Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity pediatra mówiła o tym, ale powtórzy badanie, żeby zobaczyć, czy spada, czy się utrzymuje poziom. Także Polcia, szykuj łapki na krewkę ;(
    Do ciumkania chyba lepsze rączki, ale ze zwróceniem uwagi, czy to nie jest kciuk :P bo jak się nauczy ssać kciuk jak smoczek, to będzie kłopot :/ jak to powiedziała neurologopeda: smoczek wyrzucisz, kciuka nie utniesz zapewne :P A jak nigdy kciuka nie ssie, tak wczoraj wchodzimy do gabinetu, smoczek wypadł w aucie a młoda z kciukiem w paszczy :D

Sara ja mam problem z większymi zakupami, z wózkiem tylko takie, które się mieszczą na pokrywie gondoli :D choć w sumie chodząc dziennie na spacery mogę sobie pozwolić na kupowania "z dnia na dzień" zamiast wielkich zakupów raz na tydzień :P
    A właśnie, wczoraj byłyśmy u koleżanki i Mała zaczynała marudzić, poprosiłam o chustę i dostałyśmy ją już na zawsze, bo tam bobas już za ciężki do elastycznej chusty. Tym sposobem musimy sobie poćwiczyć wiązania takich chust, Sara, jakieś rady? :D

Agentka, podobno ten regres może być wcześniej i krótki, niektóre dzieci go zupełnie nie zaliczają... Moja mama twierdzi, że przesypiałam całe noce od 1 miesiąca, a moja siostra od 3. No cóż, wygląda na to, że moje jojczydło ma spanie po tacie :P jak wiadomo, wszystko, co złe to po tacie :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa chusta elastyczna ma tylko jedno wiązanie dedykowane do chusty elastycznej :)

Co do zakupów to ja mam dużą stokrotkę 100 m od domu więc codziennie na powrocie robię zakupy na dany dzień :D z tym mam luksus

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ten regres według źródeł jest w 4-5 miesiącu i trwa kilka tygodni 🥲
    Ale też nie jest powiedziane że wszystkie dzieci go przechodzą :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa gdzieś czytałam, że do 6 miesiąca nawet ssanie kciuka jest ok, a później powinno to zanikać.

Sara, zaskoczyłaś mnie z tą Stokrotką 100 M od domu, ja sobie Wasz dom cały czas wyobrażałam niemalże w polu 😂
    Właśnie tez czytam, ze 4-5 miesiąc, ale wszędzie tez piszą, że tu chodzi o to, że niemowlę nie umie dalej zasnąć samo, a skracają się te fazy snu. I jakoś tak podejrzanie to co pamietam wyglądało w ten sposób.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dobre 😂😂😂
    Mieszkam na wsi, fakt, ale na takiej cywilizowanej, miejscowość gminna 😅 mam w miejscowości prócz wspomnianej stokrotki aptekę, przychodnie, bank, szkole, przedszkole i nawet paczkomat, kebaba, fryzjera 😅 właśnie buduje się żłobek 😅

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu,to dobra lokalizacja. Zwłaszcza ten kebab 🤣🤣🤣

Powiem Wam, że usypianie na drzemkę tego mojego gada to jakiś dramat. Jak się obudzi i będzie miał cały kręgosłup,to będzie cud. Wił sie, jakby był opętany.

Kasio lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja kojarzyłam,że macie blisko sklep, bo dzieciaki chodziły na pierwsze zakupy, ale myślałam, że to taki nieobrandowany sklepik :D
    Widzisz, to jedno koleżanka mi zamotała, myślałam, że może jest więcej możliwości 😅 wygodniejsza do noszenia jest mi zwykła, ale ta poszła szybciej. może jak będę wrzucać ją na chwilę to się przyda, albo awaryjnie na wyjścia, bp jest mniejsza.

Agentka, a jak nie będzie chciało zanikać to co z kciukiem zrobisz? :D najlepiej podobno od razu zajmować rączki zabawkami a w nocy smoczek jeśli się używa, tak mi przynajmniej neurologopeda tlumaczyla 🤷‍♀️ kciuki też jest wąski (bardziej niż smoczek) I dziecko jak go ssie to może sobie krzywdy w podniebieniu narobić, bo jest ono dość plastyczne w tym okresie (my np. Mamy zlecone masaże podniebienia, bo ma dość mocno wysklepione, zeby je lekko porzerzyc poki sie da).

Spakowałam male ubranka do pojemników próżniowych, w weekend wywieziemy do moich rodziców 😛 młoda zasnęła a ja idę się doszkolić z robienia tortów, za tydzień mąż ma urodziny i chciałabym zrobić taki tort z prawdziwego zdarzenia, jestem gotową ponieść koszty, bo mam póki co tylko piekarnik i mikser z przyborów 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa to powodzenia z tortem :D ja piekłam raz 🥲 co nie smakował to dowyglądał ale no... Nie mam talentu 😂a chusta elastyczna jest szybsza bo motasz na sobie i tylko dziecia wkładasz ale też jak dziecko będzie ważyło te 8 kg to już sprezynuje i robi się bardzo niewygodnie.

Kania to jak już egzorcysta skończy u Was, to wyślij go do mnie. Lidka spała 30 min i wstała tak zła jak osa 😑

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko już na 3 drzemce dzisiaj (każda po 30 min :p), na każdą zasypia sama. Co może pójść dzisiaj nie tak? :D

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa oby było ok, ale jak Zbyś spał mi ostatnio właśnietak podobnie te 3 drzemki tak na 4 już nie usnął 🙈

A z tym zasypianiem to też różnie bo jak niemowlak jest nauczony samodzielnie zasypiać to nie koniecznie będzie miał trudności i teoretycznie powinien przejść lepiej regres niż pozostałe dzieci 🤷‍♀️
    Zbys miał dzisiaj jedną drzemkę 45min więc mam wiarę jak Sara... ze niebawem koniec skoku 😅

Uuu Sara to budują żłobek dla Lidki ? 😉

A właśnie która planuje i kiedy wysłać dziecko do żłobka? My mamy zagwostkę... bo jak już to dopiero jak skończy 2 lata... ale iść na wychowawczy na rok to tak sredniawka... dziadek dałby radę napewnk gdyby coś ale no to jednak jest pół dnia zajęte a ma co robić (ja niby w mieście ale taka dzielnica można nazwać wiejska bo mamy kury i pasiekę z pszczółkami) I nie bardzo jest kogo tak dorywczo ogarnąć na nanie 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, temat żłobku i powrotu do pracy jest mega trudny... Szczególnie, że teoretycznie nasze dzieciaki będą go zaczynać akurat na początek sezonu grypowego :/ ja myślę, czy nie przeczekać jakoś jeszcze do wiosny pracując na pół etatu (wykorzystując w każdym tygodniu po 20h urlopu z 2023 i 2024 roku), resztę czasu albo próbować szyć coś z mężem albo ogarnąć opiekunkę na te dni. Pewnie opiekunka na pół etatu wyjdzie podobnie co żłobek na cały tydzień, a jednak będę chyba wtedy mogła łatwiej pracować a nie co chwilę L4 na dziecko... Takie luźne przemyślenia póki co.

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa będę się martwić, jak nie zaniknie 😅 aktualnie pozwalam, a Iga różne palce memla, bo z usypianiem z kciukiem czy piąstką jest tez tak, że potrafi sama się uspokoić, a gdyby zasypiała typowo ze smokiem to za chwile drama, bo wypada.
    Palce zamiast smoka akurat chyba fizjoterapeuci polecają pod względem sensorycznym, ale nie wątpię, że neurologopedzi maja w temacie inne zdanie :) I pewnie każdy na swoim podwórku ma słuszność.

Sara, tez jestem zdania, jak Kania, ze kebab najważniejszy😂

Ja sama nie wiem, moja mama jest chętna, aby po moim powrocie do pracy zajac się Iga, ale czy da radę codziennie 8h? Trudno przewidzieć na ile będzie wtedy wymagającym dzieckiem… rozważam połączenie opieki mojej mamy z jakimś klubem malucha, ale nie wiem jeszcze, jak to wyjdzie. Na pewno nie przedłużę wychowawczego na bezpłatna cześć, bo nas na to nie stać, abym nie pracowała 🤷🏻‍♀️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja myślę nad jakaś częścią etatu, do tego mąż praca zmianowa więc różnie z tą opieką by było... może trochę wychowawczego wezmę tak żeby np do końca roku jeszcze zostać z małym... moja mama niestety jeszcze pracuje... piszę niestety bo też chętnie by została babcią na pełen etat 🤷‍♀️

A tak poza tym to mamy mały sukces bo złożyliśmy łóżko w pokoju Zbysia, przełożyłam do szuflady ciuszki na 74, druga została na 80. I w końcu musimy się "wymienić" pudlami z ciuszkami z moim bratem tyle ze u nich jest jedno większe z 80 i chyba 86, a ja mam 2 duże i jedno małe z 62 + prawie 2pełne opakowania pieluszek dady zlote 2 i bamboo nature 🙉 no w końcu miałam ciuszki po 2 chłopcach i 1 dziewczynce to się nazbierało 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek dla Lidki? Pod warunkiem, że z internatem 😑

Tak gównianego dnia jak dziś jeszcze nie było. Od godziny 11 jak wstała tak wyła 🥴
    Momentami to był pisk taki jakby naprawdę jej coś dolegało.
    I wtedy wpadłam na pomysł aby zamotac tego naprężonego zapłakańca i co? Cisza 😍

Ze mną na plecach zrobiła kopytka z sosem pieczarkowym, poodkurzała i nawet nie mruknęła 😍

Nadrobię dziewczyny wieczorem bo jeszcze jedno akwarium mnie czeka 🥲

I powiem wam, że tak jak wczoraj motanie zajęło mi dobre 5 minut i nie było idealne tak dzisiaj wrzuciłam ją w minutę i było książkowe :D wracamy do wprawy 😅
    IMG-20240117-171730.jpg
    jpg min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:29

Longanimity, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żłobków to ja nie planuje dawać Lidki do żłobka. Wiecie, ja to bym chciała bardzo wyjść do ludzi ale stary jest przeciwny żłobkowi 😑 mi się marzy powrót do pracy od dawna ale dopóki Tola chodzi do przedszkola to bez szans bo jeździ po 8 a wraca po 13. Mogłabym pracować tylko od 9 do 12 😏
    Więc lipa całkowita.

Plan jest taki, że gdy Tola pójdzie do pierwszej klasy a Lidka do przedszkola, wtedy będę miała możliwość by pracować na etat. Nie mamy żadnej babci aby jakoś wspomóc się opieką a pracować i całą pensje oddawać niani? Nie widzę tego 🤷🏻‍♀️
    Ja uważam, że ten czas z maluszkiem w domu jest naprawdę fajny i on nigdy już nie wróci. Jeśli mam taką możliwość zwłaszcza finansową, to chce być z Lidką w domu te 3 lata :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara właśnie ja też tak uważam szczególnie że nie wiem czy będzie mi dane mieć kolejne dziecko... ale właśnie... zobaczymy jak to będzie finansowo... bo jednak za żłobek też trzeba płacić bo musiałabym być bezrobotna żebym dostała miejsce w państwowym 🤷‍♀️ a jak mamy jakoś niewiele wychodzić na plusie finansowo to bez sensu... będę to musiała przekalkulować 🤔

Postaram polubiłam oczywiście za fotę i że na plecach Lidka daje rade ❤️

U nas ulewania ciąg dalszy i to mocnego... także obstawiam szczepienie na rota szczególnie że dzisiaj była znowu nadprogramowa 💩 ostatnio 2tyg go trzymało... także jeszcze tydzień...
    Właśnie śpi 4drzemkę... ciekawe czy jak na złość tą ostatnią będzie miał dłuższą 😅 dlaczego nie wydłuży tej pierwszej 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity właśnie Lidka wstała z 4-ej drzemki. 45 minut spała i pomyślałam dokładnie to samo! Że nie miała kiedy tak spać 😅

Ale 45 minut ciszy zawsze chętnie przyjmę 😅

No i tak, u nas przedszkole i żłobek są państwowe ale u nas to rodzice pracujący mają więcej punktów.
    Za zatrudnienie dostaje się punkty przy przyjęciu, za wychowywanie dziecka niepełnosprawnego, wielodzietność i jeszcze dużo takich wytycznych. Nie wiem jak będzie ze żłobkiem ale moje dzieci szły do przedszkola w wieku 3 lat i wiem, że gmina ma obowiązek zapewnić miejsce w przedszkolu dla dzieci z gminy

Ja w ogóle miałam pomysł aby do tego żłobka aplikować jako pomoc wychowawcy 🙈 ale mój Paweł stwierdził, że trzeba mieć nasrane żeby po 8 latach zmieniania pieluch w domu iść to robić zawodowo 😂😂😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przybijam piątkę, dziś chusta zrobiła 3 drzemke, zobaczymy czy będzie jeszcze jakaś 4 czy już niekoniecznie, ale pierwszy raz od kilku dni była jakaś logiczna choć jedna popołudniu ;)

Moja mama niedawno postanowiła zrezygnować z pracy, niby mówi, że chce iść gdzieś na pol etatu, ale nie widzę specjalnie zapału :P Także czy się do jesieni wyrobi? Czas pokaże ;)
    Gdyby nie to, że mama deklaruje, że chce z nią być to na pewno Iga by szła do żłobka, ale fakt, że sama opcja pozostawienia kogoś z rodziny z chorym dzieckiem to już dużo, bo wiadomo, że żłobek to stado chorób.
    Jeśli miałoby nam się nie opłacać to inna sprawa, ale stosunkowo dobrze zarabiam, a u nas w firmie jest zasada, że po powrocie z macierzyńskiego wyrównują pensje do innych osob na podobnych stanowiskach, więc samo to powinno potencjalnie pokryc koszty. No i niby ma wlecieć jakieś babciowe 😁 ale w takie obietnice to się akurat obawiam wierzyć.

PS. Iga właśnie się usypia na 4 drzemke na macie ❤️❤️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Pucz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie była brana pod uwagę inna opcja niż żłobek 😅 w sumie nie za bardzo mamy wybór, bo do pracy muszę wrócić. Niani nie chce, bo uważam, że dziecko w żłobku ma dużo więcej możliwość, zajęć in przede wszystkim kontaktu z innymi dziećmi 😊 babcia też odpadły, bo moja mama jeszcze pracuje, a do teściowej nie dam, bo się boję 😜 z resztą mieszkamy od jednych i drugich ok 20-30 km, a żłobki, do których zapisałam Poldzia są 150 i 350 m od naszego bloku 🙃
    Z jednym już ustalałyśmy adaptację na sierpień, ale bardziej nastawiam się na ten drugi, tylko ponoc szalenie trudno o miejsce stąd alternatywa 😜
    I tak, póki co sobie nie wyobrażam mojego malutkiego 🐻 w żłobku, ale mam nadzieje, ze jak przyjdzie czas to jakoś przeboleje 😅
    W ogóle dzisiaj była u nas pielęgniarka środowiskowa i byłam w szoku, że w ogóle są jeszcze takie wizyty, myślałam, że po tych wizytach położnej na początku, już nie ma co się spodziewać czegoś takiego 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:10

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ja nie wiem czy to standard :D sama bym była zdziwiona taką wizytą:)

Lideczka śpi od 20:15 i mam nadzieję, że już na noc. Tyle ile ona się dziś napłakała i nabziuczała to głowa mała 🥴 a przed nami kolejna noc z pierdyliardem pobudek 🙈🙃

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ