Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 1.5 tyg wizyta. Wiec jeszcze. A tez macie tak ze w ciagu dnia objawy mijaja. Dzisiaj sie tak dobrze czuje ze az sie przestraszyłam ze moze cos nientak...? Moga minac nudności.? W ciagu dnia nie mialam tzn juz zaczelan sie przyzwyczajac. A rano mam naciaga mnie ale unikam to co mnie najbardziej naciaga wiec moze dkatego...?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy moga minac mdlosci.... Tzn wiecie dopiero 2 gi dzien jak sie czuje dobrze. Ciagle. Glodna ale nie mam juz tak jak wczesniej ze glodna i nie moge zjesc nic bo mi nieodbrze... Tylko spokojnie moge zrobic jedzenie itd. Ale oczywiscie unikam zapachow i potraw ktore mnie draznily. Mwrtwie sie

• adu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, mogą minąć, raz są, raz ich nie ma. W ciąży nic nie jest stale. ;)
    Pamiętaj, niektóre dziewczyny nie mają żadnych objawów a wszystko jest dobrze - ja tak mam. Zero mdlosci czy dolegliwości.

Asia9031 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie co tam u was jak samopoczucie i woogle

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem cały czas zmęczona. Dziś spałam prawie 8 godzin A czuje się jakbym spala 4 godziny

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobru znak mi wrocils energia. Uczulenie troche zelzalo. Mam nadzieje ze wszystko dobrze. Wizyta za 1.5 tyg. Nienwjem czy nie przypsieszyc ale wtedy musiałaby byc we wtorek sama ni ewiem. Moze nie świrować i nie latac co 2 tyg.... Ehh takie to trudne

• Renia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, jak się macie, jak się czujecie? Jakiś przypływ energii w zwiazku z nadchodzącą wiosną? :)
    Ja mam już pojutrze kolejna wizytę, ale ten czas leci :) która następna?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide dzisiaj jednak. Przyspieszylam o tydzien bo mam ta wysypke. Bylam u dermatologa dostala. Masc za tydzje. Kontrola. Niby to nic niepokajacego. Dostaka. Skierowanie na badania watrobowe i nerkowe. Wiec bede spokojniejsza. Wiec wieczorkiem wizyta i zobacze swoje malenstwo. Energii mam wiecej w zwiazku z pogoda. Nie gotuje w domu bo wszystki smierdzi wiec dobrze sie czuje. Jem na co mam ochote.

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja wzięłam się za wiosenne porządki i chyba dlatego tyle czasu się nie odzywałam.

Nie wymiotuję już tak często, odkad zaczęłam 10 tydzień ciąży to zdarzaja mi się bardziej nudności niż zwracanie jedzenia. Chociaż dalej muszę jeść bardzo małe ilości, po jednej kanapce czuje jakbym zjadła ich dziesięć 😳

Jutro jadę do mojej ginki, mam już komplet badań, rano muszę odebrac wynik przeciwciał w krwi w związku z ujemną grupa krwi. Miałam zastrzyk po ciąży pozamacicznej w tamtym roku ale kazała mi sprawdzić jak to wygląda po takim czasie.

Jutro standardowo 16.15 wizyta więc odezwę się pod koniec dnia. I biorę zwolnienie! Przyda się przed świętami 😊

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Renia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, Twinsowa to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Koniecznie dajcie znać:)

Dobrze że już czujecie się lepiej:)
    Ja mdłości nie mam wcale, miałam przez chwilę ale minęły, mdli mnie tylko jak jestem głodna, a głodna mam wrażenie że jestem cały czas, aż się boję ile przytyję 🙈

Też mam ujemną grupę krwi, jutro rano robię wszystkie badania właśnie :)

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Bylam wczoraj na wizycie. Wszystko ok maluszek rosnie wszystko dobrze. Co do uczulenia bylam u dermatolog dala mi masc a ja głupia zapomnialam jej dodac ze biore duphaston. Dr gi ekolog kazal sluchac dermatologa. Wiec tak teraz na kontroli powiem jej o tym leku. Tylko masc pomaga a tworza sie nowe grudki swedzace. One sa lokalizowane rzadko. Musze dopytac ginekologa do kiedy sie tak mam męczyć a moze luteina by w zamian pomogla.. Hmm ah mam dosc

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku z Dzidzią :)

Renia lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    mutacja MTHFR, PAI1
  • Renia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:)
    Asia, Dominika najważniejsze że z maleństwem wszystko dobrze i się dobrze rozwija:)

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa, a jak Twoja wizyta?

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    mutacja MTHFR, PAI1
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wam lekarzw badaja szyjke juz na wizytach czy tylko robia wam usg i tyle.

• Renia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko USG:)
    Dzisiejsza wizyta w porządku, maleństwo rośnie. Wyznaczyłam się już na prenatalne :)

Twinsowa jak u Ciebie?

Dominika283 lubi tę wiadomość

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko dobrze. Dostałam L4 i nie miałam czasu nawet tutaj wejść bo muszę teraz wszystkie obowiązki przekazać mojej następczyni 😊

Dzidziulek zdrowy, pięknie machał nóżkami na usg i raz fajnie cały podskoczył 😁 ciąża rozwija się dobrze. Mi wczoraj robiła też badanie ginekologiczne żeby zobaczyć jak tam szyjka i ogólnie cała reszta..

Zapisałam się już na usg genetyczne za 3 tygodnie to będzie 12t4d. Nie robię testów PAPPA, moja ginka powiedziała, że jeśli ktoś zrobi mi dobre usg to będzie wszystko widać. Ona zaleca ten test kobietom w ciążach mnogich albo po 35r.z.
    Idę do faceta z jej polecenia, robił on ostatnio usg mojej siostrze i była bardzo zadowolona.

Cieszę się że u was wszystko dobrze 😁 ja już też jestem spokojniejsza, nie wymiotuję już 3 dzień ale nadal mam mdłości.

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ekstra Twinsowa. Masz chhyba super lekarza. U mnie wysyoka6 sie poglebila wiec pasuje odstawić lek
    . Ginekolog jedynie odpisal odstawić. A na moje pytanie czy sie cos nie stanie i czy moze dakby luteine odpisal proponuje duohaston. Jsk duohaston jak ja nie spie tydzien tak mnie swedzi. Nie wiem co robic

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko dobrze. Dostałam L4 i nie miałam czasu nawet tutaj wejść bo muszę teraz wszystkie obowiązki przekazać mojej następczyni 😊

Dzidziulek zdrowy, pięknie machał nóżkami na usg i raz fajnie cały podskoczył 😁 ciąża rozwija się dobrze. Mi wczoraj robiła też badanie ginekologiczne żeby zobaczyć jak tam szyjka i ogólnie cała reszta..

Zapisałam się już na usg genetyczne za 3 tygodnie to będzie 12t4d. Nie robię testów PAPPA, moja ginka powiedziała, że jeśli ktoś zrobi mi dobre usg to będzie wszystko widać. Ona zaleca ten test kobietom w ciążach mnogich albo po 35r.z.
    Idę do faceta z jej polecenia, robił on ostatnio usg mojej siostrze i była bardzo zadowolona.

Cieszę się że u was wszystko dobrze 😁 ja już też jestem spokojniejsza, nie wymiotuję już 3 dzień ale nadal mam mdłości.

Cieszę się :) ja na USG przeziernosci umówiłam się 31.03 (12+3) i jeśli będzie wszystko dobrze to też już nic więcej nie robię. Gdyby lekarz miał jakieś wątpliwości wtedy pewnie zrobię nifty, ale na chwilę obecną nie planuje :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    mutacja MTHFR, PAI1
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ