Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Wiem, ze ból jajnika nie musi oznaczać ciąży tylko po prostu nigdy nie mialam tak szybko przed@ żadnych bólów. A od rana mnie boli . Moze to jakis torbiel.. Nie mam pojęcia. A teraz ciężko jest z tymi tele poradami. Poczekam do @ , dzieki;)
    Ja też się tak ostatnio martwiłam że torbiel ale to jak się się okres spóźnił ppo hsg trwał 52 dni. Też myślałam że torbiel ale nie naszczescie . W tym dniu cyklu myślę że taki ból to normalka

• Lili93 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia25 wrote:
    Co Ty mówisz 🤯 a ja przy 36 rozkminiam co jest nie tak 😅 kiedy znów testujesz?
    Jutro :) trzymajcie kciuki 🙏🙏

Kira, Renia, Beza27, Cecylia25 lubią tę wiadomość

3i49y2v49c2b7dsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili93 wrote:
    Trzymam! Daj znać 😇

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili93 wrote:
    Trzymam mocno ❤️

01.11.2023 - pozytywny test

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili93 wrote:
    Trzymamy, trzymamy! 😍

Ufff, ja już po weekendzie pracującym, nareszcie, teraz 2 dni wolnego i mam plan nic nie robić, serio 😂 potrzebuje odpocząć 😜😁 u mnie w nocy pojawił się znów śluz płodny 😏 I to tak rozciągliwy, że chyba 1 raz miałam aż tak rozciągliwy 😅 sorry za szczegóły, jestem ciekawa jaka będzie temp. jak wstanę... Do środy zostały 2 dni... Nie mogę się doczekać tego monitoringu, jestem ciekawa czy pęcherzyk pękł... Mam nadzieję, że tak, bo jak nie to chyba oszaleję 😬

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Trzymamy, trzymamy! 😍

Ufff, ja już po weekendzie pracującym, nareszcie, teraz 2 dni wolnego i mam plan nic nie robić, serio 😂 potrzebuje odpocząć 😜😁 u mnie w nocy pojawił się znów śluz płodny 😏 I to tak rozciągliwy, że chyba 1 raz miałam aż tak rozciągliwy 😅 sorry za szczegóły, jestem ciekawa jaka będzie temp. jak wstanę... Do środy zostały 2 dni... Nie mogę się doczekać tego monitoringu, jestem ciekawa czy pęcherzyk pękł... Mam nadzieję, że tak, bo jak nie to chyba oszaleję 😬
    Zawsze w następnym cyklu może ci zlecił zastrzyk 😇 a testy owu nadal robisz?

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wieczorem kilka nitek krwi ale rano czysto a ja mojemu już powiedziałam że 🙉😅 trochę głupio wyszło

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zawsze w następnym cyklu może ci zlecił zastrzyk 😇 a testy owu nadal robisz?

Wczoraj zrobiłam, ale popołudniu - negatywny. I tylko jeden. A w ostatnim cyklu miałam tak że rano był negatyw, popołudniu trochę mocniejsza ale negatyw, a wieczorem dwie grube krechy, znów rano negatyw. Więc nie wiem czy po prostu tego nie przeoczyłam 😫

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Wczoraj zrobiłam, ale popołudniu - negatywny. I tylko jeden. A w ostatnim cyklu miałam tak że rano był negatyw, popołudniu trochę mocniejsza ale negatyw, a wieczorem dwie grube krechy, znów rano negatyw. Więc nie wiem czy po prostu tego nie przeoczyłam 😫
    W sumie całkiem możliwe, a to twój pierwszy cykl stymulowany? Nie masz swoich owulacji?

Asia9031 lubi tę wiadomość

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robiliście kiedyś testy owu z horienmedical? Czytałam że one się słabo wybarwiają, to prawda?

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    W sumie całkiem możliwe, a to twój pierwszy cykl stymulowany? Nie masz swoich owulacji?

Nie mam stymulacji, na razie sam monitoring bez żadnych leków. Była jedna sytuacja gdzie pęcherzyk nie pękł. Stąd decyzja lekarza o monitoringu - czy to jednorazowa akcja czy jakiś poważniejszy problem :)

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 33 dc testy raz tak raz tak pokazują więc czekam w kolejce na betę co ma być to będzie. Może miałam bezowulacujny że ten okres się spóźnia.. Albo biochem.. Trudno gdybac ale. Moje się ujrzeć ujemna betę

w57vrjjgs1ia7rw6.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    U mnie dziś 33 dc testy raz tak raz tak pokazują więc czekam w kolejce na betę co ma być to będzie. Może miałam bezowulacujny że ten okres się spóźnia.. Albo biochem.. Trudno gdybac ale. Boję się ujrzeć ujemna betę

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Mnie bardzo kusi zrobić betę ale za bardzo się boję że będzie negatywna i czekam sobie nie wiem już sama na co 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Nie mam stymulacji, na razie sam monitoring bez żadnych leków. Była jedna sytuacja gdzie pęcherzyk nie pękł. Stąd decyzja lekarza o monitoringu - czy to jednorazowa akcja czy jakiś poważniejszy problem :)
    Sam to na razie że spokojem :) ja w sumie też raz miałam jednorazowa sytuację że torbiel się zrobiła po niepieknietym potem byłam w grudniu po hsg i w 14 DC pęcherzyki były zbyt małe lekarz stwierdził wtedy o stymulacji i od razu żeby podać zastrzyk . Mi to tam pasuje staram się zbyt długo żeby strzelać czy pęknie czy nie , moja psychika chyba też by to nie wytrzymała

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny z rana? Są jakieś kreseczki?

Szczęściara czekamy na wyniki 😍

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia25 wrote:
    Mnie bardzo kusi zrobić betę ale za bardzo się boję że będzie negatywna i czekam sobie nie wiem już sama na co 🤔
    Ja idę bo już spać przez to nie mogę cały czas o tym myślę a tak to sytuacja będzie wiadoma

Cecylia25, futuremama lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Ja idę bo już spać przez to nie mogę cały czas o tym myślę a tak to sytuacja będzie wiadoma
    Trzymam kciuki 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Kciuki ✊✊

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadeszła 🙉 🤷‍♀️
    To był nasz ostatni cykl starań... Ponownie zaczynamy za prawie rok jak skończymy domek i będziemy na swoim... Nie chcę żadnej z Was wtedy spotkać na testowaniu, chyba że z kolejnym maleństwem 😘 powodzenia ❤️❤️❤️

Lolipop, Luusia, Otter, redka, Karo123, Stysia16, Jo_an, Renia, Olenkaqx, Agata :), Kira, Nynka, Syla87 lubią tę wiadomość

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ