Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlutka128 wrote:Przepraszam Was bardzo ale dla mnie takie patrzenie czy jest kreska jak się włączy jakieś filtry to nie ma żadnego znaczenia.... Ja rozumiem że na prawdę się chce zajść w ciążę ale trzeba mimo wszystko zachować trochę rozsadku.... Jeśli nie widać normalnie żadnego cienia cienia to po co sprawdzać z filtrami? Logiczne że włączając filtr zawsze coś pokaże, nawet fabryczna linie więc nie potrzebnie się nakręcać.... Nie chcę nikogo urazić, ja również bardzo chce dziecka ale trzeba też trochę zluzować a się uda. Niepotrzebnie jest się nakręcać bo później rozczarowanie bardzo boli........
-
Danya wrote:Hej dziewczyny, czy w żółtych bobo testach widać pod światło miejsce gdzie powinna byc kreska ciążowa? 🤔 Bo zrobiłam test i coś tam ledwo, ledwo widać pod światło, ale nie wydaje mi się, że to kreska zwiastująca ciąże. Dzisiaj 25 dc, cykle 24-25 dniowe, owu nie wiem kiedy byla.
https://zapodaj.net/33b114330a2b5.jpg.html
Hej, ja u Ciebie widze, tak jak wczoraj u Dastiny takie "zagiecie/wgniecenie" w miejscu, gdzie powinna byc druga kreska. Tez tak kiedys mialam, ale od razu cos mi nie pasowalo, bo to nie byla rozowa kreska. Dziewczyny, nie sikajcie bezposrednio na test. Najlepiej do kubeczka, a jesli sa takie hocki klocki z testem, lepiej zrobic drugi test z tego samego moczu. Trzymam za Was kciuki ♥️Cini_Mini lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Alutka128 wrote:Przepraszam Was bardzo ale dla mnie takie patrzenie czy jest kreska jak się włączy jakieś filtry to nie ma żadnego znaczenia.... Ja rozumiem że na prawdę się chce zajść w ciążę ale trzeba mimo wszystko zachować trochę rozsadku.... Jeśli nie widać normalnie żadnego cienia cienia to po co sprawdzać z filtrami? Logiczne że włączając filtr zawsze coś pokaże, nawet fabryczna linie więc nie potrzebnie się nakręcać.... Nie chcę nikogo urazić, ja również bardzo chce dziecka ale trzeba też trochę zluzować a się uda. Niepotrzebnie jest się nakręcać bo później rozczarowanie bardzo boli........
Podpisuje się pod tym co napisałaś.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualnyTyle malujecie, że ja kompletnie nie nadążam 🙈
Gratuluje II kresek, i współczuję wszystkim biochemów...strasznie dużo 😔
Ja niby podchodze bardzo na luzie, ale jakos chyba szybko owu w tym cyklu i sie nakrecam powoli (ale tak na prawdę nie qiem czy to owu czy nie bo nic nie sprawdzam, tylko sluz), czy niepokalanek mogl cos namieszac /przyspieszyc ?
Trzymam kciuki za reszte💪anka, Kira, futuremama, Lalinka lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:Tyle malujecie, że ja kompletnie nie nadążam 🙈
Gratuluje II kresek, i współczuję wszystkim biochemów...strasznie dużo 😔
Ja niby podchodze bardzo na luzie, ale jakos chyba szybko owu w tym cyklu i sie nakrecam powoli (ale tak na prawdę nie qiem czy to owu czy nie bo nic nie sprawdzam, tylko sluz), czy niepokalanek mogl cos namieszac /przyspieszyc ?
Trzymam kciuki za reszte💪
Mi niepokalanek chyba właśnie przyspieszył w tym cyklu. Zawsze miałam 18dc i później, a w tym 15 czy 16dc 😉
W ogóle chciałam powiedzieć, że ja co miesiąc w drugiej fazie "żegnam się" z rzeczami, których nie będę mogła jeść/robić w ciąży 😂 I już zaliczyłam "ostatnie" sushi, teraz piję grzane piwko 😂
Do tego jestem trenerem fitness i między innymi prowadzę zajęcia na trampolinach. I zawsze jak jestem w pracy to sobie myślę, że to może moje ostatnie skakanie na długi czas 😍✊
Zastanawiam się czy któraś z Was też ma podobne rytuały albo jakieś inne? 😎Krokus85 lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:Mi niepokalanek chyba właśnie przyspieszył w tym cyklu. Zawsze miałam 18dc i później, a w tym 15 czy 16dc 😉
W ogóle chciałam powiedzieć, że ja co miesiąc w drugiej fazie "żegnam się" z rzeczami, których nie będę mogła jeść/robić w ciąży 😂 I już zaliczyłam "ostatnie" sushi, teraz piję grzane piwko 😂
Do tego jestem trenerem fitness i między innymi prowadzę zajęcia na trampolinach. I zawsze jak jestem w pracy to sobie myślę, że to może moje ostatnie skakanie na długi czas 😍✊
Zastanawiam się czy któraś z Was też ma podobne rytuały albo jakieś inne? 😎
Ja zawsze wyliczam kiedy poród, jeśli zajdę. Kiedy prenatalne itd😂
Kira, Cini_Mini lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ja zawsze myślę sobie o pracy, że może to ostatnie tygodnie w niej 😁 przed pandemią już tak byłam poirytowana że myślałam albo ciąża do końca roku a jak się nie uda to szukam pracy. No a teraz siedzę grzecznie, bo boje się w tych czasach rezygnować z umowy na czas nieokreślony... Ale też sobie przeliczam z jakiego miesiąca mogłoby być dziecko 😁
Kira lubi tę wiadomość
-
Ja wam powiem ze żadnym testom już nie uwierzę chyba że wyjdą 2 krechy i to 2 dni pod rząd bo ciężko się potem otrząsnąć jak taki cień zrobi nadzieję. Teraz wszystko pokładam w laparoskopii bo czytałam że 3 cykle po są najbardziej płodne więc wdrażamy wszystko co się da z mężem od orzechów tapioki wiesiołka po żel do ❤️ i może kubeczek ale postanowiłam podejść do tego jakbym była wyzerowana, jakbysmy starali się od nowa tylko z inną wiedzą bo myślę że z tą wiedzą która posiadam teraz to 1,5 roku temu by się udało ale niestety. Nieznajomość własnego organizmu szkodzi a jeszcze gorsze jest słuchanie złych doradców a u nas najgorszym doradca jest stres (i stare ciotki) to on nie pozwala nam spać robi blokadę w głowie i często może doprowadzić nawet do rozpadu nawet najlepiej pielęgnowanego związku.
Moje postanowienie na czas po "resecie" - żyć rozsądnie i starać się nie pozwolić manipulować podświadomości, nie tracić pieniędzy na zbędne testy i nie ciosać kołków na głowie najbliższym
Dziękuję wam za miłe słowa, podejrzewam że odezwę się dopiero po zabiegu i pewnie spotkam się z niektórymi z was w nowym wątku ale życzę wam żeby to był wasz ostatni wątek staraniowy 🥰Martyna33, Natka1993, Kira, Monika7, Beza27, Pomarańcza, futuremama, Cini_Mini, Domistr lubią tę wiadomość
-
Dastiny wrote:Ja wam powiem ze żadnym testom już nie uwierzę chyba że wyjdą 2 krechy i to 2 dni pod rząd bo ciężko się potem otrząsnąć jak taki cień zrobi nadzieję. Teraz wszystko pokładam w laparoskopii bo czytałam że 3 cykle po są najbardziej płodne więc wdrażamy wszystko co się da z mężem od orzechów tapioki wiesiołka po żel do ❤️ i może kubeczek ale postanowiłam podejść do tego jakbym była wyzerowana, jakbysmy starali się od nowa tylko z inną wiedzą bo myślę że z tą wiedzą która posiadam teraz to 1,5 roku temu by się udało ale niestety. Nieznajomość własnego organizmu szkodzi a jeszcze gorsze jest słuchanie złych doradców a u nas najgorszym doradca jest stres (i stare ciotki) to on nie pozwala nam spać robi blokadę w głowie i często może doprowadzić nawet do rozpadu nawet najlepiej pielęgnowanego związku.
Moje postanowienie na czas po "resecie" - żyć rozsądnie i starać się nie pozwolić manipulować podświadomości, nie tracić pieniędzy na zbędne testy i nie ciosać kołków na głowie najbliższym
Dziękuję wam za miłe słowa, podejrzewam że odezwę się dopiero po zabiegu i pewnie spotkam się z niektórymi z was w nowym wątku ale życzę wam żeby to był wasz ostatni wątek staraniowy 🥰
Z całego serca życzę powodzenia ❤️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dastiny wrote:Ja wam powiem ze żadnym testom już nie uwierzę chyba że wyjdą 2 krechy i to 2 dni pod rząd bo ciężko się potem otrząsnąć jak taki cień zrobi nadzieję. Teraz wszystko pokładam w laparoskopii bo czytałam że 3 cykle po są najbardziej płodne więc wdrażamy wszystko co się da z mężem od orzechów tapioki wiesiołka po żel do ❤️ i może kubeczek ale postanowiłam podejść do tego jakbym była wyzerowana, jakbysmy starali się od nowa tylko z inną wiedzą bo myślę że z tą wiedzą która posiadam teraz to 1,5 roku temu by się udało ale niestety. Nieznajomość własnego organizmu szkodzi a jeszcze gorsze jest słuchanie złych doradców a u nas najgorszym doradca jest stres (i stare ciotki) to on nie pozwala nam spać robi blokadę w głowie i często może doprowadzić nawet do rozpadu nawet najlepiej pielęgnowanego związku.
Dziękuję wam za miłe słowa, podejrzewam że odezwę się dopiero po zabiegu i pewnie spotkam się z niektórymi z was w nowym wątku ale życzę wam żeby to był wasz ostatni wątek staraniowy 🥰
Trzymam kciuki 🤞 🍀 wszystko będzie dobrze 🍀
Dziewczyny! Ile stron do nadrobienia 😳😂 dziś ostatnia nocka, więc obiecuję, że wszystko nadrobię jutro jak wstanę 😁 a podejrzewam, że będzie tego jeszcze więcej 😀
U mjie śluz płodny się skończył, jedynie co mnie martwi to że żaden owulak nie wyszedł pozytywnie 😫 nie wiem czy przeoczyłam PIK, czy jednak nici z tego cyklu 😢 czekam na środę i na monitoring...♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Trzymam kciuki 🤞 🍀 wszystko będzie dobrze 🍀
Dziewczyny! Ile stron do nadrobienia 😳😂 dziś ostatnia nocka, więc obiecuję, że wszystko nadrobię jutro jak wstanę 😁 a podejrzewam, że będzie tego jeszcze więcej 😀
U mjie śluz płodny się skończył, jedynie co mnie martwi to że żaden owulak nie wyszedł pozytywnie 😫 nie wiem czy przeoczyłam PIK, czy jednak nici z tego cyklu 😢 czekam na środę i na monitoring... -
anka wrote:Nie martw się na zapas, w środę będzie wszystko wiadomo ✊
Wiem, wiem, ale już mi się humor zepsuł 😰♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualny
-
anka wrote:Może faktycznie przegapiłaś.. miejmy nadzieję że owu była!
anka lubi tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Moim rytuałem jest picie ostatniego kieliszka wina w dzień owu, bo przecież później przez kolejny minimum rok to sie nie napije
A co sądzicie o saunowaniu? Saunujemy w saunie suchej z mężem regularnie 2 razy w tygodniu od kwietnia (przerwy oczywiście jak mam okres) raczej od czasu starań w nieco niższych temperaturach 70-75 stopni.Annie13 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze
-
nick nieaktualnyLalinka wrote:Natka na pocieszenie mi ciągle owulaki wychodziły pozytywne od 13 dc, a to też nie dobrze. Często zdarza się tak, że wyrzut lh można przegapić.
-
Lalinka wrote:Natka na pocieszenie mi ciągle owulaki wychodziły pozytywne od 13 dc, a to też nie dobrze. Często zdarza się tak, że wyrzut lh można przegapić.
Dziękuję ❤️ czekam na środę, zobaczymy co powie lekarzLalinka lubi tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.