Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:a jesli chodzi o pcos to kiedyś też na to patrzyli ale już sie od tego odchodzi ja miałam stosunek lekko ponad jeden do tego podwyzszone androgeny lekarka mi wmowila że to pewnie pcos ale usg nie zrobila tak mnie to zmartwiło że wykonałam badanie amh i wiedziałam że to żadne pcos najważniejsze jest usg oczywiście potem moj obecny lekarz potwierdził moją teorie dużo lekarzy traktuje pacjentów tasmowo..
Zgadzam się, w ogóle diagnoza PCOS zaczęła być zbyt częsta. Tam jest tyle kryteriów które trzeba spełnić, żeby można było ją postawić, a lekarze raczej się do tego nie stosują.
Usg jest ważne, ale tez jak masz policystyczne jajniki możesz nie mieć PCOS spokojnie 😂
Skomplikowana ta medycyna, jak się człowiek zagłębi25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:32
Lalinka lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Olenkaqx wrote:Dam nam czas jeszcze 2 cykle, jak nie zajdziemy to zrezygnujemy z saunowania
Myślę że warto to rozważyć, to nie jest napewno tak że po saunie może być mężczyzna całkowicie bezpłodny, poprostu tą płodność obniża, ja gdzieś właśnie czytałam że po zrezygnowaniu z sauny płodność wraca do stanu sprzed po około 3 miesiącach, dlatego ustaliliśmy że póki co nie będzie chodził ale to też dlatego że grają rolę inne czynniki jak dużo stresu w pracy czy to że jesteśmy już trochę po 30, nie chcieliśmy dodawać kolejnychLolipop, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Dastiny przykro mi, że testy Cię oszukują. Ja też pewnie bym się cieszyła gdybym zobaczyła bladziocha.
Macie rację, że lepiej poczekać i nie kombinować z patrzeniem na test przez filtry i szukać tej kreski. Jeśli ma być to się pojawi prędzej czy później. Ja też należę do niecierpliwych i najlepiej test robiłabym dwa dni po stosunku 😌
U mnie dziś 7 dpo, piersi mnie coś tam bolą dziwnie ale nie wiem czy to nie przez dupka. Mam też większy apetyt. Chyba za wcześnie na jakieś konkretne objawy.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że już za parę dni wszystko się wyklaruje 🙂Lili93, anka, Lalinka, futuremama lubią tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualnySzyszka90 wrote:Dastiny przykro mi, że testy Cię oszukują. Ja też pewnie bym się cieszyła gdybym zobaczyła bladziocha.
Macie rację, że lepiej poczekać i nie kombinować z patrzeniem na test przez filtry i szukać tej kreski. Jeśli ma być to się pojawi prędzej czy później. Ja też należę do niecierpliwych i najlepiej test robiłabym dwa dni po stosunku 😌
U mnie dziś 7 dpo, piersi mnie coś tam bolą dziwnie ale nie wiem czy to nie przez dupka. Mam też większy apetyt. Chyba za wcześnie na jakieś konkretne objawy.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że już za parę dni wszystko się wyklaruje 🙂
trzymam kciuki ! -
anka wrote:pamiętam że mnie strasznie piersi bolały od dupka masakra . ledwo mogłam sie dotknąć..
trzymam kciuki !
Ja miałam go brać 5 dni. Ale jeszcze wezmę przez kilka do zrobienia testu ale już tylko po jednej tabletce dziennie bo boję się że jak mi hormon mocno spadnie to mój organizm pozbędzie się ewentualnego zarodka.
W zeszłym cyklu też musiałam brać dupka i piersi też bolały ale tylko lekko po bokach.
A teraz też są takie pełniejsze i bolą mocniej.
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Lili93 wrote:Hej dziewczyny 🥰 rzadko się tu odzywam ale czytam wszystko 😂😂 Gratuluje nowym mamusiom i przytulam te którym w tym cyklu nie wyszło. ❤
Ja miałam testowanie 1 stycznia ale nic nie wychodziło. Nawet okresu nie mam jeszcze. Wczoraj zrobiłam test i jakiś cień się pojawił ale nawet nie biorę tego pod uwagę. Jeżeli ten cień to to , to następny test już to pokaże. Jutro umawiam się do gina. Mam nadzieję że uda mi się do niego dostać w przeciągu tygodnia ( mieszkam w niemczech i tu u mnie ciężko o Polaka A języka nie znam )01.11.2023 - pozytywny test
-
nick nieaktualnySzyszka90 wrote:Ja miałam go brać 5 dni. Ale jeszcze wezmę przez kilka do zrobienia testu ale już tylko po jednej tabletce dziennie bo boję się że jak mi hormon mocno spadnie to mój organizm pozbędzie się ewentualnego zarodka.
W zeszłym cyklu też musiałam brać dupka i piersi też bolały ale tylko lekko po bokach.
A teraz też są takie pełniejsze i bolą mocniej.Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Asia9031 wrote:dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze
Cześć mi się tak zdarza, że po lub w trakcie owulacji boli jajnik przy ruszaniu, chodzeniu, sikaniu i siadaniu. Mnie zazwyczaj zawsze bolał lewy i wiedziałam ze to owu ale
kiedyś miałam taki ból z prawego i już chciałam na pogotowie jechać bo myślałam ze wyrostek. Pytałam tez ginekologa o to powiedział ze czasem tak jest jak się płyn do otrzewnej wyleje (czy jakiś tak). Mi się takie bolesne owu zaczęły po 30stce wcześniej ich nie czułam.agusia_246 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Hej dziewczyny.
W 19dc ból jajnikow głównie lewy.
Caly czas od rana ..nigdy przed okresem tak mnie nie bolało zawsze w dniu spodziewanej @ albo na 2 dzien jej trwania. Jak myślicie czy jest szansa ze to jest ciąża?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Hej dziewczyny.
Caly czas od rana ..nigdy przed okresem tak mnie nie bolało zawsze w dniu spodziewanej @ albo na 2 dzien jej trwania. Jak myślicie czy jest szansa ze to jest ciąża?
Może raczej na owulacje ? W 19dc objawy ciąży to mało prawdopodobne, choć zależy ilu dniowe cykle. Miałaś w tym cyklu potwierdzoną owulacje ?
Ból jajnika raczej nie jest objawem ciąży. Zrób test w dniu spodziewanej @25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Karloina wrote:Hej dziewczyny.
Caly czas od rana ..nigdy przed okresem tak mnie nie bolało zawsze w dniu spodziewanej @ albo na 2 dzien jej trwania. Jak myślicie czy jest szansa ze to jest ciąża? -
Ja to się czasem jak wróżka czuje jak czytam niektóre pytania na forum 🤣
Szanse są 50/50 albo będzie ciąża albo nieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 21:58
Beza27, Kira, Lili93, anka, futuremama, Stysia16 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Dastiny przykro mi. Mam nadzieję że po tym zabiegu szybciutko ujrzysz 2 kreseczki ❤️
Co do Hormonów. Wszystkie współdziałają ze sobą. Gdzieś kiedyś czytalam że nadmiar suplementacji progesteronu podwyższa testosteron i to tak o.. Ze nie jest bez wpływu na cykl następny
Ja muszę zadbać o sen... Przed 3 synem mało Sypiałam aż w końcu wzięłam się za wysypianie i myślę że miało to swój pozytywny udział.
Także od jutra wracam z pracy i od razu do wyra 😆
Morsowanie przy staraniach nie powinno zaszkodzić. Tym bardziej osobie która jest już do tego przyzwyczajona.. Czy sauna....Ale jeśli chodzi o jajka to osłabić coś tam może a to jak wiadomo regeneruje się dobre 3 miesiące 😆
Ale żyć trzeba i też jestem zdania ze luz jak najbardziej wskazany. Piwko wypije bez względu na dzień cyklu i koniec choć często piję tyle co nic . Ale jak wiadomo.. Czasem ochota może przyjść w najmniej spodziewany momencie.
I też ma nastawienie takie że co ma się zagnieździć to się zagnieździ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 22:01
-
Martyna33 wrote:Może raczej na owulacje ? W 19dc objawy ciąży to mało prawdopodobne, choć zależy ilu dniowe cykle. Miałaś w tym cyklu potwierdzoną owulacje ?
Ból jajnika raczej nie jest objawem ciąży. Zrób test w dniu spodziewanej @25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyKarloina wrote:Hej dziewczyny.
Caly czas od rana ..nigdy przed okresem tak mnie nie bolało zawsze w dniu spodziewanej @ albo na 2 dzien jej trwania. Jak myślicie czy jest szansa ze to jest ciąża? -
Wiem, ze ból jajnika nie musi oznaczać ciąży tylko po prostu nigdy nie mialam tak szybko przed@ żadnych bólów. A od rana mnie boli . Moze to jakis torbiel.. Nie mam pojęcia. A teraz ciężko jest z tymi tele poradami. Poczekam do @ , dzieki;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Wiem, ze ból jajnika nie musi oznaczać ciąży tylko po prostu nigdy nie mialam tak szybko przed@ żadnych bólów. A od rana mnie boli . Moze to jakis torbiel.. Nie mam pojęcia. A teraz ciężko jest z tymi tele poradami. Poczekam do @ , dzieki;)
Rozumiem ze się martwisz, ale myśle ze nie ma czym. Ja bym bardziej obstawiała owulacje u Ciebie.
W dniu miesiączki wszystko się wyjaśni, wcześniej można tylko gdybać25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Lili93 wrote:51 🤷♀️ mysle ze mialam bardzo pozno owulacje. Nie zdarza mi się to często. Ostatni taki cykl miałam grubo ponad 3 lata temu.01.11.2023 - pozytywny test