Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za 1.5 tyg wizyta. Wiec jeszcze. A tez macie tak ze w ciagu dnia objawy mijaja. Dzisiaj sie tak dobrze czuje ze az sie przestraszyłam ze moze cos nientak...? Moga minac nudności.? W ciagu dnia nie mialam tzn juz zaczelan sie przyzwyczajac. A rano mam naciaga mnie ale unikam to co mnie najbardziej naciaga wiec moze dkatego...?
-
Dziewczynki czy moga minac mdlosci.... Tzn wiecie dopiero 2 gi dzien jak sie czuje dobrze. Ciagle. Glodna ale nie mam juz tak jak wczesniej ze glodna i nie moge zjesc nic bo mi nieodbrze... Tylko spokojnie moge zrobic jedzenie itd. Ale oczywiscie unikam zapachow i potraw ktore mnie draznily. Mwrtwie sie
-
To dobru znak mi wrocils energia. Uczulenie troche zelzalo. Mam nadzieje ze wszystko dobrze. Wizyta za 1.5 tyg. Nienwjem czy nie przypsieszyc ale wtedy musiałaby byc we wtorek sama ni ewiem. Moze nie świrować i nie latac co 2 tyg.... Ehh takie to trudne
-
Ja ide dzisiaj jednak. Przyspieszylam o tydzien bo mam ta wysypke. Bylam u dermatologa dostala. Masc za tydzje. Kontrola. Niby to nic niepokajacego. Dostaka. Skierowanie na badania watrobowe i nerkowe. Wiec bede spokojniejsza. Wiec wieczorkiem wizyta i zobacze swoje malenstwo. Energii mam wiecej w zwiazku z pogoda. Nie gotuje w domu bo wszystki smierdzi wiec dobrze sie czuje. Jem na co mam ochote.
-
Cześć dziewczynki, ja wzięłam się za wiosenne porządki i chyba dlatego tyle czasu się nie odzywałam.
Nie wymiotuję już tak często, odkad zaczęłam 10 tydzień ciąży to zdarzaja mi się bardziej nudności niż zwracanie jedzenia. Chociaż dalej muszę jeść bardzo małe ilości, po jednej kanapce czuje jakbym zjadła ich dziesięć 😳
Jutro jadę do mojej ginki, mam już komplet badań, rano muszę odebrac wynik przeciwciał w krwi w związku z ujemną grupa krwi. Miałam zastrzyk po ciąży pozamacicznej w tamtym roku ale kazała mi sprawdzić jak to wygląda po takim czasie.
Jutro standardowo 16.15 wizyta więc odezwę się pod koniec dnia. I biorę zwolnienie! Przyda się przed świętami 😊 -
Dominika, Twinsowa to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Koniecznie dajcie znać
Dobrze że już czujecie się lepiej:)
Ja mdłości nie mam wcale, miałam przez chwilę ale minęły, mdli mnie tylko jak jestem głodna, a głodna mam wrażenie że jestem cały czas, aż się boję ile przytyję 🙈
Też mam ujemną grupę krwi, jutro rano robię wszystkie badania właśnie -
Hejo. Bylam wczoraj na wizycie. Wszystko ok maluszek rosnie wszystko dobrze. Co do uczulenia bylam u dermatolog dala mi masc a ja głupia zapomnialam jej dodac ze biore duphaston. Dr gi ekolog kazal sluchac dermatologa. Wiec tak teraz na kontroli powiem jej o tym leku. Tylko masc pomaga a tworza sie nowe grudki swedzace. One sa lokalizowane rzadko. Musze dopytac ginekologa do kiedy sie tak mam męczyć a moze luteina by w zamian pomogla.. Hmm ah mam dosc
-
Dziewczyny u mnie wszystko dobrze. Dostałam L4 i nie miałam czasu nawet tutaj wejść bo muszę teraz wszystkie obowiązki przekazać mojej następczyni 😊
Dzidziulek zdrowy, pięknie machał nóżkami na usg i raz fajnie cały podskoczył 😁 ciąża rozwija się dobrze. Mi wczoraj robiła też badanie ginekologiczne żeby zobaczyć jak tam szyjka i ogólnie cała reszta..
Zapisałam się już na usg genetyczne za 3 tygodnie to będzie 12t4d. Nie robię testów PAPPA, moja ginka powiedziała, że jeśli ktoś zrobi mi dobre usg to będzie wszystko widać. Ona zaleca ten test kobietom w ciążach mnogich albo po 35r.z.
Idę do faceta z jej polecenia, robił on ostatnio usg mojej siostrze i była bardzo zadowolona.
Cieszę się że u was wszystko dobrze 😁 ja już też jestem spokojniejsza, nie wymiotuję już 3 dzień ale nadal mam mdłości. -
Ale ekstra Twinsowa. Masz chhyba super lekarza. U mnie wysyoka6 sie poglebila wiec pasuje odstawić lek
. Ginekolog jedynie odpisal odstawić. A na moje pytanie czy sie cos nie stanie i czy moze dakby luteine odpisal proponuje duohaston. Jsk duohaston jak ja nie spie tydzien tak mnie swedzi. Nie wiem co robic -
Twinsowa wrote:Dziewczyny u mnie wszystko dobrze. Dostałam L4 i nie miałam czasu nawet tutaj wejść bo muszę teraz wszystkie obowiązki przekazać mojej następczyni 😊
Dzidziulek zdrowy, pięknie machał nóżkami na usg i raz fajnie cały podskoczył 😁 ciąża rozwija się dobrze. Mi wczoraj robiła też badanie ginekologiczne żeby zobaczyć jak tam szyjka i ogólnie cała reszta..
Zapisałam się już na usg genetyczne za 3 tygodnie to będzie 12t4d. Nie robię testów PAPPA, moja ginka powiedziała, że jeśli ktoś zrobi mi dobre usg to będzie wszystko widać. Ona zaleca ten test kobietom w ciążach mnogich albo po 35r.z.
Idę do faceta z jej polecenia, robił on ostatnio usg mojej siostrze i była bardzo zadowolona.
Cieszę się że u was wszystko dobrze 😁 ja już też jestem spokojniejsza, nie wymiotuję już 3 dzień ale nadal mam mdłości.
Cieszę się ja na USG przeziernosci umówiłam się 31.03 (12+3) i jeśli będzie wszystko dobrze to też już nic więcej nie robię. Gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości wtedy pewnie zrobię nifty, ale na chwilę obecną nie planujeAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."