Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Tak po.. Poszlam do innego lekarza. No wiec mam odstawic duphaston stopniowo. Niestety za wiele nie można w ciazy w.1 trymsestrze. Ogolnie masci tak. Wykluczac jedzenie ale to watpie bo nie jem cytrusow ani nic takiego ale ok. Zmienic proszek do prania i byc w kontakcie z dermatologiem. Jak nie minie a bedzie juz dozwolone dostane inne leki ale poki co leze obsypana pudrem dla dzieci i tak najlepiej jak nic mi nie obciera i dotyka. Ehh mecze sie okropnie. Wizyta super. Posluchalam wreszcie serduszka. Wszystko ok. Oby tak dalej.
-
Ja spoko, u mnie jest w kratkę. Dwa dni wymiotuję, dwa jest dobrze i tak na zmianę.
Dużo śpię, mało jem. Bez zmian. Brzuch mi już delikatnie odstaje 😁
A u was coś widać brzuszek? Mi z chłopcami dopiero wyszedł koło 14 tygodnia a tutaj już wywaliło 😅 -
Ja czuje sie raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie nie narzekam
Mi się wydaje za tak nisko nisko coś widać, ale mam wzdecia, które wszystko psują
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Mnie się wydaje że jeszcze nie widać ale zauważyłam że niektórych rzeczy nie mogę nosić już bo mam poczucie że uciskają mi brzuch ale że wzdęcia są na porządku dziennym to może to być równie dobrze od nich
Czuję się zazwyczaj dobrze, no tylko ciągle bym coś jadła 🙈
-
Ja ostatnio się nie udzielalam bo cały czas zmęczona jestem. Mogłabym.pewnie drzemac cały dzień. Brzuszek trochę mi widać Ale nie wiem czy to ciąża czy wzdęcia Ale podobno u bardzo szczupłych osób widać wcześniej. Skończyły mi się takie całodniowe mdłości, chociaż nadal mnie dość często mdli. A i mam ciągle lekko przyznany nos Ale czytałam że to normalne w ciąży
-
Hejo a ja sie zmagam nadal z wysypka dlatego mnie tak tu mało. Prawdopodobnie to osutka ciazowa czyli musze to zdzierzyc. Dostalam masci. Kapie sie w. Olejkach i balsamy dla alergikow
Duzo postow poczytalam o tym kilka kobiet znalazalam co maja to podobne do mojego i niestety przeszlo po ciazy. Oczywiscie z przerwami. U nnie od 2 tyh dopiero pierwszy dzien gdzie jest lepiej. A tak mialam dosc. Nawet dostaalam skierowanie do szpitala na dermatologie ale narazie sie nienwybieram bo sie boje. Wszytskie badania robie na biezazco i konsultuje z dermatologiem. Masakra. Mdlosci mi przeszly. Mam tylko rano. Ale bylam tydzien twmu na wizycie posluchalan serduszja o wszytsko dobrze.. Mam nadzieje ze tak bedzie nadal. Za tydzien prentalane. -
Halo dziewczynki. Czy ktoras z was ma taki cienki strumien moczu? Rano takie mam parcie ide a tam leci to siku i leci i leci. W ciagu dnia jak sie napije to samo chce sie mega. A wiexie normalnie bez ciazy jak sie tak chce idzie sie i sie sika sika a tu stumyczek....
-
Ja zaczęłam wstawać w nocy na siku, czasem nawet 2 razy. No i rano jak się budzę to muszę od razu do łazienki iść. Kilka razy też mi się zdarzył taki cienki strumień moczu. Ja myślę że to może też być dlatego że pęcherz nie koniecznie jest pełny Ale rozpychajaca się macica i przemeblowanie w brzuchu go po prostu uciska i stąd uczucie że chce się siku
-
U mnie w miarę. Mdłości jeszcze mam niewielkie, ale już nie wymiotuję co chwila. Brzuch mnie bolał ostatnio tak przez 3 dni a teraz już jest ok, myślę że to macica znowu się rozciąga i stąd pobolewanie co jakiś czas.
Ja prenatalne mam dopiero za dwa tygodnie (23.03) ale już nie mogę się doczekać 😁