Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anciol wrote:Wiecie co, mam jeszcze opcję jednego ginekologa dziś o 16 i chyba się przejdę. Nawet badania ręcznego nie zrobila. Jedyne co mi pasowało w wizycie to że powiedziała że ciężarna jest jak święta krowa i powinna dużo odpoczywać i mało robić. No i powiedziała z kamieniami że jak są w terminie miesiączki to mogą być bo zarodek zajmuje tylko maleńka cześć endometrium A całą resztą ma prawo pracować i delikatnie się zluszczac
Myślę że powinnaś spróbować iść do innego lekarza. Dziwna ta twoja lekarka, szczerze mówiąc na twoim miejscu bałbym się powierzyć jej całą ciążę. -
Anciol wrote:Aż się czuje jak idiotka i szukam w Internecie haseł typu czy "usg w ciąży uszkadza płód" no i nie znajduje potwierdzenia 🤷♀️
Ja bym zmieniła lekarza, szczególnie że masz taką możliwość.
Dziewczyny, czy wy też dużo jecie? Non stop mam ssanie. Nie jest szczupła i się boje co będzie dalej...już się dziś ważyłam i kilogram więcej.
No ale na prawdę czuję się głodna... Dziś rano zjadłam kanapki, w pracy jabłko, minęło 5 godzin a ja taka głodna że rzuciłam się w domu na wczorajszy obiad... Lekarz mi kazał nie przytyć a ja przytyłam w ciągu pierwszy dwóch tygodni ciąży 😂😂😂
Zaczynam się o to martwić. Serio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 13:41
-
O masakra ja napewno bym zmieniła lekarza. A to. Na Nfz czy prywatnie? Masakra. Kwas foliowy się powinno brać przed ciaza. Jesteśmy w polsce a nie w UK gdzie faktycznie pierwsze usg wykonywanie jest po 12 tyg. Masakra... Ale jak możliwość zmień lekarza. No jedyne co ci po widziała fajnego to to że c trzeba odpoczywać heheh czyli baba starej daty
-
Anciol wrote:Dziewczyny! Jestem po wizycie. Nie dowiedziałam się absolutnie nic. Pani dr opierdolila mnie za to że biorę kwas foliowy i powiedziała że zbadamy poziom i dopiero wtedy ewentualnie będę brać. Poza tym wg mnie nie zbadala, powiedziała że do zakończonego 8 tyg nie bada bo nie. I zabronila mi robić usg przed 12 tyg ciąży.
Sorry że się wtrącam w wątek ale to jakieś bzdury co gada ta Pani. Ciężko nazwać ją Doktorem 😱
Kwas foliowy jest zalecany przed ciążą i w trakcie.
Poza tym nie wiem czy wiecie ale kwas foliowy powinno się zażywać nie tylko jak się staramy o ciążę. Również w okresie rozrodczymAnciol lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Anciol wrote:Aż się czuje jak idiotka i szukam w Internecie haseł typu czy "usg w ciąży uszkadza płód" no i nie znajduje potwierdzenia 🤷♀️
Idź do tego lekarza na 16 i może tamten będzie lepszy bo tamtą to jakaś masakra 😲Anciol lubi tę wiadomość
-
Anciol uciekaj od tej baby!
To jest nieoraedopdobne jak w 21 wieku mozna takie glupoty wygadywać.
Kwas foliowy powinnysmy brać na dlugo przed zajściem w ciążę, a badanie powinno byc. Bez dwóch zdan. Z roku na rok statystyki pokazuja ze coraz trudniej jest zajsc w ciaze I ją utrzymac. Znajdz innego NORMALNEGO lekarza. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! ❤Anciol lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Vew wrote:Mam już wynik bety, 379. Przyrost o ponad 190%. Tylko progesteron mam 16 i nie wiem czy nie za niski
Super, wiedziałam że beta Ci ładnie wzrośnie 😁 progesteron w normie ale dość niski, zapytaj lekarza o włączenie luteiny albo innego specyfiku.
Cieszę się 🥰 wiedziałam że będzie dobrze -
Vew gratulacje! 😍
A ja się dziewczyny zaczynam martwić, bo dzisiaj czuje sie gorzej, pobolewa mnie gardło i troche się martwie ze jakies przeziębienie mnie lapie... jak szybko tego cholerstwa się pozbyc? Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi fasolce
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Milu wrote:Vew gratulacje! 😍
A ja się dziewczyny zaczynam martwić, bo dzisiaj czuje sie gorzej, pobolewa mnie gardło i troche się martwie ze jakies przeziębienie mnie lapie... jak szybko tego cholerstwa się pozbyc? Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi fasolce
Polecam herbatkę z imbiru! Kilka plasterków zalej wrzątkiem:) Z miodem i cytryną! Postawi cię na nogi. Do tego podobno imbir pomaga na mdłościMilu lubi tę wiadomość
-
Nie masz się co martwić. Cytrynka miodzik herbatka. Imbir. Wszystko co naturalne. Soki owoce. Po odpoczywaj i na pewno się organizm obroni. Mi wyskoczyła opryszczka i już wiem że trzeba trochę zwolnić i odpocząć. Bo już wyciąga ze mnie wszytsko co dobre. Ja stosuje femibion 1 więc tam też jakieś witaminki są.
Milu lubi tę wiadomość
-
Anciol wrote:Dziewczyny, jestem po 2 wizycie. Pecherzyk ciążowy z Pęcherzykiem zoltkowym. Mam przyjść za 2 tyg powinno być widoczne serduszko
Anciol lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
Anciol wrote:Dziewczyny, jestem po 2 wizycie. Pecherzyk ciążowy z Pęcherzykiem zoltkowym. Mam przyjść za 2 tyg powinno być widoczne serduszko
Super 🥰 cieszę się, że poszłaś gdzie indziej. Będziesz teraz spokojniejsza. Rośnijcie zdrowo!Anciol lubi tę wiadomość