaszczepie bo jestem w ciąży. -
MichaLina wrote:Hej. Ja się czuje ok, poza zmęczeniem .. mam wrażenie że zasnelabym w każdej pozycji. Mdłości się chyba jakieś pojawiają cały czas ale nie rano a wieczorem! Jak już leżę w łóżku.
Ogólnie to muszę w pracy do 10.02 podac czy się szczepie... I jest u nas jakiś głupi wymóg podania powodu. Nie chciałabym w pracy jeszcze mówić że się nie zaszczepie bo jestem w ciąży.
Ja powiedziałam już w pracy, bo różnie się czuje i dziewczyny na bank by się zorientowaly. Żyjemy w dość bliskich relacjach i stwierdzilam, że lepiej jest powiedzieć. Tym bardziej, że ja mam przejścia różne z tymi ciążami i jak nagle zadzwonię że idę na zwolnienie to nie będą się zastanawiać co się stało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 16:02
-
Michalina, powody zdrowotne do szczepienia lub przeciwskazania do niego to twoje poufne dane, załatw to może szybciej u kogoś w gabinecie, kto robi tę listę, może się uda jakoś nie przy świadkach?